Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie obozy ???

Tych, którzy sobie na to rzetelnie zapracowali - przed prokuratora, pod sąd i do uczciwego pierdla (żadne tam izolatki i komfortowe pojedynki, jak dla miśka antkowego).

Posiedzi sobie taki prezio czy glapuś z grypsującymi, to poznają prawdziwe twarde życie ?

20 minut temu, argus napisał:

Posiedzi sobie taki prezio czy glapuś z grypsującymi, to poznają prawdziwe twarde życie

Niestety na razie brutalna siła (wojsko, policja, kibole) są po ich stronie. Potrzebne jest przebudzenie ludzi myślących. Masowe przebudzenie takie jak w czasie protestów związanych z sądami. Niestety ludzie myślący są ostrożni, tak jak w Niemczech jak Adolf dochodził do władzy. Działały te same mechanizmy zastraszania jak teraz w Polsce.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Obozy dla PiS-owców to chyba tylko na Madagaskarze?

PiSowców to powinno się wysyłać nie do obozów ale na Białoruś i do Korei Płn.

Teraz, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Za blisko, dalej będą niebezpiecznie prać mózgi ludzi w kraju przez stacje radiowe w stylu RWE.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Gość glazior

(Konto usunięte)
3 godziny temu, Lech36 napisał:

Obozy dla PiS-owców

2 godziny temu, argus napisał:

jakie obozy ???

Tych, którzy sobie na to rzetelnie zapracowali - przed prokuratora, pod sąd i do uczciwego pierdla (żadne tam izolatki i komfortowe pojedynki, jak dla miśka antkowego).

Posiedzi sobie taki prezio czy glapuś z grypsującymi, to poznają prawdziwe twarde życie ?

2 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Najpierw chłopaki ........ sprawdzicie sami,

stojąc  w kolejce do sikania.?

Panowie , nie ma dla was nadziei .... .

2 godziny temu, Lech36 napisał:

Masowe przebudzenie takie jak w czasie protestów związanych z sądami. Niestety ludzie myślący są ostrożni, tak jak w Niemczech jak Adolf dochodził do władzy. Działały te same mechanizmy zastraszania jak teraz w Polsce.

Normalnie ryj mi odpadł, znaczy się kopara mi opadła.?

Edytowane przez glazior
8 minut temu, glazior napisał:

Normalnie ryj mi odpadł,

Mi się wydaję że nic ci nie odpadło. 

"Marek Falenta, odsiadujący wyrok dwa i pół roku więzienia za tzw. "aferę taśmową", współpracował z Centralnym Biurem Antykorupcyjnym po wygranej Prawa i Sprawiedliwości - informuje TVN24, powołując się na słowa współpracownika skazanego biznesmena."

Jakoś mnie to kompletnie nie dziwi, wręcz przeciwnie.

Jestem Europejczykiem.

W dniu 4.07.2019 o 01:11, Jaro_747 napisał:

Ponieważ przeczytałem, że PiS odniósł jakiś niezwykły sukces w polityce zagranicznej czekałem na wieści o ważnych stanowiskach dla Szydło, Zalewskiej, Jurgiela czy Jakiego. Czekałem, czekałem i nic.

Wiceprzewodniczącą PE została pogromczyni dinozaurów z PO, Zdzisiu Krasnodębski musiał obejść się smakiem. Co się stało się?

Czyżby ten sukces był kolejną bajką powstałą w bujnej wyobraźni Mateuszka-kłamczuszka?

Powtarzam pytanie bo ciągle nie dowiedziałem się co było tym niby wielkim sukcesem PiS?

Tak realnie to Polska nie ma w nowym unijnym rozdaniu żadnego istotnego stanowiska.

Co więcej - nie ma go również tzw. nowa Unia. Stało się coś o czym pisałem już kilka lat temu - sami doprowadzimy do swojej marginalizacji. Kraje starej Unii nie będą z PiSem, Orbanem czy Babiszem walczyć, one ich po prostu i zwyczajnie oleją. Zrobią to delikatnie i uprzejmie ale skutecznie.

Kłania się żartobliwa definicja dyplomaty - to ktoś, kto powie ci "sp***dalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie przed zbliżającą się podróżą.

Takie właśnie podniecenie widać było u Morawieckiego i reszty, ale chyba już ochłonęli i zorientowali się co stało się naprawdę. Z tym, że wyłącznie na własne potrzeby - elektorat nie zostanie o tym poinformowany, bo i po co.

Jestem Europejczykiem.

7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Powtarzam pytanie bo ciągle nie dowiedziałem się co było tym niby wielkim sukcesem PiS?

Tak realnie to Polska nie ma w nowym unijnym rozdaniu żadnego istotnego stanowiska.

Co więcej - nie ma go również tzw. nowa Unia. Stało się coś o czym pisałem już kilka lat temu - sami doprowadzimy do swojej marginalizacji. Kraje starej Unii nie będą z PiSem, Orbanem czy Babiszem walczyć, one ich po prostu i zwyczajnie oleją. Zrobią to delikatnie i uprzejmie ale skutecznie.

Kłania się żartobliwa definicja dyplomaty - to ktoś, kto powie ci "sp***dalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie przed zbliżającą się podróżą.

Takie właśnie podniecenie widać było u Morawieckiego i reszty, ale chyba już ochłonęli i zorientowali się co stało się naprawdę. Z tym, że wyłącznie na własne potrzeby - elektorat nie zostanie o tym poinformowany, bo i po co.

Te komentarze tez zauważyły "sukcesy" pisowskie...

66013891-2544082692492410-33892623780790

66281485-2544098215824191-91595148539398

7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Może to że paru nierobów z PiS dorwało się do unijnego koryta.

4 minuty temu, Lech36 napisał:

Może to że paru nierobów z PiS dorwało się do unijnego koryta.

Niedawno w Trójce Bielan stwierdził ze  Westerplatte jest zaniedbane i jest bałagan....żebym tam tydzień temu nie był może po pisowsku uwierzył ale tam byłem i specjalnie zwracałem uwagę na te szczegóły....kłamca pierwszej klasy

podobno władze państwowe na utrzymanie Westerplatte przekazują rocznie cale 60 tysięcy złotych...

Gdańszczanie na jesieni im podziękują ....

Wy tu gadu gadu a od paru dni można składać wnioski o 500+ na pierwsze dziecko,więc budżet znowu wzrośnie,zastanawiam się nad yamaha as 3000 na raty,już trochę mi się przejadlo angielskie brzmienie,co koledzy tym myślą, za peło panie bida była,można było pomarzyć tylko o haj endzie a teraz to na wyciągnięcie ręki,więc jak z tą yamaha ?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

9 minut temu, asterix1 napisał:

Niedawno w Trójce Bielan stwierdził ze  Westerplatte jest zaniedbane i jest bałagan....żebym tam tydzień temu nie był może po pisowsku uwierzył ale tam byłem i specjalnie zwracałem uwagę na te szczegóły....kłamca pierwszej klasy

Typowy system goebbelsowski propagandy pod "ciemny lud".

7 minut temu, caleb66 napisał:

zastanawiam się nad yamaha as 3000 na raty,już trochę mi się przejadlo angielskie brzmienie,co koledzy tym myślą

W tym temacie nie my decydujemy tylko ten co ma wydać kasę i warunki w których te kolumny będą grać. Kupić i się cieszyć.

9 minut temu, caleb66 napisał:

za peło panie bida była,można było pomarzyć tylko o haj endzie a teraz to na wyciągnięcie ręki,więc jak z tą yamaha ?

Kupować, kupować bo to eldorado długo nie potrwa.

29 minut temu, caleb66 napisał:

Wy tu gadu gadu a od paru dni można składać wnioski o 500+ na pierwsze dziecko,więc budżet znowu wzrośnie,zastanawiam się nad yamaha as 3000 na raty,już trochę mi się przejadlo angielskie brzmienie,co koledzy tym myślą, za peło panie bida była,można było pomarzyć tylko o haj endzie a teraz to na wyciągnięcie ręki,więc jak z tą yamaha ?

A po co proletowi taki sprzęt?

Jestem Europejczykiem.

36 minut temu, caleb66 napisał:

yamaha as 3000 na raty

Na raty, to dla plebsu...Taki wioskowy biznesmeeeeen, który kapustę kisi na sprzedaży TDI-ów powinien kupić 10 Yamah, dla każdego członka rodziny...

Zawiodłem się na Tobie PIC-fanboju...

52 minuty temu, Jaro_747 napisał:

A po co proletowi taki sprzęt?

Może nie mogą już pić ;-)?

Godzinę temu, caleb66 napisał:

zastanawiam się nad yamaha as 3000

Ja bym brał.:)

Godzinę temu, Lech36 napisał:

warunki w których te kolumny bęgrać.

Kolumny? I to ci się miesza.

52 minuty temu, Jaro_747 napisał:

po co proletowi taki sprzęt?

Żeby np. krowom puszczać Mozarta. Podobno dają więcej mleka.

A ja wreszcie na dobrym sprzęcie posłucham disco polo. Ile można męczyć się z telefonem

8 minut temu, jezz napisał:

Kolumny? I to ci się miesza.

No fakt, to nie są kolumny. To w takim razie na pewno brać i się cieszyć, zwłaszcza jak nie trzeba na ten sprzęt pracować, choć fakt że o sprzęt na który się ciężko pracowało dba się bardziej i bardziej on cieszy. 

Edytowane przez Lech36

7 minut temu, Lech36 napisał:

Może nie mogą już pić ;-)?

A ty jeszcze możesz, bo wczoraj był piątek?

2 minuty temu, Lech36 napisał:

No fakt, to nie są kolumny. To w takim na pewno brać i się cieszyć, zwłaszcza jak nie trzeba na ten sprzęt pracować, choć fakt że o sprzęt na który się ciężko pracowało dba się bardziej i bardziej on cieszy. 

To ja będę mniej dbał a jak się popsuje wezmę następny.

6 minut temu, jezz napisał:

A ty jeszcze możesz, bo wczoraj był piątek?

Mogłem. W piątki zawsze wypijam drinka z palemką, w soboty też, i słucham jazzu.

Edytowane przez Lech36

W dniu 4.07.2019 o 15:09, electro napisał:

Jest jeszcze jedna opcja, gościu jest z SLD, PO itp., dostaje propozycje, ze zostanie na stołku dyrektorskim i zapisuje sie do PIS-u, u mnie w ostatnim miesiacu 5 osób tak. Oni naprawde nie maja kadr, to jest jakieś powtorzenie lat 50-tych, 60tych po wojnie.....

Konsolidacja, fuzja - to proste słowa na te czynności.

W dniu 4.07.2019 o 22:52, Jaro_747 napisał:

Ale ja nie oceniałem czy to decyzja słuszna, czy niesłuszna.

Oceniałem jedynie komiczne wykręcanie kota ogonem i hipokryzję związaną z działaniami PiSowskiej dyplomacji.

Reżim werbalnie i w sferze symboli jest wściekle antykremlowski, natomiast realne działania są zupełnie inne, a to co mieliśmy ostatnio to swego rodzaju kulminacja zakłamania i hipokryzji.

W reżimowych mediach cały czas słyszymy, że Niemcy popierają Putina bo kupują od niego gaz, a sami kupujemy węgiel i to ten kradziony Ukrainie. Oficjalnie popieramy kraje nadbałtyckie a w głosowaniu na temat Rosji głosujemy przeciwko nim. Przykłady można by mnożyć, ale to już niech każdy sam sobie poszuka.

NICZEGO nawet nie starasz się zrozumieć.

Bo zacytuję :

Cytat

"dyplomacja to oręż wojny"[/quote] Reszty się domyśl sam - tylko nie wiadomo kiedy.

Edytowane przez xetras
nawias kwadratowy

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

12 minut temu, Lech36 napisał:

Mogłem. W piątki zawsze wypijam drinka z palemką, w soboty też, i słucham jazzu.

To zachowanie charakterystyczne dla patologii, dzień bez picia to dzień stracony.

W dniu 5.07.2019 o 11:59, bubusia napisał:

Okazuje sie, ze to co robi Pis, to wlasciwie jest program PO(skradziony przez Pis). Ja pierd....

Nie jajca?

?

NIE

Platforma ostro promowała s z p i t a l n ą spekulację prywatyzacyjną.

Skoro w szpitalach stażyści i emeryci bo zawodowcy w pełni wieku i sił głównie na obczyźnie - to takie posunięcie walnie by doprowadziło do intensywnej depopulacji.

Na raty, to dla plebsu...Taki wioskowy biznesmeeeeen, który kapustę kisi na sprzedaży TDI-ów powinien kupić 10 Yamah, dla każdego członka rodziny...
Zawiodłem się na Tobie PIC-fanboju...
Czy tam gdzie mieszkasz można geja nazwać pederasta ? I czy ten gej ( pederasta ) może się za to obrazić?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Godzinę temu, jezz napisał:

To zachowanie charakterystyczne dla patologii, dzień bez picia to dzień stracony.

Mogę sobie pozwolić w weekend na bycie patologią, ale na co dzień nią nie jestem w przeciwieństwie do fanów łatwego/cudzego pieniądza.
Ja piję w weekend za swoje przeze mnie wypracowane, PiS-patologia pije też za moje rozdawane przez idiotów z PiS-"rządu".

Edytowane przez Lech36

W dniu 5.07.2019 o 12:32, Lech36 napisał:

Polski naród już jest stracony. Musi doprowadzić do drugiej Grecji - program "Druga Grecja+". Niestety PO też się w te programy wpisuje, ale przynajmniej nie przywraca socjalizmu w sferze prawnej i politycznej. Najgorsze co mogło Polsce się stać to wyścig na rozdawnictwo/populizm, który chwilowo cieszy "ciemny lud". Później będą łzy i zgrzytanie zębów. 

Kumulacja bezbożnictwa poputczików platformy wzmocni to.

W dniu 5.07.2019 o 12:54, Lech36 napisał:

No dobra fanów PiS nie ma, są fani Prezesa. A może to są fani rozdawnictwa bez zasad tacy neokomuniści zwani inaczej lewakami.

To tylko lep i opium.

PISowczycy to służbiści , a Platfusy komercjuszki.

Różnica jest zasadnicza.

23 godziny temu, Lech36 napisał:

Jak podkreślił Lis, jeszcze niedawno była perspektywa, by nasz kraj zajął miejsce "wśród pięciu najważniejszych państw Unii Europejskiej". - Które liczą się w każdej rozgrywce - podkreślił. Obecnie Polska o takiej pozycji nie ma co marzyć. - Dzisiaj jesteśmy w oślej ławce. Jesteśmy pogardzanym i śmiesznym państwem. Bardzo mi przykro. Ta degradacja nastąpiła w ciągu 3,5 roku. Tak błyskawicznej degradacji pozycji Polski jeszcze nie było - ocenił."

A gdzie Polska ?

I polscy wyborcy ?

Komercjuszek, którego żal ściska że książkę o sobie wydał a prezydentem nie został i nie transmituje woli starszych i mądrzejszych z komisarstwa unijnego.

16 godzin temu, Jaro_747 napisał:

"Marek Falenta, odsiadujący wyrok dwa i pół roku więzienia za tzw. "aferę taśmową", współpracował z Centralnym Biurem Antykorupcyjnym po wygranej Prawa i Sprawiedliwości - informuje TVN24, powołując się na słowa współpracownika skazanego biznesmena."

Jakoś mnie to kompletnie nie dziwi, wręcz przeciwnie.

"po wygranej" - tak w notce sformułowano.

Zakrzyknę sobie na to " - Sędzia kalosz !"

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.