Skocz do zawartości
IGNORED

czeka nas wyzysk bez umiaru

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Ale w ubezpieczeniach się sprawdza: "strzeżonego pan B. strzeże" Wszystkim znane ;)

Tu pełna zgoda. Też wyznaję tą zasadę. :-)

Zlikwidować, wprowadzić wiek emerytalny od 95 lat, i wprowadzić codzienne powszechne modły "ofiarne"

Znam takich co najchętniej ZUS-u by nie płacili (tak deklarują). To może tak jak w Chinach niech każdy odkłada sobie prywatnie na ZUS a państwowy ZUS zlikwidować ?

Oki, miłego dnia wszystkim,...... bogatym oczywiście...

I Ty też możesz być bogaty (cokolwiek to znaczy). Trzeba tylko sprawy wziąć w swoje ręce i niestety ciężko pracować. Druga opcja to wybrać Szydło i czekać aż nam da. O Dudzie nie wspominam bo on już rozpoczął proces dawania nie swojego.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Kopacz za to wszystko zabierze.

Chyba tylko głupi by taką wybierał :)

Wybierzesz Szydło. Ona ci da ;-). Będziesz mądry.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

A jeśli one mają dwie lewe rence?

Zostań nowym Dickensem i napisz łzawą powieść na temat niewolnictwa w XX/XXI wieku. Zacznij od niewolnictwa w ZSRR.

Potem w NRD, w Kambodża, aż dojdziesz do Korei Pólnocnej w XXI w.

Mądrego warto posłuchać ;)

Trzeba tylko sprawy wziąć w swoje ręce i niestety ciężko pracować

Pierwszą część zawsze stosuję do kobiet w swoim życiu..

Co do drugiej - ciężkiej pracy, wybacz ale ciężką pracą to tylko wielbłądy się bogacą...

Mam już swoje lata, ale nigdy nie widziałem bogatego wielbłąda, a Ty ???

Chcesz się bogacić - to tylko na pracy innych. Uwierz na słowo....

Weź sobie obie, na emigrację.

Nie zamierzam emigrować. Skąd taki pomysł ?

Co do drugiej - ciężkiej pracy, wybacz ale ciężką pracą to tylko wielbłądy się bogacą...

No to pozostaje tylko liczyć na to że Duda i Szydło dadzą. Po wyborach oczywiście.

Do gospodarki Pana B. bym nie mieszał. Do rządzenia też.

Pan B. sam się miesza. Pan B. cosik PIS-u nie lubi: a to drożyna po suszy się szykuje, a to ocieplenie klimatu górnikom rynek zbytu zabiera. Bo w Sejmie do Pana B. o deszcz nie chce im się pomodlić... Jak się pomodlili- to zielona wyspa się zrobiła!

Choć nie! Wysokie ceny żywności (a jeść trzeba) to wyższe wpływy do budżetu z podatków od towarów, mniejsza produkcja węgla to niższa dotacja do sprzedawanej tony. Może na tym polega palec boży?

Futurolog AlwinToffler napisał kiedyś, że najkorzystniejsze dla produktu narodowego brutto są klęski żywiołowe.

Tolerowanie imigracji już uderza w Polskę i polaków na zachodzie. Zdesperowani imigranci oprócz wysysania systemu opieki socjalnej, niszczą rynek pracy. Remonty mieszkań w Niemczech przestały być tak opłacalne dla Polakow.

I to będzie źródło wyzysku europejczyków- 2 miliony wolnych (choć nie zawsze chętnych do pracy) rąk na podorędziu.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Pan B. sam się miesza.

Słyszałem o tym. Z tego wynika że o bogactwo i dostatek nie ma się co modlić, czyli trzeba się wziąć do roboty i nie narzekać.

Pan B. cosik PIS-u nie lubi:

Też już to zauważyłem :-). Dlatego PIS wziął sprawy w swoje ręce i obiecuje naiwnym wyborcom "gruszki na wierzbie". Niestety duża ich część daje się na to nabierać. Po wyborach wyciągną z ukrycia Antoniego M, Jacka K, Fotygę i innych, Prezes się pewnie też silnie uaktywni i zaczną fundować wyborcom tematy zastępcze żeby zapomnieli te ich obietnice przedwyborcze.

Futurolog AlwinToffler napisał kiedyś, że najkorzystniejsze dla produktu narodowego brutto są klęski żywiołowe.

I niestety wojny ;-). Z tym że tylko dla państw położonych z boku lub za morzami albo umiejącymi przetrwać okupację bez większych strat (z silnym instynktem samozachowawczym). Dla takich co podskakują bez silnego zaplecza wojna nie jest siłą napędową.

Tolerowanie imigracji już uderza w Polskę i polaków na zachodzie

Na razie nie ma skutecznych i cywilizowanych pomysłów co z tym zrobić. Może zacząć od modłów ;-) ?

Weź sobie obie, na emigrację.

Wiemy, wiemy potrzebny Kukiez, znawca gospodarki. On uczciwie i ZUS i gospodarkę naprawi.

Na szczęście jednak, większość rodaków ma instynkt samozachowaczy.

Z rachunków, jakie opierają się na dzisiejszych realiach obecni trzydzistolatkowie będą musieli pracować do 75 roku życia, by móc myśleć o emeryturze. Powodzenia :)

Ale to też jedynie pod warunkiem, że będzie kto miał pracować i będzie dla nich miejsce pracy.

Znam takich co najchętniej ZUS-u by nie płacili (tak deklarują). To może tak jak w Chinach niech każdy odkłada sobie prywatnie na ZUS a państwowy ZUS zlikwidować ?

Jak najbardziej tak. Popieram.

Oblicz sobie, ile miałbyś na koncie, gdybyś kasę zamiast do ZUSu kierował na to konto.

I jakie byłyby odsetki od takiej lokaty zamiast ZUSowskiej emerytury.

ZUS jest potrzebny przede wszystkim jego pracownikom.1287083326_by_AugustoPinochet_600.jpg

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Z rachunków, jakie opierają się na dzisiejszych realiach obecni trzydzistolatkowie będą musieli pracować do 75 roku życia, by móc myśleć o emeryturze. Powodzenia :)

Przecież już wiadomo że Duda i Szydło z Prezesem w tle to zmienią. Potem będzie jak w Grecji.

Jak najbardziej tak. Popieram.

Oblicz sobie, ile miałbyś na koncie, gdybyś kasę zamiast do ZUSu kierował na to konto.

I jakie byłyby odsetki od takiej lokaty zamiast ZUSowskiej emerytury.

ZUS jest potrzebny przede wszystkim jego pracownikom.

Jestem taki sprytny i zabezpieczam się (oszczędzam). Uczciwie i naprawdę ciężko pracując. Nie wiem tylko czy Duda i Szydło nie zniweczą tej mojej przezorności greckimi pomysłami.

Jestem taki sprytny i zabezpieczam się (oszczędzam). Uczciwie i naprawdę ciężko pracując. Nie wiem tylko czy Duda i Szydło nie zniweczą tej mojej przezorności greckimi pomysłami

Mógłbyś uwzględnić w tych swoich propagandowo-wyborczych tekstach, ze do wyborów idą jedynie ludzie pełnoletni?

Chyba, ze tak ciężko pracujesz w przedszkolu...

Chyba, ze tak ciężko pracujesz w przedszkolu..

W przedszkolu praca nie jest łatwa. Widać to tu na forum. ;-)

Mógłbyś uwzględnić w tych swoich propagandowo-wyborczych tekstach

To są teksty wynikające z doświadczenia życiowego. Z wyborami i propagandą nie mają nic wspólnego. Ja wątków propagandowych nie zakładałem, ale chyba wolno mi w nich dyskutować ?

ze do wyborów idą jedynie ludzie pełnoletni?

Nie wiedziałeś o tym. Teraz wiem skąd sympatie dla populizmu i obiecywania "gruszek na wierzbie".

Ten ZUS znakomicie pasuje do tematu wątku....

Piramisa finansowa pasuje pasuje.

Przecież już wiadomo że Duda i Szydło z Prezesem w tle to zmienią. Potem będzie jak w Grecji.

Jestem taki sprytny i zabezpieczam się (oszczędzam). Uczciwie i naprawdę ciężko pracując. Nie wiem tylko czy Duda i Szydło nie zniweczą tej mojej przezorności greckimi pomysłami.

Nie ma oszczedzania jest konsumowanie ciezkie pracowanie i zadłużenie się. Także licz na zmiany w tym kierunku.

chwilowy brak działalności w audio.

Nie ma oszczedzania jest konsumowanie ciezkie pracowanie i zadłużenie się. Także licz na zmiany w tym kierunku.

Wiem, obserwuję temat. Mam nadzieję na opamiętanie i rezygnację z greckich planów rozłożenia Polski na łopatki. Wiem nadzieja matką.............;-). Postaram się "matkę" przechytrzyć ;-).

Jaki jest kuń, to każdy widzi. :)

"Koń" podobno jest w ruinie. Tak twierdzą niektórzy robiąc sobie zdjęcia na tle nieczynnych fabryk, za które później przepraszają. Wiesz ile takich fabryk jest w USA ? Nie tylko fabryk. Dobre pole do popisu byłoby w Detroit.

Od dwudziestu lat nie byłem na wakacjach ani na urlopie a mieszkam tu.......... w Polsce. Co mi tam USA?

Może nie pracujesz, to skąd urlop? Daj go sobie, nie zwiedziesz się.

To zależy czy są patriotami czy tylko spragnionymi kasy. Zawsze na początku transformacji żyje się gorzej. Wszystko trzeba uporządkować i zbudować. Nie da się tego zrobić z dnia na dzień.

Dajmy obecnie rządzącyml 10lat spokoju a Polski nie poznacie.

Nic nie stoi na przeszkodzie żeby Koledzy stali się wyzyskiwaczami biorąc sprawy w swoje ręce. Zobaczą Koledzy wtedy jaki to miód. W dzisiejszych czasach każdy może być wyzyskiwaczem. Wystarczy odrobina inicjatywy.

A przyzwoitość to za mało?

Najpierw musi być świadomość celu - potem dobiera się środki realizacji.

I zależnie od desperacji i oporu zacząć od łągodnej perswazji a kończąc na porządnym wp...dol :)

Okreś ten cel z łaski swojej.

Też jestem za tym z tym że PIS też jest przepełniony darmozjadami więc nie stanowi pozytywnej alternatywy. W Polsce w ogóle nie widać rozsądnych alternatyw. Trzeba zawsze wybierać mniejsze zło.

Peło?

Dajmy obecnie rządzącyml 10lat spokoju a Polski nie poznacie.

Niech Kolega nie straszy. 10 lat to nawet Grecja z Polski nie zostanie. Już "frankowicze" żądają pokrycia 100% różnicy kursowej (wiadomość z dzisiejszego dnia) co na pewno nie pozostanie bez negatywnego skutku w systemie bankowym jak zostanie zrealizowane. To będą skutki nieodpowiedzialnych obietnic wyborczych składanych przez ekonomicznych amatorów ("przedszkolaków").

Taak. Ludzie są antysystemowi - bo w ogóle nie rozumieją tego systemu. Nikt ich w szkole nie nauczył. Ale to system winien - nie oni.

W ZUS nie płaci się składek na siebie ani ich nie oszczędza - te składki są na utrzymanie wcześniejszych pokoleń, które was urodziły i zapewniły wam taką a nie inną infrastrukturę do życia. Narzekasz na wysokość zus-owskiej emerytury ? Odkładaj na wyższą u prywatnego ubezpieczyciela.

Nie stać cię ? Zarabiaj więcej.

Nie umiesz zarabiać więcej ? To siedź cicho i ciesz się że masz darmowego lekarza ...

A przyzwoitość to za mało?

Proponuję być przyzwoitym wyzyskiwaczem. To wbrew obiegowym opiniom jest możliwe.

Peło?

Są też inne opcje.

Odkładaj na wyższą u prywatnego ubezpieczyciela.

To mało efektywne. Najlepiej odkładać na swoje konto. Trzeba tylko mieć silną wolę. Oczywiście można korzystać z funduszy inwestycyjnych w celu zwiększenia wzrostu procentowego, ale to niesie za sobą też ryzyko strat.

ciesz się że masz darmowego lekarza ...

pani dała łapówkę lekarzowi w szpitalu, za to by zajął się jej matką ,a lekarz powiedział „Trzeba było tak od razu, niepotrzebnie męczyła pani mamę”….

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

@Less

ZUS to jak najbardziej złodziej, ale takie wyliczanki jak w poście #103 to trącą demagogią.

Pomijam iż zakładasz iż dany delikwent ma pracę przez 40 lat.

Ale gdzie w tym chorobowe, renty, urlopy macierzyńskie, itd, itd.

Zostałem adwokatem diabła z przekory, bo sam uważam iż w obecnej formie to zwykła kradzież w majestacie prawa. Ale z drugiej strony też troszkę obiektywizmu...

Choćby sprytny myk z wyliczeniem dla panów - sprytny bo panie żyją sporo lat dłużej ;P

To mało efektywne. Najlepiej odkładać na swoje konto. Trzeba tylko mieć silną wolę. Oczywiście można korzystać z funduszy inwestycyjnych w celu zwiększenia wzrostu procentowego, ale to niesie za sobą też ryzyko strat.

A co z tymi co nie mają woli i wydadzą wszystko na dziewczynki ??? Rozstrzelać ? Do dołu z wapnem ???

A może traktować jak rolników którzy głęboko w d.... mają jakiekolwiek ubezpieczenia, a jak jakaś klęska to wyciągają łapska o pomoc do wszystkich... I ją dostają..... często kosztem naprawdę potrzebujących.

Proszę, już zaczęło się legalne prześladowanie osób, które mają coś przeciwko systemowi legalnego niewolnictwa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja tam uważam że wariatów trzeba zamykać w szpitalach i leczyć - a nie pozwalać im się publicznie wypowiadać o "systemie legalnego niewolnictwa" ...

Jak się czyta twoje posty, to można odnieść wrażenie że właśnie jesteś takim bio-robotem niezdolnym do samodzielnej oceny rzeczywistych zjawisk.

Czego? Tłuszcza to nasza klasa średnia.

Musiałem żywo podreptać do toalety. ;)

A co z tymi co nie mają woli i wydadzą wszystko na dziewczynki ??? Rozstrzelać ? Do dołu z wapnem ???

To już ich problem. W takim układzie robisz ze swoimi pieniędzmi co chcesz, jak je stracisz umierasz pod mostem. Na tej zasadzie działa cała natura.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.