Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

14 godzin temu, skynyrd napisał:

Władysław Frasyniuk w "Faktach po Faktach" TVN24 został zapytany, czy zauważył jakieś przygotowania po stronie opozycji do jesiennych wyborów parlamentarnych. - Zbierają myśli - odpowiedział.

Jak można zbierać coś, czego nie ma? Gdyby opozycja faktycznie myślała, to wysuwałaby konkretne kontrpropozycje, a nie posługiwała się tylko totalną negacją i krytyką działalności PiS.

Na przykład - opozycja i słusznie krytykuje nieracjonalny pomysł przekopania kanału przez Mierzeję Wiślaną. Ta krytyka jest jednak beznadziejna, powiela tylko to, co mówią tzw. działacze ekologiczni. Nie ma w nie żadnej opcji alternatywnej, którą poparliby wyborcy. A można byłoby krytykować nieracjonalność tego pomysłu i wskazać, że pieniądze nań przeznaczone lepiej można byłoby wykorzystać np. do usunięcia mazutu z wraku "Stuttgart", który zalega dno Zatoki Gdańskiej w niewielkiej odległości od Gdyni. A podobno jest to bomba ekologiczna, jedna z tych, których na Bałtyku nie brakuje.

Taka opozycja nie wygra wyborów przez najbliższą dekadę. Co najmniej. Chyba, że w tym czasie PIS ulegnie autodestrukcji.

Edytowane przez Zyzol
32 minuty temu, bubusia napisał:

Prosze cie bardzo Lechu, co ty na to?

Bubus to Pis na sztandarach ma walkę z komuną ? a popatrzmy na to kogoż my tu mamy ..

1. Andrzej Kryże - Wiceminister Sprawiedliwości IV RP- członek PZPR do jej końca. Skazywał działaczy opozycji w stanie wojennym.
2. Wojciech Jasiński - Minister Skarbu IV RP, członek PZPR w latach 1976-1981, szef Wydziału Spraw Wewnętrznych w Płockim Urzędzie Miasta, przybudówki SB. Zasłynął umorzeniem milionowych długów PC, byłej partii Jarosława Kaczyńskiego.
3. Karol Karski (PiS) - działacz władz centralnych socjalistycznego ZSP na Wydziale Prawa i Administracji UW. Pod koniec lat 80 startował z poparcia PRON (organizacji utworzonej przez PZPR w stanie wojennym) w wyreżyserowanych i sfałszowanych przez komunistów wyborach do rad narodowych.
4. Andrzej Aumiller - Minister Budownictwa IV RP, zasłużony komunista, wieloletni członek PZPR.
5. Anna Kalata - Minister Pracy i Polityki Społecznej IV RP. Członek PZPR jak i SLD, a dalej w Samoobronie.
6. Zbigniew Graczyk - Wiceminister Gospodarki Morskiej IV RP - przez 20 lat należał do PZPR będąc między innymi członkiem jej Komitetu Wojewódzkiego w Szczecinie. Był również w kierownictwie nomenklaturowej spółki Interster, która była folwarkiem partyjnych dygnitarzy, m. in. Sekuły i Rakowskiego.
7. Marek Grabowski - Wiceminister Zdrowia IV RP (członek PZPR i SLD) dzięki rekomendacji SLD był zastępcą głównego inspektora sanitarnego w rządach Leszka Millera i Marka Belki.
8. Ewa Sowińska - Rzecznik Praw Dziecka IV RP. W latach 1977-1980 należała do PZPR.
9. Krzysztof Zaręba - Wiceminister Środowiska IV RP, były członek PZPR, od 2005 roku w Samoobronie.
10. Bogdan Socha - Wiceminister Pracy i Polityki Społecznej IV RP - był do samego końca członkiem PZPR.
11. Romuald Poliński - kolejny Wiceminister Pracy i Polityki Społecznej IV RP. Przez wiele lat członek PZPR, a w rządach SLD doradca ministra Kołodki
12. Maciej Łopiński - Rzecznik Prezydenta IV RP; w okresie 1975 - grudzień 1981 należał do PZPR
13. Ryszard Siewierski - Zastępca Komendanta Głównego Policji IV RP - członek PZPR do końca (1990).
14. Stanisław Kostrzewski - od 25.02.2006 skarbnik i finansista PiS - był aktywnym członkiem PZPR do końca jej działalności. 15. Henryk Biegalski - nominowany na szefa Centralnego Zarządu Służby Więziennej IV RP, był członkiem PZPR od 1969 r. do końca lat 80.
16. Jerzy Bahr - 19.05.2006 mianowany ambasadorem RP w Moskwie. W latach 1976 - 1980 w randze I sekretarza pracował w Ambasadzie PRL w Bukareszcie. Do stanu wojennego był członkiem PZPR.
17. Krzysztof Czabański - mianowany 01.07.2006 na prezesa Polskiego Radia S.A. - były dziennikarz m.in. 'Sztandaru Młodych' i 'Zarzewia'. W latach 1967-1980 należał do PZPR.
18. Stanisław Podlewski - mianowany 17.07.2006 dyrektorem departamentu rybołówstwa w ministerstwie rolnictwa - należał do PZPR do końca jej istnienia.
19. Marcin Wolski - 21.07.2006 mianowany został dyrektorem I programu PR - od 1975 roku do końca był w PZPR, będąc m.in. sekretarzem POP w PR.
20. Jan Sulmicki - kandydat na prezesa Narodowego Banku Polskiego, zgłoszony 11.12.2006 przez Kaczyńskiego - były aktywista PZPR w SGPiS (obecnie SGH), także w stanie wojennym.
21. Janusz Kaczmarek - szef MSWiA, prokurator krajowy z ramienia PiS - Członek PZPR od 1986 r.
22. Piotr Cybulski - poseł PiS. Były członek ZSMP i PZPR
23. Aleksander Chłopek - poseł z Gliwic. Członek PZPR od roku 1978. W latach 80. był członkiem egzekutywy Komitetu Miejskiego PZPR.
24. Halina Molka - posłanka na Sejm RP V kadencji. Były członek PZPR. Od 23 sierpnia 2007 posłanka PiS
25. Stanisław Piotrowicz - W 1978 rozpoczął pracę w Prokuraturze Rejonowej w Dębicy, następnie w 1980 został przeniesiony do Prokuratury Wojewódzkiej w Krośnie, na początku lat 80. przeniesiony do Prokuratury Rejonowej w Krośnie. Od 1978 należał do Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. Był członkiem egzekutywy PZPR w Prokuraturze Wojewódzkiej i Rejonowej w Krośnie.
26. Katarzyna Łaniewska- W czasie studiów należała do socjalistycznej organizacji młodzieżowej ZMP, donosiła na kolegów. Następnie należała do PZPR.

dopisze bo nie ma tutaj Jan Pietrzak pisowski bard którego nikt nie chce słuchać...

aqd4urmu.png

23 minuty temu, caleb66 napisał:

Z tego co widzę to PiS spełnia obietnice wyborcze w przeciwieństwie do poprzedników,nie to żebym lubił PiS ale jest to jedyna partia która nie okłamała wyborców,robi porządek w sadach bo takie są oczekiwania społeczeństwa,wzrost gospodarczy nie notowany nigdy wcześniej,bezrobocie na poziomie 5% a jak to było za PO to chyba przypominać nie muszę,w najbliższych jesiennych wyborach zagłosuje na PiS bo jest mi zdecydowanie lepiej za ich rządów,poprzednicy kombinowali tylko jak mnie okraść wiec wybór oczywisty,no i w PiS nie ma komuchow !!!!! 

Jeden pisarz kiedyś napisał co sie ciebie tyczy co do joty..

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"

Wolność słowa po Pisowsku...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez asterix1

Trzeba głosować na Wiosnę, inaczej nie pozbędziemy się systemu opartego na sbekach,   TW i pedofilach w sutannach.

?

1 minutę temu, asterix1 napisał:

Ukryta Zawartość

calusek5.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No właśnie ,jaki wybór mam jako wasz rodak bez komunistycznych korzeni ? , mogę głosować albo na złodziei komuchow albo na homoniewiadomo albo na PiS,do kościoła nie chodzę mało mnie interesują księża pedofile,500+ lubie dostawać, poprzednicy mnie okradali,wiec wybór oczywisty a walkę o komunistyczne sady pozostawiam idiotom i tyle w temacie  . Cmoknijcie mnie w pędzel komuchy. 

4 minuty temu, caleb66 napisał:

No właśnie ,jaki wybór mam jako wasz rodak bez komunistycznych korzeni ? , mogę głosować albo na złodziei komuchow albo na homoniewiadomo albo na PiS,do kościoła nie chodzę mało mnie interesują księża pedofile,500+ lubie dostawać, poprzednicy mnie okradali,wiec wybór oczywisty a walkę o komunistyczne sady pozostawiam idiotom i tyle w temacie  . Cmoknijcie mnie w pędzel komuchy. 

"Lubie dostawać". Wiesz, mam sentyment, do tych co stoją pod sklepem (bez urazy dla NICH). Oni wręcz kochają dostawać. Czyli, dałeś się kupić, po prostu... Żenua. Jak pisałem, dla wielu liczy się tylko i głównie to, co mają w kieszeni. I teraz mogą Cię całować, tylko dlatego, że masz co miesiąc 500 zł? 

Tak zwani - bezkręgowcy:)

bubusia>>>

Funkcjonariusze PiSu, zacietrzewieni są i w swoim zaślepeniu oraz wskazywaniu palcem ludzi poprzedników (by ciemnemu ludowi przykryć swoich). Nie są w stanie zrozumieć ni pojąć, dwóch, prostych słów, wciskanych ciemnakom przez partię od kilku lat: DOBRA ZMIANA.

Tymczasen, ani jedno, ani drugie nie jest w żadnym stopniu, realizowane. Ani, zmiana nie jest dobra, ani tym bardziej - zmiana. Komuniści tu i tam. Ci aktualni,. co w polityce są  z władzą - to dobrzy. A tamci - są źli, bo nie u nas i nie z nami.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Jelopowi pisać dziesięć razy i tak nie skuma, zukzuk logiczne myślenie nie boli, chciałem przez to powiedzieć jedynie ze wole coś dostać niż być okradzionym i nic nie dostać, nie ze mnie ktoś kupił bo nie kupił i tak 500 dostanę 

A do tych z PZPR trzeba jeszcze dopisać ileś tam milionów przyzwoitych ludzi. Dopisać - jako to ścierwo najgorsze. Ze wszystkich. I matkę Pawlaka, "dopóki Kargul żyje".

Zwykłych, ciężko zaprdalajacych na chlebuś dla swoich dzieci - Polaków.

Wszystkich powywieszać się nie bardzo da.

......

(choć ciule, za komuny robiące kariery i pesos - starają się, jak mogą).

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Jako chłop to zagłosuję na Prawdę. Bo one wszystkie nasz robiom w bambuko, a najbardziej to niechłopy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nawet może bym zagłosował, bo mi chłopczyna mocno zaimponował onegdaj.

Ale od kiedy zbratał się z faszystowskim motłochem - nie da rady.

2 godziny temu, Lech36 napisał:

W zeszłej komunie było wiele osób które pomimo przynależności do partii komuny gospodarczej nie wspierały. Z pozostałych osób wspierających tamtą komunę część osób znalazła się w PiS, ale to naturalne że autentyczne post komuchy wsparły neo komunę PiS.

A co ty na to, afery PiS w ciągu obecnej kadencji:

Afera (...)

Zobacz 179+ afer za czasów PiS

Za rządów PO w ogóle nie było żadnych afer. PO rządziło mądrze i odpowiedzialnie, z troską o teraźniejszość i przyszłość społeczeństwa. Niestety przypadkowe społeczeństwo okazało się głupie i krnąbrne i zagłosowało na PiS.

To, co piszesz o zaprzeszłej komunie świadczy tylko o tym, że było w niej wielu koniunkturalistów, których przygarnął POPiS.              W PZPR był Balcerowicz i Geremek oraz Jasiński i Piotrowicz.

Godzinę temu, Zyzol napisał:

Za rządów PO w ogóle nie było żadnych afer.

Były, ale można je było zgłosić do niezależnej prokuratury i ta prokuratura się nimi zajmowała a potem niezależny sąd. Nieprawidłowości były takie jak w każdym innym demokratycznym kraju. Za PiS prokuraturą sterują politycy tej partii i robią wszystko żeby sądami też sterować w świetle powiedzenia "prawo prawem a sprawiedliwość musi być po naszej stronie". Oni ustalają które sprawy będą rozwijane a które nie. Trzeba być mocno zaślepionym żeby nie zauważać różnicy.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

5 godzin temu, caleb66 napisał:

mogę głosować albo na złodziei komuchow albo na homoniewiadomo albo na PiS,

Przecież najwięcej chętnych o grabienia jest w PiS.

Godzinę temu, Zyzol napisał:

wszystkich skutecznie sprowadzimy do parteru.

Sprowadzajcie, sprowadzajcie w Rosji po rewolucji też sprowadzano i zostali w tyle z technologiami.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Och, ten Egon, niecnota... 

Alem się obśmiał. Jak norka.

Zawsze to mówiłem, że do esbe byle durnych cyców nie przyjmowali.

I słusznie, zresztą. 

......

Wiesz? Gdyby nie fakt, że "cie nienawidze jakpsa" - to bym Cię pokochał!??

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Drapanie za uchem kotka Ozziego.
42 minuty temu, Lech36 napisał:

Były, ale można je było zgłosić do niezależnej prokuratury i ta prokuratura się nimi zajmowała a potem niezależny sąd. Nieprawidłowości były takie jak w każdym innym demokratycznym kraju. Za PiS prokuraturą sterują politycy tej partii i robią wszystko żeby sądami też sterować w świetle powiedzenia "prawo prawem a sprawiedliwość musi być po naszej stronie". Oni ustalają które sprawy będą rozwijane a które nie. Trzeba być mocno zaślepionym żeby nie zauważać różnicy.

za duzo proeuropejskiej telewizji ogladasz,oszukali cie,

jak bys tu mieszkal to nie wypisywalbys takich bzdur,

narod wybral pogodz sie z tym

Ciekawe czy TEN naród który wybrał będzie tak chetny ponieśc koszty odwrócnia tego bajzlu..

Zadeklarujsz się?

Pijaczyna Kukiz od początku swej kariery sejmowej był psem łańcuchowym Prezesa i dogrywał rolę "pożytecznego idioty".

Teraz biedaczek  może okazać się już niepotrzebny więc nic dziwnego, że próbuje zwrócić na siebie uwagę. Ale tak na moje oko jego stowarzyszenie rozpadnie się, część już wylądowała w "Konfederacji", część (Tyszka) wyląduje w PiS a reszta albo rozejdzie się do innych formacji, albo zostanie w charakterze ciekawostki.

Jestem Europejczykiem.

21 minut temu, caleb66 napisał:

za duzo proeuropejskiej telewizji ogladasz,oszukali cie,

Typowo po pisowsku - obrona przez atak. Zdziwenie, bo ktoś za darmo dał się przekonać. A na Ciebie musieli się wykosztować i dać 500 zł...  Nie do pojęcia da pisowców:)

7 minut temu, dulon184 napisał:

Ciekawe czy TEN naród który wybrał będzie tak chetny ponieśc koszty odwrócnia tego bajzlu..

Zadeklarujsz się?

Na caleba nie licz. W tej sytuacji będzie stał pod kościołem i wyciągał rękę...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

5 minut temu, dulon184 napisał:

Zadeklarujsz się?

ty poniesiesz i tobie podobni ja będę się bawił i brał 

5 godzin temu, caleb66 napisał:

chciałem przez to powiedzieć jedynie ze wole coś dostać niż być okradzionym i nic nie dostać, nie ze mnie ktoś kupił bo nie kupił i tak 500 dostanę 

Ble, ble... Politycy PiSu też ciągle tłumaczą, co chcieli powiedzieć przez to, że coś walnęli uprzednio.

2 minuty temu, caleb66 napisał:

ja będę się bawił i brał 

Haha. Znaczy - trafiłem:)

Edytowane przez zukzukzuk

Wezmę kasę i przepije a ty będziesz spłacał i twoje dzieci moje długi hehe i jest mi z tym dobrze a nawet czuje satysfakcję. A ty nie możesz zrobić nic ,musisz płacić ba w następnych wyborach okaże się ze znowu przegrałeś i co wtedy ? Znowu trzeba płacić. A ja i koledzy spod budki z piwem czyli 45% wyborców będziemy se poć browarki na twoj koszt a ty płac i płacz bo tak wybrał naród . 

Apropo płacenia nie zapomnij w terminie regulować zobowiązań bo nie chciałbym czekać na hajsik. 

A może tak po wyborach nowa władza Was wszystkich wyłapie . Po pysku wytrzaska i przedstawi konkretny rachunk do zapłaty.Finansowy równeż

Też Będzisz tak zadowolony?

21 minut temu, caleb66 napisał:

ty poniesiesz i tobie podobni ja będę się bawił i brał 

Człowieku, nie rozumiesz, że jedną ręką dają a drugą zabierają? Przecież to z twoich podatków (zakładam, że je płacisz). Cena każdej paczki papierosów sfinansowanych przez 500+ składa się w 87% z podatków, które wracają do skarbu państwa. A VAT i akcyza na inne towary? 

Edytowane przez Genesis
1 minutę temu, Genesis napisał:

Człowieku, nie rozumiesz, że jedną ręką dają a drugą zabierają? Przecież to z twoich podatków (zakładam, że je płacisz). Cena każdej paczki papierosów sfinansowanych przez 500+ składa się w 87% z podatków, które wracają do skarbu państwa. A VAT i akcyza na inne towary? 

Jak się okazuje tego rodzaju prosty rachunek jest za trudny dla przeciętnego wyborcy. Nawet jak napisze mu się wszystko na kartce i do tego strzałeczki porobi.

Jestem Europejczykiem.

11 minut temu, dulon184 napisał:

A może tak po wyborach nowa władza Was wszystkich wyłapie . Po pysku wytrzaska i przedstawi konkretny rachunk do zapłaty.Finansowy równeż

Też Będzisz tak zadowolony?

Szkoda pisania. Żeby wytłumaczyć swe  postępowanie napisał, że się cieszy i ci złodzieje są lepsi od tamtych. Ich popiera (mimo, że więcej kradną), bo rzucili jakieś ochłapy z łupu (tylko dlatego).

Ten typ jest wyjątkowo nietrafiony (jako bojownik reżimu) i powiedzmy sobie prawdę - nie daje rady... Nie tutaj. Pomylili fronty?

Edytowane przez zukzukzuk

ale to wasz byly prezydent i byle wasze elyty twierdza ze pisiory to pijaki i zule z pod budki z piwem i na dodatek nie placa podatkow, wiec w czym problem ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.