Skocz do zawartości
IGNORED

Raspberry Pi (Malinka) z DACiem - HiFi - swietny odtwarzacz sieciowy

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, nie zaśmiecajmy dłużej wątku. 🙂 Tych stron tutaj jest już tyle, że i tak ciężko jest cokolwiek znaleźć. Temat malinki pozostawmy malince i związanych z nią aspektami.

McIntosh MA9000, McIntosh MCT500, ATC SCM40, Hijiri HCS-25, JCat USB XE + CM4, Roon, Synology DS1621+

22 minuty temu, jackobtone napisał:

Panowie, nie zaśmiecajmy dłużej wątku. 🙂 Tych stron tutaj jest już tyle, że i tak ciężko jest cokolwiek znaleźć. Temat malinki pozostawmy malince i związanych z nią aspektami.

Sorry kolego, ale koleś ma jakieś kompleksy czy uprzedzenia co do mojej osoby i lata po całym forum i co chwilę próbuje wbić mi szpilę. Widać takie ma hobby.

15 minut temu, NRK napisał:

Sorry kolego, ale koleś ma jakieś kompleksy czy uprzedzenia co do mojej osoby i lata po całym forum i co chwilę próbuje wbić mi szpilę. Widać takie ma hobby.

To samo robi w stosunku do mnie. Chory gość. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 minuty temu, Piopio napisał:

To samo robi w stosunku do mnie. Chory gość. 

Poczekaj chwilę, zaraz będzie wrzucał linki do testów amira, jaki to mscaler jest chu....y.

Na temat hypexa będzie cisza bo sam go posiada i głupio się wypowiadać negatywnie na jego temat. 

Nie czepiam się was, tylko bzdur które piszecie. 

I nie ja zacząłem od osobistych nrk

Hypex gra, ale do wybitnosci mu daleko 😁

A jak źródła wam nie robią różnicy, to tylko świadczy o waszych systemach 🙄

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

20 minut temu, Łukasz_62438 napisał:

Szczęśliwi ci, którym wszystko gra tak samo 😇

Tylko transporty USB jeśli zastosujemy izolację galwaniczną USB. No i kable LAN ale to chyba oczywiste 😉 

No ale to w forumowej legendzie urasta do rangi "wszystkiego" 😉 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Jedni nie potrafią żyć bez Tuska (są takie kanały w TV), inni nie potrafią żyć bez izolacji galwanicznej. Co wypowiedź to izolacja. Ile można? Zdaję się kolega Piopio już kilka miesięcy temu dostał ostrzeżenie w innym wątku, za trollowanie i wplatanie w każdą swoją wypowiedź swojej mantry. Nie wiem jak inni, mi odechciewa się zaglądać do tego wątku, bo co wejdę to widzę izolację galwaniczną.

Widać, że są jednak ludzie na tym forum którzy żyją w realnym świecie a nie urojonym.

czy ktoś z Was panowie wie może jaki jest kod do bluetooth prz parowaniu z kompem , przetestowałem wszystkie "uniwersalne" i nic nie działa ?

Pzdr

W dniu 28.10.2022 o 18:08, ttoip napisał:

kod do bluetooth

Czy przypadkiem smartfon nie generuje kodu ? Strzelam,jakoś nie używam tego protokołu 🙂

5 godzin temu, baltfan napisał:

Czy przypadkiem smartfon nie generuje kodu ? Strzelam,jakoś nie używam tego protokołu 🙂

smartfon się paruje bez problemu , windows 10 prosi o PIN ???

Jak jest obecnie z dostępnością Raspberry Pi 4 4G? Macie jakieś sprawdzone źródło do zakupu, samych RPi, czy pozostały już tylko zestawy w delikatnie rzecz ujmując, chorawej cenie? 

No olx jest 1 usbridge signature z tego co widzę, jakość troszkę lepsza 😉

Ja proponuję moduł cm4 IO Bord plus moduł CM4

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Trochę większy zasilacz trzeba, bo już 12V ale naprawdę fajnie działa, można dokupić moduł z USB 3 na PCIexpress lub dodatkową dysk podpiąć na PCIexpress. Moode najnowsze 8.xx jak i Volumio chodzą już bez problemów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak zrobić kopię dysku SSD z Volumio na drugi dysk pod Windowsem lub z linii komend przez Putty.

12 godzin temu, RobG1974 napisał:

Ja proponuję moduł cm4 IO Bord plus moduł CM4

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Trochę większy zasilacz trzeba, bo już 12V ale naprawdę fajnie działa, można dokupić moduł z USB 3 na PCIexpress lub dodatkową dysk podpiąć na PCIexpress. Moode najnowsze 8.xx jak i Volumio chodzą już bez problemów.

Czy to jest taki "zamiennik" Raspberry pi 4? Lepszy zamiennik?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tylko transporty USB jeśli zastosujemy izolację galwaniczną USB. No i kable LAN ale to chyba oczywiste  
No ale to w forumowej legendzie urasta do rangi "wszystkiego"  
Kolego nie siej fałszywej propagandy z tą izolacją galwaniczną. To może pomóc tylko tam, gdzie rzeczywiście występują jakieś zakłócenia, które słychać głośniej lub ciszej (po przystawieniu ucha do głośników). W każdym inny wypadku jest to zbędne i żadnych cudów tym nie osiągniesz.
Pojawiłeś się po długim okresie nieobecności i znów siejesz głupoty.

Cześć,  robię sobie kolejny streamer oparty na Raspberry i szukam jakiegoś DAC hat lub usb.

Jeśli macie jakieś niepotrzebne, leżące w szufladzie to dajcie info za ile byście się go pozbyli na PW.

Czy mieliście do czynienia z takim wynalazkiem z Ali:

Lusya filtr zasilania płyta oczyszczająca moode volumio dla Raspberry Pi Audio DAC płyta dekodera moduł rozszerzający HIFI

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Leżą i szukają nowego właściciela:

dwie sztuki HIFiBerry Dac+ - jedna nieużywana ,zapieczętowana , druga używana naprawiona (była pęknięta ścieżka), jest także zapieczętowana płytka  Aoide U-Geek z Ali...( 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) i  używana malina Raspberry Pi 3 model B+.

Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt.

Ukryta Zawartość

21 godzin temu, Krzychc napisał:

Cześć,  robię sobie kolejny streamer oparty na Raspberry i szukam jakiegoś DAC hat lub usb.

Jeśli macie jakieś niepotrzebne, leżące w szufladzie to dajcie info za ile byście się go pozbyli na PW.

Czy mieliście do czynienia z takim wynalazkiem z Ali:

Lusya filtr zasilania płyta oczyszczająca moode volumio dla Raspberry Pi Audio DAC płyta dekodera moduł rozszerzający HIFI

Ukryta Zawartość

Lepiej zainwestuj w dobry zasilacz.

Ukryta Zawartość

Jeśli już to, jak kolega wyżej, zainwestuj w niskoszumowy zasilacz. Coś np opartego na LT3042.

Jeśli już to, jak kolega wyżej, zainwestuj w niskoszumowy zasilacz. Coś np opartego na LT3042.

Budowa zasilacza bez pomiarow to wróżenie z fusów. Teoretyczne dobry stabilizator nie zawsze da dobry efekt.
Nie jest chyba wstyd dla diyowca nabyć gotowy układ od

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy Jcat, wypożyczyć posłuchać - sama przyjemność.

Ukryta Zawartość

Witam.

Noszę się z zamiarem zrobienia z malinki streamera z Volumio. Mam zewnętrznego Daca (Topping dx3 pro+). Gryzę się z pytaniem jaką nakładkę (hat) kupić i jakiego złącza użyć do połączenia maliny z daciem. Nakładka HiFiBerry Digi+ Pro wystarczy? w sumie malina w tej konfiguracji robi jako transport tylko. Tylko albo aż... (;

3 godziny temu, krzysztof.filipak napisał:

Budowa zasilacza bez pomiarow to wróżenie z fusów. Teoretyczne dobry stabilizator nie zawsze da dobry efekt.

Bez problemu można znaleźć gotowce na Ali oparte na niskoszumowych stabilizatorach. Nie trzeba nic mierzyć a jedynie uwierzyć, że Chińczyk to zrobił.

I czemu dobry stabilizator ma nie przynieść dobrego efektu? Lepiej dobry niż przeciętny chyba?

Edytowane przez Wito76
3 godziny temu, krzysztof.filipak napisał:

Nie jest chyba wstyd dla diyowca nabyć gotowy układ od @Muzg czy Jcat, wypożyczyć posłuchać - sama przyjemność.

A jaka była budowa i wróżenie z fusów.

Jest to trochę forumowych kolegów którzy mają całkiem nieźle produkty w swojej ofercie.

2 godziny temu, zborus napisał:

Witam.

Noszę się z zamiarem zrobienia z malinki streamera z Volumio. Mam zewnętrznego Daca (Topping dx3 pro+). Gryzę się z pytaniem jaką nakładkę (hat) kupić i jakiego złącza użyć do połączenia maliny z daciem. Nakładka HiFiBerry Digi+ Pro wystarczy? w sumie malina w tej konfiguracji robi jako transport tylko. Tylko albo aż... (;

Jeżeli nie musi być hat to kup I2SoverUSB . Łączy przez USB maliny i można koaksial z niego wyciągnąć .

Świetny produkt.

Digi+pro jest niezła na początek ale ...... później jest niedosyt.

Lepiej skoczyć o kolejny poziom wyżej.

Czy jest tu ktoś kto używa Peppy Meter?

Edytowane przez Divide
54 minuty temu, Wito76 napisał:

Bez problemu można znaleźć gotowce na Ali oparte na niskoszumowych stabilizatorach. Nie trzeba nic mierzyć a jedynie uwierzyć, że Chińczyk to zrobił.

Mam chiński na Talema 25va w aktualnej cenie 750pln. Jest wart może ze 20zł więcej niż jego obudowa 😛 jedyne do czego się nadał to zasilanie switcha, bo z usbridge signature parzył wręcz, na dodatek w porównaniu do Muzg Audio psuł dźwięk. Badziew jak 95% pozostałych cudów techniki stamtąd

1 minutę temu, marcinmarcin napisał:

Mam chiński na Talema 25va w aktualnej cenie 750pln. Jest wart może ze 20zł więcej niż jego obudowa 😛 jedyne do czego się nadał to zasilanie switcha, bo z usbridge signature parzył wręcz, na dodatek w porównaniu do Muzg Audio psuł dźwięk. Badziew jak 95% pozostałych cudów techniki stamtą

Ja mam i sigmy 11 i robią robotę jak trochę części podmienisz ale lepiej kupić coś solidniejszego 

• Pokaż nowe odpowiedzi