Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, misiomor napisał:

Nie podłamuj mnie. Nawet strony na anglojęzycznej wikipedii nie mają, w odróżnieniu od swojego duńskiego konkurenta. Rozpoznawalność światowa jak cholera.

Świetny argument, nie ma co. To poczytaj sobie o tym co robi ten duński konkurent w walce z takim nic nie znaczącym leszczem Ciekawa lektura.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

12 minut temu, misiomor napisał:

Rozpoznawalność światowa jak cholera.

CD Projekt. Ich tez pewnie nikt nie zna.

Ukryta Zawartość

27 minut temu, misiomor napisał:

Pokaż jeden polski brand rozpoznawalny światowo.

Żaden brand nie musi być rozpoznawalny światowo, żebym mogły prężnie na nim pasożytować  związki zawodowe i hamować wszelkie zmiany zagrażające dalszemu pasożytowaniu.

Np. kopalnie i górnicy

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Mam kolejny, ten pewnie spodoba sie @Jaro_747, ursus.?

no i @dulon184 też pewnie się ucieszy, bo płakał nad losem tego giganta.

Edytowane przez jezz
45 minut temu, misiomor napisał:

CD Projekt RED i ich Wiedźmin 3: Dziki Gon
?

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

55 minut temu, misiomor napisał:

Krasnale ogrodowe. Oscypki. Wódka Wyborowa.

30 minutes ago, Less said:

Żaden brand nie musi być rozpoznawalny światowo, żebym mogły prężnie na nim pasożytować  związki zawodowe i hamować wszelkie zmiany zagrażające dalszemu pasożytowaniu.

Np. kopalnie i górnicy

Bez monopolu i państwowej ochrony takie coś nie przetrwa w warunkach rynkowej konkurencji. A cłami itd. zawiaduje Bruksela.

20 minutes ago, Tadeiro said:

CD Projekt RED i ich Wiedźmin 3: Dziki Gon
?

Rewelacyjne miejsce na związki zawodowe.

28 minut temu, misiomor napisał:

Rewelacyjne miejsce na związki zawodowe.

Ale chciałeś przykłady polskich firm rozpoznawalnych na świecie a nie miejsca dla związków zawodowych. Zdecyduj się.

42 minuty temu, Bobcat napisał:

Wódka Wyborowa.

Jest tak samo polska jak piwo Okocim.

1 godzinę temu, misiomor napisał:

Kościół Katolicki ?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

10 minutes ago, jezz said:

Ale chciałeś przykłady polskich firm rozpoznawalnych na świecie a nie miejsca dla związków zawodowych. Zdecyduj się.

Wszystkie podane to nisza, nie generująca dużej wartości dodanej. Do tego nie dostarczają dużej ilości tradycyjnie rozumianych miejsc pracy. Więc dowiodłem czego chciałem - że nie ma u nas miejsca na silne związki zawodowe.

8 minut temu, Meloman napisał:

Jedno jest pewne: czeka nas kolejne 4 lata seriali tureckich w publicznej telewizji...

Seriale, serialami, ale to przecież forum ludzi słuchających muzyki.

Jest tu na forum medioznawca, @zukzukzuk, zgadzasz się z tym stwierdzeniem?

"Kolejna rzecz: stosunek władzy do disco polo. Prezes TVP Jacek Kurski, którego nie posądzam o to, że jest fanem disco polo, pcha je do TVP. Dowartościowuje tych, którzy czuli się traktowani z buta przez miłośników jazzu czy muzyki klasycznej. A teraz ktoś przychodzi do nich i mówi: „Wy jesteście super, jesteście małomiasteczkowi, jesteście ze wsi, jesteście dumnym narodem, który ma swoją muzykę i się dobrze przy niej bawi”. Takie godnościowe ruchy są bardzo istotne, redystrybucja prestiżu i transfery gotówki zrobiły swoje"

I żadne jazzmany mi tu nie podskakiwać. Jesteśmy super.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jezz
14 minut temu, misiomor napisał:

Wszystkie podane to nisza, nie generująca dużej wartości dodanej. Do tego nie dostarczają dużej ilości tradycyjnie rozumianych miejsc pracy. Więc dowiodłem czego chciałem - że nie ma u nas miejsca na silne związki zawodowe.

Widzę, że dla ciebie świat kończy się na skręcaniu lodówek i pralek. O właśnie, Amica.

Ja się tylko zapytałem ciebie skąd teoria o braku polskich firm. 

Edytowane przez jezz

Takie pytanie teoretyczne - skąd w Polsce miałyby się wziąć firmy grające w światowej pierwszej lidze?

Jestem Europejczykiem.

21 minut temu, Meloman napisał:

Jedno jest pewne: czeka nas kolejne 4 lata seriali tureckich w publicznej telewizji...

Cóż, budowa nowych elit z kiboli, przestępców, oszustów i chamów musi być bolesna. Ciekawe kiedy pierwsza nagroda Nobla dla tych nowych elit? Może na początek dla budowniczego tych elit za wynalezienie nowego systemu gospodarczego czyli rozdawać pieniądze, które biorcy wydadzą w sklepach i gospodarcze perpetum mobile się kręci a Polska rośnie w siłę i nawet za chwilę zakupi w Ameryce propagandowe F35 ;-).  

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Takie pytanie teoretyczne - skąd w Polsce miałyby się wziąć firmy grające w światowej pierwszej lidze?

Morawiecki je rozkręci tak jak ten jak mu tam ...samochód elektryczny, czy jakoś tak ;-).

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

No właśnie, skoro nawet Wedel  jest japoński.

4 minuty temu, Lech36 napisał:

.samochód elektryczny,

i kolejne 4 lata o smochodzie elektrycznym?

3 minuty temu, Lech36 napisał:

Cóż, budowa nowych elit z kiboli, przestępców, oszustów i chamów musi być bolesna.

Do wyboru są jeszcze komuchy zwane kapitalistami... no ale to też oszuści i chamy, być może nawet gorsze.

2 minuty temu, jezz napisał:

i kolejne 4 lata o smochodzie elektrycznym?

Bo to taki symbol PiS-sukcesu propagandowego.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Do wyboru są jeszcze komuchy zwane kapitalistami... no ale to też oszuści i chamy, być może nawet gorsze.

Zdarzają tacy wśród w/w, ale ja pewnie miałem szczęście, rzadko takich spotykałem choć oczywiście też mnie się tacy trafiali na drodze. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)
21 minut temu, szymon1977 napisał:

Kościół Katolicki ?

Nuncjusz Wesołowski to na pewno był brand rozpoznawalny światowo , ale chyba się ta firma popsuła..

Podaj łaskawie , kto teraz jest na topie , bo jakoś słabo śledzę ten brand..

Zdarzają tacy wśród w/w, ale ja pewnie miałem szczęście, rzadko takich spotykałem choć oczywiście też mnie się tacy trafiali na drodze. 

Miałeś niebywałe nieszczęście, skoro pośród pozostałych, widzisz tylko kiboli, przestępców, oszustów i chamów.

7 minut temu, szymon1977 napisał:

Ciężko dokopać się jakiegokolwiek sensu w pierdach które reprodukujesz.

Jestem Europejczykiem.

Teraz, szymon1977 napisał:

Miałeś niebywałe nieszczęście, skoro pośród pozostałych, widzisz tylko kiboli, przestępców, oszustów i chamów.

Nie tylko, są tam też ludzie "kryształowi" którzy lubią nie zapłacić za zleconą robotę wykonawcy.

5 minut temu, Mysza 13 napisał:

Nuncjusz Wesołowski to na pewno był brand rozpoznawalny światowo , ale chyba się ta firma popsuła..

Podaj łaskawie , kto teraz jest na topie , bo jakoś słabo śledzę ten brand..

JPII ale ze zrozumiałych przyczyn nie jest to brand rozwojowy.

Jestem Europejczykiem.

...są tam też... 

Nie tylko tam Lechu.

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Ciężko dokopać się jakiegokolwiek sensu... 

Przerosło Cię. Za mały jeszcze widać jesteś.

Edytowane przez szymon1977

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Nie tylko tam Lechu.

Ale ci inni nie są wzorcami prawa i sprawiedliwości.

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Ale ci inni nie są wzorcami prawa i sprawiedliwości.

Coś w tym jest.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Nie, zbyt wielka rozpiętość interesów, poglądów.
Wróży to jedynie chaos po stronie opozycji i zdumienie wyborców co zaś uczynili.
No paczpan, a ja widzę że jednak raz laburzyści, raz konserwatyści rządzą w UK. Podobnie republikanie i demokraci w USA.

Z tym że PiS jako jedna z takich partii się nie sprawdził. Czyli jak już PiS padnie, to będą chadecy i lewica.
Właśnie nie wygrywają, przy okręgu jednomandatowym wygrana 90:10 daje taki sam mandat jak 55:45. Więc przy jakichś proporcjach preferencji lepiej wygrywać okręgi nisko, a jak już przegrywać (nieliczne) to wysoko.
Tak jak napisałem przed chwilą, w odpowiedzi na inny wpis, jakoś w UK czy USA to działa.
4 minuty temu, Sine Metu napisał:

No paczpan, a ja widzę że jednak raz laburzyści, raz konserwatyści rządzą w UK.

Nawet ostatnio niezły pierdolnik tam zrobili.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.