Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Jedziesz Brencik na crash test Tupolewa z Brzozą?

A czy uroczyste wyczytanie poległych pod Smoleńskiem i uroczysta msza przed tymi crash próbami będzie ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

No i misio aptekarz musiał zejść ze stołka ;-)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

W radzie nadzorczej dalej siedzi więcej kasiorka będzie spływała :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

A tutaj dzień jak co dzień Dojna Zmiana czyli

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wersja dla tych co nie trawią Gazety Wyborczej ( dobrej zmianowcy)

14355676_1839300636303956_6675093259717845013_n.png

A może pisiorstwo stworzy komisje do plagi upadkowej SKOK-ow przeca to ich oczko w głowie.........

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez asterix1
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Dziennikarska rzetelność w wykonaniu onet.pl.

Dziś:

"Po 11 latach przerwy Szwecja przywraca stałą obecność wojskową na Gotlandii. Jak wynika z tajnych informacji, do których dotarł dziennik Dagens Nyheter powodem wcześniejszego niż planowano powrotu żołnierzy na wyspę ma być wzrost zagrożenia ze strony Rosji."

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/szwecja-wojsko-wraca-na-gotlandie-w-zwiazku-z-zagrozeniem-rosyjskim/5e0mdl

23 mar 15:

"W najbliższym czasie pół tysiąca Polaków dostanie karty powołania do natychmiastowego odbycia ćwiczeń wojskowych. Na dotarcie do swoich jednostek będą mieli tylko 4 godziny - donosi "Fakt"."

http://wiadomosci.onet.pl/mobilizacja-rezerwy-alarm-zostanie-ogloszony-w-przyszlym-tygodniu/ykh437

Oba artykuły dzieli niemal dokładnie 18 miesięcy. W obu wykorzystano to samo zdjęcie, które przedstawia polskich żołnierzy, co można poznać po wzorze kamuflażu i szyciu kurtki, po pasie i rękawiczkach czy po modelu popularnego kałasznikowa. Zamglona sylwetka na drugim planie bez wątpienia przestawia oficera w polskim mundurze. To samo zdjęcie raz ma przedstawiać raz żołnierzy szwedzkich, a raz polskich. Kompletny brak dziennikarskiego profesjonalizmu i szacunku dla czytelnika.

Edytowane przez Włodzimierz_55692

A na rzeczonym zdjęciu w Onet.pl: "Foto: Shutterstock".

Znasz termin "zdjęcie stockowe"? :)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Przykład wyjątkowej upierdliwości Włodzimierza który z niczego potrafi zrobić aferę dając upust swoim fobiom.

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Zdjęcia stockowe to można sobie w marketingu wykorzystywać a nie mediach...

I tak dobrze, ze Onet nie wkleił filmiku pięciosekundowego a w nim trzech reklam po pół minuty...

Takie to medium.

Już jest nowy kierunek w mediach; zrzuty symulacji...

Niedługo już będzie można wszystko pokazać na zdjęciu, filmie...

Dopóki Biernacki będzie dawał im kasę nie będzie żadnej komisji w sprawie SKOKów.

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

I co z tego. Ja znam, inny czytelnik portalu nie musi, a każdy oczekuje poważnego traktowania. Wystarczyło zamieścić zdjęcie z "Danges Nychete":

bigOriginal.jpg?preset=AlmaSectionTeaserUncroppedDesktop

http://www.dn.se/nyheter/sverige/riksdagsutskott-kraver-besked-om-ryskt-hot/

Przykład wyjątkowej upierdliwości Włodzimierza który z niczego potrafi zrobić aferę dając upust swoim fobiom.

Klasyka... ad personam oczywiście.

Mieli tam reportera wysłać? ?Bez przesady.

Inni maja jednak lepszy warsztat:

z20715021Q,Szwedzka-Armia.jpg

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,20714830,realne-zagrozenie-ze-strony-rosji-szwedzkie-wojsko-wraca-na.html

Gdyby autor artykuł chciał pokazać obrazowo zagrożenie ze strony Rosji, to nie musiał silić się na żadne manipulacje ze zdjęciami wystarczyło zamieścić np. taką mapkę:

z20715168Q,Gotlandia.jpg

Edytowane przez Włodzimierz_55692

Berecik podnieca się występem dla idiotów w wykonaniu Jakiego.

A ja zapytam - gdzie są procesy które Neewsweekowi i Lisowi obiecywał niejaki Piotr Duda???

Gdzie te procesy? Gdzie te sprostowania w sprawie grawerowanych misek dla Kacperka, śmieciówek i rybek wręczanych wpływowym gościom?

A tak w ogóle:

Gdzie jest Duda???

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

A'propos szmaciarzy, to jest wyjątkowa menda:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jello

W Polsce z tą większością nie jest tak dobrze. W tych wyborach większość PiS-owi w parlamencie zapewnił przypadek. Ta większość to było coś koło 20% uprawnionych wyborców, ale oczywiście podobnie jest w każdych wyborach, tylko ci co dostają 20% i mają szczęście nie powinni próbować przewracać ustroju.

Bo głosowało przypadkowe społeczeństwo, jak powiedział kiedyś pewien biskup. Po latach okazało sie ze takie poglądy sa bardzo nowoczesne, liberalne, lewicowe i europejskie.

"Były pracownik Centralnego Biura Antykorupcyjnego, a następnie samorządowiec Andrzej Bittel został nowym wiceministrem infrastruktury."

Teraz będzie ciekawiej:

"Bittel jest bliskim współpracownikiem ministra-koordynatora służb specjalnych Mariusza Kamińskiego. Pracował w Centralnym Biurze Antykorupcyjnym w latach 2007-2010, następnie zaangażował się w działalność samorządową.

Był zastępcą burmistrza Ursynowa Piotra Guziała, gdy ten zawiązał koalicję z PiS przeciwko prezydent Warszawy Hannie Gronkiewicz-Waltz. Co ciekawe, dziś również Guział zajmuje się kolejnictwem - został pełnomocnikiem do spraw współpracy z samorządami w jednej ze spółek zależnych PKP."

Słynny "oburzony",niezależny i samorządny, tropiciel układów i korupcji. Taaa...

Poza tym pytanie - ktoś wierzy, że Bittel tak sobie odszedł z CBA, żeby pracować w warszawskim samorządzie?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

"W Polsce i w krajach bałtyckich już od początku przyszłego roku miały pojawić się cztery bataliony NATO. Dziś wiadomo, że termin ten nie zostanie dotrzymany. - Te opóźnienia niepokoją i tworzą wrażenie, że ustalenia szczytu NATO w Warszawie nie są realizowane w założonych terminach – uważa Tomasz Siemoniak, były minister obrony narodowej. A z informacji Onetu wynika, że w sferze ustaleń wojskowo-technicznych negocjacje zamarły." http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/realizacja-postanowien-szczytu-nato-w-warszawie-zagrozona/8k1vkx

Wygląda na to, że szczyt był jedynie medialnym sukcesem. W tym kontekście nie dziwię się, że Misiewicz - niemal główny autor jego sukcesu - został zdymisjonowany z MON-owskich zaszczytów.

Z CBA się nie odchodzi.

No właśnie. Ciekawe tylko, czy on pomagał Guziałowi, czy Guział jemu (jako podwładny).

Jestem Europejczykiem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.