Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Sine Metu napisał:
8 godzin temu, Jaro_747 napisał:
Czyli uważasz, że teraz rządzi SB?

Bardziej niż za komuny, bo wtedy mieli zakaz werbowania członków PZPR.

Ponieważ jestem prostym inżynierem chciałbym jakoś to uściślić. SB w sensie jakichś macek służby sprzed trzydziestu lat?

Czy w sensie obecnie działających służb specjalnych związanych z obecnie rządzącym reżimem?

Jestem Europejczykiem.

8 godzin temu, skynyrd napisał:

Tak długie jak płachty w N.CZ.

O wpływie specjalsów na zamysł separacji Rzepy na część wschód i część zachód według stref interesów pisał Leszek Szymowski kilka lat temu.

Czyżby to była sugerowana koncepcja konsekwencji dwupartyjnienia ? 

Przesądy o prusko-moskalskim rozdarciu to zbyt nikłe poszlaki, aby uznać je za możliwe do przyszłej realizacji, póki jankeska protekcja jest zapewniona. Gdyby jej zbrakło (przy tlącym się konflikcie z Persją nie dopuszczam bierności Chin i Rosji po jego eskalacji) może być ciekawie, ale jak na razie zarówno PO jak i PiS zajmują się krajem integralnie. Oby wytrwali przy tym.

6 godzin temu, skynyrd napisał:

Trzaskowskiemu już kompletnie odwaliło - na jednym z najbardziej śmierdzących spalinami i wyziewami tramwajów i autobusów placów Warszawy, stawia ławeczki i leżaki. Chyba dla głupich słoików i lemingów, które go wybrały.

A Jeziorko czerniakowskie zabetonuje wieżowcami. Co prezydent, to większy złodziej, albo debil.

Leżaki pojawiły się na placu Bankowym. "Kto będzie tu siedział i wdychał spaliny?"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

1.JPG

2.JPG

3.JPG

Przecież to pod oknami swojego ratusza stawia i poprawia swoje samopoczucie.

Tupet większy ma niż bufetowa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Nie zapominajmy, że to po Smoleńsku Kaczyński przegrał z Komorowskim. 
To ze strony Jarosława Kaczyńskiego (i służb?) była gra typu "win-win" - zabili, przegrali, podkręcili, wygrali - na tych samych trupach.

Poza tym, mało kto o tym wie, że 500+ to był pomysł PO - przez osiem lat i w kryzysie trzymali kasę - no ale przegrali wybory w 2015 i dupa, tę kasę rozdał PiS.

Co teraz?
Ja jestem zwolennikiem pozostawienia tego PiS. Nie ważne na ile kadencji - zrobili bagno, ludzie na nich głosowali... no to ok, niech wezmą za to pełną odpowiedzialność - jak komuna 30 lat temu.
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Ponieważ jestem prostym inżynierem chciałbym jakoś to uściślić. SB w sensie jakichś macek służby sprzed trzydziestu lat? Czy w sensie obecnie działających służb specjalnych związanych z obecnie rządzącym reżimem?

Pytasz czy jest ciągłość?Tak, to jest dobre pytanie.

-----

Jak już nadrobiłem te kilkaset wpisów, to nic o Krystynie nie widzę.

https://natemat.pl/278155,pawlowicz-tlumaczy-sie-z-czlonkostwa-w-komunistycznej-organizacji

To ona, podobnie jak Przyłębska, też należała ale się nie cieszyła?

I jak Egon paszport na wyjazdy miała?

5710666f8d8d722363cc0c415b3bc48f.jpg

4 godziny temu, Jaro_747 napisał:

[...]

Wobec takich emocjonalnych, godnościowo-patriotycznych obrazów racjonalne argumenty są bezradne.

Sekielski ze swoją "petardą" nie docenił kadzenia kleru.

Ci przecież czmychali i robili uniki w 1. odruchu.  A potem, jak zwykle, po prawniczemu - "mataczenie", do którego Kurski z okazji emisji reportażu Latkowskiego się dołożył. 

Sam nie potrafię się postawić w sytuacji przecież poszkodowanych dzieciaków, którym potem przez całe życie trudno podejść luźno do flirtu, romansu, naturalnie cielesnego seksu. Ba, uważam że jak dorosłą rodzinę się założy to jednak partnerzy o takiej blokadzie powinni sobie nawzajem powiedzieć.

Wielu oficjeli pisowskich też taką metodę retoryczną uprawia. Nieprzekraczalna granica to kpiny wiceministra Andrzeja Stanisławka o możliwym wyborze szkoły średniej za granicą. Nie da się ukryć - wymigiwanie się od pisowskich problemów to nakręcanie kolejnego konfliktu - nieogarnięty ten wiceminister.

Za brak szacunku w konflikcie z samorządami szczebla powiatowego dla poszkodowanych uczniów i rodziców oraz za osobliwą kreatywność urzędniczą poniekąd mu się należy.

Dla rozjaśnienia rozmówców - w latach 89-97 byłem w warszawskim UPR.

Bąkowski i Gabiś mnie wprowadzali - akurat byli tu przejazdem.

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Kolega zaś aby trzeźwy to pisał?

Widzisz...

(You see...)

Ten wstęp - przerywnik lepiej zabrzmi tak - "zrozum..."

Otóż - pisowczycy przynajmniej deklarują wartości, idee - to, jak je realizują to jest akurat niekiedy dość śmieszne ?

Sami się podkładają. Przecież chrześcijaństwo z założenia upowszednia upowszechnia życie w zgodzie z wartościami (ewangelicy i prawosławni lepiej wg mnie w tym się realizują, ale katolikom też na tym zależy).

Przy kinie Muranów te leżaki byłyby odpowiedniejsze, ale mniej opalania i to mniej okazałe miejsce.

Przy okazji - dzielnica Wilanów i piasek i "plażę" już wiele lat temu urządzała.

Słuchałem dziś rano Trójki i  rozmowy Lisickiego (wsadzonego tam przez reżim) z Horałą. Poseł PiS to kompletny idiota. Mówił m.in. że neutralność klimatyczna to religia europejska (sic!). Oczywiście jechał też po Dulkiewicz itd.

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

10 godzin temu, skynyrd napisał:

Leżaki pojawiły się na placu Bankowym. "Kto będzie tu siedział i wdychał spaliny?"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przecież już, już, tuż, tuż Polskę zaleją elektryczne samochody Morawieckiego (1 mln był zapowiedziany). Trzeba przygotować place a na razie te ławki mogą służyć PiS-owskim nierobom żyjącym za zrzuty od państwa żeby dobrze odpoczęli przed kolejną patriotyczną manifestacją. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Godzinę temu, zukzukzuk napisał:

Słuchałem dziś rano Trójki i  rozmowy Lisickiego (wsadzonego tam przez reżim) z Horałą. Poseł PiS to kompletny idiota. Mówił m.in. że neutralność klimatyczna to religia europejska (sic!). Oczywiście jechał też po Dulkiewicz itd.

Nie mówiłem, kryptopisowiec  nabijajacy słuchalność reżimowej tubie propagandowej., w której siedzą same sługusy pisowskie.?

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Od Beci ;-).

Od Beci jak widać już się uczył.

28 minut temu, Lech36 napisał:

Trzeba przygotować place a na razie te ławki mogą służyć PiS-owskim nierobom żyjącym za zrzuty od państwa żeby dobrze odpoczęli przed kolejną patriotyczną manifestacją. 

Świetny pomysł, jak przyjadę na wycieczkę to sobie tam posiedzę.

Płuca odżyją po wiejskim powietrzu przesiąkniętym zapachem krowiego łajna

Ten piękny placyk też może być rekompensatą dla warszawskich wieśniaków związaną z kampanijnym kitem wyborczym.

W końcu ławki też były kiedyś drzewami.

"Rafał Trzaskowski zwraca też uwagę na zieleń, która będzie uzupełniała park Świętokrzyski po północnej stronie, jak i zieloną aortę po południowej stronie, która ma zostać zrealizowana w rejonie tunelu średnicowego. – To, co najbardziej cieszyło warszawiaków, to fakt, że będzie tu więcej zieleni. Mam nadzieję, że tej przestrzeni publicznej będzie nam zazdrościła cała Europa – wskazuje Trzaskowski. "

Ukryta Zawartość

"Nici z reprezentacyjnego ogrodu między Alejami Jerozolimskimi a Pałacem Kultury. Rok po rozstrzygnięciu konkursu ratusz po cichu uśmiercił inwestycję, a winę przerzuca na kolejarzy."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

16 godzin temu, skynyrd napisał:

Najwyższy czas na Polexit.

Chyba wydojone wszystko co było do wydojenia.

No to do dzieła!!!

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

22 minuty temu, jezz napisał:

Świetny pomysł, jak przyjadę na wycieczkę to sobie tam posiedzę.

Wiem że to świetny pomysł.

2 minuty temu, skynyrd napisał:

Dulkiewicz nosi waginę na patyku. Jest najgłupszym prezydentem miasta, po Trzaskowskim.

Głupota Dudy jest nie do pobicia. Jest w tym kraju jeszcze trochę osób zaliczanych do tej kategorii co Duda (ta od stołka prezydenckiego), największe ich stężenie występuje w PiS. To widać słychać i czuć. Nawet Westerplatte zaszczali patriotycznym moczem. 

4 minuty temu, skynyrd napisał:

Napisz jeszcze coś o samochodach elektrycznych.

Nie emitują spalin i można stawiać ławki w centrach miast.  

No właśnie, bom sobie przypomniał.

Lechu! Jeśli chcesz pojeździć polskim elektrykiem - to jeszcze deko poczekasz. Na razie rozdyźdano 12 milionów na pensje. Komu i za co - top secret. Nikt nic nie wie.

We wczorajszej Wirtualnej Polsce jest artykuł.

I znakomity komentarz:

"Następnym projektem będzie stworzenie orbitalnej stacji kosmicznej na węgiel do 2030 roku".

To cipis dopiero... Świat zaniemówił z zachwytu.

1 minutę temu, skynyrd napisał:

Może być?

Fałszywej nie wezmę, albo znów Cie pogonię przez Czackiego.

Kumple z SB Ci nie pomogą.

Edytowane przez toptwenty
53 minuty temu, skynyrd napisał:

No i miał rację - nie zesrajcie się z tym klimatem, idzie zlodowacenie - wasze mózgi już objęło.

Dulkiewicz nosi waginę na patyku. Jest najgłupszym prezydentem miasta, po Trzaskowskim.

Ścigasz sie z ostatnim desantem idiotów na najgłupszy wpis?

Trzymam kciuki, ale konkurencja jest naprawdę mocna.

Jestem Europejczykiem.

56 minut temu, skynyrd napisał:

Wasza Dulkiewicz z poprzednikiem, który uszedł prokuraturze zaszczali go własnym brudem.

Nie, to "dobra zmiana" odbywa najwięcej patriotycznych wizyt na Westerplatte. To kultura dobrej zmiany nie pozwala wyrzucać odpadków do kosza i szczać w miejscach do tego wyznaczonych. Jak powiedział słusznie J. Kurski "Ciemny lud". Teraz jeszcze hodują nowych rozpuszczonych do granic możliwości, bez szacunku do nauczycieli nowych żołnierzy dla Prezesa równie ciemnych jak ci z powiedzenia wielkiego Jacusia od audio-wizualnej propagandy PiS. Wiesz jak wyglądało pole po ostatniej wizycie wizycie naszego śp. Papierza które nawiedziła patriotyczno-katolicka ciżba?   

Edytowane przez Lech36

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Wiem że to świetny pomysł.

I zaparkuję moją elektryczną beemkę.

A nie, parking zlikwidowali.

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Nie emitują spalin i można stawiać ławki w centrach miast.

Ale jak postawi się ławki to gdzie postawi się te elektryki?

15 minut temu, jezz napisał:

Ale jak postawi się ławki to gdzie postawi się te elektryki?

Znając kulturę obowiązującą w Polsce to gdziekolwiek, najlepiej na miejscu dla niepełnosprawnych, chyba że służba miejska do tego nie dopuści.  

Edytowane przez Lech36

4 godziny temu, xetras napisał:

Widzisz...

(You see...)

Ten wstęp - przerywnik lepiej zabrzmi tak - "zrozum..."

Otóż - pisowczycy przynajmniej deklarują wartości, idee - to, jak je realizują to jest akurat niekiedy dość śmieszne ?

(...)

Doceniam, że napisałeś "deklarują".

Tak, deklarują. Różne rzeczy deklarują.

Kiedyś przyglądałem się jak wygląda wsparcie polskiego przemysłu na przykładzie przemysłu zbrojeniowego. Masakra.

Ewidentnie tępi się polskie firmy prywatne. Nawet nie to, że nie robi się nic, polskie firmy prywatne ministerstwo obrony zwalcza.

Jestem Europejczykiem.

"Twoja zawartość musi zostać zatwierdzona przez moderatora."

O, niezłe jaja. Mogę prosić pana moderatora o powód takich działań.

Poproszę na priv, będę miał to wtedy pod ręką?

Godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

"Następnym projektem będzie stworzenie orbitalnej stacji kosmicznej na węgiel do 2030 roku".

To zapewne pomysł podpatrzony z serialu "Świat według Kiepskich" lub z drugiej części komedii "Czy leci z nami pilot" ?.

Boją się nas :-):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, skynyrd napisał:

Jest najgłupszym prezydentem miasta, po Trzaskowskim.

Za to najbardziej pomnikowym był spieprzaj dziadu

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

4 godziny temu, jezz napisał:

Nie mówiłem, kryptopisowiec  nabijajacy słuchalność reżimowej tubie propagandowej., w której siedzą same sługusy pisowskie.

Trójka tubą propagandową reżimu? Różne głupoty wypisujesz. Tak samo jak Horała wygaduje. Zgadnij, kto popiera idiotę? Podpoweim. Ten, co m.in. wypisuje podobne idiotyzmy...

4 godziny temu, skynyrd napisał:

No i miał rację - nie zesrajcie się z tym klimatem, idzie zlodowacenie - wasze mózgi już objęło.

Następny powtarza, co mówą pod budką  i biegnie co sił z poparciem dla idioty. Tyle,  że ten - dokładnie to samo obwieszcza, co ów idiota,.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

22 minuty temu, zukzukzuk napisał:

Trójka tubą propagandową reżimu? Różne głupoty wypisujesz. Tak samo jak Horała wygaduje. Zgadnij, kto popiera idiotę? Podpoweim. Ten, co m.in. wypisuje podobne idiotyzmy...

Ależ oczywiście, jedyna, kultowa trójeczka została jak  ta dziewica, nietknięta przez reżim.:)

A z niewygodnymi w trójeczce postępuje się tak,

Ukryta Zawartość

Więcej przykładów?

Czekam na protest pana Wojtka.?

Następny powtarza, co mówą pod budką

Jaką znowu budką, Borysem?

Zgadnij, kto popiera idiotę?

Poproszę o konkretny przykład zatem, czy tak samo nie doczekam  się odpowiedzi, jak wtedy, kiedy pytałem, w którym miejscu napisałem, że brak tunelu pod Świną to wina PO..

Albo wtedy kiedy pisałeś tu, że popieram faszystów, bo to byłeś ty, prawda, nie chce mi się teraz szukać?

Do dziś nie mam odpowiedzi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jezz
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.