Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2015

Gość damboo

Rekomendowane odpowiedzi

JEST REWELACYJNA!

Obserwujac AS co i rusz natykalem sie na Smolika. A to siedzi z Elbem w czapce - a jakze - przy stole konferencyjnym, a to znowu - w czapce - na pokazie Vox Olipmian, a to u Marcina Ostapowicza nic nie gralo, bo sie Smolik - w czapce oczywiscie - do koncertu szykowal.

Pomyslalem sobie, ze musi byc niezly lansiarz z tego Smolika, ja o nim pierwszy raz slysze.

Ale po Twojej rekomendacji zaraz spotify odpale i jak bedzie tak dobrze jak piszesz, to mi juz nawet ta czapka nie bedzie przeszkadzac.

Konto w trakcie usuwania

Pomyslalem sobie, ze musi byc niezly lansiarz z tego Smolika, ja o nim pierwszy raz slysze.

Mariuszu,

ten Smolik to dość znana postać w polskiej muzyce elektroniczno-rockowej, Jest też bardzo dobrym producentem. Przeszło dekadę już temu współpracował m.in z Hey i frontmanem Myslovitz Arturem Rojkiem.

No, ale to normalne, że nie wie się wszystkiego.;-)

- Sęk w tym, by zdawać z tego sobie sprawę , a niektórzy mają z tym zasadniczy problem.

serdecznie pozdrawiam

Wu

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Same orły. Tylko jeszcze lampizatora tam zabrakło (na stole konferencyjnym). A w czapce to był Smolik czy elb?

Znana może i tak. Ale poza tym nic ciekawego. Typowy celebryta.

A jednak Janeczku, urwałeś się z łańcucha. Nie pisz, lepiej poczytaj i nabierz audiofilskiej sztuby.

A Kolega kim jest? Wytrwałym propagatorem idei lampizacji?

W kazdym wydaniu zreszta - lampka jest mi do szczescia potrzebna, rowniez ta z rose.

Jesli kolega klonem jest, to wroze krotki zywot, klonowanie skraca zycie podobno.

Konto w trakcie usuwania

Obijało się przez kilka dni o uszy nazwisko Smolik, ale zupełny przypadek sprawił, że posłuchałem płyty Smolik/Kev Fox.

JEST REWELACYJNA!

Mam wrażenie że ostatnio tworzy się w Polsce dużo dobrej muzyki - ale mało kto o tym wie i mało kto jej słucha.

Nie znać Smolika ? To jakby w latach 80-tych nie znać Kory albo Hołdysa.

Ostatnio ukazał się bardzo dobry album Daniela Blooma - Lovely Fear.

Cała płyta bardziej elektroniczna.

Ten Smolik faktycznie wyróżnia się w tym bezmiarze polskiej tandety muzycznej.

Fajna płyta.

A jak z jakością materiału muzycznego ?

Ktoś słuchał na CD ?

Ostatnio są takie wtopy, słuchasz choćby na Spotify kupujesz póżniej CD na amazonie i po włożeniu do napędu D4 z jakością.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ten Smolik faktycznie wyróżnia się w tym bezmiarze polskiej tandety muzycznej.

Fajna płyta.

A jak z jakością materiału muzycznego ?

Ktoś słuchał na CD ?

Tej akurat nie, ale inne są bardzo dobrze zrealizowane, łącznie z różnymi remixami, więc raczej nie powinno być problemu. ;-)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Tej akurat nie, ale inne są bardzo dobrze zrealizowane, łącznie z różnymi remixami, więc raczej nie powinno być problemu. ;-)

Dzięki za opinię.

Znaczy się "ojciec brać" ? ;)

Znaczy się "ojciec brać" ? ;)

Jak się muzyka podoba - "do odważnych świat należy". :-)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Obserwujac AS co i rusz natykalem sie na Smolika. A to siedzi z Elbem w czapce - a jakze - przy stole konferencyjnym, a to znowu - w czapce - na pokazie Vox Olipmian, a to u Marcina Ostapowicza nic nie gralo, bo sie Smolik - w czapce oczywiscie - do koncertu szykowal.

Ale po Twojej rekomendacji zaraz spotify odpale i jak bedzie tak dobrze jak piszesz, to mi juz nawet ta czapka nie bedzie przeszkadzac.

Mariusz Ty faktycznie jesteś z innej epoki .....Smolika nie znasz ...

A Grzegorz Ciechowski ?

Albo chocaż Czesław Niemen ....;)

Po Paderewski to już Twoje klimaty ?

Pa...

No i " francowaty " Stary umiał zestawić świetny system )))

Jakoś mnie nie to dziwi ......

Dupowłaz;) jestem

Pa.

No i " francowaty " Stary umiał zestawić świetny system )))

Jakoś mnie nie to dziwi ......

No cóż te Dynki w końcu znośnie grały, myślałem że już się firma skończyła :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Znam Sojke i Age Zaryan i Kiljanskiego , Grechute Magde Umer j Marie Peszek i wielu innych. Jakos Smolika nie znalem i dobrze mi z tym. Wtorna muza imo.

Przez niego ponioslem wymierna strate. Chcialem Goldmudow posluchac i zajrzalem do pokoju ... A tam dwa Smoliki w czapkach.

To sie wystraszylem i ucieklem.

PS. Stary musi Ci byc wdzieczny za to kadzenie. Dosyp kadzidla , bo Ci sie paliwo konczy.

Konto w trakcie usuwania

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Znam Sojke i Age Zaryan i Kiljanskiego , Grechute Magde Umer j Marie Peszek i wielu innych. Jakos Smolika nie znalem i dobrze mi z tym. Wtorna muza imo.

Przez niego ponioslem wymierna strate. Chcialem Goldmudow posluchac i zajrzalem do pokoju ... A tam dwa Smoliki w czapkach.

To sie wystraszylem i ucieklem.

PS. Stary musi Ci byc wdzieczny za to kadzenie. Dosyp kadzidla , bo Ci sie paliwo konczy.

Bardzo się mylisz ....niestety ....a zresztą co mi tam Stary ma fajną córkę ;)))

Lukasz mial na Narodowym male stoisko bez kolumn , za to ze sluchawkami, bo wprowadzil do oferty Head Dac.

W sobote byly tlumy, moze ktos sluchal, niech sie wypowie.

Ja słuchałem w sobotę . Big7 zagrał DSD. Słuchawkowcem nie jestem i nic nadzwyczajnego wg mnie na pierwsza min nie było. Jednak tak po 5 minutach doświadczyłem tej płynności o której gdzieś już czytałem.

Za to ten nowy DAC jakoś mnie bardziej zachwycił. I cena dardziej dostępna.

Chciałbym aby Posłuchać te DAczki u siebie. Lecz teraz już mam Aqua la Scala MK2 i długo chyba będę sie ja opiekował :-)

Gość

(Konto usunięte)

Ja słuchałem w sobotę . Big7 zagrał DSD. Słuchawkowcem nie jestem i nic nadzwyczajnego wg mnie na pierwsza min nie było. Jednak tak po 5 minutach doświadczyłem tej płynności o której gdzieś już czytałem.

Za to ten nowy DAC jakoś mnie bardziej zachwycił. I cena dardziej dostępna.

Chciałbym aby Posłuchać te DAczki u siebie. Lecz teraz już mam Aqua la Scala MK2 i długo chyba będę sie ja opiekował :-)

Jakiej muzyki słuchasz na La Scali ...?

ale Ty jesteś słuchawkowiec, więc raczej odpada:)) Poza tym pisałeś coś o przytuleniu MBLa, więc byłbyś stronniczy:)

A gdzie tam, ja jestem fanem McIntosh-a ;-)

Szkoda, :-( pewnie masz racje z ta stronniczością bo powoli zaczynam wyrastać z pampersa i prawie każde systemy mi się podobają, tzn zaczynam je cenić, kazde graja na swój sposób i w różnych szkołach grania, każdy ma swojego pasjonata ,

tworząc listę pytań ( pomieszczenie, rodzaj muzyki, budżet, gust ) tyle można dopasować odpowiedzi, dobrze ze jesteśmy różni i tyle ile gustów tyle "batów" albo "malin" ;-)

Gość Michał Szczechura

(Konto usunięte)

Mam pytanie do gości tegorocznej wystawy, czy był może ktoś w pokoju firmy Yayuma? Jestem bardzo ciekaw wrażeń, czy rzeczywiście jest to taki przełom, jak zapowiadają właściciele?

https://www.infoaudio.pl/artykul/280,yayuma-czym-sa-trzy-skladowe-dzwieku-video

>hpcio

Zestaw był, tyle że bez kolumn Bravo!, zamiast których zostały podpięte duże kolumny Trenner&Friedl. Nie sądzę, by obecny na wystawie pan Kazuo Kiuchi był tym faktem zachwycony (że nie grają jego kolumny), ale zestaw zagrał bardzo dobrze - jak zwykle zresztą. To może nie jest najlepszy zestaw na świecie, ale z pewnością w czołówce. A na AudioShow jeden z - powiedzmy - czterech czy pięciu, które zagrały wybitnie. Oczywiście to tylko moje zdanie. :-)

Ostatnio dostałem punkty karne za wpis, że jest chory psychicznie, ale to prawda! Koleś ma poważne zaburzenia. To rodzaj opętania i natręctwo. Zamiast go wywalić z forum na zbity ryj i zablokować mu IP, to tolerują jego trolling pod postacią 50 klonów, których nie ma końca!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.