Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

I jeszcze jedno , jak chcesz mnie przekonać , że wesołowskiemu lub gilowi dzieje się "krzywda" , tzn. , jak można obrazić pedofila nazywając go pedofilem?

Tylko , jak masz zamiar przekonać Sąd i papieża Franciszka , że wesołowski padł ofiarą goloslownych paszkwili?

Mnie nie przekonales!

Ciebie przekonać? Żartujesz?

Zwłaszcza jak zadajesz pytania jakbyśmy kiedykolwiek mówili że im się dzieje teraz jakaś krzywda i padli ofiarą paszkwili, przecież nawet tego nie wiemy co z nimi się dzieje i jakie dokładnie są zarzuty i jak udokumentowane a ty wiesz że my chcemy (będziemy) Ciebie przekonywać....dobrze się czujesz?

Piotrusiu szklanka zimnej wody z rana....nie zaszkodzi. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Spójrzmy prawdzie w oczy - przypadek Polańskiego nie ma nic wspólnego z procederem instytucjonalnego chronienia pedofilów będącym dziełem Kościoła Katolickiego.

Polański został sprytnie podczepiony pod trwające dziesiątki lat haniebne działania po to, żeby sprowadzić dyskusję na boczne tory i zrobić ludziom wodę z mózgów.

Jestem Europejczykiem.

Ciebie przekonać? Żartujesz?

Zwłaszcza jak zadajesz pytania jakbyśmy kiedykolwiek mówili że im się dzieje teraz jakaś krzywda, przecież nawet tego nie wiemy a ty wiesz że my chcemy Ciebie przekonywać....dobrze się czujesz?

Piotrusiu szklanka zimnej wody z rana....nie zaszkodzi. ;)

Uważniej czytaj wpisy/pytania do mnie swego poplecznika "jacam", wówczas nie będziesz musiał mi ordynowac zimnej wody.

Piotr

A może kilka słów na temat meritum opisanej tam sprawy? A nie wywody z geografii?

Właśnie do tego przecież zmierzałem. By odsiać meritum od ple... to znaczy, wartości dodanych.

Spójrzmy prawdzie w oczy - przypadek Polańskiego nie ma nic wspólnego z procederem instytucjonalnego chronienia pedofilów będącym dziełem Kościoła Katolickiego.

Polański został sprytnie podczepiony pod trwające dziesiątki lat haniebne działania po to, żeby sprowadzić dyskusję na boczne tory i zrobić ludziom wodę z mózgów.

Trafna konkluzja , na szczęście GRZECHY kościoła nie w sposób zakryć grzechami Polańskiego , stąd wściekłość kleru i tych , którzy im z takim zaangażowaniem przyklaskuja.

Piotr

Tu zgoda, tak do końca nie jest pewne czy Polański jest pedofilem bo rzadko ci zboczeń poprzestają na jednej ofierze a niejedna 13 latka nie wygląda na dziecko zwłaszcza po alkoholu.

Sprawa Polańskiego została podczepiona tu w temacie nie dlatego by występki pedofilów w Kk umniejszyć, nic z tych rzeczy proponuję zapoznać się z tym co pisałem....tym razem to pewien "prawnik" ją wykorzystał by nieprawdę o Kk napisać. To zacytowałem tylko po to by niewiarygodność "prawnika" wykazać.

Trafna konkluzja , na szczęście GRZECHY kościoła nie w sposób zakryć grzechami Polańskiego , stąd wściekłość kleru i tych , którzy im z takim zaangażowaniem przyklaskuja.

Zimna woda nie działa....może w takim razie lód.... :)))

Nie zarzucaj mi że nie wiem co komentuję.....sam lepiej zapoznaj się z tym co w tym temacie skomentowałeś.

Michalik nie miał wyjścia , i tylko dlatego sprostowal swoje słowa , zresztą zrobił to dopiero po wzburzeniu opinii publicznej !

I kto to mówi!!!

Ty prostujesz swoje lapsusy na bieżąco....temat o Kk jest pełny przykładów jak podawałeś kłamstwa o Kk i nie sposób było wyegzekwować od Ciebie sprostowania, przypomnę Raport Ryana i brednie które pisałeś o nim o wczorajszym pisaniu o wywalaniu niepełnosprawnych na bruk nie wspomnę.

Ten "artykuł był sprzed siedmiu lat i nikt ich jakoś nie wywalił...

„Nie chcemy nikogo wyrzucać” – mówi ks. rektor. Dopóki dom pomocy społecznej działa, zakonnicy nie mają żadnych innych planów na zagospodarowanie przyznanej im nieruchomości."

Kilka godzin, bo tyle trwało by Michalik sprostował, to dla Ciebie w tym kontekście dużo??

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Patrz post 348.

Odpowiedź nie na temat.

choroba antykatolicka doskwiera, zaczynasz mieć nawroty?

To jest kolejny przykład Twojego osobliwie pojmowanego szacunku (inaczej) do adwersarzy. Ma inne zdanie? Z pewnością chory. Przecież zdrowy nie może mieć innego punktu widzenia niż Twój (który jest jedynie słuszny). Autorem takiej szkoły myślenia był Breżniew, który przeciwników ustroju zamykał w psychiatrykach.

Czytałeś język jakim tam się w tym piśmie operuje?

Pewnie sądzisz że ktoś z Kk te ubarwione antykościelnym bełkotem bluzgi czyta?

Może to Twój poziom ale nie zmuszaj Kk do tego by zniżył się do tego poziomu i wchodził w jakąkolwiek polemikę z plugastwem Urbana, nawet sądową.

Pseudotłumaczenie dla niedorozwiniętych dzieci. Powszechnie wiadomo, że nie występuje na drogę sądową, gdyż zdaje sobie doskonale sprawę z tego, że nie ma tam żadnych szans. Więc woli nie rozgrzebywać, gdyż mogą wyjść na światło dzienne jeszcze inne kompromitujące fakty.

Sprawa oczywista. Ktoś, kto dokonał czynu zabronionego przez prawo, bądź społecznie nieakceptowanego - pragnie aby sprawa nie znalazła się na wokandzie sądowej.

Kilka godzin, bo tyle trwało by Michalik sprostował, to dla Ciebie w tym kontekście dużo??

Co powiedział - poszło w świat. Widać najpierw mówi, potem dopiero myśli. A mówi to, do czego jest przekonany. Nieudaczne próby "tłumaczenia" nastąpiły dopiero po wybuchu społecznego skandalu i ogólnopolskiego oburzenia, jakie te słowa Lapsusa wywołały. Ta skandaliczna i kompromitująca autora wypowiedź hierarchy odnotowana została również w mediach zagranicznych jako dowód na to, że papież Franciszek swoje, a polski episkopat swoje.

Ten "artykuł był sprzed siedmiu lat i nikt ich jakoś nie wywalił...

Stało się tak dzięki upublicznieniu sprawy przez NIE.

Dla Ciebie jest oczywiste wszystko co nie burzy Twoich interpretacji, a jak nawet burzy można to zakłamać....przykład?

służę;

Maju dnia 05.12.2014 - 09:16 napisał "Patrz post 348."

Odpowiedź nie na temat.

Jaka jest prawda?

W poście 348 jest stanowisko drugiej strony, tego się domagałeś i dodatkowo insynuowałeś że to taka taktyka....liczysz na to że nikt nie sprawdzi co napisaliśmy?

Znana i baaardzo często stosowana Twoja taktyka.... :))))

Bobcat spodziewałeś się to stanowisko ujrzeć w NIE Urbana?

Nie rozumiem Twojego pytania....zarzuca się spadkobiercom że wyeksmitują pensjonariuszy a nie pytają ich o to? Nie sądzisz że celowo by siać ferment skoro w mediach katolickich podano stanowisko („Nie chcemy nikogo wyrzucać"....)które podałem w tym poście?

Pewnie nie bo ty tylko po stronie Kk widzisz nieprawidłowości i zło.

Raczysz żartować czy jakaś odmiana nastąpiła?

Tyle razy deklarowałeś że dla Ciebie nie są wiarygodne media katolickie a teraz się tego domagasz?

"W grudniu tego roku (2012) wygasa umowa dzierżawy zamku między starostwem a zgromadzeniem. Wynegocjowano jej przedłużenie o kolejny rok i nowe stawki za wynajem - 8 tys. zł za miesiąc, o 2 tys. mniej niż dotąd. - Najprawdopodobniej ta umowa będzie przedłużana co roku. Nie ma mowy o likwidacji domu pomocy społecznej. Nikt nie będzie nikogo stamtąd wyrzucał - mówi mecenas Mazur."

Cały tekst:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Masz tu wiarygodniejsze dla Ciebie źródło...jednak można rzetelniej choć stanowisko strony kościelnej też nie do końca sprecyzowane.

Jeszcze ciekawostka;

Piszą w GW (link) "chcą pieniędzy" nie zauważając że o 50% mniejszych niż odszkodowanie jakie chciał poprzedni właściciel od skarbu państwa... :)))

"Jak pisze GW, powiat złożył pozew w warszawskim sądzie okręgowym przeciw skarbowi państwa o odszkodowanie. Domaga się ponad 30 milionów złotych. Ma to być równowartość działki i kosztów wybudowania nowego domu. "

Czyli interpretujemy w GW rzeczywistość zawsze na niekorzyść Kk....nic nowego.

Ta skandaliczna i kompromitująca autora wypowiedź hierarchy odnotowana została również w mediach zagranicznych jako dowód na to, że papież Franciszek swoje, a polski episkopat swoje.

Wiesz co jest skandalem to że wypowiedź została powielona w zachodnich mediach w wersji sprzed sprostowania i bez niego choć wszyscy znali sprostowanie i przeprosiny....mnie to nie dziwi ale martwi że dla doraźnych celów manipuluje sie prawdą.

Jeszcze ciekawostka;

Piszą w GW "chcą pieniędzy" nie zauważając że o 50% mniejszych niż odszkodowanie jakie chciał poprzedni właściciel od skarbu państwa... :)))

Ukryta Zawartość

Raczysz żartować czy jakaś odmiana nastąpiła?

Tyle razy deklarowałeś że dla Ciebie nie są wiarygodne media katolickie a teraz się tego domagasz?

Aha. Nie potrafisz wskazać źródła. To znaczy przytoczona przez Ciebie informacja była wydrukowana w pisemku zatytułowanym "Bujna Wyobraźnia Maju". Rozumiem.

Kłamiesz insynuując że dla mnie niewiarygodne są media katolickie. Bo taki np Tygodnik Powszechny czy Więź wiarygodne są. Dla nie totalnie niewiarygodne są media Rydzykowe. A to jest zasadnicza różnica.

Wiesz co jest skandalem to że wypowiedź została powielona w zachodnich mediach w wersji sprzed sprostowania i bez niego choć wszyscy znali sprostowanie i przeprosiny....mnie to nie dziwi ale martwi że dla doraźnych celów manipuluje sie prawdą.

Prawdą były pierwotne słowa Michalika. Reszta jest wyłącznie nieudolną próbą ratowania twarzy, gdy ktoś mu uzmysłowił jaki skandal tymi słowami wywołał. Tyle że mało kto dał się przekonać tymi żałosnymi "wyjaśnieniami", "przeprosinami" i "sprostowaniami".

Prasa zagraniczna podała prawdę, całą prawdę i tylko prawdę. Obłudne tłumaczenia Michalika również.

Poza tym nie rozumiem. Mówimy chyba o KK i jego przedstawicielu? To w hinduizmie są święte krowy, których nie wolno tknąć.

Aha. Nie potrafisz wskazać źródła. To znaczy przytoczona przez Ciebie informacja była wydrukowana w pisemku zatytułowanym "Bujna Wyobraźnia Maju". Rozumiem.

Kłamiesz insynuując że dla mnie niewiarygodne są media katolickie. Bo taki np Tygodnik Powszechny czy Więź wiarygodne są. Dla nie totalnie niewiarygodne są media Rydzykowe. A to jest zasadnicza różnica.

Możesz spać spokojnie podałem wcześniej inne niekatolickie źródło GW które potwierdziło to co napisałem (cytowałem), nie musisz też już kłamać że to zmyśliłem i udowodnię ci że się mylisz co do wiarygodności innych niż podałeś katolickich...możesz zweryfikować moje źródło służę linkiem:

Ukryta Zawartość

Myślę że wykażesz te niewiarygodności i kłamstwa z równą determinacją jak mi nierzetelność zarzucasz....możesz to jedynie zrobić w mniej pokrętny sposób i nie bezczelnie kłamliwie, proszę. ;)

Ps. Trzymam za słowo w sprawie uznania przez Ciebie wiarygodnym TP i "Więzi"....

Ukryta Zawartość

Gość Niedzielny jest pismem kierowanym do bardzo specyficznego czytelnika, którego można nazwać moherowym. Poza tymi kręgami czytany nie jest. Dlatego (mimo nakładu) nie może być nazwany tytułem ogólnopolskim.

Trzymam za słowo w sprawie uznania przez Ciebie wiarygodnym TP i "Więzi"...

Teraz na zasadzie wzajemności oczekuję podania przez Ciebie tytułów pism anty-KK, które Ty uważasz za wiarygodne.

Muszę podawać?

Tyle tego zwłaszcza tych zakamuflowanych udających bezstronność...pozwolisz że na razie podam tylko te skrajne Nie i Fakty i Mity a na resztę poczekajmy....po owocach je poznamy. ;)

A co do GN i Twojej o nim opinii, mało mnie ona interesuje pytałem czy masz coś do zarzucenia informacji a raczej jej rzetelności....tu coś wykaż a nie pisz czegoś oprócz pokazania Twoich uprzedzeń nic nie wnosi.

No i obnażyłeś całe swoje oblicze. Fundamentalisty, skrajnego betonu i zaślepionego fanatyka. Ja jestem w stanie wymienić dwa tytuły, które uważam za wiarygodne, które cenię i szanuję, choć nie zawsze z nimi zgadzam. Ty nie jesteś w stanie podać NIC.

Specjalnie zadałem tamto pytanie. Twoja odpowiedź powiedziała więcej niż wszystkie dotychczasowe wpisy razem wzięte.

Wnioski pozostawiam innym Dyskutantom.

Bobcat co ty piszesz, ciągle tu cytuję świeckie media powołując się na nie.....bez inwektyw i pomawiania nie potrafisz rozmawiać?

Co z tego że podam kilkadziesiąt tytułów skoro mogę tak jak Ty napisać "nie zawsze z nimi zgadzam"!

Pism typowo antykościelnych z zasady nie czytam a wiarygodność ich oceniam po owocach.

Prasa zagraniczna podała prawdę, całą prawdę i tylko prawdę. Obłudne tłumaczenia Michalika również.

Czyżbyś nie czytał obłudnie cytowanych przez naszą prasę wieści z zachodnich mediów?

Czyżbyś nie znał też tego co mówił Michalik i jak sprytnie to zmanipulowano?

Tak nie boję się tego słowa i w temacie o Kk tą manipulację jasno wykazałem.

Pleciesz bzdury. Zagraniczne tytuły mam elektroniczną subskrypcję kilku tytułów i czytałem w oryginale.

Brnąc dalej w tłumaczenie Michalika ośmieszasz się coraz bardziej. Nic nie zmanipulowano. Żadnej manipulacji nigdzie nie wykazałeś. Na samym początku podano in extenso, bez słowa komentarza jego słowa. Nie traktuj tu wszystkich jak przygłupów.

Podobnie jak (traktując innych jako niespełna rozumu) próbowałeś "wykazać", że Gądecki nie powiedział tego co powiedział i co słyszała cała Polska. Link do rozmowy z hierarchą podałem w tamtym wątku.

A tak niedawno rozmawialiśmy o szacunku dla adwersarzy... To są przykłady Twojego szacunku inaczej. Uważać ich za niedorozwiniętych umysłowo.

Choćby pisząc i demaskujac chciwość i oblude polskiego kleru , co jak mam nadzieję powstrzyma ohyde niegodziwości w zarodku , wszak hipotetycznie ,Ty i ja również kiedyś możemy trafić do DPS-u , z którego w imię opacznie rozumianej sprawiedliwości , nie oglądającej się na boże miłosierdzie i krzywdę bliźniego, będę chcieli nas wyrzucić księża ze wspomnianego Domu Spokojnej Starości.

Masz bardzo szczytne intencje . Dobrze że przejmuje Cię los tych ludzi ( lub atak na kler ) .

Gdybyśmy byli na miejscu tych ludzi z DPS-u osobiście liczyłbym na jedno że ludzie przez których biurokratyczną maszynkę przejdziemy dostrzegą w nas ludzi i zadziałają w taki sposób jakby chcieli aby z nimi samymi postąpiono w takim przypadku .

Do tego trzeba tak jak piszesz odwagi w działaniu .

Jeśli mamy opuścić lokal to że Państwo zapewni nam w takim przypadku inny , jeśli będzie problem z pieniędzmi że znajdą się ludzie którzy mają ich w nadmiarze i zechcą się podzielić itd itd . jeszcze inni opiszą to żeby dotrzeć do ludzi którzy .... nie tylko przeczytają i przekażą dalej ale zaczną działać by pomóc nam ludziom a nie wywołać jedynie sensację o instytucjach .

To moje zdanie może się mylę .

Gdybym szukał ludzi pomocnych którzy chcą działać postarałbym się unikać uogólnień typu ,, zachlany kler " ze względu na to żeby nie zniechęcać potencjalnych chętnych już w zarodku . Dlaczego ? ponieważ inni ludzie mogą mieć zupełnie odmienne doświadczenie z kościołem czyli pozytywne . Zatem czytając że mam zareagować na wezwanie kogoś kto walczy z tym co dla mnie jest pozytywne zastanawiam się nad intencjami .

I jeszcze jedno , jak chcesz mnie przekonać , że wesołowskiemu lub gilowi dzieje się "krzywda" , tzn. , jak można obrazić pedofila nazywając go pedofilem?

Nie zadzieje im się z tego powodu krzywda bo prawdopodobieństwo że się dowiedzą że ich tak nazwano na forum jest jak trafić w totka . Ja ich nie znam ale ty zapewne dość dobrze więc masz prawo do swojego zdania o nich .

Osobiście uważam że konkretną osobę możesz nazywać jak chcesz i jest to bliższe prawdy niż stosowanie uogólnień typu ,,zachlany kler " .

Prawdą były pierwotne słowa Michalika. Reszta jest wyłącznie nieudolną próbą ratowania twarzy

A zdarzyło Ci się słyszeć takie bzdury kiedykolwiek z ust innego księdza na żywo poza kilkoma przypadkami w telewizji ?

A zdarzyło Ci się słyszeć takie bzdury kiedykolwiek z ust innego księdza na żywo poza kilkoma przypadkami w telewizji ?

Owszem. Wielokrotnie.

Różne bzdury. Na różne tematy.

A potem będzie się tłumaczył:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A możesz jakieś podać ?

Gender. Wychowanie seksualne w szkołach. Katastrofa smoleńska. Długo wymieniać.

Bobcat co ty piszesz, ciągle tu cytuję świeckie media powołując się na nie

Nie udawaj, że nie rozumiesz. Ja podałem dwa konkretne tytuły pism, o jednoznacznie katolickim obliczu i charakterze. Ty nie jesteś w stanie podać NIC, a posiłem (na zasadzie wzajemnosci) o dwa tytułu o jednoznacznie anty-KK charakterze. Pisanie, że powołujesz się na świecką prasę nie jest odpowiedzią na moje pytanie. raczej wykrętem, podonie jak ogólnikowe stwierdzenia, że "po owocach poznajesz".

wy się tu sprzeczacie, a część kleru przyłaczyła się do Kaczyńskiego w ramach poparcia marszu 13 grudnia. to jest dopiero obciach!

Jak śmiesz oszczerco i manipulatorze! Nie czytałeś jasnego oświadczenia episkopatu, że polski kościół katolicki nie miesza się do polityki?

:-)))))))

W.

Jak śmiesz oszczerco i manipulatorze! Nie czytałeś jasnego oświadczenia episkopatu, że polski kościół katolicki nie miesza się do polityki?

przepraszam eminencjo, proszę o pokute!
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.