Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Po prostu przyjmij do wiadomości, że moja wiedza i doświadczenie, wreszcie - mój talent, są zbyt wielkie, by cieszyć się nimi mogli przedstawiciele tylko jednej nacji.
Ja mam obowiązki wobec Ludzkości!

Pan wyniesie.

W Warszawie jeszcze wolno odbywać Marsz Niepodległości.

W Festung Breslau Polacy już mają to zakazane.

Na zdjęciu zamaskowani i mundurowi siepacze biją po głowie METALOWĄ PAŁKĄ Polaka, który chciał świętować niepodległość. Naiwniakowi wydawało się że mieszka w Polsce i ma do tego prawo. Szybko wybili mu to z głowy. Ładna inauguracja nowego/starego rządu.  Sceny jak za Tuska i Komoruska. Rząd i partia rządząca i prezydent mogą się zmienić. Stosunek władzy okupacyjnej do Polaków zawsze taki sam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wroc1.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

3 godziny temu, il Dottore napisał:

Po prostu przyjmij do wiadomości, że moja wiedza i doświadczenie, wreszcie - mój talent, są zbyt wielkie, by cieszyć się nimi mogli przedstawiciele tylko jednej nacji.

Ja mam obowiązki wobec Ludzkości! ?

Proponuję zwrócić się o pomoc do kolegi, lekarza o specjalności psychiatria.

Jesteś może patriotą ale nie Polski lecz pełnej miski.

3 minuty temu, Bobcat napisał:

lekarza o specjalności psychiatria.

Taki masz ból 4 liter że mogę pracować wszędzie, gdzie tylko zechcę? ?

Teraz jedna lekarka z mojej rodziny chce odejść na emeryturę. Już dawno powinna. I wiesz co? Musi zostać w pracy bo nie ma absolutnie nikogo, kto by przejął jej kontrakt. A podpisała na 5 lat. Gdyby dziś lekarze-emeryci nagle postanowili skorzystać z dobrodziejstw emerytury ZUS-owskiej, to oznacza kolaps systemu. Totalny. Gdyż obecnie osoby, które przekroczyły wiek emerytalny stanowią aż 20% czynnych zawodowo lekarzy w tym socjalistycznym raju.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

6 minut temu, il Dottore napisał:

mogę pracować wszędzie, gdzie tylko zechcę

Podziękuj komu trzeba.

Irlandia brała co podejdzie...

Godzinę temu, il Dottore napisał:

Taki masz ból 4 liter że mogę pracować wszędzie, gdzie tylko zechcę?

Nie mam żadnego bólu 4 liter. Każdy może pracować gdzie zechce. Tylko przestań udawać patriotę bo widać że dla Ciebie liczy się wyłącznie kasa. A ten Twój "patriotyzm" jest wyłącznie na pokaz.

7 minut temu, Bobcat napisał:

Nie mam żadnego bólu 4 liter.

Masz masz. ?

I to POTĘŻNY! ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Antoni i jego komisje są ponad prawem, czyli jak efektywnie doić państwo na kasę ;-):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

30 minut temu, Lech36 napisał:

Antoni i jego komisje są ponad prawem, czyli jak efektywnie doić państwo na kasę ;-):

Ukryta Zawartość

Bo oni DĄŻĄ DO PRAWDY! ?

Ukryta Zawartość

5 minut temu, il Dottore napisał:

Bo oni DĄŻĄ DO PRAWDY! ?

Do PiS "prawdy" oczywiście. PiS-prawda z prawdą ma niewiele wspólnego, może nawet nic jak w przypadku zdarzenia smoleńskiego z 2010.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

48 minut temu, il Dottore napisał:

Masz masz. ?

I to POTĘŻNY! ?

Tacy którzy sobie najgłośniej wycierają gębę patriotycznymi frazesami - gdy przyjdzie potrzeba coś naprawdę zrobić dla Ojczyzny pierwsi biorą d..ę w troki i sp.....lają.

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Tacy którzy sobie najgłośniej wycierają gębę patriotycznymi frazesami - gdy przyjdzie potrzeba coś naprawdę zrobić dla Ojczyzny pierwsi biorą d..ę w troki i sp.....lają.

A co ma wspólnego miejsce pracy z patriotyzmem? To jak  pójdę na kasę do Lidla czy Biedronki to już nie będę patriotą? A jak tu w Irlandii pójdę pracować do polskiej firmy to będę lepszym Polakiem? ?

Wiesz co? Z pretensjami to do Skłodowskiej, Paderewskiego, Giedroycia. ŻLI POLACY!!! PRACOWALI ZA GRANICĄ!

14 minut temu, il Dottore napisał:

Bo oni DĄŻĄ DO PRAWDY! ?

Tak wiemy że chodzi o to aby króliczka gonić i w żadnym wypadku nie złapać.

2 minuty temu, il Dottore napisał:

Wiesz co? Z pretensjami to do Skłodowskiej, Paderewskiego, Giedroycia. ŻLI POLACY!!! PRACOWALI ZA GRANICĄ!

Wtedy na mapie Europy nie było Polski pseudo-patrioto od michy.

Za Giedroycia, Curie-Skłodowskiej i Paderewskiego akurat Polska na mapie była.

Ale to nie ma znaczenia. Najpierw się jest człowiekiem, a dopiero potem na przykład Polakiem.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Bo oni DĄŻĄ DO PRAWDY!
TY na nich głosowałeś

Taki masz ból 4 liter że mogę pracować wszędzie, gdzie tylko zechcę?

Basen sam się nie wyniesie
A co ma wspólnego miejsce pracy z patriotyzmem? To jak  pójdę na kasę do Lidla czy Biedronki to już nie będę patriotą? A jak tu w Irlandii pójdę pracować do polskiej firmy to będę lepszym Polakiem?
A przecież Ty z takiej porządnej komunistycznej rodziny...
8 minut temu, argus napisał:

Widać światełko w tunelu ?

Ukryta Zawartość

W bardzo długim tunelu. Prof. Dudek powiedział dzisiaj, że senatorowie odsłonią się dopiero po wyborach prezydenckich. W przypadku reelekcji Dudy, transfery do PiS mogą być szokujące.

A na razie PO jest zakładnikiem tych, których nie chciał w szeregach swoich i swojej koalicji.

Ukryta Zawartość

Zapisz się Zyzol do PiS, może oni łykną te twoje "analizy".

Jestem Europejczykiem.

54 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Zapisz się Zyzol do PiS, może oni łykną te twoje "analizy".

Powoływałem się na analizę prof. Dudka: "Prof. Antoni Dudek: marszałek Grodzki może nie przetrwać do końca kadencji"

Ukryta Zawartość

"Platforma jest teraz w najgłębszym kryzysie w swojej historii, ale to wcale nie znaczy, że duopol PO-PiS musi przestać istnieć. Fundamentalnym testem będzie wynik kandydata PO w wyborach prezydenckich, który musi w nich osiągnąć przynajmniej drugi wynik. Jeżeli tak nie będzie, to partię czeka bardzo głęboki wstrząs"

Zanim znowu wcielisz się w kiepskiego kabareciarza przeczytaj, co ma do powiedzenia w tej analizie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Zyzol
3 godziny temu, Zyzol napisał:

Powoływałem się na analizę prof. Dudka: "Prof. Antoni Dudek: marszałek Grodzki może nie przetrwać do końca kadencji"

Ukryta Zawartość

"Platforma jest teraz w najgłębszym kryzysie w swojej historii, ale to wcale nie znaczy, że duopol PO-PiS musi przestać istnieć. Fundamentalnym testem będzie wynik kandydata PO w wyborach prezydenckich, który musi w nich osiągnąć przynajmniej drugi wynik. Jeżeli tak nie będzie, to partię czeka bardzo głęboki wstrząs"

Zanim znowu wcielisz się w kiepskiego kabareciarza przeczytaj, co ma do powiedzenia w tej analizie.

Takie analizy to ja tu robiłem jakiś czas temu, trzeba było wtedy czytać. Ale wtedy wcieliłeś się w funkcjonalnego analfabetę.

A pisałem, że bardzo cieszy mnie wejście do Sejmu zarówno lewicy jak i Konfederacji bo na polskiej scenie politycznej może nareszcie przestanie rządzić historia. Gdy będziemy mieli lewicę, centrum i prawicę to narodowo-socjalistyczne i populistyczne wygibasy PiS po prostu stracą sens atakowane z obydwu stron i mające jakąś sensowną alternatywę.

Prawicę i lewicę (obydwie ułomne, ale jednak istniejące) już mamy, teraz pora na centrum. A tam albo będzie długotrwałe gnicie, albo nastąpi Big Bang z którego wyłoni się coś nieobciążonego pierdołami o tym, kto w Magdalence pił ze smakiem a kto z obrzydzeniem (bo jak wiadomo pili wszyscy). Dlatego trwanie Platformy w obecnym kształcie uważam za szkodliwe. I nie chodzi tu o Schetynę, tylko o całe to towarzystwo które tam obecnie rządzi. I im wcześniej to pierdyknie tym lepiej.

I nie muszę podpierać się Dudkiem który przy kształtowaniu się obecnej sytuacji też maczał palce.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Ktoś jeszcze ma wątpliwości, że w Polsce już nie mamy trójpodziału władzy?:

Ukryta Zawartość

Pierwszy Polak wylądował w USA:

Ukryta Zawartość

Dziękujemy Ci o Wielki Prezydencie!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Meloman
6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Takie analizy to ja tu robiłem jakiś czas temu, trzeba było wtedy czytać.

Nie podważałem tego, że jesteś tak mądry, jak ów profesor. Nie mam jednak obowiązku, ani przyjemności czytać wszystko, co napiszesz. 

Ale wtedy wcieliłeś się w funkcjonalnego analfabetę.

A to, że jesteś chamem, udowodniłeś kolejny raz.

A pisałem, że bardzo cieszy mnie wejście do Sejmu zarówno lewicy jak i Konfederacji bo na polskiej scenie politycznej może nareszcie przestanie rządzić historia. Gdy będziemy mieli lewicę, centrum i prawicę to narodowo-socjalistyczne i populistyczne wygibasy PiS po prostu stracą sens atakowane z obydwu stron i mające jakąś sensowną alternatywę.

Prawicę i lewicę (obydwie ułomne, ale jednak istniejące) już mamy, teraz pora na centrum. A tam albo będzie długotrwałe gnicie, albo nastąpi Big Bang z którego wyłoni się coś nieobciążonego pierdołami o tym, kto w Magdalence pił ze smakiem a kto z obrzydzeniem (bo jak wiadomo pili wszyscy). Dlatego trwanie Platformy w obecnym kształcie uważam za szkodliwe. I nie chodzi tu o Schetynę, tylko o całe to towarzystwo które tam obecnie rządzi. I im wcześniej to pierdyknie tym lepiej.

Akurat Lewica i Konfederacja w analizie prof. Dudka zajmują marginalne miejsce. Natomiast widzi możliwość powstania POPiS-u w drodze migracji polityków PO do PiS. Jest to skutkiem tego, że PO to partia bez przywództwa, tożsamości politycznej i programu oraz wiary we własną skuteczność. I to cie boli. ?

I nie muszę podpierać się Dudkiem który przy kształtowaniu się obecnej sytuacji też maczał palce.

Skoro wiesz wszystko lepiej... nie musisz. W dodatku prof. Dudek, a nie Tusk, Schetyna inni, tak zaszkodził PO, że zaczęła seryjnie przegrywać wybory. ?

17 godzin temu, Sine Metu napisał:

TY na nich głosowałeś

I dziękuj mi za to bo już byś żył w Kondominium Rosyjsko-Niemieckim.

Odsunięcie od władzy Stronnictwa Rusko-Pruskiego było dziejowym nakazem.

A teraz już tylko glosowanie na Konfederację. ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

6 minut temu, il Dottore napisał:

I dziękuj mi za to bo już byś żył w Kondominium Rosyjsko-Niemieckim.

Ponawiam propozycję abyś skonsultował swój przypadek z kolegą lekarzem o specjalności psychiatria.

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Ponawiam propozycję abyś skonsultował swój przypadek z kolegą lekarzem o specjalności psychiatria.

Zieeeeeeeeeeeeeeeeeeew... więcej kreatywności, synek. Bo coś ci słabo idzie. ?

2 minuty temu, il Dottore napisał:

Zieeeeeeeeeeeeeeeeeeew... więcej kreatywności, synek. Bo coś ci słabo idzie. ?

Szkoda wysiłku na takiego nudziarza.

Taki był świetny, apolityczny( nawet tu miał obrońcę, który natychmiast rzucił mi się do gardła jak coś napisałem o tej stacji) tylko ci ślepi i głusi słuchacze.

"Były dyrektor radiowej Trójki Wiktor Świetlik w obszernym tekście przedstawił okoliczności rezygnacji z tego stanowiska. Odniósł się też do zarzutów w tym kontekście postawionych mu w „Newsweeku” i „Gazecie Wyborczej”."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

10 godzin temu, Meloman napisał:

Pierwszy Polak wylądował w USA:

Ukryta Zawartość

że tak spytam

serio wierzycie w te bredie o braku wiz ? to chyba jakoś o was świadczy

przecież warunki pobytu w usa , są teraz mniej korzystne niż dotychczas

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez billy idol

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.