Skocz do zawartości
IGNORED

Andrew Jones (TAD) przechodzi do ELACa !

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

https://www.audiostereo.pl/topic/120414-andrew-jones-tad-przechodzi-do-elaca/

Nie wiadomo. Właśnie pracuje nad nową, budżetową linią. Potem ma zabrać się za drugi koniec oferty.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Nie wiadomo. Właśnie pracuje nad nową, budżetową linią. Potem ma zabrać się za drugi koniec oferty.

Nie można wszystkiego od razu pokazać bo się kontrakt może wcześniej skończyć :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

co za wiadomość - po prostu news na pierwsze strony gazet. Facet tak znany, że 99% audiofilów nie ma/ nie miała przed tym newsem pojęcia kto to jest.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

co za wiadomość - po prostu news na pierwsze strony gazet. Facet tak znany, że 99% audiofilów nie ma/ nie miała przed tym newsem pojęcia kto to jest.

Jaki troll, taki wpis.

Z tym Trolem to chłoptasiu przegiąłeś - waż słowa i uważaj do kogo mówisz.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

2007-RMAF-TAD-6.jpg

bardzo zdolny gość

Jones-450.jpg

Przeciętniak.

99% audiofilów nie ma/ nie miała przed tym newsem pojęcia kto to jest.

tad_sasaki_jones.jpg

Typowa anglosaska mentalność, egotrip.

Nic już nie zrobi, jest wypalony.

ciekawa wiadomość

Nic ciekawego.

Jones.jpg

......

Z tym Trolem to chłoptasiu przegiąłeś - waż słowa i uważaj do kogo mówisz.

Nie pierwszy raz czytam wątek z Twoim udziałem i szczerze mówiąc gdzie się pojawiasz

siejesz antypatyczny obraz swojej osoby.

Po pierwszym poście wywołujesz uczucie niechęci do swojej osoby ( bardziej dosadnych słów nie użyję)

Udzielasz reprymendy człowiekowi który zwraca Ci słuszną uwagę a Ty nazywasz go gówniarzem.

Niestety to Twoja osoba reprezentuje tą zacną cechę :-)

Zdaje sie ,ze nowe , budzetowe kolumny Elaca zaprojektowane przez A. J zrobily bardzo dobre wrazenie na uczestnikach wystaw audio w USA . Kolumienki kosztuja tylko $280 za pare i podobno linia produkcyjna jest juz nieomal gotowa zeby zalac rynek High-Endem dla ubogich . Przyznam , ze czytalem te entuzjastyczne posty z lekkim dystansem.Jest to typowa technika marketingowa, choc nikt nie moze odmowic A,J tzw. warsztatu.Osobiscie kolumn marki TAD sygnowanych przez Endrju Dzonsa nie lubie i nie polecam nikomu .Tak samo jak nie lubilem jego wczesniejszych konstrukcji w innych firmach. Uwazam, ze jest to produkt przyszlosci skierowany do zmutowanych klonow dla ktorych historia muzyki zaczela sie w latach 80' i jest to wylacznie zapis fal elektromagnetycznych po procesie AD/CD. .Zeby zapobiec eskalacji i personalnych atakow przyznaje, ze jestem totalnym ignorantem , nie mam pojecia o czym pisze i najprawdopodobniej kolum marki TAD wogole nie slyszalem.

Pozdrawiam

Jak bym mial salon w ktorym zazwyczaj rezyduja kolumny TAD z nowej linii to pewnie byly by tam monstrualne Tuby tak z 5-6 kanalow z mieszanka nowych i starych przetwornikow z roznych mniej lub bardziej egzotycznych firm w tym niewykluczone i TAD .

Dobrze sie slucha tradycyjnych glosnikow Tannoy na starych technologiach choc wiekszosc pewnie prychnie ze graja jak stare radia . Wedlug mnie to zaleta .

Lubie papierowe membrany i staroangielskie brzmienie z amerykanskim rodowodem wiec w akcie kapitulacji te wysmiewane Audio Knoty w cenie TADa bym zamienil bez chwili namyslu i jeszcze dorzucil butelke i sloik ogorkow kiszonych. Living Voice to tez sympatyczne kolumienki az szkoda ze cos takiego nie jest produkowane na szeroka skale przeciez koszt elementow tak jak w Audio Knocie to grosze jakies , ale nie , musi byc high tech!

Jesli juz high tech to Goldmund, a takze niemieckie kolumny (kto by pomyslal) Kaiser Acoustic (???) Kawero .

Choc "rezyduje" w USA to nie przychodzi mi do glowy ani jedna amerykanska marka ktora jest warta zainteresowania oprocz oczywiscie fantastycznych zabytkow produkowanych bez ogladania sie na koszty .

Jak widać każdy ma inne gust, choć dziwi mnie, że podobają się tobie Kawero bo one grają barwnie i soczyście, trochę jak TAD. Tuby to skrajna opcja i mnie się nie podobają, a na papierowych przetwornikach to już w ogóle. Tak samo Tannoy. Dla mnie to suche, matowe granie, w sumie bezbarwne, a w każdym bądź razie barwy są matowe. Za darmo bym nie wziął. A TAD-y bardzo lubię. Soczyste, gęste, barwne granie.

Jak widać każdy ma inne gust, choć dziwi mnie, że podobają się tobie Kawero bo one grają barwnie i soczyście, trochę jak TAD. Tuby to skrajna opcja i mnie się nie podobają, a na papierowych przetwornikach to już w ogóle. Tak samo Tannoy. Dla mnie to suche, matowe granie, w sumie bezbarwne, a w każdym bądź razie barwy są matowe. Za darmo bym nie wziął. A TAD-y bardzo lubię. Soczyste, gęste, barwne granie.

Kawero uslyszalem ostatnio i podobalo mi sie niecodzienne " strojenie " tych kolumn i ogolnie kultura wykonania. (To taki glosnik ,ktory jesliby mi nie pozostawiono wyboru i musialbym wybrac wspolczesny glosnik High-End z glownego nurtu). Coz, to w koncu 70.000$ . Kawero nie sprawily na mnie wrazenia "gesto , soczyscie ,barwnego" brzmienia porownywalnego do TAD'a. Dla mnie TAD'y graly zupelnie monochromatycznie -typowe , wyobcowane , nienaturalne brzmienie High-Endu tych kilka razy kiedy slyszalem te kolumny .

W jakims procencie pewnie podobne do berylowych przetwornikow TAD professional ktore posiadalem . Zachwycajace czystoscia , dynamika i szczegolowoscia brzmienia a po 30 min jedyne na co ma sie ochote to wykrecic bezpieczniki.

Tannoy ma problem z dystrybutorami i odpowiednia presentacja. Stare przetworniki sa b. dobre choc oczywiscie to zupelnie inna estetyka.

Pozdrawiam . L

A ja mogę TAD-ów słuchać godzinami, podczas gdy Tannoy nudzi mnie po chwili. Dystrybutorzy nic do tego nie mają. Kawero mi się podobają i jak dla mnie są podobne do TAD, przy czym TAD daje jednak większy rozmach.

moze i troche maja gdyz tez nie moglem wysiedziec 5 minut w pokoju tannoya a mam stare 10" Red w domu to slysze jak jakis punk morduje przetwornik. Nie dziwie sie, ze pan lubi Kawero , Jest to w koncu glosnik glownego nurtu High End. i jakos tam wpisuje sie w ta estetyke choc ma czesciowo papierowe "drivery".... No coz zycze panu tych Tadow we wlasnym salonie jesli ich pan jeszcze nie posiada . Przyjade przy okazji z 12 letnim burbonem , sprawdze gdzie skrzynka z bezpiecznikami i przygotuje sie mentalnie na kolejna koniecznosci odwolania co tam nabazgralem , pokajania sie , bicia w piersi ,przeproszenia zony Endrju Dzonsa itp. itd. ....:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.