Skocz do zawartości
IGNORED

Przyczyny zacofania cywilizacyjnego Polski.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli mu te mocarstwa nie przeszkodzą w ukończeniu szkoły.W szkołach też są agentury.

to o vladomirze

Zabierać !!!

Zabierać !!!

'caleb66', do dzieła. Rewolucja czeka na takich jak Ty.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Jeśli mu te mocarstwa nie przeszkodzą w ukończeniu szkoły.W szkołach też są agentury.

to o vladomirze

Dlaczego na Prusach to jest na Mazurach najczęściej nauczanym językiem w szkołach publicznych jest język niemiecki?

Gość A&T

(Konto usunięte)

, ten system sie sprawdził

Powiedz to Grekom, Hiszpanom czy Włochom.

Ja tylko wspomnę, że całkowita wartość rezerw złota będących w posiadaniu rządów oraz banków centralnych (łącznie ok. 30 tys ton) warta jest przy dzisiejszych cenach około 1 bln EUR, czyli tyle ile EBC wydrukował przez ostatni rok. Oszustwo jest wyraźnie widoczne.

Dlaczego na Prusach to jest na Mazurach najczęściej nauczanym językiem w szkołach publicznych jest język niemiecki?

A to coś złego że uczy się dzieci języków obcych ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

To rzeczywiście zastanawiające. Powinien być przecież węgierski.

Chyba ci się trolu nieco pokręciło. W Polsce najczęściej uczy się polskiego.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A to coś złego że uczy się dzieci języków obcych ?

Źle że nie daje się wyboru. Cicha germanizacja.

Chyba ci się trolu nieco pokręciło. W Polsce najczęściej uczy się polskiego.

Co za biegłość w talmudycznej logice.

Kto to ten vladomir. Czyj to klon?

Swoją drogą nieźle bredzi. Jakies zabory germanizacja wszedzie wrogowie ciezki przypadek.

chwilowy brak działalności w audio.

Jak to jest? Czy najpierw się rzuca na łeb i wtedy jest się idiotą i wyznawcą Kurdupla, czy odwrotnie - wprzódy się jest w PiS-ie i dopiero wtedy się dostaje małpiego rozumu?

Jak to z wami jest, vladomir?

Czyj to klon

Był już tutaj do niedawna "stary vlodek" czy "vlodzimierz", chorobliwie antyniemiecki... Miał też inne obsesje...

Może to on?

Był znacznie inteligentniejszy

Dokładne. I lubowal sie w wyszukiwaniu i wklejaniu treści zeszloepokowych. To nie on. Temu bliżej do Arka.

chwilowy brak działalności w audio.

Arku pisał rozwlekle i (pomijając treści) umiejętnie. Tępery, Prąciki, caleby i inne takie niewydarzone męty społeczne - pisać zgrabnie nie potrafią.

Bo niby skąd by umieli?

Arku pisał rozwlekle i (pomijając treści) umiejętnie. Tępery, Prąciki, caleby i inne takie niewydarzone męty społeczne - pisać zgrabnie nie potrafią.

Bo niby skąd by umieli?

Niusiek a w temacie przyczyn zacofania cywilizacyjnego polski nic nie masz do powiedzenia bo niby i skąd masz wiedzieć jak na zmywaku u murzyna albo Turka zapierdzielasz ,pewnie tez nie wiesz (bo niby i skąd) ze gdyby nie ta jedna szara komórka co ci została byłbyś roślinka pokojową :) a zreszta szkoda na to cudactwo czasu ,chłop to żaden,mocarz przy kompie ,a jak co do czego ogonek podwija, tfu ..

Turków we Francji na lekarstwo, toteż raczej u Araba:-)

A na temat zacofania cywilizacyjnego Polski...

Będzie jeszcze większe, wierz mi.

Gdy już ostatni niegłupi da dyla z tego burdelu, który twoi idole tworzą - zostaniesz tylko ty i tobie podobni. Kiepsko to wtedy widzę!:-)

A! Jeszcze cosik o "zmywakach": Chciałbyś, nie?:-) Jest tylko jedna kwestia: Do mycia garów potrzebna jest też (nowe dla ciebie słowo) - inteligencja:)

Jeszcze jedno: nie cieszysz się, żem cię podciągnął pod grupę Tępych Prąci?

A po co mają umieć? Teraz trzeba wiedzieć w który rów najlepiej kindybał wetknąć.

Ja o historii, polityce, nieszczęściach narodowych, a Ty jak zwykle - o dupczeniu.

Aaaa... Może to i dobrze? Wszystko to się razem łączy, tarza w pirzu i - ewoluuje:)

Pozdro, Señor!:-)

'caleb66', do dzieła. Rewolucja czeka na takich jak Ty.

Owczy pęd. Prostactwo nie wie, że rewolucja ich zeżre już na wstępie.

A gdzie są te Prusy?

To nic nowego. Za PRLu w każdej szkole było po kilka agentur pilnujących aby byle głąba do matury nie dopuścić.

Źle że nie daje się wyboru. Cicha germanizacja.

W wielu miejscach Polski, nawet czasem w dużych miastach brakuje chętnych do nauki np. angielskiego w szkołach. To że ktoś zna angielski to nie znaczy że już nadaje się do uczenia innych.

Owczy pęd. Prostactwo nie wie, że rewolucja ich zeżre już na wstępie.

Ale niestety trochę napsują/rozdupcą zanim ich zeżre. 19% suwerena tak jednak zarządziło więc pozostaje czekać na efekty.

W wielu miejscach Polski, nawet czasem w dużych miastach brakuje chętnych do nauki np. angielskiego w szkołach. To że ktoś zna angielski to nie znaczy że już nadaje się do uczenia innych.

Biurokratyczne wymaganie uprawnień pedagogicznych najbardziej szkodzi właśnie nauczaniu angielskiego. To jest język i kultura słabo pasująca do do takich bizantyńskich praktyk.

Biurokratyczne wymaganie uprawnień pedagogicznych najbardziej szkodzi właśnie nauczaniu angielskiego

Nie chodzi o uprawnienia pedagogiczne a o umiejętność dotarcia do ucznia. Co z tego że nauczyciel ma papiery jak nie ma miedzy nim a uczniem nici porozumienia że mają wspólny cel. Mam w domu nauczycielkę angielskiego i coś wiem na ten temat. Te umiejętności są często naturalne a nie wyuczone.

Jeżeli komuś wydaje się że jego dziecko nauczy się języka na lekcjach w państwowej szkole, no cóż - mamy właśnie tytułowe dla wątku zjawisko od kuchni.

Gość A&T

(Konto usunięte)

Można powiedzieć więcej. Czy szkoła w ogóle uczy i na jak poziomie? Historia, wiedza o świecie czy fizyka na żenujący poziom. Do tego religia jest dodatkową kulą u nogi. Jedynie matematyka jako takim poziomie. Wstyd.I proszę nie mówić, że w USA jest jeszcze gorzej .

Można powiedzieć więcej. Czy szkoła w ogóle uczy i na jak poziomie? Historia, wiedza o świecie czy fizyka na żenujący poziom. Do tego religia jest dodatkową kulą u nogi. Jedynie matematyka jako takim poziomie. Wstyd.I proszę nie mówić, że w USA jest jeszcze gorzej .

Na twoim przykładzie widać, że języka polskiego nie ma wcale, Arton.

Jeżeli komuś wydaje się że jego dziecko nauczy się języka na lekcjach w państwowej szkole, no cóż - mamy właśnie tytułowe dla wątku zjawisko od kuchni.

Czyli nauka niemieckiego w szkole nie jest groźna dla naszego patriotyzmu bo i tak go nie nauczą ;-). Czy z tego wynika że w szkołach w ogóle nie warto uczyć języka obcego ?

Cuś koło tego. Ja mam bardzo złe doświadczenia z nauką niemieckiego - quasi przymusowo, na uczelni co prawda, ale zostało mi z tego tyle że tylko mam mściwą polewkę jak ktoś dobrze parodiuje niemiecki. Przykładowo w serii kreskówek "Generał Italia" - perełek jest dużo, przykładowo jak Hitler zrobił sobie "das dupen kaput". Opanowałem nawet kilka takich zdań na wypadek rozmowy z jakimś butnym helmutem.

Tyle że ja miałem już wtedy jako tako opanowany angielski, więc niemiecki spływał po mnie jak po kaczce. Jeżeli jednak dziecko idzie do szkoły bez wcześniejszego kontaktu z angielskim, i zaczynają go uczyć niemieckiego jako pierwszego jęz. obcego, jest spora szansa że jednak będzie się identyfikowało z tym właśnie językiem i w perspektywie zostanie jednak folksdojczem.

i zaczynają go uczyć niemieckiego jako pierwszego jęz. obcego, jest spora szansa że jednak będzie się identyfikowało z tym właśnie językiem i w perspektywie zostanie jednak folksdojczem.

Jak rozumiem są to takie moderatorskie jaja?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.