Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Sine Metu napisał:

Roman Giertych: List do Prezydenta RP (...)

"W Warszawie podobno do Senatu z ramienia Platformianej koalicji ma kandydować Roman Giertych. Dziś adwokat celebryta (dawniej nazywało się to kabotyn), ulubiony pełnomocnik polityków Platformy przed sądami, prokuraturami, komisjami śledczymi, aktywniejszy w mediach niż w sądach. Kpiący z Kaczyńskiego i PiS, nieprzejednany przeciwnik katoprawicy. Ale raczej świeżej daty.

Nie tak dawno przecież wicepremier w rządzie Jarosława Kaczyńskiego, szef Ligi Polskich Rodzin, wskrzesiciel Młodzieży Wszechpolskiej, wreszcie minister edukacji, rewident listy lektur szkolnych. Przeczytał już Gombrowicza? Zmienił się? Na pewno chce wrócić do wielkiej polityki. Liczy na głosy liberalnego elektoratu Platformy. A Platforma liczy na Giertycha? Pogratulować!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

566e5fe5ec3aa_p.jpg?1450079615 

Obecnie człowiek do specjalnych poruczeń, w przyszłości... Kandydat na Prezydenta RP?

A przede wszystkim poważna PO-wiecka persona.

Ukryta Zawartość

Tylko krowa nie zmienia poglądów. A co do zmiany frontów, to gdzie mu tam do włazidupy Rysia Byłem Wszędzie?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

22 minuty temu, Zyzol napisał:

Skoro to prowokacja, to czyja? Może samych tęczowych środowisk? A może w Zabrzu, dla nawet ludzi o przekonaniach lewicowych, są sprawy ważniejsze niż lans tęczowej ideologii.

w zalinkowanym przeze mnie artykule masz odpowiedzi na swoje pytania. Jak widzę, niektórym trudno sięgnąć do artykułu i wolą przelewać w debacie publicznej swoje dywagacje na ten temat. 

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

1 minutę temu, Less napisał:

Tylko krowa nie zmienia poglądów. A co do zmiany frontów, to gdzie mu tam do włazidupy Rysia Byłem Wszędzie?

Czyli polityka jest domeną nierogacizny.

1 minutę temu, osimar napisał:

w zalinkowanym przeze mnie artykule masz odpowiedzi na swoje pytania. Jak widzę, niektórym trudno sięgnąć do artykułu i wolą przelewać w debacie publicznej swoje dywagacje na ten temat. 

Jeśli chodzi o sprawy związane z dupą, nie wieżę w słowo pisane.

no to zeszliśmy na niższy poziom. Ja dalej nie idę. Ale zastanawia mnie, jak dupę powiązałeś z wieżą. Chyba, że chodzi o te słynne Srebrne Wieże, to fakt - dupa z tego wyszła.

Edytowane przez osimar

Nie ukrywam, że kiedy jeszcze Biedroń nie był tak popularny w mediach, a tylko słyszało się, jako to jest dobrym gospodarzem w swoim mieście, to liczyłem, że może być ona jakąś ciekawą alternatywą.

Niestety - kiedy go usłyszałem, a także poznałem jego program przez eurowyborami przeżyłem duże rozczarowanie.

Wczorajsze wystąpienie słabiutkie.

Smutne jest, że po stronie opozycji nie ma osoby charyzmatycznej. Wszyscy są jacyś bezpłciowi. Na Grześka to się patrzeć nie da. Zagubione dziecko we mgle.

3 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Dupę z wieżą

To nie moje porównanie.

4 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

krowę z nierogacizną

To już tak. I jak najbardziej słuszne, na przykład w kontekście polityka przywołanego przez Less-a.

4 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ocknij się, Zyzik! Jakieś prostujące piwo, czycuś...

Nie muszę, nie piję alkoholu, ale z radę praktyka... dziękuję.

12 minut temu, Meloman napisał:

Nie ukrywam, że kiedy jeszcze Biedroń nie był tak popularny w mediach, a tylko słyszało się, jako to jest dobrym gospodarzem w swoim mieście, to liczyłem, że może być ona jakąś ciekawą alternatywą.

Niestety - kiedy go usłyszałem, a także poznałem jego program przez eurowyborami przeżyłem duże rozczarowanie.

Wczorajsze wystąpienie słabiutkie.

Smutne jest, że po stronie opozycji nie ma osoby charyzmatycznej. Wszyscy są jacyś bezpłciowi. Na Grześka to się patrzeć nie da. Zagubione dziecko we mgle.

Uwazaj. Jezyk(juz nie byt) ksztaltuje swiadomosc. A twoj jezyk moze sie tutejszym neomarksitom (a szczegolnie antypisowcom) nie spodobac.

?

Co do Biedronia, to jego wystapienie nie bylo slabiutkie, to byla karykatura, w formie i tresci.

Ale on nam/tobie tez/ jeszcze pokaze i wszyscy sie zdziwimy. ?

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

20 minut temu, osimar napisał:

no to zeszliśmy na niższy poziom.

Raczej na poziom prezentowany prze wiodącą i słuszną część jeszcze zjednoczonej Lewicy.

21 minut temu, osimar napisał:

Ja dalej nie idę. Ale zastanawia mnie, jak dupę powiązałeś z wieżą.

Wskaż, gdzie miejsce, w którym mam takie twoje zastanowienia, powiązałem z wieżą.

2 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ja już też nie stosuję, Zyzolu. Lekarz mi zabronił.

Straszne ch.je te doktory...

Nikt mi nie zabraniał. To mój wybór. Z mocnych napojów lubię jedynie herbatę. Szczególnie orientalną.

1 godzinę temu, Zyzol napisał:

Skoro to prowokacja, to czyja?

Tych, którzy chcą środowisko LGBT skompromitować. To chyba oczywiste.

Umiesz wklejać, to już coś. Ale własnych komentarzy nie dopisuj, za cienki jesteś.

Wysłane z mojego G3311 przy użyciu Tapatalka

Umiesz wklejać, to już coś. Ale własnych komentarzy nie dopisuj, za cienki jesteś.

To do zyzzola

1 godzinę temu, Zyzol napisał:

A nie jest prowokacją, jak z organizacją marszów równości przyjeżdżają do mniejszych ośrodków specjaliści z tęczowej centrali?

Zajmij się może lepiej sytuacją gdy na spędy poparcia dla PiS lub poszczególnych hierarchów uczestnicy są zwożeni autokarami z całego kraju.

1 godzinę temu, Less napisał:

Albo do towarzysza prokuratora Piotrowicza.

Godzinę temu, Zyzol napisał:

nie wieżę w słowo pisane.

Nie wierzę pisze się przez "rz". Trzeba było nie wagarować w szkole na lekcjach języka polskiego.

5 minut temu, Bobcat napisał:

Tych, którzy chcą środowisko LGBT skompromitować. To chyba oczywiste.

Nie jest to takie oczywiste. W przeszłości działania osób powiązanych z tym środowiskiem budziły wątpliwości:

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, Bobcat napisał:

Zajmij się może lepiej sytuacją gdy na spędy poparcia dla PiS lub poszczególnych hierarchów uczestnicy są zwożeni autokarami z całego kraju.

Przyjmij do wiadomości, że to wyłącznie ja sam decyduję czym mam się zajmować lub nie. Tobie nic do tego.

Nikt ci nie broni zajmować się spędami PiS-u lub innymi. 

16 minut temu, toptwenty napisał:

To do zyzzola

Odłóż swojego G3311. I jak radzi Bezlitosna Niusia weź się za piwo albo wyśpij.

Ukryta Zawartość

Oglądam właśnie " Kawę na ławę". Bydle z PiS-du wije się i kłamie w żywe oczy.

Edytowane przez jello
Godzinę temu, jar1 napisał:

więcej procent lewicy, oj boli

Jakiej lewicy, gdzie Ty widzisz lewicę?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Moze nie z naszego podworka(goracy temat w USA), ale bardzo latwo odniesc do Polski, tutaj tez sa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pracownicy Project Veritas, czyli organizacji, która śledzi i ujawnia korupcję oraz różne nieuczciwe praktyki prywatnych korporacji i władzy, z pomocą ukrytej kamery nagrali wypowiedź Jen Gennai, szefowej ds. odpowiedzialnych innowacji Google.

Kobieta otwarcie powiedziała, że amerykańskie społeczeństwo wybrało w 2016 roku nieodpowiedniego prezydenta, a korporacja Google pracuje nad algorytmem, który pozwoli zmienić wynik wyborów prezydenckich w 2020 roku i przypieczętuje porażkę Trumpa.

Jen Gennai stwierdziła również, że Google posiada znacznie większe możliwości od mniejszych firm i jest w stanie powstrzymać reelekcję Donalda Trumpa. Dlatego z pełnym przekonaniem powiedziała, że korporacja nie zostanie rozbita.

„Ludzie, którzy głosowali na obecnego prezydenta, nie zgadzają się z naszą definicją sprawiedliwości” – Jen Gennai.

Co więcej, jeden z pracowników Google anonimowo wypowiedział się przeciwko korporacji i ujawnił tajne wewnętrzne dokumenty. Opisują one między innymi działanie algorytmu Machine Learning Fairness, który manipuluje wynikami wyszukiwania, a także zasady, jakimi Google kieruje się przy przedstawianiu informacji.

Innymi słowy, Project Veritas ujawnił, że Google chce stworzyć i zaserwować społeczeństwu swoją rzeczywistość, opartą o jej własne poglądy. Pokazuje to nie tylko potęgę amerykańskiej korporacji, która wydaje się być wręcz nietykalna, ale też fakt, że wolne wybory w Stanach Zjednoczonych to fikcja. Amerykanie mogą wybrać sobie takiego prezydenta, na jakiego wskażą im konkretne grupy interesu.

KOMENT:

Krotko mowiac, to korporacje tj google, beda decydowac jak myslec. Za nas. Co jest mysleniem poprawnym, a co nie.

Kogo mozemy wybierac, a kogo nie powinnismy. Jakie tresci promowac, a jakie blokowac. To sie nazywa postmodernistyczna wolnosc.

Naszego podworka rowniez dotyczy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

3 minuty temu, bubusia napisał:

wolne wybory w Stanach Zjednoczonych to fikcja.

Sam system wyborów pośrednich poprzez elektorów w wyniku którego możliwa jest sytuacja gdy prezydentem zostaje osoba na którą głos swój oddała MNIEJSZA ilość obywateli danego państwa niż na kontrkandydata - jest kpiną z demokracji i zaprzeczeniem jej fundamentalnych zasad.

Teraz, Bobcat napisał:

Sam system wyborów pośrednich poprzez elektorów w wyniku którego możliwa jest sytuacja gdy prezydentem zostaje osoba na którą głos swój oddała MNIEJSZA ilość obywateli danego państwa niż na kontrkandydata - jest kpiną z demokracji i zaprzeczeniem jej fundamentalnych zasad.

Opisany wyzej problem jest duzo powazniejszy. I nie musi odnosic sie jedynie do US.

4 minuty temu, Bobcat napisał:

Ten system został wybrany demokratycznie i miał na celu wyrównanie szans małych i dużych stanów. Powstał w konkretnej sytuacji danego państwa. Nie nam go oceniać.

18 minut temu, bubusia napisał:

Moze nie z naszego podworka(goracy temat w USA), ale bardzo latwo odniesc do Polski, tutaj tez sa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pracownicy Project Veritas, czyli organizacji, która śledzi i ujawnia korupcję oraz różne nieuczciwe praktyki prywatnych korporacji i władzy, z pomocą ukrytej kamery nagrali wypowiedź Jen Gennai, szefowej ds. odpowiedzialnych innowacji Google.

Kobieta otwarcie powiedziała, że amerykańskie społeczeństwo wybrało w 2016 roku nieodpowiedniego prezydenta, a korporacja Google pracuje nad algorytmem, który pozwoli zmienić wynik wyborów prezydenckich w 2020 roku i przypieczętuje porażkę Trumpa.

Jen Gennai stwierdziła również, że Google posiada znacznie większe możliwości od mniejszych firm i jest w stanie powstrzymać reelekcję Donalda Trumpa. Dlatego z pełnym przekonaniem powiedziała, że korporacja nie zostanie rozbita.

„Ludzie, którzy głosowali na obecnego prezydenta, nie zgadzają się z naszą definicją sprawiedliwości” – Jen Gennai.

Co więcej, jeden z pracowników Google anonimowo wypowiedział się przeciwko korporacji i ujawnił tajne wewnętrzne dokumenty. Opisują one między innymi działanie algorytmu Machine Learning Fairness, który manipuluje wynikami wyszukiwania, a także zasady, jakimi Google kieruje się przy przedstawianiu informacji.

Innymi słowy, Project Veritas ujawnił, że Google chce stworzyć i zaserwować społeczeństwu swoją rzeczywistość, opartą o jej własne poglądy. Pokazuje to nie tylko potęgę amerykańskiej korporacji, która wydaje się być wręcz nietykalna, ale też fakt, że wolne wybory w Stanach Zjednoczonych to fikcja. Amerykanie mogą wybrać sobie takiego prezydenta, na jakiego wskażą im konkretne grupy interesu.

KOMENT:

Krotko mowiac, to korporacje tj google, beda decydowac jak myslec. Za nas. Co jest mysleniem poprawnym, a co nie.

Kogo mozemy wybierac, a kogo nie powinnismy. Jakie tresci promowac, a jakie blokowac. To sie nazywa postmodernistyczna wolnosc.

Pociesz się że Trumpa wybrało Fox news.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Huxley mial racje.

18 minut temu, bubusia napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

KOMENT:

Pociesz się że Trumpa wybrało Fox News i fake newsy z netu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, bubusia napisał:

Opisany wyzej problem jest duzo powazniejszy. I nie musi odnosic sie jedynie do US.

Rzadko kiedy się z Tobą zgadzam ale tutaj w całej rozciągłości.

Amerykanie każdą sprawę potrafią skomplikować do granic absurdu. Tutaj sztuczna inteligencja, algorytmy, pewnie ich testy za setki milionów dolarów. Wszystko aby wpływać na wyniki wyborów. Stalin załatwił to w prosty sposób: nieważne jak ludzie głosują, ważne kto liczy głosy. 

Podobnie Amerykanie wydali gigantyczną kasę na opracowanie, przetestowanie, rozwój i wyprodukowanie długopisu do zastosowania w swoich statkach kosmicznych, który będzie działał w warunkach nieważkości. Rosjanie w kosmosie używają zwykłych automatycznych ołówków.

3 godziny temu, Zyzol napisał:

Wskaż, gdzie miejsce, w którym mam takie twoje zastanowienia, powiązałem z wieżą.

Dobra, może wystarczy.

Ten mój kilkukrotny atak był spowodowany wpisami kilku user-ów, kompletnie zmieniający sens artykułów poruszających poważne problemy. Tylko pokazałem, że inni też tak mogą i potrafią. Można wyciągnąć fragment czy wręcz jedno słowo ze zdania i zbudować wokół niego swoją swobodną narrację.

Jeżeli pytasz o swoje zdanie, to zrobiłeś w nim błąd ortograficzny. Zamiast wierzę od wiary, wpisałeś wieżę. Banał, ja tak samo robię mnóstwo błędów, szczególnie stylistycznych, interpunkcyjnych itp, ale kopiując Wasze zachowania, po prostu wykorzystałem to.

Wolę skupić się na normalnej dyskusji, ale "czasami czuję, że muszę, bo inaczej się uduszę"

10 minut temu, jello napisał:

Ten system został wybrany demokratycznie i miał na celu wyrównanie szans małych i dużych stanów. Powstał w konkretnej sytuacji danego państwa. Nie nam go oceniać.

Mało przekonująca próba tłumaczenia czegoś co jest postawione na głowie. Może u nas wprowadzimy system że głos oddany przez mieszkańca województwa X będzie liczony jako 1.5 głosu, a oddany przez mieszkańca województwa Y jako 0.8 głosu? Też w ramach wyrównywania szans?

1 godzinę temu, bubusia napisał:

Problem jest bardzo poważny. Poważne, światowe think tanki uważają, że afera podsłuchowa wraz z ostatnimi wyborami w Polsce były próbą generalną przed wyborami w USA.

Robi się smutno, wiedząc, że po części Putin wybrał nam PiS. Po ilości botów i lewych kont na social media, bezpośrednio powiązanych z rosyjskimi serwerami i promującymi PiS i ugrupowania nacjonalistyczno-faszyzujące, jeszcze smutniej odbiera się fakt, że nie odpuścił i nadal mataczy.

W dniu 2.08.2019 o 21:31, soundchaser napisał:

Polakom - matołom. To niestety dość duży procent społeczeństwa i PiS dobrze wie, do kogo trafić i na kogo można liczyć...tylko na tych matołów.

No no dość odważne stwierdzenie biorąc pod uwagę że wśród tych matołów znajduje się także część normalnych i mających dość PO polaków.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.