Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

nasi bo my lewaki monek.Wisz monek ze nie pierdzi sie w towarzystwie.Tak tez nie przychodzi sie z kims takim na przyjecie jak michalczewski michalak czy jak mu tam./.To juz lepiej pierdziec.

Edytowane przez muls

ona tez cie sciska i dala ci stare 100 marek.Przyda ci sie.Z tego 10 dasz rydzykowi a on cie pocaluje  w dupe.

Edytowane przez muls
17 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Pasqual

Przedstawiłeś nam jakąś straszną,upiorną wizję ludzkości,która to zakłada zgodnie z zasadami teorii spiskowych istnienie jakichś onych znęcających się nad pozostałymi przedstawicielami naszego gatunku.A jednocześnie zaprezentowałeś wyidealizowany obraz przeszłości.Nie wydaje Ci się,że to przesada,uproszczenie a nawet pewna naiwność?

To przywilej wieku ? A tak poważnie - sądzę, że rzeczywistość jest o wiele gorsza niż wszyscy myślimy

2 godziny temu, Moontan napisał:

Ja jestem 1500 km od was

To teraz Was wystrzeliwują na orbitę? A kiedy reszta dołączy z Jarkiem na czele?

14 godzin temu, Zbig napisał:

Chyba Cię całkiem pogięło.  Przyzwoitych wędlin starczało dla pierwszych 10 osób z kolejki a dla reszty zostawały produkty wędlinopodobne na czele ze zwyczajną i mortadelą.  Piwo w PRLu to była zupełna porażka co potwierdzały potoczne nazwy typu Zemsta Jędrzejowa.

A pamiętasz piwo "Wrocławskie" ? Lepszego w życiu nie piłem A co do kiełbas zgoda - trzeba było swoje odstać, ale dzisiejsze wędliny mają się nijak do tych, które produkowano kiedyś

7 minut temu, Pasqual napisał:

A pamiętasz piwo "Wrocławskie" ? Lepszego w życiu nie piłem

Znaczy się nie byłeś nigdy w Czechach, Niemczech, Belgii albo UK, gdzie w pierwszym lepszym pubie znajdziesz lepsze...

9 minut temu, Pasqual napisał:

ale dzisiejsze wędliny mają się nijak do tych, które produkowano kiedyś

Naprawdę nie wiem skąd się bierze ta peerelowska legenda wędliniarska...  Możesz wyjaśnić co takiego wyróżnia ówczesny sektor mięsny spośród powszechnego badziewia gastronomicznego tamtych czasów???

bez przesady, Królewskie tez było niezłe, w przeciwieństwie do tych pubowych piw angielskich, nie mówiąc już o amerykański ?

5 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

muntana obchodzi.

Nowy na forum. 

Eeee tam nowy. Pewnie jakiś stary zmutował.

Jestem Europejczykiem.

Ciekawostka towarzysko-plotkarsko-politycznie-podkarpacka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To od razu przypomnienie uzupełnionego zbioru PiS-afer. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

PRLu wróć. Tam ludzie, kiełbasa i browar byli lepsi...

I w ogóle żyło się lepiej. Ręce opadają jak się takie bzdury czyta. Kooomuno wróóóóóóć !!!

Edytowane przez jello
Gość

(Konto usunięte)

żrecie się?

opozycja rozpadająca się nawet na AS

nie potrzeba żadnej propagandy, obecnie juz nic nie trzeba

oddaliście wygraną partii rządzącej jeszcze przed wyborami

nie chcecie rządzić i dobrze wam tak

za cztery lata nikt o was nawet nie wspomni

pa!

4 minuty temu, slawek.xm napisał:

żrecie się?

opozycja rozpadająca się nawet na AS

nie potrzeba żadnej propagandy, obecnie juz nic nie trzeba

oddaliście wygraną partii rządzącej jeszcze przed wyborami

nie chcecie rządzić i dobrze wam tak

za cztery lata nikt o was nawet nie wspomni

pa!

Slawuś, posłuchaj lepiej Młynarskiego i Wysockiego...

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, jello napisał:

Slawuś, posłuchaj lepiej Młynarskiego i Wysockiego...

znam ich na pamięć

wiekszośc twórczości

masz dobry czas do założenia partii starozakonnej , może za 4 lata przy wsparciu rodaków z USA cos wreszcie będziecie znaczyć ...

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

znam ich na pamięć

wiekszośc twórczości

masz dobry czas do założenia partii starozakonnej , może za 4 lata przy wsparciu rodaków z USA cos wreszcie będziecie znaczyć ...

Slawuś żydożerca? Przecież w Polsce nie ma i nie było antysemityzmu. 

2 minuty temu, seniortelefono napisał:

Czyli jednak zryty beret....

Zryty, nie wie czego słucha.

2 godziny temu, slawek.xm napisał:

znam ich na pamięć

wiekszośc twórczości

13 godzin temu, Zbig napisał:

Naprawdę nie wiem skąd się bierze ta peerelowska legenda wędliniarska...  Możesz wyjaśnić co takiego wyróżnia ówczesny sektor mięsny spośród powszechnego badziewia gastronomicznego tamtych czasów???

Bo na przykład w przemyśle motoryzacyjnym byliśmy nie do pobicia - znakomite Nyski i Żuki jako luksusowe mikrobusy i dostawczaki, a póżniej doskonałe Polonezy ze skrzynią, jako wybitne rozwinięcie wybitnych Tarpanów. Ale fakt - polska szynka była świetna - raz w roku na święta wielkanocne. Pamiętam jak mój dziadek wędził w ogródku jeden rodzaj szynki na te święta i smakowało to całkem nieżle. Ale to tylko raz w roku - na co dzień wątróbka, pasztetowa i salceson w gazecie, spod lady.... '-) Ależ głupoty ludziska potrafią wypisywać - najgorsze jest to, że to zidiocenie ogarnia coraz większe kręgi. No i szkolnictwo powszechne, gdzie połowa nauczycieli była debilami, bo to był koszmar jak uczyli i czego uczyli.

Parker's Mood

A tu tłumaczenie dla Sławusia i innych miłośników rozwiązania kwestii żydowskiej: 

Antysemici  - Włodzimierz Wysocki  ♫  ♫  ♫

Dlaczego mam ciągle
być zwykłym bandytą?
Nie lepiej to wstąpić
do antysemitów?

Uznaniem się cieszą
i jest po ich stronie
Entuzjazm powszechny
i miłość milionów.

Podjąłem decyzję,
więc wcielę ją w życie,
Lecz kimże właściwie
są owi Semici?

A jeśli to zwykli
porządni Rosjanie?
Podpadnę milicji
i znów będzie na mnie!

Spytałem koleżkę
jak kwestię tę widzi
Wyjaśnił mi wreszcie:
"Semici to Żydzi"

Jak tak, nie ma sprawy,
w porządku i fajnie
Obawy zbyteczne,
zaczynam działalność

Tu kłopot, darzyłem
szacunkiem niezmiernym
Giganta nauki
Alberta Einsteina

Wątpliwość - rzecz ludzka
więc spytać mi wolno
Co zrobić na przykład
chociażby z Lincolnem?

Semitą był Trocki,
przeciwnik Stalina
Semitą był Chaplin,
genialny król kina

Mój druh Rabinowicz,
ofiary faszyzmu
A nawet, podobno,
sam twórca marksizmu.

Tu kumpel mój znawca
raz dwa mnie oświecił:
"Żydostwo do macy
dodaje krew dzieci!"

Ktoś inny w piwiarni
ten problem poruszał:
"To Żydzi bezkarnie
zabili Chrystusa!"

"My znamy tych drani,
my wiemy, że oni
Bestialsko znęcali
się w zoo nad słoniem!

Cholerni Semici,
to przez nich w kołchozach
Szlag trafił pszenicę
i przepadł urodzaj!"

Na drodze do Kurska,
na Linii Kazańskiej
W swych willach burżujskich
mieszkają po pańsku

Lecz z moją pomocą
dosięgnie ich pomsta
Wyruszam by świat
oczyścić z Żydostwa!

No cóż, i teraz mogą właściwie wszystko, a jak nie to Wysocki, i już pacjent ośmieszony.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

17 minut temu, bubusia napisał:

No cóż, i teraz mogą właściwie wszystko, a jak nie to Wysocki, i już pacjent ośmieszony.

O, i ty antysemita...

16 minut temu, bubusia napisał:

Tak, Żydzi mogą wszystko, a cała reszta to tylko szafarz. PS. A jak Żydówka schodzi po schodach, to klapie. 

59 minut temu, Chicago napisał:

No i szkolnictwo powszechne, gdzie połowa nauczycieli była debilami, bo to był koszmar jak uczyli i czego uczyli.

No, nie każdy mógł ukończyć Harward. 

Ech ta Amerika  ?

Akurat nie chodzi o Harvardy, ale powszechne szkolnictwo w zakresie szkoły podstawowej i średniej. Pamiętam tylko kilku nauczycieli, którzy mieli odpowiednie podejście i potrafili czegoś nauczyć. Całe rzesze, to był po prostu przypadek.

Parker's Mood

8 minut temu, Chicago napisał:

Akurat nie chodzi o Harvardy, ale powszechne szkolnictwo w zakresie szkoły podstawowej i średniej. Pamiętam tylko kilku nauczycieli, którzy mieli odpowiednie podejście i potrafili czegoś nauczyć. Całe rzesze, to był po prostu przypadek.

No zobacz, a jaki mądry jesteś ?

Ja akurat nie narzekam. Na nauczycieli również. Co prawda mam doświadczenia z Warszawy, więc może to nie jest zbyt statystyczna próbka.  

Zapewne doświadczenia warszawskie były nieco inne niż prowincjonalne i jak najbardziej wierzę w twój geniusz.

Parker's Mood

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.