Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość glazior

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Bobcat napisał:

Następny prawicowy gówniarz który jedyne co potrafi to się odszczekiwać na zasadzie lusterka

Bob natychmiast idź się wyspowiadać!

Czy dotykałeś się Synu?

Tak.

Ile razy?

Nie pamiętam proszę księdza  , mózg Mi rzechocze.

6 minut temu, Lech36 napisał:

Prezesa i ukochanej partii.

Widzisz jakiś związek pomiędzy dyskiem zewnętrznym USB, prezesem i twoją frustracją z tego powodu?
Lechu, podziwiam cię, naprawdę.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość glazior

(Konto usunięte)
4 minuty temu, xniwax napisał:

Widzisz jakiś związek pomiędzy dyskiem zewnętrznym USB, prezesem i twoją frustracją z tego powodu?

Tak chorą i nieuleczalną logikę  Lecha.

Edytowane przez glazior
1 minutę temu, xniwax napisał:

Lechu, podziwiam cię, naprawdę.

Zauważyłeś u mnie frustrację? Nie do wiary. U mnie występuje tylko zdziwienie jak mocno zgłupiała część narodu głosująca na populistów prowadzących Polskę do katastrofy. I wystarczyło do tego 500+ żeby zatracić perspektywę. Polski system edukacji poniósł porażkę i będzie ponosił następne chyba nawet bardziej dotkliwe.

7 minut temu, xniwax napisał:

Widzisz jakiś związek pomiędzy dyskiem zewnętrznym US

Wszechobecny wzrost inflacji na wszystkim. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość glazior

(Konto usunięte)
4 minuty temu, dulon184 napisał:

czyżby na Nowogrodzkiej cos sie działo?

Picunioki sie rozpleniły.

Cenie Twoje bardzo mądre zdanie jako od osoby która jeszcze wciąga gluty do nosa.

10 minut temu, Lech36 napisał:

Wszechobecny wzrost inflacji na wszystkim. 

Przeczytaj to co napisałeś powyżej.

Gość glazior

(Konto usunięte)
7 minut temu, Lech36 napisał:

poniósł porażkę

Porażka to raczej wasze drugie ... imię.

9 minut temu, Lech36 napisał:

Wszechobecny wzrost inflacji na wszystkim

Ja dostrzegam wszechobecny wzrost głupoty u wszystkich ... Lewaków.

19 minut temu, Lech36 napisał:

Polski system edukacji poniósł porażkę i będzie ponosił następne chyba nawet bardziej dotkliwe. 

Możesz mieć rację biorąc pod uwagę rozszerzanie sytemu edukacji poprzez wciskanie do szkół latarników z kolorowym piórkiem w dupie.

Edytowane przez xniwax

1 godzinę temu, skynyrd napisał:

Wolę PIS od PO, bo zrealizowali więcej obietnic. O realizacji wszystkich obietnic wyborczych i politycznych nawet nie marzę, gdyż jest to naiwnością na poziomie ucznia powszechniaka. I tyle.

Nieważne, że pis rujnuje wszystko czego się dotknie. Ważne, że spełniają obietnice.

Edytowane przez fozzie

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

PIS nie ma ludzi, każdy, kto chce w tej chwili zaistniec gdziekolwiek w budzetowce zapisuje sie do PIS-u. Droga życiowa starszych to jest SB lub PZPR, SLD, a w tej chwili PIS [dużo jest takich], młodych to PSL, PO i szybciutko do PIS. Sytuacjje są do tego stopnia kuriozalne, że PIS robi zmiany np. na stołkach dyrektorskich dla samej zmiany, proponuja osobie kojarzonej z PO dyrektora, ta osoba sama sie dziwi, pyta sie kolegow, sluchajcie, ale to troche wstyd, przychodzą do mnie te kołki i chcą żebym byl dyrektorem, koledzy odpowiadaja, co Ci szkodzi, obejmij to. PIS ma bardzo krótką ławeczkę.

PIS wogole nie weryfikuje tego, że to SB czy PZPR, byleby im donosił, byl w jakis sposob użyteczny. Tak chyba było za komuny, że przynależność, donosicielstwo decydowało.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

A może w 966r ?Cieszysz się,że PiS zrealizował obietnice.No właśnie o to chodzi,że zrealizował.

Czyli odpowiada Ci zapaść w edukacji jakiej nie było od lat?Przecież Zalewska za to co zrobiła powinna stanąć przed TS.

Również przed tą samą instytucją powinien stanąć Radziwiłł za to co dzieje się na SORach.

I odpowiada Ci zapewne sytuacja w której prokurator zarządza całym wymiarem sprawiedliwości z sądami włącznie.

Zwłaszcza ten prokurator o skłonnościach psychopatycznych toczący od lat swoje prywatne wojny.

Jak rozumiem z tych wszystkich zrealizowanych obietnic wyborczych jesteś zadowolony ?

Oczywiście tych "reform" jest znacznie więcej o podobnej wymowie politycznej.Tu naprawdę wystarczy tylko trochę zdrowego rozsądku aby dostrzec absurd i szkodliwość tych realizacji

to do skynyrda

39 minut temu, skynyrd napisał:

Mniej więcej w 1945-tym

A cóż i kogóż takiego zrujnował? Skorumpowane sądownictwo?

Złodziei Vatu? Posady pupilom i złodziejom z PO i PSLu?

Faktycznie - horrendum!.

Wczśniej już było .

GDZIE są te procesy wyroki , skazania  ?

Walnij sie debilu w pusty łeb i zacznij kapeńkę mysleć...

Takich durni powinno sie zwyczajnie wyłomotać.

Edytowane przez dulon184
1 godzinę temu, skynyrd napisał:

I faszysta i pijak! Bo każdy bojówkarz to pijak!

I złodziej, bo każdy pijak to złodziej?

Godzinę temu, xniwax napisał:

Ależ przestań już bredzić tylko o sobie. Pracuj nad tą samooceną i tak się nie opisuj tutaj, bo po co.

Kolejny dowód słuszności tego co poprzednio napisałem.

Gdybyś trochę myślał (nie jest to takie oczywiste, trzeba mieć czym) to byś zauważył bzdurę jaką napisałeś. Ja użyłem zwrotu "prawicowy". Wszystko mi można zarzucić, tylko nie prawicowość. Więc nie może to być samoocena.

1 godzinę temu, Lech36 napisał:

Inflacja zaczyna dotykać jedną z niewielu dziedzin która się dotychczas jej opierała, twarde dyski ekspresowo drożeją, kilka miesięcy temu kupowałem 2 TB Seagate za 237 zł a teraz już kosztuje w tym samym sklepie 289 zł. 

?

Poszły śladem pietruszki.

1 hour ago, electro said:

PIS nie ma ludzi, każdy, kto chce w tej chwili zaistniec gdziekolwiek w budzetowce zapisuje sie do PIS-u. Droga życiowa starszych to jest SB lub PZPR, SLD, a w tej chwili PIS [dużo jest takich], młodych to PSL, PO i szybciutko do PIS. Sytuacjje są do tego stopnia kuriozalne, że PIS robi zmiany np. na stołkach dyrektorskich dla samej zmiany, proponuja osobie kojarzonej z PO dyrektora, ta osoba sama sie dziwi, pyta sie kolegow, sluchajcie, ale to troche wstyd, przychodzą do mnie te kołki i chcą żebym byl dyrektorem, koledzy odpowiadaja, co Ci szkodzi, obejmij to. PIS ma bardzo krótką ławeczkę.

PIS wogole nie weryfikuje tego, że to SB czy PZPR, byleby im donosił, byl w jakis sposob użyteczny. Tak chyba było za komuny, że przynależność, donosicielstwo decydowało.

To jest akurat można przekuć w pozytywne zjawisko - budowanie czegoś na kształt zgody narodowej zamiast wojny domowej "albo my ich, albo oni nas". Polska jako całość ma bardzo krótką ławeczkę, zdecydowanie niewystarczającą żeby np. polskie firmy odnosiły sukcesy światowe.

1 hour ago, Lech36 said:

Polski system edukacji poniósł porażkę i będzie ponosił następne chyba nawet bardziej dotkliwe.

Nic nie przebije w tej kwestii reformy gimnazjalnej niejakiego Handkego, już nie chcę pisać czego mu życzę za to co zrobił.

3 godziny temu, skynyrd napisał:

Wolę PIS od PO, bo zrealizowali więcej obietnic.

Zrealizował tylko 500+

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

43 minuty temu, misiomor napisał:

[...] Nic nie przebije w tej kwestii reformy gimnazjalnej niejakiego Handkego, już nie chcę pisać czego mu życzę za to co zrobił. 

Handke to przecież prawie ta sama opcja ideowa co pisiory. W końcu był ministrem edukacji z nadania AWS-u - teoretycznie bezpartyjnym, a w istocie bliskim LPR-owi, czyli klerykalnym poj....om.

Widać tu zdecydowanie konsekwencję: katoprawica cały czas stara się kształtować edukację tak, by produkowała obywateli niedouczonych, podatnych na manipulację i tym samym łatwych do rządzenia.

W reformie Handkego to jednak bardziej chodziło o przypodobanie się czynnikom decyzyjnym UE. W końcu premierem wtedy był Wielki Europejczyk Jerzy Buzek. A za tę reformę odznaczył Handkego Bronisław Komorowski.

2 minuty temu, skynyrd napisał:

wprowadzenie starych komunistycznych pierdzieli do Unii

Co innego stare komunistyczne pierdziele wysługujące się PiS-owi. Na przykład towarzysz Piotrowicz. 

To są te dobre pierdziele.

1 minutę temu, misiomor napisał:

[...] A za tę reformę odznaczył Handkego Bronisław Komorowski.

Ani Buzek ani Komorowski to już wtedy nie była moja bajka. Pierwszy, pomimi, że podobno protestant, lizał dupę episkopatowi tak, że mlaskanie było słychać w całej Europie. Drugi też - pomimo pewnych pozytywnych cech - ma u mnie przesrane za nadmiar fundamentalistycznego katolicyzmu (na pograniczu katolstwa wręcz).

6 minut temu, skynyrd napisał:

Macie nieprawdopodobnie inteligentnych liderów - Schetynę, Czarzastego

Jesteś dzielnym kontynuatorem stylu propagandy przełomu lat 40/50. Taki z Ciebie Bierutek wydanie kieszonkowe.

15 minut temu, skynyrd napisał:

[...] Ale jak przyjdzie co do czego, [...]

A jak przyjdzie co do czego, to sobie odejdę spokojnie - ciesząc się, że żaden pasożyt nie będzie żerował na mojej Rodzinie i innych bliskich.

Raz już było tuż - tuż, więc wiem, co mówię.

Edytowane przez argus
4 minuty temu, skynyrd napisał:

Jak nie potrafię odpowiedzieć lub przyznać racji, obrażam?

Ależ odpowiedziałem. Czytając Twoje wypowiedzi na temat opozycji mam przed oczami archiwalne roczniki Trybuny Ludu z przełomu lat 40/50. Ta sama narracja, ta sama nienawistna pogarda i lekceważenie przeciwników, nawet zwroty leksykalne te same.

20 minut temu, Bobcat napisał:

Czytając Twoje wypowiedzi na temat opozycji mam przed oczami archiwalne roczniki Trybuny Ludu z przełomu lat 40/50. Ta sama narracja, ta sama nienawistna pogarda i lekceważenie przeciwników, nawet zwroty leksykalne te same.

Masz oprawione w domu czy korzystałeś z jakiegoś innego źródła? Jeśli to drugie - wrzuć namiary. Chętnie poczytam.

Edytowane przez Zyzol
3 minuty temu, Zyzol napisał:

Masz oprawione w domu czy korzystałeś z jakiegoś innego źródła? Jeśli to drugie na wrzuć namiary. Chętnie poczytam.

Biblioteka Uniwersytetu. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.