Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - wątek techniczny

romekjagoda

Rekomendowane odpowiedzi

A wystarczy firefox z adblockiem....

Mam zainstalowany chrome. Nie widzę powodów zaśmiecania sobie telefonu kolejnymi przeglądarkami. To ja powiniennem naprawiać problem czy właściciel forum?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A wystarczy firefox z adblockiem....

Mam zainstalowany chrome. Nie widzę powodów zaśmiecania sobie telefonu kolejnymi przeglądarkami. To ja powiniennem naprawiać problem czy właściciel forum?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Myślałem, że chodzi o PC.

Wieloletnie doświadczenie wskazuje, że radzić musisz sobie sam.

Na ochronie konsumentów itp. też znam się słabo, ale za forum nie płacisz, więc chyba trudno, żebyś mógł coś wymagać.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Ale chyba są jakieś zasady umieszczania reklam? Czy się mylę? Sprawdzę to jeśli właściciel nie widzi powodów żeby odpowiedzieć. Nie płacę ale czytam reklamy, za które Site dostaje pieniądze. To komu tu powinno zależeć na jak największej ilości wejść na forum. i

za forum nie płacisz, więc chyba trudno, żebyś mógł coś wymagać.

Chyba sie mylisz.

Włodku: trzy pytania, wszystkie retoryczne, poniekąd.

1. Działało? Działało.

2. Nie działa, jak powinno? Ano.

3. Zatrudniacie Misiewiczów komputerowych, którzy sobie z tak prostą usterką (nie przez Użytkowników Forum spowodowaną przecież) nie potrafią dać rady? Chyba tak; dobra zmiana w końcu zaistniała.

Od pytania trzeciego proponuję Ci wrócić do pierwszego.

I to, co rzekł Kolega rydz: mnie też ogarnia pewna niechęć, bo oczy już sobie dostatecznie popsułem, czytając za komuny Archipelag Gułag z literkami wielkości oka mrówki☺️.

Pozdrawiam. Jacek.

Ps: Less, Przyjacielu. Jeśli nawet takiej drobnostki "nie można wymagać" to (medycznie rzecz ujmując) rokowania są słabe.

A szkoda by było, bo to zacne Forum.

Choć, oczywiście, uczestnictwo w nim jeszcze nie jest obligatoryjne.

Moderatorzy nie są odpowiedzialni za działanie techniczne forum.

Pełna zgoda; rzecz to oczywista i nikt do Ciebie o nic pretensji ni żalu nie ma.

Ale wiesz: bliższa ciału koszula. Dajże tam któremu sójkę w bok i szturchańca, co? ☺️

Dzień dobry firmo Site. Widzę, że nie ma żadnej informacji od Państwa, zatem jutro, jesli będę dysponował wolnym czasem zadzwonię do UOKiK i zapytam się czy jest zgodne z prawem, takie zamieszczanie reklam, ktore unimożliwia korzystanie ze strony i nie ma możliwości ich zamknięcia. Niestety nie znam się na tym ale być może tam pozwolą mi znaleźć odpowiedź na moje pytanie. Dysponuję zrzutami ekranu ale jak widzę nie jest to tylko mój problem. Jeśli UOKiK jest niewłaściwą instytucją, mam nadzieję, że otrzymam informację kto się tym zajmuje.

Mnie też już to irytuje. Widać nikomu na tym nie zależy.

?👈

• Administratorzy

Firmo Site, czy macie zamiar wreszcie coś zrobić z reklamami, które uniemożliwiają korzystanie ze strony i ktorych w żaden sposób nie można zamknąć, czy dalej będziecie udawać, że wszystko jest ok ?

Poproszę o info (może być priv) które to reklamy? Zgłosimy naszemu reklamodawcy. Oczywiście takich reklam nigdy nie popieraliśmy.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Przeanalizujemy problem dlaczego reklamy zasłaniają na wersji mobilnej forum.

Recenzje płyt, konkursy, wejściówki, wydarzenia, newsy:
Magazyn Kulturalny Audiostereo zaprasza!

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Administratorzy

Dzień dobry firmo Site. Widzę, że nie ma żadnej informacji od Państwa, zatem jutro, jesli będę dysponował wolnym czasem zadzwonię do UOKiK i zapytam się czy jest zgodne z prawem, takie zamieszczanie reklam, ktore unimożliwia korzystanie ze strony i nie ma możliwości ich zamknięcia. Niestety nie znam się na tym ale być może tam pozwolą mi znaleźć odpowiedź na moje pytanie. Dysponuję zrzutami ekranu ale jak widzę nie jest to tylko mój problem. Jeśli UOKiK jest niewłaściwą instytucją, mam nadzieję, że otrzymam informację kto się tym zajmuje.

Spokojnie, piszesz w sobotę i oczekujesz natychmiastowej reakcji? Nie siedzimy 24h/dobę na forum. Jest sezon urlopowy. Temat jest wyjaśniany.

Sprawa została już zgłoszona dostawcy reklam mobilnych. Prosimy o chwilę cierpliwości. Liczymy, że problem uda się rozwiązać jak najszybciej. Raz jeszcze podkreślamy, że nie popieramy reklam, których nie da się zamknąć.

• Administratorzy

Mamy informację, że problem powinien być już rozwiązany.

Brawo, po miesiącu reklamy nie migają.

Reagujemy po otrzymaniu zgłoszenia. Nie monitorujemy tego wątku przez 24h/dobę.

Teraz następne walą po uszach tymi wątkami:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Proszę o czujne i podejrzliwe podejście do krypto-kopiowania czyjegoś obcego przekazu.

Chyba to z Adminami i Moderami nie uzgodnione ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Teraz następne walą po uszach tymi wątkami:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Proszę o czujne i podejrzliwe podejście do krypto-kopiowania czyjegoś obcego przekazu.

Chyba to z Adminami i Moderami nie uzgodnione ?

Dziękuję.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Drobiazg

to male miki

wiekszy balagan bywa w tematach u nieaktywnych zalozycieli

Tzn posty niby w temacie sa faktycznie OT

Pociesza mnie ze wyszukiwanie dziala

Bardzo proszę abyście zgłaszali takie wybryki. My nie jesteśmy w stanie czytać codziennie całego forum. To chyba zrozumiałe, ze wszyscy powinniśmy o niego dbać i wzajemnie się wspierać w utrzymywaniu porządku.

Moje pytanie dotyczy wyswietlania moich postow od czasu rejestracji na AS do chwili obecnej. Otoz, jak w wyszukiwarce: "Szukaj w sekcji - forum" i "Znajdz autora" wpisze siebie to wyswietlaja sie posty od ostatniego do najstarszego z data 29.04.2014. Na AS jestem zarejestrowany od 20.01.2004, wiec dlaczego brak starszych postow, lacznie z rokiem 2004 i co ewentualnie nalezy zrobic aby sie pojawialy ?

Moje pytanie dotyczy wyswietlania moich postow od czasu rejestracji na AS do chwili obecnej.

wyswietlaja sie posty od ostatniego do najstarszego z data 29.04.2014.

Na AS jestem zarejestrowany od 20.01.2004, wiec dlaczego brak starszych postow ?

Sorry za edycje

W wyszukiwarce nie ma najstarszych i nieaktywnych postow i tematow

Tez mi tego brakuje

Pewnie zarchiwizowane

Szukanie przez Google pomaga na ten feler

Co oznacza sie kolorowym wyroznikiem po lewej nad nickiem autora danego posta ?

kurka wodna

Od razu widać, nawet w telefonie, że ściemniasz.

Po co ci to?

Bardzo proszę abyście zgłaszali takie wybryki. My nie jesteśmy w stanie czytać codziennie całego forum. To chyba zrozumiałe, ze wszyscy powinniśmy o niego dbać i wzajemnie się wspierać w utrzymywaniu porządku.

Dokładnie.

Spokojnie, piszesz w sobotę i oczekujesz natychmiastowej reakcji? Nie siedzimy 24h/dobę na forum. Jest sezon urlopowy. Temat jest wyjaśniany.

Sprawa została już zgłoszona dostawcy reklam mobilnych. Prosimy o chwilę cierpliwości. Liczymy, że problem uda się rozwiązać jak najszybciej. Raz jeszcze podkreślamy, że nie popieramy reklam, których nie da się zamknąć.

Staram się być grzeczny w dochodzeniu do praw użytkownika portali publicznych.

Błędy po stronie administrowania zdarzają się.

Musimy być wyrozumiali.

To oczywiste...

Ale...

Nie rżnijcie głupa z tymi reklamami.

Zgłaszane to jest od ponad miesiąca.

Kpicie z użytkowników Forum!

Nic mi się nie omsknęło.

Oczywiście mam narzędzia do wcinania czego chcę, tylko... nie na tym ma polegać ta zabawa.

Tego komputera używam do sprawdzania portali za które jestem odpowiedzialny i włączanie/wyłączanie blokera jest kłopotliwe...

Rozumiem, portal publiczny. Powinien działać podobnie na popularnych ze czterech przeglądarkach, do tego po kilka różnych wersji na każdą. Oczywiście wersja mobilna...

Są problemy.

Ale może trzeba sprawdzić co reklamodawcy nam wrzucają na serwery. Przecież to jakiś koszmar z tym badziewiem.

Nie ma prawa zabraniającego wyświetlania reklam, przynajmniej na portalach nie wybudowanych z publicznego dofinansowania (zakładam, że z reklam płynie dochód...) będących w tzw. okresie trwałości...

Poza tym żadne prawo nie zabrania aby portal nie był użyteczny...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.