Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę przez to powiedzieć , że posłużę się prostą analogia , iż wszelkie urządzenia elektryczne/elektroniczne nie są w stanie funkcjonować bez elektryczności/energii.

To do postu adresowanego do Ciebie Włodku.

Piotr

A jak spróbujesz to natychmiast za***ie ciebie i całe twoje zasrane plemię.

Ot otrzymałem wolną wolę, ja pierdziu. Ale żem jest wdzięczny! :-))))

To jest wolna wola, bo masz wybór.

Według ciebie jak ona ma wyglądać? Rób co chcesz a i tak zostaniesz zbawiony-tak?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Że też publicznie się do tego przyznajesz :)))

Wiesz, że może cię zacząć obserwować policja?

Ja podziękuje, mnie brzydzą wszyscy pedofile.

Pedofile w kieckach inspirują mnie do krytyki kleru, a nie , jak ma to miejsce w Twoim przypadku do ich bezkrytycznej adoracji, także policji się nie boję.

Piotr

Według ciebie jak ona ma wyglądać? Rób co chcesz a i tak zostaniesz zbawiony-tak?

Dokładnie, pomijając wątek zbawienia, bo to bzdet przecież.

Ksiądz katolicki w pełnej krasie.

596597_CardinalBurkeCappa_34.jpg

Nie wiem czemu ale kojarzy mi się z Maju...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Rozumiem, że ten procent to tzw. dane bezpieczne, niewrażliwe. Dobrze wyglądają w statystykach i nie wzbudzają podejrzeń. Niestety ze smutkiem trzeba stwierdzić, że sztab osób odpowiedzialnych za publikację tych danych najpierw odgórnie ustala pewien procent, a potem dostosowuje się do tego dokumentację. Ot, mała zamiana, ale za to jaka skuteczna.

Obawiam się, że jednak Pan nie rozumie, albo nie chce zrozumieć. Ten procent powstał w oparciu o Wasze dane - antykatolskie. Czyli jest to wartość optymistyczna dla antykatoli, a pesymistyczna dla katolików.

Liczba 27 księży skazanych w latach 2001-2011 pochodzi z antykatolskiej książeczki "Lękajcie się. Ofiary pedofilii w Kościele mówią" Ekke Overbeeka:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Liczba ok. 6000 wszystkich mężczyzn skazanych z Art.200 KK w tych samych latach ma pochodzić z danych rządowych. Tak naprawdę jest to liczba sporo zaniżona (w wiadomym celu), a właściwa jest bliższa 7000. Notabene prof. Hartman jest w błędzie pisząc o rzekomych danych pochodzących z MSWiA. Od kiedy to Ministerstwo Spraw Wewn. zajmuje się statystykami sądownictwa? Od tych spraw jest Ministerstwo Sprawiedliwości i tam znajdziemy właściwy raport:

Ukryta Zawartość

Przypuszczam, że rzeczywisty odsetek pedofilnych księży wśród wszystkich pedofili mieści się gdzieś w granicach 0,2-0,35%, przy czym te górne widełki podaję tak asekuracyjnie (jednocześnie ku uciesze antykatoli).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pedofile w kieckach inspirują mnie do krytyki kleru, a nie , jak ma to miejsce w Twoim przypadku do ich bezkrytycznej adoracji,

łżesz jak na jechowite przystało.

Wskaż choć jeden mój post, w którym bronię, albo pochwalam pedofilów!

Jak myślisz co myśli o tobie Bóg jak widzi te wszystkie twoje pomówienia?

Przypuszczam, że rzeczywisty odsetek pedofilnych księży wśród wszystkich pedofili mieści się gdzieś w granicach 0,2-0,35%,

I dokumenty z takimi danymi były już na forum zamieszczane.

ale po cóż one takim cyferkom, albo innym numerkom? Tylko przeszkadzają w misji oczerniania katolików.

łżesz jak na jechowite przystało.

Jehowici mylą się podobnie jak katole, tylko że bez hipokryzji. Jehowici żyją w zgodzie z tym co mówią.

Jak myślisz co myśli o tobie Bóg jak widzi te wszystkie twoje pomówienia?

Twój Bóg ma w dupie wszystko, to o czym tu piszemy. Możesz pisać do woli. Tak samo jak ma w dupie śmierć milionów niewinnych dzieci, umierających z głodu, mordowanych przez zboczeńców i pedofili. Jeżeli by nawet istniał, to po co nam taki Bóg, który widząc przekręty jego sług siedzi cicho, nic nie robi bo ma to wszystko gdzieś?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Jehowici żyją w zgodzie z tym co mówią.

to tylko współczuć...

Poczytaj zamknięty wątek o kk, zobaczysz jak oni się "mylą" i to z premedytacją i to wzorcową.

to jest jakaś misja? jacusia, no coś ty? przecież katolik to wiadomo..........wzór!

No jest. A poza tym nie ma jednego katolika takiego samego od początku do końca, są różni, jak to ludzie, jedni dobrzy drudzy źli.

A uogólnieniami krzywdzisz ludzi, tych dobrych, o tym piszę, jedni robią to nieświadomie inni z premedytacją- to ci z misją.

to po co nam taki Bóg, który widząc przekręty jego sług siedzi cicho, nic nie robi bo ma to wszystko gdzieś?

bo mamy to o czym ktoś inny wspominał, wolną wolę i sami decydujemy jak będziemy postępować, a Bóg nas z tego rozliczy na końcu drogi.Gdyby ingerował za każdym razem kiedy dzieje się jakaś niegodziwość, to tak jakby nas tej wolności pozbawił. Fundamentalna zasada, tak to działa.

dobry Panie Boże, stworzyłeś jakieś maje, jacusie, i tym podobne stworki,razem z ich ułomnościami, więc zrób dobrze wszystkim, i każ im się oświecić. niech kaganiec oświaty mocno zaciśnie się na ich szyi...........

Fundamentalna zasada, tak to działa.

Fundamentalna zasada KK według której wiernym można wcisnąć nawet najbardziej niedorzeczny kit. I to bezkarnie, bo jak to sprawdzić? No nie da się. Jakże jest to genialne i zarazem bezcenne. Kolejnym fundamentalnym dogmatem jest tłumaczenie każdej tragedii, nawet tej najstraszniejszym, "..bo Bóg tak chciał..". Bardzo sprytne. W ten sposób, i parę innych temu podobnych, można przez ponad 2000 lat trzymać za mordę miliony naiwnych łosi i trzepać na ich naiwności ogromna kasę. Oczywiście aby dotrzymać fasonu trzeba postraszyć jeszcze Diabłem lub Azazelem i tych najwierniejszych zapewnić, że Bóg na nich czeka. Hehe.

Maju dnia 12.12.2014 - 13:40 napisał "Może wystarczy bo to nie ten temat a co niektórzy będą mieli za co mnie podejrzewać i pisać że ksiądz ze mnie. :)))"

I tak wszyscy są o tym święcie przekonani :-)))

Żartowniś z Ciebie, a mnie nie do śmiechu. Swoją drogą też nie dziwi mnie fakt że można aż tak wypaczony sposób bądź źle innych postrzegać....skoro i rzeczywistość widzą inaczej. Spójrz tylko co pisze i wkleja (niżej) fox733... :))))

Gorzej gdy nie dla żartu (bo potrafię się i z siebie pośmiać) a w wiadomym celu to robią - to już należy potępić....Włodku, liczę że wtedy pomożesz.

Napisałeś Jędrusiu Bóg stwórca, więc piszesz o bóstwie YHWH przyjętym jako stwórca Świata dla ludzi i z powodu ludzi. Ja natomiast jeśli już piszę o Bogu, to jest to bóg Stwórca wszechrzeczy.

Nie znam motywów dla jakich stwarzał Bóg, ale myślę że to jednak lepiej dla nas że z naszego powodu wszystko powstało bo czymś świadczy, nie sądzisz?

Samo ludzkie przeświadczenie o tym, że dla nich samych Stwórca uczynił Wszechświat jest tak infantylnie idiotyczne, że nie warte żadnej dyskusji.

Ludzkie przeświadczenie opiera się na PŚ a tam nigdzie nie pisze że Bóg ograniczył się do życie tylko na naszej planecie, w żadnym razie też nie jest to przedmiotem wiary. Kościół rzymskokatolicki jednak czasy średniowiecza - gdy wszystko, co ludzie dostrzegali, a pozostawało poza ludzkim zrozumieniem, uważano za przejaw działalności szatana - ma jednak już daleko za sobą. Dla nas wierzących w Boga istnienia życia poza Ziemią oznaczało by tylko tyle, że mamy jeszcze jeden dodatkowy powód do wielbienia Stwórcy za Jego dzieło stworzenia, które jest jeszcze większe, niż sądziliśmy.

Ksiądz katolicki w pełnej krasie.

596597_CardinalBurkeCappa_34.jpg

Nie wiem czemu ale kojarzy mi się z Maju...

A Ty mnie już nieodłącznie ze swoim awatarem....i piszesz jakbyś był po spożyciu tego co tam można dostrzec. :))))

Maju dnia 12.12.2014 - 09:24 napisał "Powróciłeś do tematu bo Bobcat nie daje rady...."siła złego na jednego"??? :))))"

Bobcat nie daje rady? Poważnie??? Buahahahahaha. Więcej nie mogę napisać, bo leżę na podłodze i się turlam ze śmiechu.

Napiszę tylko tyle, że ciebie i te twoje liche argumenty MIAŻDŻY w każdym poście !!!!!!!!!

A ja leżę zmiażdżony "argumentami"....no właśnie gdzie one czekam na nie i te "rzetelne dane o pedofilii" od Bobcata a tu ani danych ani Bobcata, jak myślisz dlaczego go nie ma?

- odczekuje by po paru dniach powrócić jak nikt nie będzie pamiętał co powinien zrobić (stara i znana tu taktyka)

- poszedł na zasłużony urlop i ty go zmieniłeś (żart?) :)))))

Ps. A tak skoro mówimy o argumentach paleo coś tu nam wczoraj podał....czyżbyś ty się poczuł zmiażdżony....jakoś nie widzę rzeczowej odpowiedzi na to co napisał...też odczekujesz? ;)

Bo w dyskusji ze mną w temacie o piekle odczekujesz.....rżnąc przy tym (na potęgę) głupa... ;)

Maju dnia 12.12.2014 - 10:53 napisał "Polscy wierni (na szczęście) nie są tak zidiociali jak Ty sobie byś tego życzył....nie uwierzą (na szczęście) we wszystko to co piszesz. ;)"

Oooo, oto mamy podział na wiernych i resztę czyli idiotów. Klasyczne stosowanie w praktyce przykazania : Będziesz miłował bliźniego swego jak siebie samego.

Pięknie.

Kocham ortodoksyjnych katolików. Czyżby nadchodził czas na katokalifat?

Nikt lepiej jak Wasze "autorytety" nie stara się dzielić katolików....na szczęście tak jak pisałem tylko nieliczni dają się nabierać, a to nie ja jak widzisz moim cytacie sobie tego życzę by nimi byli lecz Wy ich nimi chcecie uczynić, więc nie przekręcaj mojego cytatu.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Jerzy Rębek, były poseł PiS, a od niedawna burmistrz Radzynia Podlaskiego, podjął jedną z pierwszych, strategicznych decyzji. Przez pośrednictwo Matki Boskiej zawierza miasto Jezusowi. - Jestem człowiekiem głębokiej wiary - tłumaczy.

Cały tekst:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nowe.

Ukryta Zawartość

można aż tak wypaczony sposób bądź źle innych postrzegać....skoro i rzeczywistość widzą inaczej.

Fotografia księdza. To jest złe postrzeganie? Wypaczone? I kto to mówi? Maju? Kto tu postrzega inaczej?

no właśnie gdzie one czekam na nie i te "rzetelne dane o pedofilii" od Bobcata a tu ani danych ani Bobcata, jak myślisz dlaczego go nie ma?

Były podawane wielokrotnie, nie przeze mnie. Ale ponieważ są to dane, które nie potwierdzają Twojej z góry przyjętej tezy - byłeś łaskaw uznać je za nie-argumenty, co daje Ci podstawę do żądania cały czas argumentów. Dostaniesz je ponownie - będzie to samo. Taką szkołę dyskutowania metodą rżnięcia głupa wykładają na odprawach ideologicznych i szkoleniach dla funkcjonariuszy i aktywistów frontu propagandowego nie od dziś. W poprzednim reżimie było tak samo.

Nikt lepiej jak Wasze "autorytety" nie stara się dzielić katolików.

Nie, no oczywiście nie ma żadnych podziałów. Jedność ideowo-polityczna partii i narodu. Skąd ja to znam...

Fotografia księdza. To jest złe postrzeganie? Wypaczone?

Czemu manipulujesz ?

Co w takim razie widzisz tutaj?

Slub_7600.jpg

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nikt lepiej jak Wasze "autorytety" nie stara się dzielić katolików....na szczęście tak jak pisałem tylko nieliczni dają się nabierać, a to nie ja jak widzisz moim cytacie sobie tego życzę by nimi byli lecz Wy ich nimi chcecie uczynić, więc nie przekręcaj mojego cytatu.

I to jest wytłumaczenie się z tego po tym jak adwersarza nazwałeś idiotą? Znowu ktoś was nie tak zrozumiał, opacznie? jakbym słyszał Michalika i jego dzieci wchodzące mu do łóżek. A wystarczyło by nie motać, nie gmatwać, a tylko pisać zrozumiale a przede wszystkim szczerze? Trudne, prawda?

- odczekuje by po paru dniach powrócić jak nikt nie będzie pamiętał co powinien zrobić (stara i znana tu taktyka)

- poszedł na zasłużony urlop i ty go zmieniłeś (żart?) :)))))

Patrz wyżej w jaki sposób ty za to odpisujesz....... klasyka.

Bobcat jak zauważyłem odpisuje bardzo rzeczowo i przede wszystkim LOGICZNIE. A to że się z nim zgadzam, jeszcze bardziej cieszy.

A twoje chore domysły (jak widzę coraz bardziej pogłębiają się), że jesteśmy jedną i tą samą osobą? Oczywiście, że tak. Tak zamelduj. Dostaniesz może jakąś nagrodę.

Dziwne bo takich rzeczy się nie szuka, je sie kupuje w sklepie. A jeśli chodziło o już posiadany egzemplarz, to jakim cudem w odnalezieniu jego jeśli oczywiście został zagubiony, miałoby posłużyć forum internetowe i to o specjalności audio?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

i to o specjalności audio?

Jeśli już zbaczasz z tematu personifikacji młotka, to poza tym młotek w dzeidzinie audio (widząc niektóre urządzenia) ma jak najbardziej spore znaczenie.

Macie jakieś rany, że się tak nawzajem podlizujecie?

Miało być dowcipnie. Wyszło jak zawsze.

Po prostu się ze sobą zgadzamy, co w przypadku @Sittka jest dla mnie zaszczytem. Nie rozumiem dlaczego Cię coś dziwi, podczas gdy kółko wzajemnej adoracji skupione wokół Maju (do którego sam należysz) - już nie.

Jest nadzieja że za 20-30 lat będzie u nas normalnie.

Najprawdopodobniej za pół roku, po rozpisanym między innymi w tej sprawie referendum w Luksemburgu dojdzie do rozdziału Kościoła od państwa. Jednym z jego skutków będzie drastyczne zmniejszenie liczby parafii: z 274 istniejących dotychczas pozostanie zaledwie 30.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Oszczerstwa, ma­ni­pu­la­cje, prze­ina­czenia i jeden lapsus

Czytam „oświad­cze­nie mo­de­ra­to­rów sto­wa­rzy­szeń, wspól­not i dusz­pa­sterstw ar­chi­die­ce­zji prze­my­skiej” i krew się we mnie gotuje! Nic tylko oszczerstwa, manipulacje i przeinaczenia. No, czasem lapsus. A człowiek wciągnięty niewinny przecież. Zdarzy się i winny, ale po co tyle mówić?! Dobro trzeba pokazywać! Prawdę mówić, fakty prawdziwe przypominać!

W radiu RMF FM kardynał Dziwisz powiedział: „W diecezji krakowskiej jest tylko jeden ksiądz skazany za pedofilię nieprawomocnym wyrokiem. Trzy wypadki sprawdzamy". Podkreślił, że w jego diecezji służy ponad 2200 księży. "Uogólniono błędy jednostek, a zapomniało się o całości" – skomentował i skonstatował: "Mogę zatwierdzić, że Kościół w Polsce jest Kościołem zdrowym".

Wniosek jeden: nie pedofilia, ale kanonizacja! To jest wyzwanie. Pedofilia wśród duchownych to nic. No, prawie nic. Trzy „wypadki” na 2200 księży. „Jeden tylko ksiądz został skazany w zawieszeniu, ponieważ nie udowodniono do końca, czy był winny, czy nie. Jeden ksiądz”.

To jest ta manipulacja i oszczerstwo i przeinaczenie! Jeden ksiądz, nieprawomocnym wyrokiem skazany, a tyle szumu medialnego, antykościelnego. Ewidentna krzywda dla pozostałych 2 199, którzy zdrowo pracują dla pożytku powszechnego. Co prawda sam znam dwa „wypadki” z pedofilią z Krakowa nie zgłoszone do prokuratury, ale to żaden dowód, skoro nie zostali skazani. Jeden tylko skazany. Byłby dowód, gdyby ofiary się zgłosiły. Nie zgłoszą się, bo jedna sprawa jest przedawniona, druga dla dobra Kościoła wyciszona. Kurialista prosił matkę chłopca – ministranta zgwałconego, by nie szła na policję dla uniknięcia skandalu.

Podkusiło mnie, by sprawdzić statystyki. Rzeczywiście! Trzeba przyznać kardynałowi z Krakowa rację. W ciągu 10 lat w Pol­sce za pe­do­fi­lię ska­za­no tylko 27 księ­ży - to jest ok. 0,07 proc. ogółu pol­skich du­chow­nych! I o czym tu mówimy! Widać jak na dłoni, że pedofilia to temat zastępczy. Cel? Zniszczyć bożych zdrowych kapłanów, zniszczyć zdrowy Kościół! „Zdrowy i święty”, jak podkreślił dostojnik.

Zastanawia mnie jedynie to, ilu pedofilów kościelnych nie stanęło nigdy przed sądem, bo objęło ich przedawnienie, albo skrzywdzone dzieci milczą jak zaklęte (co jest regułą) i ilu rodziców postanowiło poświęcić dobro swoich dzieci, żeby nie robić krzywdy Kościołowi.

Czytam o pedofilach w społeczeństwie. Według szacunków tylko 1 na 20 przypadków wykorzystania seksualnego dzieci jest zgłaszany organom ścigania. W przypadku pedofilów kościelnych ta liczba jest pomniejszona.

Czytam, że pe­do­fi­lię wśród pol­skich księ­ży jest jesz­cze trud­niej uka­rać ze względu na au­to­ry­tet du­chow­nych i Ko­ścio­ła, ze względu na przy­wią­za­nie ludzi do wiary i z powodu ba­ga­te­li­zo­wa­na przez bi­sku­pów wy­stęp­ków pod­wład­nych. Dzieci wykorzystane przez pedofilów w sutannach milczą jak zaklęte, co jest regułą. Rodzice poświęcają dobro swoich dzieci, żeby nie robić krzywdy Kościołowi. Biskupi wiedzą, ale nie powiedzą, a bywa, że awansują.

Np. abp Sła­woj Le­szek Głódź awan­so­wał skazanego księ­dza pedofila do godności ka­no­nika przy swojej nowej re­zy­den­cji. Abp Józef Michalik bronił zażarcie pedofila z Tylawy, oskarżając przy tym ofiary. Jeśli tak jest, że zgłaszany jest tylko 1 na 20 przypadków pedofilii, to znaczy, że w Krakowie i okolicach in cognito powinno grasować jeszcze 19 pedofilów w sutannach. Są tym groźniejsi, że nierozpoznani właśnie.

Statystycznie jeden pedofil może mieć „na koncie” od pięciu do stu pięćdziesięciu dzieci. To w zależności od łatwości dostępu do nich. Wszyscy badacze zjawiska nie mają wątpliwości, że tak w Pol­sce jak i na świe­cie widać tylko wierz­cho­łek góry lo­do­wej. Potwierdził tę prawdę krakowski kardynał: SKAZANY ZOSTAŁ JEDEN. Pytanie zasadnicze ciągle brzmi: ilu duchownych JEST pedofilami i powinno usłyszeć wyrok? Tego się długo nie dowiemy. Procentowo jednak, to tyle co nic. Promile!

Idźmy tym tropem i pytajmy co pacjenta boli. Była pedofilia, a teraz zbadajmy celibat. Prof. Józef Baniak wyliczył na podstawie 25 letnich badań, że 60 proc. księży w skali badań jest w związkach z kobietami. 12 - 15 proc. ma z nimi dziecko. Tyle gołe liczby. Zdaniem tego badacza prawdziwa skala jest jeszcze większa. 60 proc. z 2200 ilu to będzie? Oczywiście nie dziwi mnie to, ani nie gorszy, że mężczyźni w sutannach idą za głosem natury. Bardzo mi ich żal.

Taki jest wzorzec zdrowego człowieka (i Kościoła): Na obraz Boga stworzył go. Jako mężczyznę i niewiastę stworzył ich. Małżeństwo, to jest pomysł Stwórcy na życie. Jezus przeniósł ten obraz na zdrowy Kościół. Tyle Biblia. Nieuczciwe, gorszące, niszczące jest udawanie celibatu. Przyda się tu pewne dopowiedzenie. Otóż duchowni rzymsko-katoliccy przyrzekają bezżenność. A to znaczy, że przyrzekają, że nie wejdą w związek małżeński z kobietą. A to znaczy, że nie wyrzekają się seksu z kobietą, masturbacji i korzystania z usług agencji towarzyskich. „Żeby się napić mleka nie musisz kupować krowy”! – powiedział mi jeden z nich.

To również znaczy, że przyrzekając celibat nie wyrzekają się związków o charakterze seksualnym z mężczyznami. Gdyby jednak byli uczciwi, to przyrzekając celibat nie szukaliby żadnej rekompensaty. Po co to mydlenie oczu? Czy to nie pułapka na młodych idealistów, którzy idą do seminariów? Celibat w takim wydaniu jest wbrew Biblii, wbrew naturze, wbrew rozsądkowi. Nic dziwnego, że łamie sumienia i życie wielu. Biskupi o tym wiedzą. Więc o co chodzi?

Natura nie znosi próżni. Tak już jest. Jeśli bezżenność, to co w zamian? Czytam o homoseksualistach w sutannach. Znany z rzetelności, prof. Baniak stwierdza, że: „Księża nie są homoseksualistami”. Uff, co za ulga. I wyjaśnia: „wśród księży katolickich jest tyle samo homoseksualistów, co w innych grupach społecznych”. To oznacza, że: „70 proc. polskich księży to osoby heteroseksualne, reszta to homoseksualiści lub biseksualiści”.

30 proc. z 2200 ilu to będzie duchownych? Gej w sutannie czuje się w Kościele jak lis w kurniku! Czyli dobrze. A jak ma się Kościół? Katechizm Kościoła rzymsko-katolickiego nazywa praktyki homoseksualne grzechem śmiertelnym. O ocenie Biblii nie wspomnę. Czy zdanie Biblii kogoś tu jeszcze obchodzi?

Były promile związane z pedofilią, a teraz zapytajmy o promile we krwi duchownych. Eksperci twierdzą, że 7-10 procent to alkoholicy. W każdej grupie społecznej, czy zawodowej procent ludzi, którzy mają problem z alkoholem jest taki sam. Wśród lekarzy, księży, czy polityków wynosi on od 7 do 10 procent. Nie omija księży biskupów. Znamienne jest to, że „choroba rozwija się wtedy, kiedy alkohol napotka wewnątrz człowieka chorą duchowość”. 7 do 10 procent. Chora duchowość. 10 proc. z 2200. Ilu to będzie?

Było o alkoholikach, teraz o seksoholikach. Trafiam na wstrząsające wyznanie polskiego księdza opublikowane w serwisie internetowym Gościa Niedzielnego: „Jestem uzależniony od żądzy, która u mnie przejawia się przez masturbację, oglądanie pornografii, gapienie się na ludzi, niezależnie od płci, fantazje erotyczne i romantyczne, fetyszyzm, dzwonienie na numery usług erotycznych, zależnościowe związki”.

Światowa Organizacja Zdrowia WHO szacuje, że na seksoholizm cierpi kilka procent populacji. Skąd bierze się to cierpienie? Tak naprawdę seksoholik ma niskie poczucie własnej wartości. Seks pomaga mu w siebie uwierzyć. Sedno tego zaburzenia tkwi w tym, iż uzależnieni od seksu nie potrafią tworzyć trwałych i szczęśliwych związków. Seksoholizm to ucieczka od ludzi. Kilka procent z 2200. Ilu to będzie?

Kard. Dziwisz w RMF FM: „Pytam, dla­cze­go dziś tyle uprze­dzeń do Ko­ścio­ła? Dla­cze­go nisz­czy się w środ­kach ma­so­we­go prze­ka­zu ka­pła­nów, bi­sku­pów, czę­sto bez po­wo­du i uspra­wie­dli­wie­nia. To nas boli" – pod­kre­ślił me­tro­po­li­ta kra­kow­ski.

Powinno boleć. Są powody. To oszczerstwa, ma­ni­pu­la­cje, prze­ina­czenia. I nie jeden lapsus. Spadek notowań Kościoła, to efekt. Traci na tym cały Kościół Chrystusowy – nie tylko katolicki. Fakt, że zdrowi mężczyźni stanowią niewielki procent duchownych, to jest prawdziwy dramat. Przeraża, ilu niedojrzałych, chorych, zwichrowanych ludzi pełni rolę duszpasterzy, duchowych ojców i nauczycieli wiary.

Pewne jest to: Ukrywanie choroby pogłębia kryzys. Kryzys gorszy, niż ludziom Kościoła się wydaje. Kryzys wiary: Albowiem z waszej winy, jak napisano, poganie bluźnią imieniu Bożemu.

źródło :

Ukryta Zawartość

Obawiam się, że jednak Pan nie rozumie, albo nie chce zrozumieć. Ten procent powstał w oparciu o Wasze dane - antykatolskie. Czyli jest to wartość optymistyczna dla antykatoli, a pesymistyczna dla katolików.

Liczba 27 księży skazanych w latach 2001-2011 pochodzi z antykatolskiej książeczki "Lękajcie się. Ofiary pedofilii w Kościele mówią" Ekke Overbeeka:

Ukryta Zawartość

Liczba ok. 6000 wszystkich mężczyzn skazanych z Art.200 KK w tych samych latach ma pochodzić z danych rządowych. Tak naprawdę jest to liczba sporo zaniżona (w wiadomym celu), a właściwa jest bliższa 7000. Notabene prof. Hartman jest w błędzie pisząc o rzekomych danych pochodzących z MSWiA. Od kiedy to Ministerstwo Spraw Wewn. zajmuje się statystykami sądownictwa? Od tych spraw jest Ministerstwo Sprawiedliwości i tam znajdziemy właściwy raport:

Ukryta Zawartość

Przypuszczam, że rzeczywisty odsetek pedofilnych księży wśród wszystkich pedofili mieści się gdzieś w granicach 0,2-0,35%, przy czym te górne widełki podaję tak asekuracyjnie (jednocześnie ku uciesze antykatoli).

" Duchowny miał odmówić dostępu do dokumentów ONZ-owskiemu Komitetowi Przeciwko Torturom, który bada przypadki pedofilii w Kościele. Komitet uznał to za dowód na zmowę milczenia i opór Watykanu przed informowaniem wymiaru sprawiedliwości o przypadkach pedofilii. Przedstawiciel australijskiej organizacji ocenia, że decyzja papieża Franciszka to „hańba” i awans za błędne postępowanie."

więcej :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

podczas gdy kółko wzajemnej adoracji

Przykro mi ale...jak zwykle nie trafiłeś.

Póki co, z tego co widzę i czytam Maju jest adorowany najczęściej przez Ciebie ;)

W końcu o czym byś pisał, gdyby nie ta swego rodzaju adoracja.

Szukałem młotka ale sam się znalazł.

Spojrzałeś w lustro?

Tak.......................

Gdybyś postąpił wbrew swojej ..................... naturze i zapoznał się z działami wybitnych teologów pojąłbyś (w co szczerze wątpię) głęboki, chrześcijański sens takiego podejścia.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.