Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, dulon184 napisał:

Również przychylam się do pozostawinia picowych przy rządach .

Niechaj ich zwolennicy sami ich za mordy wezmą .

Mniee martwi jedynie że raczej nei da się popierających  durni pociagnąc do żadnej odpowiedzialności .

Taka forma nauki poprzez kary finansowe.

mam na myśli ZWROT wszelkich kosztów za rządów picunioków..

mam wrażenie ż to byłaby najsurowszajkara .

Splacać do śmierci.

Plus ujawnić listy wszystkich płatnych trolli.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

23 minuty temu, d-t-x napisał:

Plus ujawnić listy wszystkich płatnych trolli.

Tak jest. W szczególności tych z audiostereo. I do pierdla?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

20190724_003449.jpg

"Polak się faszyzuje,  a kościół katolicki wspiera ONR "

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez 23031970
Edycja

Piotr

11 godzin temu, caleb66 napisał:

Ja miałem w ostatnim czasie dwa bany przez kolegę Boba cata czy jak to tam się nazywa,uważam że zdecydowanie powinien odpocząć od forum co Najmniej do jesiennych wyborów.

Bany miałeś nie przez Kolegę Bobcata tylko przez swoje własne zdziczałe chamstwo.

Jestem Europejczykiem.

W tygodniku "Przegląd" krótka ocena  dr Jarosława Flisa:

"Wciąż wybierany miedzy tymi, którzy ignorują polskie problemy, a tymi, którzy wykazują ignorancję przy ich rozwiązywaniu."

I mam problem, co przypisać PO, a co PiS. Jakby nie patrzył POPiS. 

Niedawno "Krytyka polityczna" zarzuciła Biedroniowi praktyczne pogrzebanie szans na zaistnienie "Wiosny" jako partii masowej: 

Ukryta Zawartość

Teraz podobno Biedroń miesza w tworzonej przez Razem, SLD i Wiosna lewicowej koalicji. Usiłuje wyautować z niej rozsądnego przewodniczącego UP Witkowskiego, który do niedawna blisko współpracował z Zandbergiem. Niewątpliwie Biedroń będzie chciał w tej koalicji grać pierwsze skrzypce, co jej dobrze nie wróży na przyszłość. Wszystko przez zbyt wielkie ambicje polityczne Biedronia połączone z radosną nierozważnością. Moim zdaniem prawdziwym celem Biedronia jest urząd prezydenta RP.

Ukryta Zawartość

18 godzin temu, caleb66 napisał:

Ja miałem w ostatnim czasie dwa bany przez kolegę Boba cata czy jak to tam się nazywa.

Banów nie dostaje się przez kogoś tylko za to co się pisze. Jak już tak kolega lubi wymieniać osobowo to bezpośrednim odpowiedzialnym za te bany jest któryś z moderatorów a tych szanowny kolega nie wciągnął na listę osób w swoim mniemaniu "lubianych" inaczej. Ciekawe dlaczego?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Jest coś na temat polskiego samochodu elektrycznego Morawieckiego:

"Przypomnijmy jednak, że według pierwszych deklaracji, w pierwszej połowie 2019 roku spółka miała zaprezentować jeżdżący prototyp. Nie ma go.

Bardziej konkretne efekty prac nad samochodem są nieznane. Wszystko owiane jest tajemnicą. W dokumentach czytamy, że spółka obawia się działań konkurentów, powstania branżowych monopoli, które zastrzegą sobie najlepsze technologie na wyłączność, a nawet "czarnego PR"."

"Twórcy polskiego samochodów elektrycznego w ciągu 2018 roku koncentrowali się na wdrażaniu biznesplanu. Udało się pozyskać partnera technologicznego - niemiecką firmę EDAG Engineering, która ma pomóc zbudować auto i wdrożyć jego produkcję." 

Polski samochód jest tworzony u nielubianych Niemców, potem rządowi powiedzą że nie zapłacą i żeby firma wzięła sobie z reparacji wojennych o które lada chwila PiS wystąpi ;-). 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

22 godziny temu, jezz napisał:

Ta dam, sukces goni sukces

W tym sęk, że potwierdzasz w poście, iż nie wiesz co to propaganda, a co fakty... 

Dla ułatwienia, przytoczę Tobie definicję z wiki:

Propaganda sukcesu – rodzaj propagandy wyolbrzymiający sukcesy ekipy rządzącej. Wszystkie problemy zostają zminimalizowane, a odpowiedzialność za nie zrzuca się na poprzednią ekipę, wrogie siły itp.

Tak więc, ten tekst (wytłumaczę do końca): rekordowo nieskie bezrobocie - nie jest proipagandą (tym bardziej, że opiera się na danych GUS - do sprawdzenia). I jest on podany w serwisie bez komentarza. Znaczy - bez wyolbrzymiania. Pozostałe punkty również ciężko podciągnąć pod propagandę sukcesu.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Godzinę temu, toptwenty napisał:

Bo Wam się, Narodzie, k**wa, wymieszała jakoś orientacja seksualna z realnymi problemami?

Najważniejsze aby odwrócić uwagę od skandali pedofilskich w nowej kierowniczej sile narodu i instytucjonalnego krycia przez nią sprawców. Aby zamieść te problemy pod dywan i najlepiej je całkowicie zatuszować. Wszelkie inne (w tym wymienione przez  Ciebie) wobec tej, najbardziej istotnej sprawy bledną, stając się nieistotnymi i zupełnie miałkimi du..relami.

19 godzin temu, Zyzol napisał:

Nie można też zgodzić się z tezą, że to PiS pierwszy wykorzystał film Sekielskich do kampanii politycznej. Zrobiła to opozycja, która przy pomocy tego filmu chciał osłabić sojusznika PiS czyli kler katolicki. Jednak PiS umiejętnie skontrował i przedstawił się jako obrońca kościoła i wiary - czym zyskał wśród dużej grupy społeczeństwa.

Zyzol jak zwykle zyzoli (był kiedyś taki program "Zezem"). 

Robi podobnie, jak hierarchowie kk. w sprawie filmu Sekielskich. Czyli kler, wtłoczył wiernym prawdę,(rzekomą), że pedofilia i jej w kościele stanowią nieistotny, a wręcz wymyślony problem. Biskupi stwierdzili natomiast ponad wszelką wątpliwość, że film zaatakował biednych księży,  wiarę, chrześcijan, rodziny czy tradycję.

Co to znaczy, że opozycja chciała wykorzystać i osłabić PiS, ale ten przekuł to w sukces (raczej umiejętnie zakłamał sytauację)? To istotna rzecz lecz dla propagandzisty. Jednak dużo ważniejsze są FAKTY, przedstawione w filmie.

Zyzol świadomie nie pisze (wpuszcza w maliny, tworzy narrację dla ciemnego ludu), że film pokazał przerażające i przestępcze FAKTY (co NAJWAŻNIEJSZE!). Tylko, że opozycja chciała wykorzystać film, a mądry PiS się nie dał. No i PiS nie zaczął przecież. Oni niewinni. 

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Kogo obchodzi jakiś durny film o pedofilach,niech opozycja zajmie się rozwiązywaniem problemów zwykłych obywateli w tym kraju a nie klechy im we łbach albo sędziowie albo trybunał, k**wa kogo to interesuje,dla.mie mogą całkowicie zlikwidować trybunał bo to wymysl komuchow i Jaruzelskiego,niech opozycja zajmie się sprawami ważnymi a nie glupotami .

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Gość

(Konto usunięte)

A  tutaj nastepna ...erupcja glupoty.......myslicie ze od waszego zrzedzenia i pitolenia w tej piaskownicy czegos przybedzie ???????

Same janusze i mariany .Klasa polityczna jest taka na jaka zasluzyliscie ...niech was goli  i strzyze do konca swiata a nawet i dluzej......:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Wokoło coraz więcej ciemnego luda:(

7 minut temu, zukzukzuk napisał:

Wokoło coraz więcej ciemnego luda:(

Propaganda w TVPiS daje efekty. To smutne, ale co zrobić, za jakiś czas po szkodzie znowu będzie wielu mądrych i znowu po paru latach zgłupieją i tak w koło.

Godzinę temu, zukzukzuk napisał:

W tym sęk, że potwierdzasz w poście, iż nie wiesz co to propaganda, a co fakty... 

Dla ułatwienia, przytoczę Tobie definicję z wiki:

Propaganda sukcesu – rodzaj propagandy wyolbrzymiający sukcesy ekipy rządzącej. Wszystkie problemy zostają zminimalizowane, a odpowiedzialność za nie zrzuca się na poprzednią ekipę, wrogie siły itp.

Tak więc, ten tekst (wytłumaczę do końca): rekordowo nieskie bezrobocie - nie jest proipagandą (tym bardziej, że opiera się na danych GUS - do sprawdzenia). I jest on podany w serwisie bez komentarza. Znaczy - bez wyolbrzymiania. Pozostałe punkty również ciężko podciągnąć pod propagandę sukcesu.

A ty wiesz co potwierdzasz tym postem czy nie wiesz?

21 minut temu, caleb66 napisał:

Kogo obchodzi jakiś durny film o pedofilach

22.5 mln ludzi obejrzało. A że Ty nie bo Ci zakazano nie ma znaczenia.

24 minuty temu, Moontan napisał:

A  tutaj nastepna ...erupcja glupoty...

Jak nie przestaniesz szwendać się po różnych wątkach i wszystko oceniać jako "erupcja głupoty" to wylądujesz w Moderacji i tyle będzie z Twojego pisania.

Znalazła się erupcja mądrości. Inaczej.

Jak nie przestaniesz szwendać się po różnych wątkach i wszystko oceniać jako "erupcja głupoty" to wylądujesz w Moderacji i tyle będzie z Twojego pisania.
Znalazła się erupcja mądrości. Inaczej.
Zobacz sobie ile wyświetleń ma Justin Bieber na you tubie,a ja nawet nie wiedziałem o jego istnieniu.

10 minut temu, Bobcat napisał:

ak nie przestaniesz szwendać się po różnych wątkach i wszystko oceniać jako "erupcja głupoty" to wylądujesz w Moderacji i tyle będzie z Twojego pisania.

?

2 minuty temu, caleb66 napisał:

Zobacz sobie ile wyświetleń ma Justin Bieber na you tubie,a ja nawet nie wiedziałem o jego istnieniu.

Sprawy nieporównywalne.

W dniu 22.07.2019 o 21:33, soundchaser napisał:

Jezz - mógłbyś już przestać?
Przecież wiesz, że Jaro ma rację. Po co go wkurzasz?
Bardzo Cię proszę.

No dobra sound, co prawda z opóźnieniem bo obowiązki w polu ważniejsze niż bocznica.

Mamy Czarneckiego, który teraz będzie skarżył BFG i KNF no właśnie, o co?

BFG to pewnie dlatego, że musiał te banki dokapitalizować

O działanie na szkodę banków, o spowodowanie strat w osobistym majątku i zadośćuczynienie?

Na dodatek będzie występował w imieniu spółki zarejestrowanej w Holandii.

"Oskarża on te instytucje o działanie na szkodę banków, których jest właścicielem oraz próbę ich przejęcia. To wszystko sprawił, iż biznesmen stracił ponad 2 mld zł z osobistego majątku. W pozwie do Miedzynarodowego Trybunału Arbitrażowego (MTA) w Sztokholmie ma on domagać się jednak aż 1 miliarda euro czyli ok. 4,26 mld zł zadośćuczynienia."

Poza tym nic nie wiadomo.

Jestes ponoć ekonomistą jak sam pisałeś.

Podane są konkretne kwoty. W którym momencie te straty powstały i na jakiej podstawie to mogło być wyliczone? Jestem ciekaw.

Napisz tak prosto jak chłopu z Podkarpacia.

3 godziny temu, caleb66 napisał:

Kogo obchodzi jakiś durny film o pedofilach,niech opozycja zajmie się rozwiązywaniem problemów zwykłych obywateli w tym kraju a nie klechy im we łbach albo sędziowie albo trybunał, k**wa kogo to interesuje,dla.mie mogą całkowicie zlikwidować trybunał bo to wymysl komuchow i Jaruzelskiego,niech opozycja zajmie się sprawami ważnymi a nie glupotami .

Ty czytasz jakie idiotyzmy piszesz? kto ma kulson mac zająć rozwiązywaniem problemów w tym kraju? opozycja?

to po co ta szar,.cza co przy korycie jest ? za co my im płacimy ? był tu taki jeden 747 zwal sie identyczne idiotyzmy pisał....

Ty czytasz jakie idiotyzmy piszesz? kto ma kulson mac zająć rozwiązywaniem problemów w tym kraju? opozycja?
to po co ta szar,.cza co przy korycie jest ? za co my im płacimy ? był tu taki jeden 747 zwal sie identyczne idiotyzmy pisał....
Tak sobie mysle ze może gdybyś rozumiał co czytasz nie zadawal byś głupich pytań...

17 minut temu, caleb66 napisał:

Tak sobie mysle ze może gdybyś rozumiał co czytasz nie zadawal byś głupich pytań...

czytałeś swoje słowa?

44 minuty temu, asterix1 napisał:

niech opozycja zajmie się rozwiązywaniem problemów zwykłych obywateli w tym kraju

Kogo powinnością jest rozwiązywanie problemów obywateli?

odpowiedz prosze

Ale przecież ja wyraźnie napisałem że rząd zajmuje się nabijaniem kabzy obywatelom a opozycja zajmuje się pedofilia oraz sądami i trybunałem,co tu tłumaczyć.

Przeczytawszy ostatnią twoją tu "twórczość" tak mi się jakoś przypomniała taka tam sentencyjka: ignorancję można skorygować książką, głupota wymaga już tylko strzelby i szpadla. Sam nie wiem czemu mi się przypomniała. Choć nie, właściwie to wiem: takiego głąba już bardzo dawno nie spotkałem, więcej, mówiąc szczerze to nigdy.

Tak tak. Wieloetapowy wyścig się skończył. Wygrał stary lis. A tu nagle wyskoczył wielki, nieoszlifowany diament. Talent niesamowity i jedyny w swoim rodzaju:)

Czy powinniśmy się dziwić? Wszak PiS nieustannie nam udowadnia (dzięki takim fenomenom umysłowym), że niemożliwe, niesamowite czy niebywałe jest - możliwe. Po prostu - szczena opada, jak się czyta tak "cudowne" i nadzwyczajne wywody arcyrozumu, którego wysłano (zapewne z Nowogrodzkiej), aby oświecić maluczkich. Taki O. Welles to przy nim pikuś...

Edytowane przez zukzukzuk

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.