Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Łgarz , hipokryta i bezwolny długopis w jednej osobie.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

20200927_185607.jpg

20200927_190144.jpg

20200927_190212.jpg

Screenshot_20200927-191209_Samsung Internet.jpg

20200927_185648.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

W dniu 26.09.2020 o 01:24, Jaro_747 napisał:

Ale dlaczego my mamy ci wyjaśniać te popierdolone pomysły?

Bo wy wiecie, a ja nie. Skoro to złe, a ja nie jestem przeciw to mi jest po prostu głupio.

Cytat

Na portalu Wyborcza.pl ukazał się artykuł, w którym wytknięto lewicowemu aktywiście mijanie się z prawdą. Bart Staszewski zareagował na to mocny wpisem na Twitterze.

Cytat

(...) W Polsce nie ma "stref wolnych od LGBT", tzn. obszarów, na których nie mogliby mieszkać albo przebywać geje i inne osoby nieheteronormatywne. Są obszary objęte uchwałami organów samorządu terytorialnego, głównie Samorządową Kartą Praw Rodzin. Jej przyjęcie nie ma skutków prawnych – wymiar Karty jest jedynie symboliczny" – czytamy w artykule...

Cytat

"Tabliczki te (niewątpliwie celowo) mają się kojarzyć bardzo brzydko – mianowicie z hitlerowskimi znakami zakazującymi Żydom wstępu do „rasowo czystych” miejscowości lub na tereny rekreacyjne. Zdjęcia tablic „Juden Eintritt in die Parklagen verboten”, „Juden sind hier unerwünscht” i tym podobne można bez trudu odnaleźć w sieci i tak samo za 80 lat będzie można odnaleźć polskie znaki „LGBT FREE” – pisze Głuchowski.

Ukryta Zawartość

No i co ja biedny katol mam mysleć, nawet wybiórcza pisze co innego.

--------------------------

1 godzinę temu, 23031970 napisał:

Łgarz , hipokryta i bezwolny długopis w jednej osobie.....

Kociokwik religijny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

1 godzinę temu, Jacchusia napisał:

No i co ja biedny katol mam mysleć

Nie myśl. Katol ma jedynie wierzyć, a nie myśleć. Myślenie w twoim przypadku może wywołać jedynie migrenę. Źle, migrenę to miewała prezydentowa Mościcka. Ciebie może co najwyżej łeb napierdalać.

Edytowane przez Adalbert95
1 godzinę temu, Adalbert95 napisał:

Nie myśl. Katol ma jedynie wierzyć, a nie myśleć. Myślenie w twoim przypadku może wywołać jedynie migrenę. Źle, migrenę to miewała prezydentowa Mościcka. Ciebie może co najwyżej łeb napierdalać.

Samodzielne myślenie to podpada już pod grzech ?

5 godzin temu, Adalbert95 napisał:

Zdumiewające, jak wielu nadużywa słów i pojęć, nie znając kompletnie ich znaczenia.

Zawieje takiemu jednemu z drugim wiatr z kruchty ( bo tam zawsze piździ) między uszami, a ten leeeeci!!!, mało sobie nóg nie połamie, i krzyczy, i obwieszcza, i raduje się - "MYŚLAŁEM!!!".

Wiadro śmieci z tartaku, podlane szklanką wody święconej nie ma prawa ani możliwości myśleć.

Co świetnie widać na przykładzie tego tam - wyżej...

13 godzin temu, Adalbert95 napisał:

Nie myśl...

11 godzin temu, jar1 napisał:

Samodzielne myślenie to...?

I znowu odpowiedzi pełne treści. Najbardziej treściwa to "Fszystko"

Czekam więc dalej, może ktoś przełamie tabu idiotów i mi wyjaśni.

Jak na razie wychodzi, że jesteście przeciw? Za? W sumie nie ważne, bo i tak sami nie wiecie o co chodzi.

7 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Zdumiewające, jak wielu nadużywa słów i pojęć, nie znając kompletnie ich znaczenia.

Zawieje takiemu jednemu z drugim wiatr z kruchty ( bo tam zawsze piździ) między uszami, a ten leeeeci!!!, mało sobie nóg nie połamie, i krzyczy, i obwieszcza, i raduje się - "MYŚLAŁEM!!!".

Wiadro śmieci z tartaku, podlane szklanką wody święconej nie ma prawa ani możliwości myśleć.

Co świetnie widać na przykładzie tego tam - wyżej...

Twoje spojrzenie na świat jest proste, ale czy można się dziwić? Prosty człowiek, to spojrzenie proste.

Może ty człowieku nie zajmuj się myśleniem, nie jesteś do tego przyzwyczajony. Kielnia w łapę, zapal skręta, popij setunio i do roboty.

Tam jesteś orłem.

kafelki-n_qqnrhse.jpg

4 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Zawsze tak kładę.

jak szef kiedyś zapytał kolegę ''czemu te płytki na podłodze tak nierówno ?'' kolega niewiele myśląc ''Antypoślizgowo'' położone !! ,?

5 godzin temu, Jacchusia napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

6 godzin temu, Jacchusia napisał:

Twoje spojrzenie na świat jest proste, ale czy można się dziwić? Prosty człowiek, to spojrzenie proste.

Może ty człowieku nie zajmuj się myśleniem, nie jesteś do tego przyzwyczajony. Kielnia w łapę, zapal skręta, popij setunio i do roboty.

Tam jesteś orłem.

Ukryta Zawartość

Mylisz się. Jeśli Niusia tak robi, to jest człowiekiem oryginalnym, twórczym i elastycznym. W przeciwieństwie do Ciebie.

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, Stream napisał:

Mylisz się. Jeśli Niusia tak robi, to jest człowiekiem oryginalnym, twórczym i elastycznym. W przeciwieństwie do Ciebie.

To go zaproś na robotę do domu.

24 minuty temu, Jacchusia napisał:

To go zaproś na robotę do domu.

Chętnie. Oprócz dobrej roboty cenię towarzystwo otwartych i inteligentnych ludzi.

15 minut temu, Stream napisał:

Chętnie. Oprócz dobrej roboty cenię towarzystwo otwartych i inteligentnych ludzi.

Super. Ja wolę towarzystwo swoich znajomych, a nie tych co do roboty najmuję, zwłaszcza kiedy kładą kafle tak jak te na zdjęciu.

Może zaproponuj BN spotkanie, tylko po co wszystkich o tym fakcie informujesz? Coś jeszcze? 

Kładzenie kafli byłoby tylko dodatkiem w tym spotkaniu. Gdybyś był inteligentnym i otwartym człowiekiem też bym Cię zaprosił. Bez informowania o tym kogokolwiek.

12 minut temu, Stream napisał:

Kładzenie kafli byłoby tylko dodatkiem w tym spotkaniu. Gdybyś był inteligentnym i otwartym człowiekiem też bym Cię zaprosił. Bez informowania o tym kogokolwiek.

Ok, więc musze być. A tak w ogóle wszyscy zdrowi?

Dej se chłopok siana.

1 minutę temu, Jacchusia napisał:

A tak w ogóle wszyscy zdrowi?

PISowska retoryka... Zresztą nie oczekiwałem po Tobie nic więcej.

Teraz, Stream napisał:

PISowska retoryka... Zresztą nie oczekiwałem po Tobie nic więcej.

Wirus jest, martwię sie o wszystkich.

A co ma polityka do tego? Masz jakieś skrzywienie?

1 minutę temu, Jacchusia napisał:

A co ma polityka do tego?

Niby nic, ale skojarzenie z poziomem intelektualnym elektoratu jedynie słusznej partii samo się nasuwa...

1 minutę temu, Stream napisał:

Niby nic, ale skojarzenie z poziomem intelektualnym elektoratu jedynie słusznej partii samo się nasuwa...

Czyli politycznie eknięty. Ok, dobrze wiedzieć z kim człowiek ma do czynienia.

W dniu 28.09.2020 o 12:11, Jacchusia napisał:

Tam jesteś orłem.

W Polsce "orłami" są tylko PiS-owcy, wyznawcy tej sekty/partii są kandydatami na "orłów". Liczą na zrzuty od "orłów" siedzących na wysokich grzędach ?.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

13 minut temu, Lech36 napisał:

W Polsce "orłami" są tylko PiS-owcy, wyznawcy tej sekty/partii są kandydatami na "orłów". Liczą na zrzuty od "orłów" siedzących na wysokich grzędach ?.

Ten mechanizm opisano i zilustrowano już dawno:

spacer.png

6 minut temu, argus napisał:

Ten mechanizm opisano i zilustrowano już dawno:

Ukryta Zawartość

Trafne z tym że to bardziej przypomina wrony a nie orły, ale fakt że "orzeł"=wrona ?.  

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Trafne z tym że to bardziej przypomina wrony a nie orły ?.  

Bo w tej formacji tak to właśnie działa.

Zleciały się wrony i zadekretowały ustawą, że od dziś są orłami.

A z wron, którym się w dupach poprzewracało, cały zewnętrzny świat się śmieje ?

Szef kancelarii premiera Michał Dworczyk ogłosił optymistycznie na Twitterze: „Sprawniejsze działanie, szybsze decyzje, lepsze rozwiązania, tańsze państwo”, i wkleił grafikę, która pokazuje nowy układ w rządzie Mateusza Morawieckiego. Zamiast 20 ministerstw będzie 14, co osobiście komentował premier. Mówił o „zmniejszeniu Polski resortowej, zmniejszeniu biurokracji, zwiększeniu efektywności”.

Tyle tylko, że zaplanowane jest utworzenie dwóch nowych urzędów centralnych do których przeniosą się ludzie z byłych ministerstw. Będzie Rządowe Centrum Sportu i Główny Urząd Morski. Tak że z tymi "oszczędnościami" to spoko :-).

Jestem Europejczykiem.

Edward Siarka został nowym wiceministrem środowiska - i jednocześnie pełnomocnikiem rządu ds. leśnictwa i łowiectwa

"Jego powołanie gwarantuje racjonalną ochronę polskiej przyrody i gospodarowanie jej zasobami zgodnie z zasadą zrównoważonego rozwoju" - czytamy w komunikacie ministerstwa.

Czy możecie mi wyjaśnić co konkretnie będzie robił pełnomocnik oprócz brania kasy i wprowadzania swoich ludzi?

2 godziny temu, papageno napisał:

Edward Siarka został nowym wiceministrem środowiska - i jednocześnie pełnomocnikiem rządu ds. leśnictwa i łowiectwa

"Jego powołanie gwarantuje racjonalną ochronę polskiej przyrody i gospodarowanie jej zasobami zgodnie z zasadą zrównoważonego rozwoju" - czytamy w komunikacie ministerstwa.

Czy możecie mi wyjaśnić co konkretnie będzie robił pełnomocnik oprócz brania kasy i wprowadzania swoich ludzi?

A niby dlaczego miałby robić coś oprócz tego? Już z tym będzie miał zajęcie na cały etat.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.