Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Rada Polityczna PiS wybrała sześciu wiceprzewodniczących partii: Joachima Brudzińskiego, Beatę Szydło, Mariusza Błaszczaka, Antoniego Macierewicza, Michała Kamińskiego, Adama Lipińskiego.

"- Wybory zakończyły się sukcesem. Wszyscy zgłoszeni kandydaci przeszli. (...)

- Rada wybrała tych, których należało wybrać." - stwierdził Jarosław Kaczyński.

Teksty jak z PRL.

Jestem Europejczykiem.

A czy aby nie zapomnieli przed wyborami Apelu Smoleńskiego ?

Macierewicz znów naraża Smoleńsk na drwiny. Tym razem odczytano apel smoleński w rocznicę Odsieczy Wiedeńskiej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kabaret i tragedia w jednym.....

sie nie dziwmy że Unia coraz bardziej nas spycha na obrzeża jak mamy takich fachowców od wszystkiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zapowiadają wojnę z Sądem Najwyższym, bedzie ciekawie.........

To jest Krzysztof dobrze zaplanowana akcja tylko przed Sądem najpierw Pis czeka do grudnia z TK ....

i to wiadome kto za tym stoi

Nie wiem czy ktoś to już wklejał, ale jak dla mnie - mistrzostwo głupoty, chamstwa, prymitywizmu i szkodzenia własnemu krajowi.

Cytat z panelu dyskusyjnego Orban-Kaczyński w Krynicy :

"Wtedy Jarosław Kaczyński nieoczekiwanie pociągnął wątek: – Z Węgrami możemy konie kraść. (...) Jest parę stajni, a na pewno jedna z wielkim napisem Unia Europejska... – rzucił najwyraźniej ubawiony swoim żartem prezes PiS. "

Kiedy Orban z Kaczyńskim sobie z dzióbków pili i jak urke z urkem umawiali się na rozkradanie unii, przedstawiciele Czech i Słowacji grzecznie i zdecydowanie odcięli się od tego cyrku.

W obliczu sojuszu polsko-węgierskiego staramy się ograniczyć nasze zaangażowanie w Grupie Wyszehradzkiej - mówi wysoko postawiony informator w czeskiej dyplomacji.

To nie oznacza, że Grupa Wyszehradzka zostanie oficjalnie rozwiązana, jednak socjaldemokraci Bohuslav Sobotka i Robert Fico, którzy stoją dziś w Czechach i na Słowacji na czele koalicji lewicowo-liberalnych, chcą mieć z dzisiejszą Polską i Węgrami tylko tyle wspólnego, ile potrzeba, aby nie ogłaszać likwidacji formatu wyszehradzkiego. Zdecydowanie nie zamierzają przyłączyć się do ogłoszonej przez Kaczyńskiego i Orbána "kontrrewolucji kulturalnej" i zdecydowanie nie chcą zmieniać traktatów europejskich, czego domaga się polski rząd z premier Beatą Szydło na czele.

Było to widoczne już podczas spotkania premierów w Krynicy, kiedy premier Słowacji Robert Fico, którego kraj aktualnie przewodniczy UE, otwarcie przypomniał, że wzrost gospodarczy, którym tak chełpił się premier Węgier Orbán,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Środkowa przeżywa dzięki olbrzymiemu napływowi pieniędzy z funduszy unijnych. Również czeski premier Bohuslav Sobotka zdystansował się od jakichkolwiek zasadniczych zmian w dotychczasowym działaniu Unii Europejskiej. Jedyne, co poparł, to zwiększenie znaczenia Rady Europejskiej, czyli głosu rządów tworzących ją narodów, w przeciwieństwie do Komisji Europejskiej, która powinna powrócić do poziomu "urzędniczego".

Na wspólnym wyszehradzkim forum Czesi i Słowacy starali się raczej unikać bezpośrednich starć z Węgrami i Polakami. Później jednak Kaczyński i Orbán wystąpili w Krynicy już tylko we dwójkę, bez partnerów z Pragi czy Bratysławy, i mówili o "kontrrewolucji kulturalnej", która zdaniem węgierskiego premiera ma zlikwidować "europejskość" i ponownie wzmocnić "naturalną" narodową i religijną tożsamość państw europejskich.

Od tych pomysłów Praga zdystansowała się już bardzo otwarcie i jednoznacznie. - Z rewolucjami i kontrrewolucjami kulturalnymi świat ma wystarczająco dużo doświadczeń i nie są one dobre - powiedział czeskim dziennikarzom sekretarz ds. integracji europejskiej Tomáš Prouza, człowiek, który wyznacza politykę unijną Pragi. Jego zdaniem kierunek wytyczony przez Kaczyńskiego i Orbána jest całkowicie błędny. - Musimy się skoncentrować na rzeczach ważnych: bezpieczeństwie zewnętrznym i wewnętrznym, wzmocnieniu naszych gospodarek - powiedział Prouza, odrzucając całkowicie krytykę pod adresem Angeli Merkel i Niemiec, która zabrzmiała w tle wystąpień liderów Polski i Węgier: - Wzajemne obwinianie się i ataki z powodu odmiennych poglądów w niczym nie pomogą - powiedział.

Lubosz Palata (Praga) Przekład: Renata Rusin-Dybalska

Autor jest redaktorem MF DNES

Czego jak czego, ale Czechom i Słowakom zdrowego rozsądku odmówić w tym przypadku trudno. Tłumacząc z dyplomatycznego podsumowanie przez Czechów "koncepcji" Kaczyńskiego w zwykłym języku brzmiałoby zapewne: nie będziemy współpracować z durniami i tracić czasu na głupoty. Orban też prędzej czy póżniej oleje Kaczyńskiego, tak jak olał go już w Parlamencie Europejskim. Węgry chcą przyjąć przecież euro, co ma się nijak do jego antyunijnych, krynickich bajek. Kaczyński to obecnie pożyteczny idiota Orbana.

Węgier robi swoje. Umie podlizać się komu trzeba i odpuścić kiedy trzeba, nie idąc w zaparte. Unię niby szrpie i podgryza, ale jak Bruksela pogrozi paluchem na poważnie, od razu wycofuje sie na pozycje wcześniej ustalone i udaje ze to nie on, żeby nie narazić sie na sankcje i kłopoty. Kaczyńskiego rozgrywa sprytnie i na zimno. I raczej dobrze wie co robi. Kaczyński to jego całkowite przeciwieństwo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez trebliG

Samobój level master :-D

14237569_1835428273357859_679525272271720666_n.png?oh=add48fc89c7376b4dbba39a79e3b6f89&oe=5880AF1F&__gda__=1484953752_551d8356592d7291adfeb9daddcd53f7

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Hura, hura, hurrrraaaa!!!!

Znowu wykopki !!!

Psychopaci i Szubrawcy, Nekrofile maści wszelakiej, tudzież Bodexy najróżniejszego autoramentu - łączcie się!!!

Jak ja ubóstwiam te wasze debilizmy!

Hurrrraaaaaa!!!!!:-)

Mają rozmach, dobrej zmiany syny! Przyspawają się do koryt nawet w kosmosie! Czyżby nowe stanowisko dla ślicznego chłoptysia maciarenki szykowali?

W ostatnich tygodniach Polska Agencja Kosmiczna ogłosiła przetargi, dzięki którym dowiemy się, jaką wizję podboju kosmosu ma nasz kraj – informuje „Rzeczpospolita”. Plany agencji zakładają m.in. budowę dwóch satelitów. Podobny projekt ruszył także w MON.

Ja myślę, że raczej szukają dojścia do Lorda Vadera.

Będą budować Gwiazdę Śmierci.

czyli to tak na niby? (bez celu)

Oczywicie, że to ma cel. Jak najdłuższe grzebanie w temacie co pozwoli płacić kolesiom Antka z tzw. "podkomisji".

Na wyższem poziomie budowę religii smoleńskiej oraz mitu założycielskiego PiS.

Jestem Europejczykiem.

"Jak informuje Onet Kancelaria Prezydenta, na mocy polisy ubezpieczyciel nie ponosił odpowiedzialności, jeżeli nieszczęśliwy wypadek, nagłe zachorowanie lub inne zdarzenie objęte ubezpieczeniem zaszłoby w związku z "działaniami wojennymi, stanem wyjątkowym i akcjami terrorystycznymi". A także w związku z "zamieszkami, rozruchami lub bójkami (z wyjątkiem obrony koniecznej)".

I to nie jest żadna nieoczekiwana rewelacja tylko standard i oczywista oczywistość. Takie zapisy są w każdej polisie na życie.

"Wtedy Jarosław Kaczyński nieoczekiwanie pociągnął wątek: – Z Węgrami możemy konie kraść. (...) Jest parę stajni, a na pewno jedna z wielkim napisem Unia Europejska... – rzucił najwyraźniej ubawiony swoim żartem prezes PiS. "

Dla towarzystwa dał się Cygan powiesić ;-)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Oczywiście, że tak.

Nowością jest to, że osoba głosząca publicznie ,, teorie'' o zamachu na życie jej rodziców nie widzi problemu z wypełnieniem kwitów do ubezpieczalni, gdzie musiała oświadczyć że straciła rodziców w katastrofie lotniczej.

Czy więc wyznacznikiem tego czy to była katastrofa czy zamach jest tylko kasa?

Ja myślę, że raczej szukają dojścia do Lorda Vadera.

Będą budować Gwiazdę Śmierci.

Z klocków Lego.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Czytałem, że kurdupel kazał już sobie szyć płaszczyk z dużym kapturem. A przydupasy latają po sklepach, szukając dużej, czerwonej świetlówki.

Jak nic - chce zostać Imperatorem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Czy zwłoki faraona również zostaną wyciągnięte z krypty?

Z pewnością. Jeżeli rządy postsolidarnosciowych elit doprowadzą do rewolucji.

Naprawdę jestem ciekaw po grzyba te ekshumacje? Nawet PiSSmani pytani o sens tych działań bełkoczą coś bez sensu. Po to, żeby by kolejny dym?

Jestem Europejczykiem.

Naprawdę jestem ciekaw po grzyba te ekshumacje? Nawet PiSSmani pytani o sens tych działań bełkoczą coś bez sensu. Po to, żeby by kolejny dym?

Wyniki badania ponad 80 zwłok ekshumowanych to sterta papieru. Wiele tygodni, jeśli nie miesięcy analizy. A zanim się w ogóle takie wyniki pojawią - miesiące pracy patologów, tanatopraktorów, czasochłonne badania DNA. A jeszcze wcześniej same ekshumacje - w Polsce ekshumacje przeprowadza się między 15 października a 15 kwietnia, więc pewnie nie wszystkie zdąża zrobić do kwietnia 2017, trzeba będzie czekać na następny "sezon". Czas będzie płynął, kasa dla podkomisji będzie płynęła, a z ust świrniętego Antka wspieranego przez różnych ślicznych efebów współpracujących z nim od lat wczesno - młodzieńczych popłynie szereg zapowiedzi sensacji, oskarżeń i co kto tam sobie w KC PIS zażyczy. A będzie się musiał Antek wykazać, bo w związku z aferą z nieruchomościami w Warszawie oprócz spodziewanych nazwisk HGW, Lecha K. i ich współpracowników wypłynęło nagle nazwisko szefa MONu w powiązaniu z różnymi dziwnymi reprezentantami kapitału ruskiego i rusko - cypryjskiego. Dzięki wykopkom przez kilka lat każdy kto mu podpadnie będzie od ręki oskarżany o próby storpedowania śledztwa podkomisji.

W skrócie powody wykopek są trzy: kasa, władza, bezkarność.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Tak jak można było się spodziewać, stanowisko Parlamentu Europejskiego jest jasne i klarowne:

,,W Parlamencie Europejskim przegłosowano dziś przyjęcie krytycznej rezolucji o stanie demokracji w Polsce. W dokumencie jest mowa m.in. o "zaniepokojeniu paraliżem Trybunału Konstytucyjnego w Polsce". Ale to nie wszystko. PE odnosi się też do innych spraw budzących niepokój: do ustaw o mediach, o policji, o prokuraturze, do Kodeksu postępowania karnego, ustawy antyterrorystycznej, o służbie cywilnej, a także do planów zwiększenia wycinki drzew w Puszczy Białowieskiej oraz kwestii "zdrowia reprodukcyjnego kobiet". Jak wynika z treści rezolucji, taki stan rzeczy "zagraża demokracji, prawom podstawowym oraz rządom prawa w Polsce".

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20690555,europarlament-przyjal-krytyczna-rezolucje-o-polsce.html#BoxNewsImg

a8140d15d3565f33d61f93bc81124925.jpg

A tu informacje warte przypomnienia.

Też wydawało mi się, że to działania pozorne. Można powiedzieć, że coś się robi, a czas płynie, kasa płynie, od czasu do czasu gawiedzi rzuci się jakiś ochłap i wszystko gra.

Jestem Europejczykiem.

Maciarewicz może i jest paranoikiem, albo wyrachowanym kłamcą, ale nie kretynem. Zwróć uwagę, jak wielu wyborców poparło PiS w odpowiedzi na jego irracjonalne teorie spiskowe. To jest Latający Cyrk Maciarewicza, ale również dzięki niemu dziś PiSiory rządzą.

To byłby kolejny argument przeciwko (rozbuchanej) demokracji.

Wprowadzić opłatę od głosowania dla odsiana durnoty!

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.