Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Pacz, Zyzol... Zawszem myślał, że umiesz myśleć.

Podpowiem ci trop, skąd dziennikarze:

Bo Witkowski to też dziennikarz.

Gość glazior

(Konto usunięte)

Następny tępy pisowiec przepijający 500+

Dziś, krótko przed godz. 13 na trasie A1 na wysokości Piotrkowa Trybunalskiego doszło do wypadku, który spowodował nietrzeźwy kierowca. Jadący samochodem BMW X-6 uderzył w rozdzielające jezdnię pachołki na remontowanym odcinku trasy. Na szczęście nikt nie ucierpiał. Jak podaje "Dziennik Łódzki", za kierownicą auta był znany dziennikarz Kamil D.

Onet ustalił, że kierowca BMW miał 2,6 promila alkoholu w wydychanym powietrzu. - Został zatrzymany, trafi do policyjnego aresztu - mówi nam rzeczniczka piotrkowskiej policji. Decyzja o zatrzymaniu Kamila D. do momentu wytrzeźwienia i złożenia wyjaśnień zapadła dziś po południu.

18 minut temu, Jaro_747 napisał:

To wyjątkowy tuman nawet jak na standardy PiS

19 minut temu, dulon184 napisał:

A w tym rządowym to jakiej nleletniej nie było?

Dlaczego jesteście niesprawiedliwi i kłamiecie.

Dla Kuchcińskiego sex to dzieci i choćby dla tego nikt normalny nie wierzy w bajki które opowiadacie.

Co innego gdybyście pisali w ten sposób  o tym który rozdziewiczył Korę.

Popracujcie , wyczyścicie i naoliwcie mechanikę cnoty......

zaraz.......wam i tak to nie pomoże.

Edytowane przez glazior

To ciekawsze:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tymczasem, żeby zostać sekrtarką wójta gminy, konieczne jest (między kilkunastoma innymi wymaganiani) posiadanie wyższego wykształcenia oraz bardzo dobra znajomość przynajmniej 2 języków obcych (z ogłoszenia wzięte). Nie spełniasz tych wymagań - odpadasz we wstępnych przedbiegach.

Cóż. Misiewicza odstrzelono dla przykładu ciemniakom. Lecz podejrzewam, że kryje się jeszcze ze 100, a może i 1000 innych pisiewiczów-karierowiczów, krewnych i znajomych królika.

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

21 minut temu, glazior napisał:

Dla Kuchcińskiego sex to dzieci

Skąd wiesz? Mówił Ci to? 

Poza tym PiS-owcy zasady głoszą tylko publicznie i na pokaz. Przestrzeganie tych zasad to inna bajka. A na występy tego pana z małoletnimi Ukrainkami są dowody.

10 minut temu, zukzukzuk napisał:

To ciekawsze?

A to jeszcze ciekawsze,

"W Radiowej Trójce minister inwestycji i rozwoju Jerzy Kwieciński skomentował tę sprawę w następujący sposób:

Jest na bardzo dobrej drodze, aby to wyższe wykształcenie mieć, bo niedługo, zaraz po wakacjach, czy zaraz na dniach, ma się bronić na wydziale prawa."

Słyszę, że Terlecki też się nieźle popisał porannym  "Jeden na jeden"..  On czy Kuchciński został osobistością dnia? A może Gliński, który również dziś "błyszczał'  kulturą i intelektem?

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

- Towarzyszu rektorze, ja tam u was studiuję? 

- Tak, towarzyszu pierwszy sekretarzu

- A na którym roku jestem? 

- Na drugim! 

- Słabo się starcie towarzyszu rektorze! 

nagrywamy.com

Godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Pacz, Zyzol... Zawszem myślał, że umiesz myśleć.

Podpowiem ci trop, skąd dziennikarze:

Bo Witkowski to też dziennikarz.

I to jest bardzo dobra odpowiedź. A smartfona miał zaprogramowanego ich nr telefonów za jednym przyciśnięciem klawisza.

Nadal umiem myśleć. I to na chłodno. Tak samo chłodno Witkowski relacjonował zajście. Przeciętny człowiek z takimi obrażeniami jest w szoku. Witkowski na pewno nie był. Sam kiedyś dostałem podobnie po mordzie i wówczas nikogo nie epatowałem swoimi obrażeniami, tylko skrycie udałem się do domu, a następnie do lekarza. Niektórzy moi koledzy potrafili robić sobie głębokie i szerokie sznyty, łamać palce, przebijać dłoń gwoździem albo scyzorykiem, itd. Był to szpan modny w pewnym czasie. I wcale nie byli przestępcami, którzy potrafią dokonywać na sobie różne fantazje tego rodzaju. Ludzie dla szpanu albo idei zrobią wiele.

Edytowane przez Zyzol
24 minuty temu, jezz napisał:

Jest na bardzo dobrej drodze,

Słyszałem te tłumaczenia. Jak to mówią - winny się tłumaczy

Oni wszyscsy są na bardzo dobrej drodze.. ku kasie.

To nie usprawiedliwia faktu, że OBECNIE nie spełnia nawet wymagań, by zostać sekretarką wójta. Lecz pisowskim ministrem - jak najbardziej być może. Ku uciesze ciemnej gawiedzi.

11 godzin temu, Zyzol napisał:

Ilu przeciwników PiS zwróciło 500+, emeryturę+ i inne takie nie godząc się na te działania?

Cienka manipulacja.

1 minutę temu, zukzukzuk napisał:

Słyszałem te tłumaczenia.

W trójce?

2 minuty temu, zukzukzuk napisał:

Ku uciesze ciemnej gawiedzi.

O.

3 minuty temu, zukzukzuk napisał:

To nie usprawiedliwia faktu, że OBECNIE nie spełnia nawet wymagań, by zostać sekretarką wójta

Ale po co ma spełniać wymagania by zostać sekretarką, skoro nie aplikuje na to stanowisko.

Aplikowała na wiceministra a ram są pewnie inne wymagania.?

8 minut temu, zetempowiec napisał:

Cienka manipulacja.

Jaka tam cienka..

Cała prawda.?

1 godzinę temu, Zyzol napisał:

Ten przypadek kojarzy mi się jednak z ustawką. Ktoś powie, jak można godzić się na takie obrażenia i w imię czego.

Najpierw błysnąłeś teorią godzenia się z cierpieniem, urazami i obrażeniami, doznanymi w imię idei.

19 minut temu, Zyzol napisał:

Niektórzy moi koledzy potrafili robić sobie głębokie i szerokie sznyty, łamać palce, przebijać dłoń gwoździem albo scyzorykiem, itd

A teraz wymyślasz teorię o sanookaleczeniu dlatego, że Twoi koledzy tak kombinowali.

Skoncentruj się i wysil.Wyduś trzecią. Ciemny lud, będzie miał z czego wybierać.

A może w swojej bystrości i podejrzliwości, rozwiążesz zagadkę Kuchciński Air?

Edytowane przez zukzukzuk

23 minuty temu, Zyzol napisał:

I to jest bardzo dobra odpowiedź. A smartfona miał zaprogramowanego ich nr telefonów za jednym przyciśnięciem klawisza.

Nadal umiem myśleć. I to na chłodno. Tak samo chłodno Witkowski relacjonował zajście. Przeciętny człowiek z takimi obrażeniami jest w szoku. Witkowski na pewno nie był. Sam kiedyś dostałem podobnie po mordzie i wówczas nikogo nie epatowałem swoimi obrażeniami, tylko skrycie udałem się do domu, a następnie do lekarza. Niektórzy moi koledzy potrafili robić sobie głębokie i szerokie sznyty, łamać palce, przebijać dłoń gwoździem albo scyzorykiem, itd. Był to szpan modny w pewnym czasie. I wcale nie byli przestępcami, którzy potrafią dokonywać na sobie różne fantazje tego rodzaju. Ludzie dla szpanu albo idei zrobią wiele.

Eeee, tam, Zyzol...

Ludzie w pewnych sytuacjach zachowują się różnie i różniście. Tyś po mordobiciu schronił się do domu. Normalka, prawie każdy by tak zrobił.

Mnie, gdy mi ktoś w krakowskim Feniksie (na ulicy Jana) rozwalił łeb szklaną butelką coli (a bijatyka była jak w westernie) - kumple zawieźli na pogotowie, tam dziewięć szwów, bandaż, jaki miał Franek Dolas i - szuru szuru do koleżanki, która mi udzieliła noclegu. Oczywiście udawałem bardziej zdechłego, niż byłem w rzeczywistości.

No i choć łeb mi trzeszczał, hmmmm... - rano koleżanka była bardzo zadowolona.

Naprawdę źle się poczułem dopiero wtedy, gdym się koło południa taryfą dowlókł do chaty i żona zaczęła swój codzienny jazgot. Wzmocniony moim wyglądem partyzanta.

Eeech, czasy...?

9 godzin temu, glazior napisał:

Poproś  Kolegę Melomana - na pewno wie.

Kolega sądząc po stażu też nie jest młody.

Kaczyński niby tak jebie komunistów, ale de facto robi to samo co oni. Kiedy parę razy oglądałem wiadomości pod egidą Kurskiego to od razu wróciły dawne wspomnienia i porównania z Dziennikiem telewizyjnym. Ta sama propaganda. Podobny język.

27 minut temu, Meloman napisał:

od razu wróciły dawne wspomnienia i porównania z Dziennikiem telewizyjnym. Ta sama propaganda. Podobny język.

Tamto było w dużo lepszym stylu. Bardziej w białych rękawiczkach i wyższy profesjonalizm. Nie tak na bezczela, na chama i na rympał jak obecnie.

Prze pis.

Weź chciwość.
Dodaj zawiść.
Wsyp porządną porcję nienawiści.
Nie zapomnij o sporej łyżce złodziejstwa.
Dolej brutalność.
Głupotę weź z tej dużej beczki.
Podłości nie żałuj.
Szaleństwa wiesz że nigdy nie jest za dużo.
Chamstwa lej do woli. Znacznie poprawia smak.
Kłamstwo szufluj cały czas. Zapas się nie wyczerpie.
Demagogią posyp gęsto z wierzchu. 
Mieszaj to wszystko krucyfiksem a jak zbrunatnieje kijem bejsbolowym.

I miliony porcji gotowe.

(W.Ch.)

Gość glazior

(Konto usunięte)

Podmiotowość w polityce po prostu opłaca się.

Zagnaliśmy Świniaka z powrotem do obory, niech tam razem z polskimi donosicielami i sprzedawczykami tapla się we własnych odchodach.

Mimo zakrojonej na dużą skalę kampanii i poparcia europejskiej lewicy Frans Timmermans przegrał walkę o fotel szefa Komisji Europejskiej. Po niekorzystnym dla niego głosowaniu otwarcie przyznał, że jest takim obrotem sprawy rozczarowany. Z kolei według niemieckiego dziennika "Sueddeutsche Zeitung" obecny wiceszef KE Frans Timmermans prawdopodobnie nie będzie już zajmował się praworządnością. "Komisja Europejska rozważa, by sprawami praworządności zajmował się ktoś ze wschodu Wspólnoty.

W przyszłości każde państwo członkowskie Wspólnoty ma otrzymywać roczne sprawozdanie z dokładnie tymi samymi kryteriami. Von der Leyen chce z kolei "zmniejszać napięcia" między Brukselą a państwami V4. Aby to osiągnąć, Komisja Europejska rozważa, by sprawami praworządności zajmował się ktoś ze wschodu Wspólnoty. Wśród kandydatów ma znajdować się wiceszef KE ds. euro i stabilności finansowej, Łotysz Valdis Dombrovskis.

3 minuty temu, glazior napisał:

Zagnaliśmy Świniaka z powrotem do obory, niech tam razem z polskimi donosicielami i sprzedawczykami tapla się we własnych odchodach.

Lumpen-dyskutant objął dyżur przy klawiaturze.

Oto co chcą nam zafundować miłościwie panujący:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, toptwenty napisał:

Z Tobą - nikogo.

A może ty coś wiesz o mechanizmie przejmowania strat .Tych na papierze zwłaszcza.

Zawsze tak mądrze piszesz to może byś coś skrobnął. 

Edytowane przez jezz
33 minuty temu, glazior napisał:

Frans Timmermans przegrał walkę o fotel szefa Komisji Europejskiej.

Tak PIC fanboju...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 27do1.thumb.jpg.9e359510f57286585eeb26518fe6de2f.jpg

Jesteście mistrzami ostatniego miejsca... Nic nie znaczycie w EU, ale wpojone w szarą masę słowa "..należało.." odcisnęło znamię i ciągle uwiera, że jak NAM KTOŚ ODMÓWIŁ... ?

Szyd.thumb.png.a96f859d2793fe54d49bfd5d14b1b7f4.png

1 godzinę temu, Bobcat napisał:

Bardziej w białych rękawiczkach i wyższy profesjonalizm

Właśnie dlatego ukułem takie stwierdzenie o PIC fanbojach. Zachowanie jest modelowym, dla tej "młodej" formacji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez hi_aro
14 minut temu, hi_aro napisał:

Tak PIC fanboju...

Po dwukrotnej przegranej głupiej baby z gminy Brzeszcze oraz odrzuceniu kandydatury Krasnodębskiego - jeżeli ktoś chciałby posługwać się językiem @glaziorpowinien napisać: "PiS-owskie bydło dostało wp..dol". Czy coś w tym guście. Ale nikt nie napisał, gdyż nasza strona nie posługuje się takim lumpen-językiem. Jako że po naszej stronie sporu nie ma menelstwa. A po tamten jest (niemal) wyłącznie.

16 minut temu, Bobcat napisał:

Po dwukrotnej przegranej głupiej baby z gminy Brzeszcze oraz odrzuceniu kandydatury Krasnodębskiego - jeżeli ktoś chciałby posługwać się językiem @glaziorpowinien napisać: "PiS-owskie bydło dostało wp..dol". Czy coś w tym guście. Ale nikt nie napisał, gdyż nasza strona nie posługuje się takim lumpen-językiem. Jako że po naszej stronie sporu nie ma menelstwa. A po tamten jest (niemal) wyłącznie.

Bardzo madry i przemyslany post swietnie charakteryzujacy obydwie strony sporu. Prosimy o wiecej. Zaluje tylko, ze nie bylo nic o Smolensku. Ale mysle, ze da sie to nadrobic.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

5 minut temu, bubusia napisał:

Bardzo madry i przemyslany post swietnie charakteryzujacy obydwie strony sporu. Prosimy o wiecej. Zaluje tylko, ze nie bylo nic o Smolensku. Ale mysle, ze da sie to nadrobic.

I Ty oczekujesz poważnej rozmowy?

1 minutę temu, Bobcat napisał:

I Ty oczekujesz poważnej rozmowy?

Z Toba akurat nie oczekuje. Ty sie do tego raczej nie nadajesz, kolego drogi.

Ps no napisz cos o kolegach:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

11 minut temu, bubusia napisał:

Ty sie do tego raczej nie nadajesz

Chyba to samo można powiedzieć o Tobie.

12 minut temu, bubusia napisał:

kolego drogi

Proszę mi nie ubliżać.

Czy rzeczywiście PiSowcy wierzą w to, że PiSowski rząd jest mocarzem na politycznej mapie Europy i świata?

W te opowieści gaziora o podmiotowości, utrąceniu Timmermansa, wpływach i znaczeniu?

Zawsze mam problem z rozróżnieniem czy sami wierzą w te opowieści, czy śmieją się z nich po kryjomu (jak np. Rysio Czarnecki) ale publicznie bredzą i kłamią w żywe oczy.

Jestem Europejczykiem.

8 minut temu, bubusia napisał:

A nie mowilem:)

Widze, ze jest Lech. Lechu, czy moglbys nadrobic stracone chwile bez Smolenska.

Bardzo bym prosil.

Pogarda, kpiny, pycha, ironizowanie, wykpiwanie rozmówców, rozmowa w uwłaczającym dla drugiej strony stylu, uzurpacja oceniania wszystkiego i wszystkich z pozycji wyższości. Twoje klasyczne instrumentarium dyskusyjne.

A potem apele o kulturę dyskusji.

Hipokryzja.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.