Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Okazuje się, że Ziobro też był (bywał? - bo to z takimi złodziejami do ładu nie dojdziesz) wniebowzięty przez Kuchcińskiego. Ot - przechodził akurat z plecakiem pełnym laptopów obok lotniska (choć myślał, że to dworzec kolejowy) a to ciężkie przecież...

A jakiś idiota zgłosił sprawę do ..... prokuratury!!!??.

Posikałem się w hajdawery.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Zmiana majtek.
1 godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Szukasz zwady, jezz?

Skoro nie, to się raczej zajmuj twoim PiSem, co to dziś na Nowogrodzkiej ustalali, jakby tu suwerenowi w pysk plunąć, by był jeszcze szczęśliwszy.

Zwady to szukasz ty z takimi tekstami więc masz to, na co zasługujesz.

Daj mnie do ignorowanych - będziesz miał spokój i przestaniesz się mnie czepiać.

A, zanim mnie przestaniesz czytywać:

Co w tym tekście jest nieprawdą?

11 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Kuchciński tym razem popłynie.

Zamieni samolot na luksusowy jacht? ?

7 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Daj mnie do ignorowanych - będziesz miał spokój i przestaniesz się mnie czepiać.

Nie ma mowy.

7 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Co w tym tekście jest nieprawdą?

A co jest prawdą?

"Dymisji marszałka chce aż 2/3 wyborców PO, a reszta uważa, że należy zmienić przepisy. Głowy Kuchcińskiego chce też 22 proc. osób deklarujących się jako wyborcy PiS - połowa z nich uważa, że wystarczy zmiana przepisów, a zaledwie 15 proc. nie oczekuje od partii żadnych ruchów"

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, jezz napisał:

A co jest prawdą?

Nie wiadomo...jak prawie zawsze.
A później z takich newsów rodzą się konflikty społeczne i lanie się po mordach nawet tutaj. ?

Nikt się po mordach nie leje.

Zdumiewa mnie tylko, dziwi i martwi, że niektórzy z Was mają centralnie w D4 rzecz, która w cywilizowanym świecie jest nie do wyobrażenia. Przecież pół 'rzondu' powinno się podać do dymisji.

A! Ponieważ sprawa jest "dynamiczna i rozwojowa" - jeszcze się może okazać, czy tylko pół.

15 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Przecież pół 'rzondu' powinno się podać do dymisji.

Ale z jakiego powodu? Przez Kuchcińskiego?

Poniekąd. Przez lataninę, gdzie popadnie, wiedząc, że latają za kradzione. Tobie też.

Zresztą - mam wrażenie, że dopiero teraz się sprawy "rypną" i pospólstwo zobaczy, jak są wydawane i mitrężone pieniądze podatników. Począwszy od złodziejstwa tego ciula Macierewicza, na nawet najmarniejszych pisiakach skończywszy.

Którym się podobno "należy".

12 godzin temu, bubusia napisał:

No dobrze, latal, nie powinien, probowal sie kajac, wiado ze za malo.

Ale kwestia jest inna. Czy to jest temat na miesiace dyskusji? Ile mozna o tym samym? A moze tak wygodniej. Nie ma w co uderzyc, to mozna w Kuchcinskiego. Trzeba lud czyms karmic?

Nie, kwestia nie jest wcale inna. Po pierwsze to nie miesiące, a nawet nie miesiąc. Po drugie jakoś tak wam zupełnie nie przeszkadza karmienie waszego ludku przysłowiowymi już "winami Tuska", ośmiorniczkami i czym tam jeszcze od jakiś czterech lat, a hucpą smoleńską już od dziewięciu. Wprawdzie wasz ludek jak wiadomo dużo mniej kumaty od reszty i pewnie toleruje tylko kocopoły które już zna, ale w końcu cóż to są te bodaj 3 tygodnie w stosunku do lat? Trochę cierpliwości, z pewnością lada moment wybuchnie nowa puciniakowa afera czy skandal i Kuchciński Travel zastąpi coś nowego.

58 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Zresztą - mam wrażenie, że dopiero teraz się sprawy "rypną" i pospólstwo zobaczy, jak są wydawane i mitrężone pieniądze podatników

Albo można rzucić jednego. Tak swoją drogą coś mi się wydaje, że naczelnik mógł nawet o tych lotach nie wiedzieć.i mogło być na naradzie ciekawie.

Nikt nie lubi być robiony w ch...

Kuchciński dostawał dwurodzinne zjeby a Morawiecki czekał przed drzwiami.

A żeby wyebac teraz Morawieckiego to chyba sam by musiał zostać premierem.?

Edytowane przez jezz
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

"W jakim stanie przewoził pan lekarstwa żony?

- W stanie zamrożenia.

A konkretnie? W jakimś specjalnym pojemniku, by się nie rozmroziły?

- W opakowaniu specjalnym. To było kilka tysięcy maleńkich fiolek w lodzie."

http://wyborcza.pl/7,75398,25066360,piotrowicz-z-zona-tez-lecial-rzadowym-samolotem-w-okolicznosciach.html

Poprzednio Piotrowicz mówił o kilkuset ampułkach. Czyli trochę się rozmnożyły?

Z tym że, o ile mi wiadomo, leki w Polsce nie są darmowe.

4 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Kuchciński tym razem popłynie.

No to jest szansa że w końcu kupimy nowe łodzie podwodne.

Tyle, że przekop Mierzei Wiślanej trzeba będzie pociągnąć aż do Przemyśla.

Jestem Europejczykiem.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Jak przebiegałaby afera Watergate, gdyby zdarzyła się dzisiaj w Polsce?

1. Policjanci, którzy aresztowali włamywaczy zakładających podsłuch w siedzibie partii opozycyjnej, powiadomili przełożonych, ci zaś pchnęli informację wyżej, aż do szefa MSW. Jeszcze tego samego dnia zebrał się sztab kryzysowy w gabinecie szefa partii rządzącej.

2. O incydencie dowiedziała się niezależna od władzy gazeta poinformowana przez ochroniarzy, którzy namierzyli włamywaczy. Pismo wysłane przez dziennikarzy do Stołecznej Komendy Policji pozostało bez odpowiedzi. Po kilkakrotnych monitach przyszła odpowiedź, że prawdopodobnie chodziło o pospolite włamanie na tle rabunkowym.

3. Politycy opozycji jednak nie odpuścili. Wiedzieli bowiem od ochroniarzy, którzy włamywaczy wylegitymowali przed przekazaniem policji, że jednym z nich był lokalnym działaczem partii rządzącej. Zwołali konferencję prasową, a lider opozycji wystąpił w Sejmie.

4. Rządząca partia wydała krótki komunikat, w którym poinformowała, że z włamaniem nie ma nic wspólnego, zaś działacz partii, który brał w nim udział, został wyrzucony.

5. Opłacana z pieniędzy podatników zagraniczna firma specjalizująca się w politycznym PR przygotowała plan działania. „Ja cię nie mogę, ale dęta afera” – napisała na Twitterze rzeczniczka partii rządzącej, a zdanie to zostało powtórzone tysiące razy przez wynajętych trolli i internetowe boty. Posłowie rządzącej partii otrzymali przekaz dnia. We wszystkich publicznych wystąpieniach mieli podkreślać, że działacz, który brał udział we włamaniu, został wyrzucony z partii, i powtarzać zdanie: „To są nasze standardy”. To zdanie padło ponad 100 razy w ciągu jednego dnia podczas niezliczonych wywiadów i dyskusji w mediach. Po dwóch dniach przekaz dnia nakazywał powtarzanie: „Totalna opozycja stosuje brudne chwyty”. Kolejnym było zdanie: „Wyborcy na nas głosowali, bo wiedzą, że jesteśmy uczciwi”.

6. Telewizja publiczna i media sponsorowane przez rząd rozpoczęły zmasowaną kampanię pod hasłem „brudne chwyty opozycji”. Ujawniono też, że brat jednego z włamywaczy niegdyś należał do partii opozycyjnej, ochroniarz, który nakrył włamywaczy, był kiedyś agentem SB.

7. Prokurator generalny odpowiedział w Sejmie na zarzuty opozycji domagającej się powołania komisji śledczej, że to śmieszne, by żądać komisji śledczej w sprawie drobnego włamania. Przytoczył dane dotyczące liczby włamań do sklepów i mieszkań za rządów opozycji i obecnych. Jasno wykazał, że dzięki energicznym wysiłkom prokuratury i policji tego rodzaju przestępczość spada. Prorządowe media na pierwszych stronach zamieściły wielkie wykresy pokazujące, jak spada przestępczość.

8. Prorządowa telewizja ujawniła, że jeden z posłów opozycji, jeszcze jako uczeń liceum, był podejrzany o udział we włamaniu do sklepu z alkoholami. Prokurator krajowy na zwołanej konferencji powiedział, że umorzenie śledztwa w sprawie domniemanego włamania do sklepu było karygodnym naruszeniem procedur i śledztwo zostanie podjęte na nowo. „To jest prawdziwa afera. To jest prawdziwa afera” – powtarzał.

9. W telewizji prywatnej, zwykle niesympatyzującej z rządem, znany dziennikarz prowadzący program śniadaniowy stwierdził, że z afery nic a nic nie rozumie podobnie jak większość Polaków.

10. Kilka tygodni później w siedzibie partii rządzącej spotkało się jej kierownictwo. Wszyscy gratulowali szefowi i sobie nawzajem, że aferę udało się wyciszyć.

– Może powinienem za jakiś czas ustąpić, mam już swoje lata? – spytał szef.

– Ależ, szefie, jesteś młody duchem, będziesz rządził jeszcze 40 lat – odpowiedzieli chórem. - Witold Gadomski

Chodzą słuchy, że gawiedź tłumaczy to sobie tak, że PO też kradło (czyli jednak zdają sobie sprawę, że obecnie rządzący też kradną), ale obecni przynajmniej coś dają. I tu jest pies pogrzebany.

Po prostu trzeba by im zaproponować więcej. Niestety.

I jeszcze taki rodzynek:

Ukryta Zawartość

I przecież można to łatwo zweryfikować. Czy rzeczywiście żona "Piotrka" takie leki otrzymała w dniu lotu i czy rzeczywiście wymagały takiego środka transportu. Niezależni dziennikarze! Do roboty!

Ukryta Zawartość

Wydaje mi się, że dla pisu, ta afera z lotami marszałka, trochę jest im na rękę. Jakoś wszyscy, dzięki tej aferze "Kuchciński Air", zapomnieli o listach poparcia dla KRS, a to, według mnie, jest większa afera niż te (od)loty.

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

7 godzin temu, Sine Metu napisał:

"W jakim stanie przewoził pan lekarstwa żony?

- W stanie zamrożenia.

A konkretnie? W jakimś specjalnym pojemniku, by się nie rozmroziły?

- W opakowaniu specjalnym. To było kilka tysięcy maleńkich fiolek w lodzie."

Nie słyszałem o lekarstwach, które się przewozi w zamrożeniu.

29 minut temu, jar1 napisał:

Dzisiaj prezes w orędziu ogłosi, że będą latać na dronach do domu.

Jednak mają go odwołać. Wtedy kuriozalnie brzmią choćby wczorajsze słowa Terleckiego o głupkach.

Sam się ośmieszył.

ps. a podobno w KRS są sędziowie, którzy podobno nie uzyskali wymaganych głosów.

34 minuty temu, fozzie napisał:

Wydaje mi się, że dla pisu, ta afera z lotami marszałka, trochę jest im na rękę. Jakoś wszyscy, dzięki tej aferze "Kuchciński Air", zapomnieli o listach poparcia dla KRS, a to, według mnie, jest większa afera niż te (od)loty.

Pod względem prawa na pewno afera z listami KRS jest grubsza i poważniejsza. Ale nie dotyczy ona "wprost" społeczeństwa. Przynajmniej tak jemu się to wydaje. Poza tym ono w większości nie rozumie nic z tej afery.

Afera z lotami jest prostsza "do wyjaśnienia" społeczeństwu.

43 minuty temu, fozzie napisał:

Wydaje mi się, że dla pisu, ta afera z lotami marszałka, trochę jest im na rękę

Wszystkie afery są wywoływane tylko po to, by odwrócić uwagę społeczeństwa od rzeczy naprawdę ważnych.

A moze Pis sam wywolal te afere. Tak tez moze byc. Podstepne typy.

?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

28 minut temu, soundchaser napisał:

Wszystkie afery są wywoływane tylko po to, by odwrócić uwagę społeczeństwa od rzeczy naprawdę ważnych.

Czyli Kuchciński specjalnie korzystał z samolotów rządowych do celów prywatnych? 

Edytowane przez toptwenty
57 minut temu, seniortelefono napisał:

Nie słyszałem o lekarstwach, które się przewozi w zamrożeniu.

Ja też nie. Ale my się możemy nie znać. Natomiast doktor Paweł Grzesiowski - ekspert w dziedzinie immunologii i terapii zakażeń - też nic o takowych nie słyszał. I, mówiąc delikatnie - jest mocno zdziwiony.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.