Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, skynyrd napisał:

Tak na poważnie - ktoś wierzył w te bzdury o elektrycznych samochodach?

Chyba lech36 bo coś pisał, że chce kupić.?

16 minut temu, skynyrd napisał:

Tak na poważnie - ktoś wierzył w te bzdury o elektrycznych samochodach?

Tak na poważnie - ktoś poważny robi z siebie publicznie idiotę raz za razem?

I drugie pytanie - ktoś na poważnie zrobił premierem kłamcę i chorobliwego mitomana czy to był tylko taki żart?

Jestem Europejczykiem.

17 minut temu, hi_aro napisał:

Już to pisałem, PIC fanboje absolutnie nie radzą sobie ze strategicznym, przyszłościowym myśleniem...

A propos przyszłościowego myślenia, 

1. Co sądzisz o wydłużeniu wieku emerytalnego?

2. Co sądzisz o przekazaniu obligacji z OFE do ZUS?

18 minut temu, soundchaser napisał:

W ten sposób to można "wytłumaczyć" każdą podwyżkę cen.

To nie jest wytłumaczenie podwyżki cen.

2 minuty temu, skynyrd napisał:

Nie wiem, dlaczego Morawiecki miałby odbiegać od normy?

Przecież to polityk.

Politykiem zrobił go Kaczor...zresztą nieudolnym. Miał zastąpić innego nieudolnego "polityka" - Szydło.
Jak się teraz okazuje - z dwojga złego Szydło była ciut lepszym "politykiem" kłamczuszkiem.

5 minut temu, jezz napisał:

To nie jest wytłumaczenie podwyżki cen.

Tylko obrona. ?

3 minuty temu, skynyrd napisał:

WY NAPRAWDĘ wierzycie politykom????????????????????

Wszyscy kłamią, ale są kłamstwa i kłamstwa. Poza tym o polityku świadczą przede wszystkim czyny.
Co PiS zrobił dobrego od początku swojej kadencji, a co zepsuł?
Potrafisz na to pytanie odpowiedzieć uczciwie, nie trollując?

9 minut temu, skynyrd napisał:

Do jutra Panowie - dziękuję za sympatyczny wieczór.

Idziesz spać, czy oglądasz siatkówkę?

2 minuty temu, jezz napisał:

Czego? Nie rozumiem cię w tym momencie.

Napisałeś, że pietruszka staniała po wcześniejszej podwyżce o kilkaset %.

4 minuty temu, soundchaser napisał:

Idziesz spać, czy oglądasz siatkówkę?

Napisałeś, że pietruszka staniała po wcześniejszej podwyżce o kilkaset %.

Napisałem, że ostatnio staniała w biedronce, o tym pisałem wcześniej, chyba wczoraj, i była po 15 PLN. 

Ciekawe, że raptem teraz wszyscy przejęli sie pietruszką, która juz rok temu była droga.

5 minut temu, jezz napisał:

A propos przyszłościowego myślenia, 

1. Co sądzisz o wydłużeniu wieku emerytalnego?

2. Co sądzisz o przekazaniu obligacji z OFE do ZUS?

1. Absolutnie konieczne rozwiązanie. Polacy nie potrafią oszczędzać, nie ma takiej "kultury" oszczędzania na przyszłość. Jesteśmy mistrzami chwilówek. Pod tym względem Polska jest prawie fenomenem w skali europy. Nidzie nie ma tak wielu firm pożyczkowych... Jak będziesz miał 60 lat, PIC fanboje jasno powiedzieli, że emerytura będzie niska. Skoro oni tak powiedzieli, znaczy że ich obliczenia wskazują na emeryturę pozwalającą jedynie, na spanie pod mostem. A idiotyczny wybieg, że "My" dajemy możliwość wyboru wieku przejścia, właśnie dla takich PIC fanbojów jak Ty jest wystarczający...Ale jak nie będziesz spał pod mostem, a dodatkowo będziesz musiał sobie kupić leki na nadciśnienie, taniej będzie się powiesić.  No bo PICerzy nie myślą o starzeniu społeczeństwa, niżach demograficznych, a tym bardziej o wspieraniu emerytów. 

2. To jest mega wajcha... Jak byś widział, aby PIC opodatkował Twoje dochody z  PIT na 10 lat do przodu, płacone z góry pierwszego dnia rozpoczęcia pracy...

14 minut temu, skynyrd napisał:

WY NAPRAWDĘ wierzycie politykom????????????????????

Do jutra Panowie - dziękuję za sympatyczny wieczór.

Powiedz mi skynek - po ch... w ogóle głosujesz skoro masz świadomość, że PiS traktuje cię jak idiotę?

No i druga zagadka - uważasz, że jest to normalne?

Jestem Europejczykiem.

6 minut temu, soundchaser napisał:

pietruszka

Tu masz artykuł z zeszłego roku,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tu masz notowania z ostatniego miesiąca,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe, że raptem teraz wszyscy przejęli sie pietruszką, która juz rok temu była droga.

Nie tylko. Wszystko drożeje i dobrze wiesz, że to jest efekt rozdawnictwa PiSu, więc proszę Cię - nie rżnij głupa, 
bo ja trochę na ekonomii się znam. ?

6 minut temu, hi_aro napisał:

Absolutnie konieczne rozwiązanie.

" Grzegorz Schetyna stwierdził, że podniesienie wieku w czasach rządów PO-PSL było błędem. "

Reszta twojej wypowiedzi to jest jakiś bełkot.

6 minut temu, hi_aro napisał:

. To jest mega wajcha..

Ok, ale wiesz kto to zrobił?

A teraz idę posłuchać sobie trochę disco polo i przepić trochę 500+.

mnie też należy się odrobina relaksu po ciężkiej pracy.

6 minut temu, soundchaser napisał:

bo ja trochę na ekonomii się znam.

Nieprawdopodobne, ja też, i wiem jak działa prawo popytu i podaży.

Edytowane przez jezz
4 minuty temu, jezz napisał:

" Grzegorz Schetyna stwierdził, że podniesienie wieku w czasach rządów PO-PSL było błędem. "

Reszta twojej wypowiedzi to jest jakiś bełkot.

No cóż, musi mówić wszystko co przyniesie mu zwycięstwo.

W której części jest bełkot, w tej:

Ukryta Zawartość

czy w tej jak Horała (arcy PIC marionetka) śmiał się w prost, że dają wybór z wiekiem przejścia, ale nikt nie może się spodziewać wysokich świadczeń. Czyli mówiąc po ludzku, spanie pod mostem Siekierkowskim.    

Czekam na rzeczowe odpowiedzi PIC fanboju, bo zamiast przeznaczyć 500+ na dzieci, alkoholizujesz się za ich pieniądze. Był już taki na forum, co kupował wzmacniacze za 500- i chełpił się swoją głupotą i bezgraniczną ignorancją. Podobnie ja Ty.   

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, skynyrd napisał:

Dał nadzieję biednym ludziom. Dał im godność. Można powiedzieć, że oddał im wypracowane przez lata zyski (podatki).

Ale tak konkretnie, kto na tym zyskał... Skąd się bierze i dlaczego rośnie grupa najuboższych osób? 

Jeśli, Egon, uważasz, że pizdrakowate "dały ludziom godność", to znaczy że mam okulary za słabe.

Ja twierdzę, że ich/nas to rozdawnictwo upokarza i krok po kroku - godność odbiera. A i w przepaść pcha.

Mam to tu, we Francji:

Obrazek, gdzie baba w zaawansowanej ciąży, otoczona gromadką smarków, z wózkiem z bliźniakami idzie "dumnie" po 20 bagietek - wcale nie jest taki rzadki.

A w tym czasie jej chłop, który nie przepracował w swoim marnym życiu ni sekundy - liczy szmal z socjalu.

I te ich dzieci też się żadną pracą nie zhańbią.

Aż do momentu, gdy cały ten chory, poroniony system dawania czegoś za "wystarczy być" - pyerdolnie z gromkim hukiem.

Bo musi.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Spacer zepsem.

414 200 -tylu Polaków zmarło w zeszłym roku! ''Rekord''od czasów drugiej wojny światowej.''Dobra zmiana'' Przyrost naturalny -0,7.

Tacy ludzie umierają, którzy wcześniej nigdy nie umierali.

39 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Jeśli, Egon, uważasz, że pizdrakowate "dały ludziom godność", to znaczy że mam okulary za słabe

Sprzeda im bony PKO.

Morawiecki największy kłamca polskiej polityki dał ludziom godność?To kolejne jego kłamstwo i skynyrda.Ten człowiek nie schodzi z ekranów telewizora a w każdym jego wystąpieniu są kłamstwa i fantasmagorie ( jak u pewnego barona).Przez jego decyzje nasza gospodarka traci szanse na dogonienie uciekającego świata.Staje się coraz mniej konkurencyjna a rynek pracy pogrąża się w kryzysie.Jedziemy jeszcze siłą rozpędu z lat poprzednich.Tylko ślepy może tego nie dostrzegać.Być może PiS wygra kolejne wybory ale będzie to Polskę bardzo dużo kosztować.Bo potem trzeba będzie po PiSie posprzątać ale już w dużo gorszych warunkach wewnętrznych i zewnętrznych.A o spustoszeniach w mentalności ludzi to nawet nie wspomnę.

9 godzin temu, hi_aro napisał:

W której części jest bełkot, w tej:

W tej,

Polacy nie potrafią oszczędzać, nie ma takiej "kultury" oszczędzania na przyszłość. Jesteśmy mistrzami chwilówek. Pod tym względem Polska jest prawie fenomenem w skali europy. Nidzie nie ma tak wielu firm pożyczkowych... Jak będziesz miał 60 lat, PIC fanboje jasno powiedzieli, że emerytura będzie niska. Skoro oni tak powiedzieli, znaczy że ich obliczenia wskazują na emeryturę pozwalającą jedynie, na spanie pod mostem. A idiotyczny wybieg, że "My" dajemy możliwość wyboru wieku przejścia, właśnie dla takich PIC fanbojów jak Ty jest wystarczający...Ale jak nie będziesz spał pod mostem, a dodatkowo będziesz musiał sobie kupić leki na nadciśnienie, taniej będzie się powiesić.  No bo PICerzy nie myślą o starzeniu społeczeństwa, niżach demograficznych, a tym bardziej o wspieraniu emerytów

Miłych snów pod mostem.

No dobra Sound, skoro ty tez chcesz dyskutować w stylu "nie rżnij głupa" to nie ma sprawy. Cofnę się do twego wcześniejszego postu,

13 godzin temu, soundchaser napisał:

Tylko pieniądze dostają ich rodzice i często wydają je...wiadomo na co.

Na co?

No cóż, musi mówić wszystko co przyniesie mu zwycięstwo.

Tak, kłamstwo na starcie, z którego tacy jaśnie oświeceni  zdają sobie od razu spprawę to murowany sukces.

17 minut temu, jezz napisał:

W tej,

Oj taki wyszczekany PICfanboj i nie potrafi nawet jednego zdania sklecić, które podważy chociaż jedno moje zdanie.  Co mówił otwarcie marionetka Horała... Może poszukasz, co mówił o emeryturze przy przejściu w 60 roku życia... 

I dlaczego PICiarzu rośnie grupa najbardziej ubogich emerytów...

17 minut temu, jezz napisał:

Miłych snów pod mostem.

Dziękuję, wyspany jestem wyśmienicie, właśnie pakuję się na plażę...

Edytowane przez hi_aro

bo zamiast przeznaczyć 500+ na dzieci, alkoholizujesz się za ich pieniądze

Ze swoimi pieniędzmi robię co chcę i nic ci do tego kapusto. Wzmacniacz też sobie  kupię.. i auto elektryczne, jaśnie oświecony lingwisto?

6 minut temu, jezz napisał:

Ze swoimi pieniędzmi robię co chcę i nic ci do tego kapusto

Ale 500+ PICerze nie są Twoje... tylko Twoich dzieci... ale jak każdy postępowy PICfanboj, śmiejesz się z tej całej rozdawniczej sytuacji i co wieczór czteropaczek idzie... Masz takie przemyślenia, że właśnie przepijasz przyszłość swoich dzieci?

19 minut temu, hi_aro napisał:

Oj taki wyszczekany PICfanboj i nie potrafi nawet jednego zdania sklecić, które podważy chociaż jedno moje zdanie.  Co mówił otwarcie marionetka Horała... Może poszukasz, co mówił o emeryturze przy przejściu w 60 roku życia... 

Mnie interesuje co mówi Schetyna, lingwistyczna kapusto.

I wystarczy, że ty szczekasz.

To co, z tymi obligacjami to był według ciebie wałek?

Edytowane przez jezz

"Szóstka pomysłów Schetyny

Ale dwa wystąpienia Schetyny podczas obu dni forum programowego pokazują coś więcej. Szef PO przedstawił swą „szóstkę” — program, który pokazuje, jaką partią jest dziś Platforma i jak chce zdobyć wyborców niezdecydowanych. Schetyna zapowiedział:

• opłacone przez państwo podwyżki płac
  • gruntowną poprawę w służbie zdrowia
  • utrzymanie trzynastej emerytury
  • związki partnerskie
  • zniesienie handlu w niedzielę
  • radykalny program ochrony klimatu, w tym wyeliminowanie węgla w energetyce do 2040 r.

Widać wyraźnie, że próbując zachować parę figowych listków z dawnego, liberalnego programu gospodarczego — choćby niedzielny handel — Platforma wyraźnie przesuwa się na pozycje bardziej socjalne. Liberał Schetyna, który za rządów Donalda Tuska uznał podnoszenie podatków za "wyrwanie serca z piersi", dziś jest socjalistą — chce użyć strumienia państwowych pieniędzy do interwencji w płace na wolnym rynku. (...)

Problem to wiarygodność

Głównym problemem Platformy jest wiarygodność. Niemal w każdym punkcie programu można wykazać zaniedbania PO z dwóch kadencji rządów. Weźmy służbę zdrowia — podczas trwającego objazdu kraju politycy Platformy najczęściej mówią właśnie na ten temat. Schetyna obiecał m.in., że:

termin oczekiwania do lekarza specjalisty nie będzie dłuższy niż 21 dni

oczekiwanie na ostrym dyżurze nie może trwać dłużej niż 60 minut, w tym czasie każdy pacjent ma być po badaniach, diagnozie i lekarskiej decyzji

program walki z rakiem będzie prowadzony według europejskich standardów.

Pal licho, że niektóre pomysły są nierealne — jak godzina na SOR-ze w sytuacji, gdy brakuje lekarzy. Szkopuł w tym, że Platforma przez osiem lat rządów niewiele dla poprawy sytuacji w służbie zdrowia zrobiła. Podobnie z niepełnosprawnymi — Schetyna składa im obietnice („turnusy rehabilitacyjna przynajmniej raz w roku, leki i wyroby medyczne za darmo”) bo wie, że to środowisko jest wrogie PiS po ubiegłorocznych protestach. Tyle że niepełnosprawni protestowali także za rządów Platformy.

Przykład z innego obszaru. Sam Schetyna jako marszałek Sejmu obiecywał w 2011 r. zajęcie się ustawą o związkach partnerskich. Platforma rządziła do 2015 r., a takiej ustawy nie wprowadziła. Dlatego też polityczni konkurenci Platformy — zwłaszcza PiS — w krytyce programu Schetyny skupiają się na braku wiarygodności PO. Docenić należy jednak to, że — po raz pierwszy od ponad dwóch lat — lider opozycji przedstawia konkretny program polityczny. Dzięki temu opozycja mówi wreszcie o konkretach, a nie o tym, kto z kim pójdzie do wyborów i kto kogo nie chce na listach."  

Ukryta Zawartość

A tak tak te konkrety ocenił Ryszard Bugaj w TVN24 - PO przebiła PiS w populizmie.

Ukryta Zawartość

Mnie interesuje co mówi Schetyna, lingwistyczna kapusto.

A mnie interesuje jaki bełkot przekazuje PICowska propaganda, jak Horała śmieje się mówiąc o emeryturach po 60 latach pracy,

interesuje mnie również zapierdolenie 15% opłaty przekształceniowej, czyli zabranie 15%zysków z góry, z zysków których jeszcze nie ma. Na zasypanie dziury w budżecie i opłacenie odpraw PICmarionetek bo w iście regularnym odstępach czasu, zmienia prezesów w spółkach skarbu państwa. O czym już zaczyna pisać NIK... Jeszcze nigdy tak często prezesi nie byli wymieniani, a co ca tym idzie sowicie opłacani...

44 minuty temu, hi_aro napisał:

Ale 500+ PICerze nie są Twoje... tylko Twoich dzieci

Pożyczam od nich na procent.

Taki kredyt na 18 lat.?

A ty nie wytłuszczaj literek tylko natłuść się na plaży bo cię słońce zesmaży i będzie kapusta z zasmażką.

32 minuty temu, hi_aro napisał:

interesuje mnie również zapierdolenie 15% opłaty przekształceniowej, czyli zabranie 15%zysków z góry, z zysków których jeszcze nie ma. Na zasypanie dziury w budżecie i

O widzisz, mnie tez to interesuje.

O spółkach SP i ich prezesach pisałem dawno i nie lubię się powtarzać.

natłuść się na plaży bo cię słońce zesmaży i będzie kapusta z zasmażką

Będę w piance... trochę nurkowania z córką, której pieniądze socjalne odkładam na koncie celowym... 

Pożyczam od nich na procent.

Taki kredyt na 18 lat.?

Typowe... na kilka małpek starczy lub czteropaczek co wieczór... Mam nadzieję, że Twoja wątroba do tej 18 wytrzyma, aby dziecku zapewnić "jakiś" start. 

27 minut temu, hi_aro napisał:

Typowe... na kilka małpek starczy lub czteropaczek co wieczór... 

Widzę, że wykazujesz się niemałym doświadczeniem. Motyw małpki ostatnio często pojawia się w twoich wpisach.

27 minut temu, hi_aro napisał:

pieniądze socjalne

oczywiscie nie śmierdzą ale innych pieniądze bardzo cię interesują hipokryto.

Godzinę temu, hi_aro napisał:

Masz takie przemyślenia, że właśnie przepijasz przyszłość swoich dzieci?

Możesz wykazać się obywatelską postawą i zawiadomić o tym MOPS.

Albo wyjść na kretyna, twój wybór.

Edytowane przez jezz
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.