Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, Zbig napisał:

Małżeństwo z rozsądku jakich wiele ?

Myślisz może że Kaczyński jest lepszego zdania o Zerze?

Ja to wiem. 

Tylko, jak któregokolwiek z nich, choćby w minimalnym stopniu cenić?

A i tak Kaczyński ich zeżre bez popitki.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
11 minut temu, jar1 napisał:

Pora już chyba zatańczyć.. 

Boże mój...jakie to śmieszne. wesoly-emotikon-ruchomy-obrazek-0002.gif

9 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Tylko, jak któregokolwiek z nich, choćby w minimalnym stopniu cenić?

Kukiz nagrał nawet fajną płytę ostatnio.
Co prawda nie słuchałem całej, ale te kawałki, które w Trójce lansowali były OK.

2 godziny temu, jezz napisał:

A udowodnij to krakowski chamie jeśli już o tym piszesz.

Szanuj ząbki bieszczadzki suwerenie

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

31 minut temu, jezz napisał:
51 minut temu, soundchaser napisał:

puścisz tę samą playlistę co wczora

Tak swoją drogą, aż tkl to nie działa ale wiecej pisać bo zaraz tu się pojawiął radiowcy i oczywiście napiszą, ze jestem idiota i się nie znam

Tu nie trzeba się znać. Wystarczy być skazanym na słuchanie Trójki codziennie w pracy, by zorientować się jak to działa.
A działa to niestety tak, że każdy ma swoją playlistę, którą w kółko lansuje (Niedźwiecki w tym jest mistrzem).
Często zdarza się też, że jak ktoś puści nawet rzadkie nagranie z jakiejś okazji, to przez kilka następnych dni inni też je lansują, bo jest na playliście wczorajszej.
To nie ich wybór, tylko bezmyślne korzystanie z tego, co mają akurat "pod ręką".

Tak to działa. ?

12 minut temu, fox733 napisał:

Szanuj ząbki bieszczadzki suwerenie

A co, straszysz?

Cały się trzęsę.

35 minut temu, jar1 napisał:

Pora już chyba zatańczyć.. 

Oczywiście mozna, jak ktoś lubi.

12 minut temu, soundchaser napisał:

A działa to niestety tak, że każdy ma swoją playlistę, którą w kółko lansuje

Nie, oni mają swoich ulubionych wykonawców.? To jednak częściowo są audycje autorskie.

No i zależy jakiemu festiwalowi aktualnie się patronuje;) 

Playlista działa inaczej;)

15 minut temu, soundchaser napisał:

Tak to działa. ?

No nie do końca;)

36 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ja to wiem. 

A coś jeszcze wiesz?

29 minut temu, jezz napisał:

Playlista działa inaczej

Playlista jest codziennie ustawiana, to oczywiste, że różni się każdego dnia.
Ale wytłumacz mi dlaczego utwór, który ktoś odtworzy z jakiejś okazji jednego dnia, który nie pojawiał się od wieków,
w następnych dniach jest powtarzany? To nie jest tzw. przebój tygodnia.
Ktoś przypadkowo sięga po niego, bo ma go wśród innych z poprzedniego dnia. To nie są audycje autorskie,
tylko ta zwyczajna papka muzyczna, przeplatana reklamami, wiadomościami i prognozą pogody.

29 minut temu, jezz napisał:

Nie, oni mają swoich ulubionych wykonawców.? To jednak częściowo są audycje autorskie.

Zgadza się, tylko Pan Marek Niedźwiecki ma podobno w swojej kolekcji 15 tys. płyt (wikipedia), a puszcza w kółko ze sto swoich ulubionych nagrań. ?

Przesadziłem z tym sto. Chyba mniej. ?

Edytowane przez soundchaser
2 minuty temu, jezz napisał:

Później. Teraz nie mogę. Audycja na żywo?

Aaaa, to pozdrów lemingów radiowych od Sounda. ?

Właśnie o tej imprie dzisiaj PISałem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Odbyła się dosłownie na półgodziny przed wystąpieniem Jarka. Zadajcie sobie trud i odnajdźcie proszę nagranie. To nawet nie jest Bareja, Moskwa czy Korea. To nawet nie PRL. To jest po prostu koszmar.

Ukryta Zawartość

Kuchciński nawet w Baligrodzie kulom się nie kłaniał.Oczywiście wystrzeliwanym przez totalną opozycję.

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
37 minut temu, Meloman napisał:

To nawet nie jest Bareja, Moskwa czy Korea. To nawet nie PRL. To jest po prostu koszmar.

Ten "wybitny mąż stanu" był dla nich widocznie niezastąpionym Gościem, który przybywał do nich drogą powietrzną, za pieniądze podatników (no bo przecież inaczej się nie dało), by szybko pomóc, rozwiązać problemy, z którymi borykają się tamtejsze władze podkarpackie. Czekali na geniusza politycznego, bo sami nie potrafili.

Faktycznie Bareja. ?

43 minuty temu, Meloman napisał:

To nawet nie jest Bareja, Moskwa czy Korea. To nawet nie PRL. To jest po prostu koszma

No przecież. Gdzie to się odbywało? Podkarpacie to nie tylko region geograficzny, ale również (a może nawet: przede wszystkim) stan umysłu.

6 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Widzisz, Żeziku...

Gdym cię kiedyś zapytał, czy koniecznie musisz ( i jak długo jeszcze) robić z siebie idiotę, toś się oburzył wielce i z pyskiem do Moderacji  w te pędy poleciałeś.

Okazuje się (czytując twoje dzisiejsze i nie tylko,  posty) - że długo...

Smutek.

I nie musisz odpowiadać, bo kiełbasa ci się zwęgli.

Nk dobra Niuśka, bo jakoś widzę nie wyrywasz się. To znaczy nie, wyrywasz się oczywiście żeby opluć mnie albo przypieprzyc się personalnie.

Poproszę zatem o krótki komentarz krakowskiego intelektualisty.

Co się nie zgodziło z tym co napisałem wczoraj wieczorem i dziś rano a tym co pojawiło się .na konferencji i tuż przed nią.

Oprócz oczywiście tego, że łżesz tu na moj temat jak bura suka. Czyli jesteś zwyczajną....albo nie, zwyczajnym kłamcą.

No to jak, bo jakoś raptem przestałeś mnie zaczepiać.

Taki unik zastosowałeś?

Bo jeśli tak, to cienki bolek z ciebie.

Jak będziesz udawał głupiego to mogę ci przypomnieć o co pytam.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Nie słyszałem o lekarstwach, które się przewozi w zamrożeniu.
Ja wiem co to prawdopodobnie mogło być, ale nie będę podpowiadał pisiurom, bo nie wiadomo kto tu czyta

A ja myślałem, że te pieniądze to im z nieba spadają?:

Ukryta Zawartość

A tak na poważnie. Jako przedsiębiorca mówię - sp***dalać od mojej kasy. A warchlactwo niech się w końcu do roboty weźmie. A nie wyciąga łapsko nie po swoje.

Ukryta Zawartość

Jeszcze mi przyszła taka konkluzja. Skoro przyszły marszałek sejmu, Terlecki jeszcze 2 dni temu wspominał, że za całą aferą samolotową stoją głupcy, to rozumiem, że od wczoraj partia rządząca zgodnie z tym co powiedział Jarek słucha głosu głupców?

W sumie - chyba nic nowego. ?

"Polityka" po zwiastunie chyba nie będzie przysłowiowym gwoździem do trumny. Słabo to wygląda i nie mam na myśli plakatu.

Ale hasło z pralnią zacne. ?

16 godzin temu, soundchaser napisał:

Tu nie trzeba się znać. Wystarczy być skazanym na słuchanie Trójki codziennie w pracy, by zorientować się jak to działa.
A działa to niestety tak, że każdy ma swoją playlistę, którą w kółko lansuje (Niedźwiecki w tym jest mistrzem).
Często zdarza się też, że jak ktoś puści nawet rzadkie nagranie z jakiejś okazji, to przez kilka następnych dni inni też je lansują, bo jest na playliście wczorajszej.
To nie ich wybór, tylko bezmyślne korzystanie z tego, co mają akurat "pod ręką".

Tak to działa. ?

No dobra sound, ogarnąłem trochę po lemingach bo po wczorajszym ognisku sie pochlali, zrobili małą demolke, ale tak to zwykle jest jak dzicz ze stolicy sie napije;)

Nie bardzo wiem o co chodzi z tym wyciąganiem rzadkiego nagrania i potem grania go przez innych bo jest na wczorajszej palyliście. Nie ma czegoś takiego jak "wczorajsza playlista" Wczorajsza zostaje na "szpiegu" i na papierze.

A jeśli ktos wyciągnął to nagranie z płyty, która przyniósł do radia to już w ogóle nie ma o czym mówić bo nie ma tego nagrania przecież w radiowej bazie.

To co jest grane aktualnie i w przyszłości jest przecież programowane.

Jest playlista niezależna od prowadzącego. tym się zajmuje ktoś inny. Jeśli jest audycja autorska to gość od playlisty nie ma nic do gadania co znajdzie się w audycji autora.

Audycje w ciągu dnia, te w trójce, wyglądają mi na mix, część nagrań wybiera autor a część jest narzucona z playlisty bo akurat coś jest lansowane przez stację ( wytwórnię płytową).

Jeśli chodzi o NIedźwieckiego to nie mnie oceniać. Ma swój styl, muzykę którą lubi, ma słuchaczy, którzy słuchają jego audycji właśnie dla tej muzyki.

Można strzelać w ciemno, flitłuk, Toto, Abba, Eagles, kalifornijski rock, lekki jazzik. W sumie dla mnie to normalne, że tak jest.

Niczym mnie nie zaskoczy ale nie oczekuję od niego zaskoczeń.

Ja Niedźwieckiego cenię za kulturę prowadzenia audycji. Lubię taki sposób prowadzenia, bez paplania bez sensu, nie lubię słowotoku prezentowanego przez innych, nie lubię jakiejś niezdrowej egzaltacji. Lubię to, że Niedźwiecki nie popada w samozachwyt jak inny jego kolega ze stacji.

Nawet jeśli nie pasuje mi muzyka to właśnie dlatego lubię posłuchać Niedźwieckiego.:)

Często ostatnio włączam trójkę lemingom na "stołówce"

Oni bardziej by chcieli RMF ale my tu nie lubimy tych z Małopolski a poza tym niech słuchają niezależnych mediów narodowych.?

To tak w skrócie.;)

ps. Ostatnio zauważyłem, że wszyscy w trójce grają ten cover zrobiony przez Santanę ale akurat od razu po premierze tej płyty wiedziałem, ze tak będzie. Pisałem to w innym wątku.;)

Pewnie wpadnie tu tez zukzuk i więcej ci wyjaśni bo się na tym zna, bo chyba jest medioznawcą.??

16 godzin temu, soundchaser napisał:

Playlista jest codziennie ustawiana, to oczywiste, że różni się każdego dnia.
Ale wytłumacz mi dlaczego utwór, który ktoś odtworzy z jakiejś okazji jednego dnia, który nie pojawiał się od wieków,
w następnych dniach jest powtarzany? To nie jest tzw. przebój tygodnia.
Ktoś przypadkowo sięga po niego, bo ma go wśród innych z poprzedniego dnia.

A no właśnie, doszedłem do kolejnego postu.

O to chodzi, że nie ma go wśród innych z oprzedniego dnia. 

Nie wydaje mi się, że ktoś siada przed " kartką papieru" i studiuje co było wczoraj. Chyba, ze słuchał radia i mu się spodobało:)

A jakie to np. było nagranie?

Edytowane przez jezz
Godzinę temu, jezz napisał:

niezależnych mediów narodowych.?

Łomatko!

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

21 minut temu, klecha napisał:

Łomatko!

Coś jeszcze ciekawego masz do dodania?

O, widze, ze top20 coś by chętnie dodał, poprawił. Smiało, ty zawsze piszesz same ciekawe rzeczy:)

Edytowane przez jezz

Nie istnieje coś takiego jak niezależne media.

Jesteś aż tak naiwny?

Gratuluję dobrego samopoczucia...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

6 godzin temu, toptwenty napisał:

Jedna fotka warta tysiąca słów.

W końcu nasi to są Pany, jak się kiedyś sami nazwali, to nie ma się co dziwić że działają z rozmachem.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

11 minut temu, klecha napisał:

Nie istnieje coś takiego jak niezależne media.

Jesteś aż tak naiwny?

Gratuluję dobrego samopoczucia...

Ukryta Zawartość

Nie ma?

No popatrz, a ja myślałem do tej pory, że są.

Nawet jeden medioznawca, który tu się udziela, niejaki zukzukzuk, pisał, że w trójce nie ma żadnej propagandy w wiadomościach.

To nie są niezależni, tam tez jest jednak propaganda?

3 minuty temu, Lech36 napisał:

W końcu nasi to są Pany, jak się kiedyś sami nazwali, to nie ma się co dziwić że działają z rozmachem.

A ty bys chciał jeździć 6 godzin do domu?

Na dodatek przez Radom.

Ukryta Zawartość

22 minuty temu, jezz napisał:

A ty bys chciał jeździć 6 godzin do domu?

Na dodatek przez Radom.

Trzeba organizować sobie pracę tak żeby jazdy nie stanowiły znaczącego udziału w całości. Sama jazda to strata czasu, chyba że ktoś jest nierobem i na czasie mu nie zależy. W PiS takich nierobów jest w bród, więc jeżdżą/latają w szerz i wzdłuż kraju. Dojna zmiana w całej krasie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

4 minuty temu, Lech36 napisał:

Trzeba organizować sobie pracę tak żeby jazdy nie stanowiły znaczącego udziału w całości. Sama jazda to strata czasu, chyba że ktoś jest nierobem i na czasie mu nie zależy.

No widzisz, to tak sobie organizował pracę w weekendy żeby pracować jak najbliżej domu. Sam to potwierdzasz.

15 minut temu, jezz napisał:

No widzisz, to tak sobie organizował pracę w weekendy żeby pracować jak najbliżej domu.

Służba dla narodu wymaga poświęceń a nie przebywania blisko od domu albo w domu. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.