Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, asterix1 napisał:

I jak  PiS iaczki jak tam wyrok TSUE?

Zwijamy manatki i do domciu.

A jaki ten wyrok i co sklania cie do wniosku, ze pisiaki padaja?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Jak zwykle - gówno wiesz. I wciąż się dziwię, że się do tej sążnistej niewiedzy przyznajesz wszem i wobec, Jaxhusia.

To był wtedy Manam*Elektryczny Prysznic, biedo pisiata.

Okrutnie niczego niewiedząca...

*Właśnie "Manam". Maanam - później.

I nawet nie znasz tej piwnicy, przy ulicy(ówczesnej) - ch*ja Dzierżyńskiego, dziś - innego cymbała, gdym się z Korą i inszymi - bujał.

Psa nie było. Leżał w krzakach na Plantach pod dworcem. Esjużułel.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Drapanie za uchem kotka Ozziego.

Nie ma za co "dziękować", Przyjacielu @jamelo...

Mam jeszcze takich informacji i wieści krakowskich (na mój dusiu!?) - całą masę.

Bom Krakus z urodzenia, ukochania i z niejedną tamtejszą, ówczesną znakomitością - kacaśmy przeżywali. A przedtem - cudne wieczory i noce. Ach ten Stu tejatyr!!!??...

Ze Skrzyneckim Piotrem  - też, choć staraliśmy się do kaca nie dopuścić...

A już starań, by stary fortepian w podziemiach Baranowych jakoś uruchomić dla młodego typa - znacie przecież -( wtedy wygrał zacny konkurs)  - nie zapomnę??!

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Kot, jak zwykle.
26 minut temu, bubusia napisał:

A jaki ten wyrok i co sklania cie do wniosku, ze pisiaki padaja?

A skłania ...Niech padną im szybciej tym lepiej (po nowym roku beneficjenci Dojnej zmiany dostaną kolejne prezenty pisiaczkowe..)

Dosyć burdelu zrobili

kolejne Banasie już nam nie potrzebne...

Mnie się to akurat widzi. Więcej Banasia!!!

Zamierzam wrócić do Polski i więzienia budować.

W południowoamerykańskim stylu, rzecz jasna.

14 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Mnie się to akurat widzi. Więcej Banasia!!!

Zamierzam wrócić do Polski i więzienia budować.

W południowoamerykańskim stylu, rzecz jasna.

Jeśli pozwolisz zajmę się utylizacja pomników czyli skupy złomu ....jeden w okolicy placu Piłsudskiego (już wiem gdzie będzie stał)?

Edytowane przez asterix1

Schody, qwa - schody!!!

Ukradli pomysł Papciowi Chmielowi, a biedak ani nie mruknął...

Usprawiedliwiam Pana Chmielewskiego cytatem z Kosmosu:

- To nie wiek. To kilometry.

4 godziny temu, Jacchusia napisał:

Ty dalej żyj w świecie własnych  insynuacji.

A Ty w świecie obrony reżimu za wszelką cenę.

4 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Psa nie było. Leżał w krzakach na Plantach pod dworcem. Esjużułel.

Leżał sam czy z Członkem?:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ukradli pomysł Papciowi Chmielowi, a biedak ani nie mruknął...

A co miał mruczeć jak to pisior zatwardziały.

Ukryta Zawartość

19 godzin temu, Zyzol napisał:

Jak można uniewinnić kogoś, kto bez uprawnień siada za kierownicę pojazdu nie mającego dopuszczenia do ruchu drogowego. Do tego nie miał ważnej polisy OC.

Kłamiesz, czy jesteś zmanipulowany? Najsztub został ukarany za prowadzenie bez uprawnień i za brak ważnego przeglądu w aucie. Zapłacił grzywnę. Chyba niemałą. Odbyła się rozprawa i został skazany, ale to nie on się odwołał, tylko Ziobro. Ziobro uznał, ze wyrok był za łagodny, bo z chęcią widziałby wrażego dziennikarza w więzieniu. W związku z tym rozprawa odwoławcza się odbyła w normalnym trybie, a nie nakazowym. Uznano że, pomimo braku ważnego przeglądu auto było sprawne. Dziennikarz zwolnił przed przejściem do mniej więcej 17 - 25 km/h. Kobieta wtargnęła na jezdnię tak, że nikt w tym momencie nie miałby szans zahamować. Dlatego został uniewinniony od zarzutu winy w tym wypadku. Było to jeden z rzadko zdarzających się przypadków, gdy to pieszy wtargnie na jezdnię.

30 minut temu, zetempowiec napisał:

Było to jeden z rzadko zdarzających się przypadków, gdy to pieszy wtargnie na jezdnię.

Miał chłop szczęście.

5 minut temu, zetempowiec napisał:

Kłamiesz, czy jesteś zmanipulowany? Najsztub został ukarany za prowadzenie bez uprawnień i za brak ważnego przeglądu w aucie. Zapłacił grzywnę. Chyba niemałą. Odbyła się rozprawa i został skazany, ale to nie on się odwołał, tylko Ziobro. Ziobro uznał, ze wyrok był za łagodny, bo z chęcią widziałby wrażego dziennikarza w więzieniu. W związku z tym rozprawa odwoławcza się odbyła w normalnym trybie, a nie nakazowym. Uznano że, pomimo braku ważnego przeglądu auto było sprawne. Dziennikarz zwolnił przed przejściem do mniej więcej 17 - 25 km/h. Kobieta wtargnęła na jezdnię tak, że nikt w tym momencie nie miałby szans zahamować. Dlatego został uniewinniony od zarzutu winy w tym wypadku. Było to jeden z rzadko zdarzających się przypadków, gdy to pieszy wtargnie na jezdnię.

Nie rozumiesz do czego się odnosisz, a pyszczysz o kłamstwie i manipulacji. Nie chyba, a na pewno miał zapłacić 6 tys. zł grzywny i 10 tys. zł nawiązki plus koszty sądowe. Miał, ale wyrok został zaskarżony i sprawa była rozpatrywana od początku. 

Najsztub w takich okolicznościach nie powinien prowadzić żadnego pojazdu, a tym bardziej własnego. Powinien siedzieć w domu albo jeździć taksówką lub autobusem. Nie miał prawa tego robić, a sędzia tej okoliczności nie wziął pod uwagę, ani tego, że skro przekroczył limit punktów karnych, to nie stosował się do zasad ruchu drogowego. Może miał skłonności do przekraczania prędkości albo do rozmawiania przez telefon w czasie jazdy. To też powinien wyjaśnić sędzia, ale można domniemywać, że tego nie zrobił.

Kiedyś mój znajomy uszkodził sobie samochód na parkingu nie ze swojej winy i PZU najpierw zwróciło mu koszty naprawy pojazdu, a potem skierowało zawiadomienie o wyłudzeniu odszkodowania. Podstawą była opinia biegłego sądowego. Znajomy nie został ukarany tylko dla tego, że policjant prowadzący jego sprawę odmówił wszczęcia dochodzenia, ponieważ stwierdził, że biegły swoja ekspertyzę oparł o inny model samochodu tej samej marki. Biegły potrafi stwierdzić wszystko, innym razem (ponad 30 lat temu) mój sąsiad został śmiertelnie potrącony na przejściu dla pieszych, bo podobno niespodziewanie cofną się na nie. Tymczasem wszystkie okoliczności wskazywały, że został potrącony w momencie, kiedy schodził z przejścia. 

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

nie ma żadnych nieprzygotowanych wizyt głupiego ministra, o premierze czy prezydencie nie wspominając.

Spontanicznie i nieprzygotowanie premier to może spotkać co najwyżej sprzątaczkę w sraczu w gmachu KPRM. I tyle.

Z tym to akurat różnie bywa, ale co kraj to obyczaj

A nieprzygotowana wizyta wygląda tak

9 minut temu, Sine Metu napisał:

ale co kraj to obyczaj

Fakt. Gdyby u nas faktycznie rządzący czyli kaczorek zjawiłby się na jakimś dotkniętym powodzią terenie bez potężnej obstawy, to nie w minutę, a 10 sekund sprawdzono by jak kaczka pływa...

"rzetelne dziennikarstwo" TVPiS za sprawą p. Pikulskiej właśnie trafiło do sądu. Pikulska to ta pani rezydent, która była na misjach, a wg TVPiS na wypaśnych wakacjach w egzotycznych wakacjach. Tak zeznawał pracownik, który przygotował materiał.

Tłumaczył, że napisanie tekstu zlecił mu wydawca portalu Tomasz Owsiński, który drogą mailową przekazał mu linki na Twitterze dotyczące poszczególnych lekarzy rezydentów. Te z kolei miał podesłać szef TVP Info Samuel Pereira (Kossakowski opublikował screen maila, który już zniknął z jego Twittera, ale krąży w internecie). „Kiedy zapytałem, czy nie trzeba tych linków zweryfikować, usłyszałem, że są sprawdzone, mam po prostu pisać. Zaufałem przełożonemu”. „Ten tekst to nie był mój kaprys. Został mi zlecony i przeszedł całą formalną drogę redakcyjną – wydawca go zaakceptował, naniósł poprawki i został opublikowany” – mówił.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

29 minut temu, Adalbert95 napisał:

Fakt. Gdyby u nas faktycznie rządzący czyli kaczorek zjawiłby się na jakimś dotkniętym powodzią terenie bez potężnej obstawy, to nie w minutę, a 10 sekund sprawdzono by jak kaczka pływa...

Ciemny lud nie odróżnia grążycy od pławicy?

6 godzin temu, jezz napisał:

Leżał sam czy z Członkem?:)

Ukryta Zawartość

A co miał mruczeć jak to pisior zatwardziały.

Kolejny fakt!?

Całe swoje życie - pozytywny i znakomity człek, a na stare lata cosik mu się z głową porobiło...Kobieta Pracująca też tak miała...

Wybaczam, przez wzgląd na dokonania.

"-Tytus! Jak ty możesz tak cały dzień stać w bramie?

- Cały dzień nie stałem. Trochę siedziałem na murku."???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bezlitosna Niusia
5 godzin temu, osimar napisał:

"rzetelne dziennikarstwo" TVPiS za sprawą p. Pikulskiej właśnie trafiło do sądu. Pikulska to ta pani rezydent, która była na misjach, a wg TVPiS na wypaśnych wakacjach w egzotycznych wakacjach. Tak zeznawał pracownik, który przygotował materiał.

Tłumaczył, że napisanie tekstu zlecił mu wydawca portalu Tomasz Owsiński, który drogą mailową przekazał mu linki na Twitterze dotyczące poszczególnych lekarzy rezydentów. Te z kolei miał podesłać szef TVP Info Samuel Pereira (Kossakowski opublikował screen maila, który już zniknął z jego Twittera, ale krąży w internecie). „Kiedy zapytałem, czy nie trzeba tych linków zweryfikować, usłyszałem, że są sprawdzone, mam po prostu pisać. Zaufałem przełożonemu”. „Ten tekst to nie był mój kaprys. Został mi zlecony i przeszedł całą formalną drogę redakcyjną – wydawca go zaakceptował, naniósł poprawki i został opublikowany” – mówił.

Ukryta Zawartość

Te cienkie chujki poganiają się jeden drugim. Jacy to oni niewinni, uwierzyli reżimowi, tylko przekazali to, co dostali.

A prawda jest taka, że to wyścig PiSowskich szczurów do wymarzonego mieszkanka w stolycy, do impezek pokazywanych w mediach, do sushi barów, do kredytów w bankach otoczonych reżimową opieką.

CHWDP, gdzie P to prawda

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Janusz Korwin-Mikke wprowadził trochę wesołości, gdy postulował o to, aby butelka wódki kosztowała zamiast, jak dziś, 20 zł tylko 2 zł.

- Dzięki temu pijak nie przepiłby 18 zł, a tylko 2 zł i kupiłby sobie zagrychę, jego żona by sobie coś kupiła i inni by zarobili. To 18 zł kursowałoby po prowincji i napędzałoby gospodarkę -

I to jest słuszna koncepcja

40 minut temu, Sine Metu napisał:

napędzałoby gospodarkę

Zróbmy krok dalej - i niech wódka nie kosztuje nic.

26 minut temu, toptwenty napisał:

Zróbmy krok dalej - i niech wódka nie kosztuje nic.

Wszystko za darmo - fantastik kantry! ?

Akurat nie chodzi tylko o obecnie rządzących, ale o nasze sądy i ich wyroki w ogóle:

Ukryta Zawartość

U nas za podobny wyczyn, jeżeli jeszcze okazałoby się, że dziewczynce nic nie jest to dostałby co najwyżej zawiasy.

Za morderstwo może góra 25 lat.

Ukryta Zawartość

no nie mogłem tego nie zestawić z czymś takim

Ukryta Zawartość

Problem zaczyna się już wcześniej

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

1 godzinę temu, osimar napisał:

no nie mogłem tego nie zestawić z czymś takim

Ukryta Zawartość

Problem zaczyna się już wcześniej

Co na to gieroje z Ordo Iuris? Zawsze mają mnóstwo do powiedzenia. Raptem morda w kubeł?

Ukryta Zawartość

Gwiazda pisowskiej qrwizji ....

polecam obejrzeć  poniżej  filmik z programu Polsatowskiego "Skandaliści"...Brawo kolejny wspaniały nabytek i co najważniejsze trzyma poziom swoich idoli...

"Andrzej, pierd*lnij się w głowę". Pągowski pokazał nam wulgarną wiadomość od Jakimowicza

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.