Skocz do zawartości
IGNORED

Przyczyny zacofania cywilizacyjnego Polski.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Najgorsze jest to, że tacy którym coś się udało zaraz osiadają na laurach i zajmują się zadawaniem szyku.

Częściej chyba jednak jest tak że zastany (i oplotły doszczętnie wszystko) układ najbardziej pilnuje podcinania skrzydeł i rzucaniem bel pod nogi wszelakiej rodzącej się potencjalnie konkurencji. Lwy w przyrodzie też tak robią tj jak tylko znajdą obcy miot to go od razu zabijają żeby nie dorósł i nie stanowił w przyszłości konkurencji dla jego stada.

Bo podstawowym uczuciem targającym statystycznym Polakiem jest zawiść.Zawiść wobec wszystkich i nieufność.

On chce do USA, ale czy USA przyjęłyby do siebie Misiomora?

Z jego modelem politycznej poprawności długo by tam nie przetrwał.

Polska w pojedynkę dla USA nie jest atrakcyjna.Dla nikogo zresztą.

Jest ale w sposób na który niekoniecznie mamy ochotę.

To nie przypadek że od czasu kiedy zostaliśmy ich kolonią, nie powstał żaden polski brand.

A przedtem jakiś powstał?

I potem mamy specjalistów takich jak Misiomor.

No co chcesz, na bocznicy ma więcej cytowań od Środy ;-)

No co chcesz, na bocznicy ma więcej cytowań od Środy ;-)

I od Poniedziałka ;-).

Trzeba misiomora wylansować na Zachodzie jako polski brand.

Jestem Europejczykiem.

<br />Ja z kontynentem europejskim nie czuję się związany w żaden sposób. Kulturowo bliżej mi do Ameryki Północnej niż do Niemiec, Francji czy Hiszpanii.<br />

Przeczytałem to z osłupieniem. Byłem w USA wielokrotnie i nie mogę zrozumieć jak ktoś urodzony i wychowany w Europie, z jakimś wykształceniem , obyciem i inteligencją może tak napisać. Kulturowo bliżej Ci do Ameryki Północnej ? Mieszkasz tam ? A może nigdy nie byłeś ? Kultura i relacje społeczne obowiązujące w USA są przeważenie dla normalnego mieszkańca Europy obce i trudne do zaakceptowania.

W życiu sporo było mi dane podróżować i IMO Europa jest, zwłaszcza w sensie kulturowym, czymś wyjątkowym. Cywilizacja europejska pozostaje niedościgniona i najlepiej poza Europą żyje się w tych krajach, które wartości zrodzone w Europie kopiują. Jeżeli uważasz że tak nie jest to podaj mi miejsce na ziemi gdzie chciałbyś poza Europą mieszkać . Rozumiem że w USA?

Pomijając inne argumenty tylko tutaj jest wciąż względnie bezpiecznie i dostatnio . Można odnieść wrażenie że w związku z tym prawdziwi Polacy podejrzewają w tym spisek i pragną to zmienić . Jak być mesjaszem narodów w bezpiecznej i sytej Europie?

Jakoś tak się składa, że z Amerykanami dogaduję się najlepiej. Za to najgorzej z ludźmi z romańskiego południa Europy. Ich kultura nigdy mnie nie pociągała, od najmłodszych lat wolałem westerny i ogólnie kino amerykańskie. Niemiecki ordnung też jakoś do mnie nie przemawia.

Europa do tego jest koszmarna językowo, mało jest miejsc gdzie można się czuć swobodnie nie znając miejscowego narzecza.

Na razie do emigracji się nie rwę, ale gdybym miał emigrować, to tylko do kraju anglojęzycznego, i raczej nie do Kanady, ze względu na wpływy francuskie.

Jeżeli skończyło się uczelnię z listy i jest się w odpowiednim wieku to chyba dalej można bezproblemowo wyjechać do Australii - wiem że kiedyś tak było po moim kierunku

O tak,

Indian Telephone Operator

Mujibar was trying to get a job in India.

The Personnel Manager said, "Mujibar, you have passed all the tests except one. Unless you pass it you cannot qualify for this job."

Mujibar said, "I am ready."

The Manager said, "Make a sentence using the words Yellow, Pink and Green."

Mujibar thought for a few minutes and said, "Mister Manager, I am ready."

The Manager said, "Go ahead."

Mujibar said, "The telephone goes green, green, green, and I pink it up, and say, 'Yellow, this is Mujibar.'"

Mujibar now works as a technician at a call center for computer problems. No doubt you have spoken to him.

To już zostań tutaj.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Taka antypolska propaganda.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

O tak,

Klasyk. A tak naprawdę jest dużo gorzej. I śmieszniej ;)

To już zostań tutaj.

Ukryta Zawartość

A kto Ci każe mówić po polsku?

Ukryta Zawartość

Jedną z przyczyn zacofania Polski jest lichwa.

Czy ktoś zmusza człowieka do korzystania z usług lichwy ?

Największa przyczyna zacofania Polski to istnienie PiS.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

A to jest największy lichwiarz RP, poza tym szef komisji finansowej w Parlamencie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lichwiarz wprowadza swoją ofiarę w błąd a to jest przestępstwo

Popatrz a ja mimo tego wprowadzania w błąd nie dałem się nabrać. Czyli można jak ktoś chce, ale potem przychodzą tacy co zaczynają rozdawać i ekonomię szlag trafia.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Popatrz a ja mimo tego wprowadzania w błąd nie dałem się nabrać. Czyli można jak ktoś chce, ale potem przychodzą tacy co zaczynają rozdawać i ekonomię szlag trafia.

Do czasu aż trafisz na lepszego oszusta od siebie.

Złodziejowi też udaje się bezkarnie kraść dopóki go nie złapią.

Gość A&T

(Konto usunięte)

Złodziejstwo istnieje z powodu niewolnictwa na Ziemi. Obowiązek pracy by utrzymać się przy życiu lub mudz realizować swoje pasje i potrzeby. Śmiało można powiedzieć, że cała ludzkość jest zacofana. Widać to również po jej wyniszczającej eksploatacji.

Oto skutek naszego zacofania, nie potrafimy nawet zrobić porządnej komedii. Salwy śmiechu były, ale zdecydowanie za rzadko.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie potrafimy nawet zrobić porządnej komedii. Salwy śmiechu były, ale zdecydowanie za rzadko

Ale tam jest wyraźnie napisane że salwy śmiechu podczas projekcji Polskiego filmu w Niemczech pochodziły od Polskich działaczy KOD-u, którzy na komendę mieli się śmiać w dokładnie określonych momentach. Czyli śmianie było wcześniej odgórnie uzgodnione, przećwiczone i zorganizowane.

Prawdziwa twarz korwinistów. W korwinizmie okradasz innych albo inni ciebie okradają.

W twojej teorii polityczno-ekonomicznej to zawsze ciebie okradają. Wiadomo kto.

Gmyz to potwierdza?

Ukryta Zawartość

Preselekcja artystów, czyli powrót PRL w gorszym wydaniu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.