Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Żałuje, albo nie żałuje. Oto jest pytanie.

Tatuś wiedział, nie powiedział, a to było (nie) tak.

Tylko czemu qr..a u nas znowu pozwolono religii mieszać sie w polityke

Strona bezosobowa. Poproszę o osobową.

Chore poj..by!

Polska Federacja Ruchów Obrony Życia domaga się całkowitego zakazu sprzedaży, dystrybucji czy udostępniania pigułek o działaniu poronnym oraz wycofania z polskich aptek antykoncepcji awaryjnej, czyli tzw. pigułek "dzień po". Pod groźbą więzienia do dwóch lat. Projekt w tej sprawie został już złożony w Sejmie i czeka na rozpatrzenie.

z20769838AA,Posel-Klawiter-i-fragment-projektu--ktory-forsuje.jpg

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

A skąd taka szczerość i otwartość u Małgorzaty?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Chore poj..by!

Polska Federacja Ruchów Obrony Życia domaga się całkowitego zakazu sprzedaży, dystrybucji czy udostępniania pigułek o działaniu poronnym oraz wycofania z polskich aptek antykoncepcji awaryjnej, czyli tzw. pigułek "dzień po". Pod groźbą więzienia do dwóch lat.

Wszystkie organizacje oszołomów i fundamentalistów zostaną po najbliższych wyborach zdelegalizowane.

Chyba chlapnęła i może myślała że nie wyjdzie poza kółko różańcowe ;-) no niestety, internety pamiętają.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Kobity jednak są naiwne . dały się nabrać że jakimś ( tym razem opozycyjnym ) chodzi o ich dobro . Totalnej zależy tylko na powrocie do koryta . jak są takie solidarne to niech nazbierają 0,5 mln głosów i będzie referendum .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Wanna ją prądem kopnęła.

Jestem Europejczykiem.

Było 3 mln podpisów za referendum w sprawie aborcji. Glemp zmarszczył brwi i pogroził palcem (stwierdając, że "pewne sprawy nie podlegają głosowaniu"). A ówczesna władza, zamiast pokazać mu środkowy palec oraz "gest Kozakiewicza" i odesłać go na drzewo - wzięła uszy po sobie, ogon pod siebie i potulnie wyrzuciła wszystkie podpisy do kosza.

To wszystko nie są "prawdziwe polki", tylko jakies .ujawianki.

Prawdziwa polka nawet się nie podmywa.

Mam nadzieję,że w miarę upływu czasu i postępującego oszołomstwa tej władzy protesty społeczne będą się nasilać.Najgorsza jest obojętność i bierność.

Biorę udział w każdej demonstracji KOD-u, w której mogę (czyli nie zawsze mogę pojechać do Warszawy). Dzisiaj na pl. Micusia (Adama Mickiewicza) było tyle osób, ile przychodziło na demonstracje KOD-u na początku, dawno nie widziałam tak dużego protestu, nawet na obchodach Czerwca '56 nie było tylu ludzi. Jestem zachwycona, bo pierwszy raz tak dużo osób z mojej szkoły zaangażowało się w sprzeciw. Na samej manifie byli ludzie w każdym wieku, każdej płci i orientacji (była m.in. Grupa Stonewall - organizacja LGBT). Ostatnio widziałam tak duże protesty pół roku temu. Jest nadzieja! Przykro mi tylko, że młodzi ogarniają się dopiero wtedy, gdy ewidentnie próbuje się ograniczyć ich swobody, ale lepsze to niż nic.

Tylko solidarnie, wszyscy ramię w ramię, możemy się przeciwstawić aktualnej paranoi.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Dzisiejsze protesty naprawdę imponujące. PiS udaje, że nic się nie stało, ale pod tyłkami im się zadymiło i na pewno kombinują, co tu teraz zrobić, i to szybko.

Jestem Europejczykiem.

Tak trzymać !

to do Keef

Dzisiejsze protesty naprawdę imponujące. PiS udaje, że nic się nie stało, ale pod tyłkami im się zadymiło i na pewno kombinują, co tu teraz zrobić, i to szybko.

A mnie się wydaje,że PiS świadomie wywołuje tę awanturę być może z kilku powodów.Chce odwrócić uwagę od innych spraw.Np.TK,emerytur,podatków.Forsuje ustawę antyaborcyjną w skrajnej postaci aby potem wycofać się na bardziej umiarkowane pozycje ale i tak bardziej restrykcyjne niż obecna ustawa.Pokazać ojcu dyrektorowi,że się nie dało bardziej.

Czy Czarny protest to nie jest przypadkiem nawiązanie do Czarnej Procesji?

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz

Tak trzymać !

to do Keef

A mnie się wydaje,że PiS świadomie wywołuje tę awanturę być może z kilku powodów.Chce odwrócić uwagę od innych spraw.Np.TK,emerytur,podatków.Forsuje ustawę antyaborcyjną w skrajnej postaci aby potem wycofać się na bardziej umiarkowane pozycje ale i tak bardziej restrykcyjne niż obecna ustawa.Pokazać ojcu dyrektorowi,że się nie dało bardziej.

Czy Czarny protest to nie jest przypadkiem nawiązanie do Czarnej Procesji?

Nie ma wyboru, trzeba spłacać poparcie polskiego KK. Nazwanie ich przez księzy na conbiedzielnych mszach "zdrajcami" zaszkodziłoby im więcej.

Ale tak czy siak akcje PiS i tak spadają.

Edytowane przez jar1

14492498_1120936874670108_1378583277512572510_n.jpg

Niech te zdięcie będzie ostrzeżeniem....następne będą o wiele wiele większe ilością parasoli i nie tylko ...........

14355652_1847143305519689_7293749173238263195_n.png?oh=046554321612deada971f02c7170aeb9&oe=58765A17&__gda__=1483870333_f0beca7ea9c83489bb3ffaad2143656d

Najciemniej pod latarnią i na zakrystii ;-)

14517582_1172993579413979_3897889456110058101_n.jpg?oh=91ce5d43dd9049f5a453ce25170a6243&oe=586937D1

Możesz podać jakieś wiarygodne źródło tych informacji? Bo zalew ogłupiających memów przyprawia o ból głowy (vide ostatnio sprawa Chodakowskiej, która będzie się sądziła z autorem mema, przypisującego jej nieprawdziwą wypowiedź na temat aborcji).

Gdzieś tam latało po internetach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten wywiad z tv republika pewnie zniknął z sieci ;-) niestety nie oglądam tego ścieku informacyjnego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Możesz podać jakieś wiarygodne źródło tych informacji?

Kiedy podawano naprawdę kłamliwe informacje na temat Wałęsy, Komorowskiego, Michnika, Frasyniuka, Komorowskiego i innych, siedziałeś cicho. Siedź cicho dalej.

Haha, no jasne. Czyli ciemne. No dobra, czas na wiadomość z drugiej strony, bo naczytałem się sporo, że kobiety z KOD-u, tudzież Nowoczesnej lub Platformy, pobiły dzisiaj policję podczas "Czarnego protestu" w Poznaniu, tymczasem chodzi tutaj raczej o Federację Anarchistyczną. Cytat ze strony FA: "Z informacji, które właśnie do nas napływają wynika, że doszło do przepychanek z policją podczas demonstracji tzw. Ogólnopolskiego Strajku Kobiet. Zatrzymano najprawdopodobniej 8 osób - aktywistów i aktywistki związanych z poznańskim ruchem anarchistycznym. Być może są też poszkodowani w wyniku starcia z policją. Czekamy na więcej informacji. Tymczasem osoby, które są aktualnie w Poznaniu prosimy o dołączenie do dużej grupy demonstrantów, która znajduje się pod komisariatem na ul. Marcinkowskiego, by wesprzeć zatrzymanych. Pozostałych prosimy o dzwonienie na komisariat i pytanie się o zatrzymanych! Dzwońcie pod nr 61 84-124-11. Solidarność naszą bronią!"

Po proteście na pl. Adasia demonstrujący poszli do siedziby PiS-u (pustej) na ul. św. Marcin. W tłum manifestantów wbiło kilku zamaskowanych kiboli/ONR-owców (ten sam poziom głupoty, więc nie widzę powodu, aby precyzować, choć swoje podejrzenia mam) z petardami, po tym policja potraktowała tłum gazem, funkcjonariusze mieli także psy oraz tarcze (pierwszy raz mieli takie coś na demonstracji aktualnej opozycji). Jeden z dziennikarzy WTK został "ostro" potraktowany gazem - musiał przemyć oczy mlekiem w pobliskiej restauracji, w której były w tym czasie dwie moje znajome.

Wśród zatrzymanych nie ma żadnego członka KOD-u czy też sympatyka tego ruchu społecznego, gdyby tak było, to już znałabym nazwiska.:-P

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Jego dziewczyna na imię ma Polska.

Ostatni taki poślubiony ojczyżnie nieźle namieszał.

Szkoda, że Szczypińską wyrwał mu ksiądz.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.