Skocz do zawartości
IGNORED

końcówka mocy - co polecacie

lian

Rekomendowane odpowiedzi

Nie przesadzaj, stare dobre Krelle grają w sposób muzykalny i jednocześnie dynamiczny. Zarówno one jak i AW czy MC grają zupełnie inaczej niż Levinson, w zasadzie są to przeciwne bieguny...

Muzykalny to pojęcie względne. To co nazywają tą muzykalnością często okazuje się monotonne i nudne, bo wiele starszych wzmaków gra wolniej, ze słabszym rytmem, mniej dokładnie i z gorszym rysunkiem/konturem detali i sceny, mają słabszą rozdzielczość, otwartość - po prostu nie są idealnie neutralne i dokładne. A jak wzmacniacze mocy ograniczą, to później nie pomogą nawet najbardziej dokładne przedwzmacniacze i odtwarzacze. A jak chce się dokładnie, to nie może być, że jedno gra dokładniej a co innego mniej dokładnie, tylko musi być maksymalna rura po całości :-)

Ten sposób muzykalny który masz na myśli to pewnie pogrubienie i przesunięcie równowagi w dół jak to w Krell-ach, tym bardziej starych.

Nie zamierzam niczego poprawiać a już na pewno nie na podstawie rekomendacji kol. 747 wyczytanych na AS ;)

Poza tym wszystkie urządzenia , które mam są na gwarancji.

I dobrze, że się nie dałeś wkręcić w te BG, choć czasami są wyjątki że jedna 'sztuczka' może gdzieś się wpasować. Gdzieś w zasilaniu lampowego pre (między innymi kondami) jest jakiś jeden czarnuch Black Gate, którego ja tam nie wstawiłem i nie wymieniałem, ale wszędzie indziej gdzie sam testowałem/słuchałem to tylko szkodziły.

Mam swoje typy, ale nie dla 747, bo on nawet boi się FC, a u mnie w sekcji analogowej grają takie kondy jak: Nichicon BP, Rubycon IBI, Nichicon FG, Panasonic FC ... to wszystko hula w analogu jak trza :-) ...najbardziej transparentny, szybki, neutralny i uniwersalny set-up jaki można było uzyskać. Przy nich nawet Nippon Chemi-Con LXV są stonowane, nie mówiąc już o BG :D

Niektórym ciary po doopie chodzą nawet na samą myśl o FG w cyfrze, a co mówić w analogu. W cyfrze i mechanice fajne są Sanoyo, mam fioletowe i zielone, różne modele. No i równie ważne aby w zasilaniu były jak najlepiej dobrane i zbocznikowane kondy, inne dla zasilania domeny analogowej inne dla cyfry i mechaniki. Ja mam Elny Tonerex i Nichicony FW.

Jakie to ma tempo, rytm, detal, selekcję, otwartość i scenę ... i to na grubej sieciówce solid-core.

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

747, bo on nawet boi się FC

Kolega przedstawia swoje racje dość chaotycznie, takie odnoszę wrażenie, mając wiedzę z doświadczenia życiowego, mówiącą że to co na dole to i u góry, albo że wszystko jest jednym i tym samym, mam przeświadczenie graniczące z pewnością, informujące o równie bałaganiarskim przygotowaniu Kolegi pod względem merytorycznym do wypowiedzi w tej zakładce.

FC posiadam grubo ponad sto sztuk, jestem na bieżąco z tym produktem, proszę być spokojny.

Proszę zobaczyć ile kosztuje polecany przeze mnie Panasonic Pureism 3300/16 w serwisie ebay, a ile 2200/16 FC na allegro...bardzo podobne...

Proszę zakupić, wstawić w tor tzw cyfrowy w urządzeniu testowym np Yamaha CD2, CDX900, czy podobne i opisać zmiany w dźwięku na forum.

Zaręczam, że różnica w cenie oddaje różnicę w jakości dźwięku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Proszę nie dyskutować w tej zakładce bez posiadania wiedzy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawy test kondensatorów

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

747, czasami częściowo w miarę logicznego coś ci się uda napisać, a większość piszesz aby pisać i udajesz znawcę jakiegoś filozofa, chyba od pisania głupot. To ty kiedyś chciałeś cewki zmieniać w Focalach, bo ich przewodnik ci nie odpowiadał. Napisz jeszcze do firmy we Francji, co myślisz o ich voice-coil, to ciebie wyśmieją :D ...teoretyka/gdybacza.

Kondy które polecałeś na poprzednich stronach, to był śmiech, a te które faktycznie są OK, dużo bardziej neutralne, to je uważasz za słabsze, a może nawet złe.

Teraz wyskakujesz mi z Pureism i piszesz abym przetestował je w czymś rzędu Yamaha CD2, CDX900 lub im podobnych. Szkoda mi czasu na grzebanie się w takim szmelcu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - weź mi głowy nie zawracaj, bo ja słucham muzyki! ... i nic nie muszę już zmieniać.

Do cyfry chcesz wcisnąć Panasonic Pureism 3300uF/16V, jak już to może do zasilania cyfry. Podajesz mi jakieś na 16V jak u mnie minimum na 25V ...masz na 25V lub wyżej. Ty w ogóle wiesz w jakich miejscach one najlepiej graja? ...i co wnoszą do brzmienia.

Ukryta Zawartość

grzebanie się w takim szmelcu:

Alton, nie rezygnujesz z chaosu, nie nazywaj szmelcem wyrobów firmy, której produktów wydajesz się nie rozumieć.

Wstaw CD2, w tor za setki tysięcy, później pisz o szmelcu, tam jest 10 sztuk Black Gate F w oryginale..niewiele mniej niż w kiedyś produktach Audio Note, jest też wysokiej klasy przewodnik w transformatorze, podałem przykłady tanich łatwo dostępnych odtwarzaczy, by nikogo kto chciałby pobawić się w wymianę kondensatorów nie obciążać kosztami, to chyba oczywiste w tym gronie.

Są tam zasilania oparte o tranzystory, więc czytelność zmian jest bardzo dobra, bez kolejnych ingerencji.

Z Twojego opisu sytuacji kiedy CD2 nazywasz szmelcem wynika, że dawno nie oglądałeś wnętrz dziś produkowanych urządzeń, nie przesłuchiwałeś uzwojeń w ich transformatorach, żałuj, zaraz przeprosiłbyś i obiecał poprawę Alton, gwarantuję Ci..postęp poszedł w ..bok, albo wychodzi bokiem..niektórym straceńcom, którzy nie mając dostępu do poważnych podzespołów usiłują na siłę cokolwiek produkować..w następstwie czytamy o kolejnych suchotnikach, zaglądamy do wnętrza..a tam..niespodzianka PANASONIC FC albo Sanyo os-con.

Os-con nie jest zły, lecz musi pracować z poprzedzającego go BG FK, tylko i wyłącznie, każda inna implementacja, to katastrofa dla pełnego spektrum harmonicznych, moim zdaniem oczywiście.

Pokaż fotki wnętrz swoich hi endów, pouczę się trochę, sterujących chociaż, bez mocy, żeby uprościć, routera też, jeśli ściągasz jakieś programy do obsługi plików muzycznych no i oczywiście same pliki..

Pokarz fotki wnętrz swoich hi endów, pouczę się trochę, sterujących chociaż, bez mocy, żeby uprościć, routera też, jeśli ściągasz jakieś programy do obsługi plików muzycznych no i oczywiście same pliki..

Otwórz proszę przed nami swoje tajemnice. Mam otwarty umysł - chętnie posłucham i zerknę jak u Ciebie to wygląda. Sam uczę się słuchając i czytając przy okazji - również ortografii ;P

Do cyfry

Cyfra nie może, lecz musi pracować tylko i wyłącznie w elektronach, czyli tylko Black Gate.

Jeśli piszę na temat sprawdzeń w torze tzw cyfrowym, to tylko z tego powodu żeby łatwiej przekonać się o właściwościach porównywanych elementów, gdyż mamy tu do czynienia z dużo większą wrażliwością na ich własności.

W uproszczeniu, słaby kondensator włączony w tor cyfrowy, powoduje całkowitą degradację wszystkiego, co tylko da się wyróżnić jako parametr nas interesujący, odnoszący się do jakości dźwięku, nie ma tu miejsca na uznaniowość, która jest ewentualnie dopuszczalna autorsko w miejscu aplikacji stricte audio.

747, bez przesady.

Miałem CD 3.1x i w porównaniu do wspomnianego CD2 to jednak spora różnica soniczna była ...

Ale fakt to ten typ źródła, który potrafi dać sporo do myślenia ...

----------------------------------------------------

CD2 to jednak spora różnica soniczna była

Bardzo proszę o wyrozumiałość, przeprowadziłbym z Kolegą warsztaty, w których wykazałbym to co przedstawiam jako 100 % wiarygodną treść.

Czy porównań dokonamy na urządzeniu Yamahy CD2 czy CD1, CDX900,CDX2020, CDX5000, wynik będzie ten sam, ważna jest dokładność pozostałego toru, z wszelkimi kablami na pierwszym miejscu.

swoje tajemnice.

Jestem na forum, tylko dla upowszechnienia światełka wiedzy, w prawdzie ona tu nie jest specjalnie honorowana, lecz jestem z tym pogodzony, proszę więc zwolnić mnie z dokumentowania obrazami, wkleiłem jeden niedawno, niepotrzebnie zresztą, w innym miejscu zamieszczam bardziej atrakcyjne obrazki...

Bardzo proszę o wyrozumiałość, przeprowadziłbym z Kolegą warsztaty, w których wykazałbym to co przedstawiam jako 100 % wiarygodną treść.

Czy porównań dokonamy na urządzeniu Yamahy CD2 czy CD1, CDX900,CDX2020, CDX5000, wynik będzie ten sam, ważna jest dokładność pozostałego toru, z wszelkimi kablami na pierwszym miejscu.

a to co innego, myślałem, że rozmawiamy o AN. Yamahy CD2 nie znam.

Dla mnie na chwile obecną źródła AN są "wystarczające"

----------------------------------------------------

test kondensatorów

Taki test posiada nikłą wartość poznawczą, prawdziwą posiada wieloletnia analiza tego, co czynią z kondensatorami renomowani producenci urządzeń, okazuje się, że ..montują takie, których nie sposób nigdzie zakupić..jak duorex czy przewymiarowane inne typy najczęściej z Elny lecz nie tylko.

Kondensatory to podstawa, bez nich nic nie gra, cała charakterystyka każdego urządzenia uzależniona jest od tego podzespołu, a jest ona niezwykle wprost przypadkowa i jak na warunki audio, niewyobrażalnie wręcz nieliniowa.

To żenujące.

Żenujące to jest niestety lanie wody przez Kolegę.

Dopóki nie dowiem się na jakim sprzęcie Kolega odtwarza muzykę (mając na uwadze mentorski ton wypowiedzi Kolegi ) proszę o darowanie sobie pouczania mnie i wszystkich na tym forum.

Jeżeli kolega myśli ,że nabiorę się na oratorskie popisy Kolegi to niestety muszę Kolegę rozczarować.

Pozdr.

Pozdr.

To końcowe - pozdrawiam, takie szczere, jest już firmowym znakiem rozpoznawczym Kolegi.

lanie wody

Gazeta Wyborcza już długo nie pociągnie, bez dotacji rządowych, reklam, skończy się ten cyrk, bynajmniej znacznie ograniczy, także i laniem wody sobie poradzimy..

Kolega odtwarza muzykę

Dawno wyrosłem z "odtwarzania muzyki" Szanowny Kolego..

Gdybym był przykładowo złodziejem, ukradłbym pieniądze, zakupił sprzęt, drogi, zalogował się na forum, napisał jak to gra, wkleił fotki, napisałbym od kogo kupiłem, to bym był tu autorytetem !!! różne głupstwa tu ludzie wypisują, lecz Kolega wydaje się nie dawać za wygraną, po pięciu latach pisania, takie wnioski, pokaż na czym grasz...brak słów..

mentorski ton

Przedstawiam rzeczowo staf faktyczny, sprawdzony i wielokrotnie potwierdzony z 100% sprawdzalnością, żadnego widzimisię, żadnego indywidualnego spojrzenia, jeżeli takowe, to zaznaczam, - moim zdaniem, jak mam pisać, na kolanach, a może mam przepraszać za wiedzę, za to ze dane jest mi z łatwością poruszać się po tej przestrzeni wiedzy i rozumieć ją?

Nic z tego, miałem 6 lat skleiłem z bloku technicznego obudowę do głośnika, wyciągnąłem z starego radia sprawny głośnik, podłączyłem i tak powstała moja pierwsza konstrukcja, dziś mam blisko pół wieku, pracuje nad najbardziej zaawansowaną formułą przetwarzania magneto-elektrycznego, co w tym dziwnego, posiadam mnóstwo już mi niepotrzebnej wiedzy, przekazuję ja tu, aby się nie zmarnowała, może ktoś skorzysta, na przykład zbuduje sobie linię zasilania 230V, z najwyższej klasy przewodników, tych najdroższych i opisze tu jaki jest tego efekt, widziałem na zdjęciach z USA, audiofile tam montują sobie takie..stać ich, u nas niestety bieda z nędzą w tym względzie.

747, skoro wiesz tyle na temat kondensatorow, to czy miales okazje porownywac ich ESR n.p. przy 100kHz?

Pytanie drugie skoro tyle wiesz na temat kondensatorow, to czy miales mozliwosc ogladania tego co robia kondensatory blokujace na ich zasilaniach jakims analizatorem widma?

Dziekuje za odpowiedz.

Dziekuje za odpowiedz

Mam najlepszy analizator widma, jaki w ogóle można posiadać...

Miernictwo, miernictwem, tu jesteśmy na forum audio, jeśli pisałbym treści w miejscu gdzie spotykają się i przekazują sobie informację elektronicy, szczególnie zawodowi pomiarowcy, uwierz mi, że byłbym przygotowany, wiesz z jakiego powodu, otóż nie jetem idiotą, chociaż wielu wolałoby żebym kimś takim się okazał, spadł by im kamień serca, odetchnęli by z ulgą, poczuli by się znacznie lepiej, mogliby dalej brylować, rozumiesz..

Testowałem wszystko co się da w temacie kondensatorów, z tego powodu odnoszę sukcesy dziś w pc audio, ściągam do RAM-u potrzebne programy, pliki, wypalam płytę i brzmi jak fabryczna, wiesz dlaczego.

Elektronika półprzewodnikowa nie znosi opóźnień, wszystko musi być szybkie, jeszcze szybsze i jeszcze, jest wyścig konkurencyjny.

W audio jest ta różnica, ze oprócz bezwzględnej szybkości powstaje czarodziejskie pytanie, - jakich sygnałów ta właściwość dotyczy, rozumiesz, także mierz sobie dalej, ja będę jednak słuchał.

Oczywiście szanuje pomiary, w ogóle szanuje pracę innych, nie kwestionuję prawdziwych kompetencji, przeciwnie w dzisiejszym świecie, musimy polegać na kompetencji innych, gdyż mamy potężną specjalizację.

Lubie jak coś zmierzą Japończycy, tak jakoś mam...

Alton, nie rezygnujesz z chaosu, nie nazywaj szmelcem wyrobów firmy, której produktów wydajesz się nie rozumieć.

Wstaw CD2, w tor za setki tysięcy, później pisz o szmelcu, tam jest 10 sztuk Black Gate F w oryginale..niewiele mniej niż w kiedyś produktach Audio Note, jest też wysokiej klasy przewodnik w transformatorze, podałem przykłady tanich łatwo dostępnych odtwarzaczy, by nikogo kto chciałby pobawić się w wymianę kondensatorów nie obciążać kosztami, to chyba oczywiste w tym gronie.

Są tam zasilania oparte o tranzystory, więc czytelność zmian jest bardzo dobra, bez kolejnych ingerencji.

Z Twojego opisu sytuacji kiedy CD2 nazywasz szmelcem wynika, że dawno nie oglądałeś wnętrz dziś produkowanych urządzeń, nie przesłuchiwałeś uzwojeń w ich transformatorach, żałuj, zaraz przeprosiłbyś i obiecał poprawę Alton, gwarantuję Ci..postęp poszedł w ..bok, albo wychodzi bokiem..niektórym straceńcom, którzy nie mając dostępu do poważnych podzespołów usiłują na siłę cokolwiek produkować..w następstwie czytamy o kolejnych suchotnikach, zaglądamy do wnętrza..a tam..niespodzianka Panasonic FC albo Sanyo os-con.

Os-con nie jest zły, lecz musi pracować z poprzedzającego go BG FK, tylko i wyłącznie, każda inna implementacja, to katastrofa dla pełnego spektrum harmonicznych, moim zdaniem oczywiście.

Pokaż fotki wnętrz swoich hi endów, pouczę się trochę, sterujących chociaż, bez mocy, żeby uprościć, routera też, jeśli ściągasz jakieś programy do obsługi plików muzycznych no i oczywiście same pliki..

Idź ty lepiej spać to może znajdziesz jakieś wnętrze, ale wiedz, że z gowna twarogu nie zrobisz :D ...co najwyżej gorsze gowno niż masz.

I naucz się poprawnie pisać bez przekręcania, bo to świadczy jeszcze gorzej o twoim umyśle.

Cyfra nie może, lecz musi pracować tylko i wyłącznie w elektronach, czyli tylko Black Gate.

Jeśli piszę na temat sprawdzeń w torze tzw cyfrowym, to tylko z tego powodu żeby łatwiej przekonać się o właściwościach porównywanych elementów, gdyż mamy tu do czynienia z dużo większą wrażliwością na ich własności.

W uproszczeniu, słaby kondensator włączony w tor cyfrowy, powoduje całkowitą degradację wszystkiego, co tylko da się wyróżnić jako parametr nas interesujący, odnoszący się do jakości dźwięku, nie ma tu miejsca na uznaniowość, która jest ewentualnie dopuszczalna autorsko w miejscu aplikacji stricte audio.

Normalny człowiek by zrozumiał. A Ty jak ułomny i namolny dalej już od 2-ej strony, że tylko Black Gate – tego się nie da czytać! 747 do spółki ze Stasiop'em zasrali (g*ównie 747) cały wątek Black Gate'ami.

W żadnej topowej elektronice nie ma Black Gate, bo to nie są neutralne tonalnie i uniwersalne kondensatory, z którymi w układzie można byłoby słuchać wszystkiego i to po największe składy.

W psychiatrii poczynania Samolota noszą nazwę "logorea".

Po polsku - słowotok.

Osobnik niegroźny dla bezpośredniego otoczenia, acz może być przykry i niechętnie widziany.

W psychiatrii poczynania Samolota noszą nazwę "logorea".

Po polsku - słowotok.

Osobnik niegroźny dla bezpośredniego otoczenia, acz może być przykry i niechętnie widziany:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ...

''Jestem osba zajmujaca sie zagadieniami audio . Glownie rozwiazuje problemy struktralne,fizyczne ograniczenia systemow ,ze szczegolnym uwzgledniem zjawisk wystepujacych w transmisji sygnalu audio w przewodnikach /kable,glosniki,transformatory/Mam 30-letnie doswiadczenie.''...w biciu piany i rzeźbieniu w gównie.

Sam uczę się słuchając i czytając przy okazji - również ortografii ;P

Ukryta Zawartość

Mam najlepszy analizator widma, jaki w ogóle można posiadać...

Jaki to analizator widma, chodzi mi o model?

także mierz sobie dalej, ja będę jednak słuchał.

Czyli mierzysz czy sluchasz?

Miernictwo, miernictwem, tu jesteśmy na forum audio, jeśli pisałbym treści w miejscu gdzie spotykają się i przekazują sobie informację elektronicy, szczególnie zawodowi pomiarowcy, uwierz mi, że byłbym przygotowany, wiesz z jakiego powodu, otóż nie jetem idiotą, chociaż wielu wolałoby żebym kimś takim się okazał, spadł by im kamień serca, odetchnęli by z ulgą, poczuli by się znacznie lepiej, mogliby dalej brylować, rozumiesz..

Przeczytalem kolege uwaznie, wynika jednak z wpisu ze kolega nie mierzy, wiec wiedza na temat kondensatorow w audio jest taka jakby kolega patrzyl na samolot i mowil potrafie latac odrzutowcami tymi najlepszymi wszystkimi wlacznie z najlepszym F22.Niech kolega nie zartuje, sluchanie wplywow kondensatorow, moze jest i dobre ale to jak rozwiazywanie wielu ukladow rownan z nieskonczona liczba niewiadomych- nie da sie tego rozwiazac. Przykro mi to mowic koledze sie tylko wydaje ze cos wie i rozumie. Niestety to nie jest wiedza, ale parawiedza, ktora moze dawac jakies bardzo malo dokladne wyniki ale moze dawac zupelnie bledne i zazwyczaj takie z pewnoscia daje.

wiedza na temat kondensatorow w audio jest taka jakby kolega patrzyl na samolot i mowil potrafie latac odrzutowcami tymi najlepszymi wszystkimi wlacznie z najlepszym F22

I kto to mówi? Koleś który zakłada wątki oraz opisuje sprzęty nie mając nigdy nic u siebie i wyciągając najczęściej absurdalne wnioski na podstawie zdjęć i filmików z netu. Toż to perfidna mentalność Kalego w wersji bezczelnej. I jeszcze robić komuś zarzut czyniąc to samo w większej skali... :-))) Jak taki koleś może zakładać wątek np o Audio Tekne? Bo widział na wystawie? Niech założy jeszcze wątek o Airbusie A-380, o promach kosmicznych i o prywatnym życiu Putina... :-))

nie jest wiedza, ale parawiedza

Stasiu, czy to taka różnica jak między Van i parawan??

Nic z tego, miałem 6 lat skleiłem z bloku technicznego obudowę do głośnika, wyciągnąłem z starego radia sprawny głośnik, podłączyłem i tak powstała moja pierwsza konstrukcja, dziś mam blisko pół wieku, pracuje nad najbardziej zaawansowaną formułą przetwarzania magneto-elektrycznego, co w tym dziwnego, posiadam mnóstwo już mi niepotrzebnej wiedzy, przekazuję ja tu, aby się nie zmarnowała, może ktoś skorzysta, na przykład zbuduje sobie linię zasilania 230V, z najwyższej klasy przewodników, tych najdroższych i opisze tu jaki jest tego efekt, widziałem na zdjęciach z USA, audiofile tam montują sobie takie..stać ich, u nas niestety bieda z nędzą w tym względzie.

Obudowa z bloku technicznego - High-Tech normalnie, ja w tym wieku rozłożyłem stabilizator od telewizora - nikt go nie złożył, taki byłem dobry...a jak rodzice się "cieszyli"....

Z tą linią zasilającą ta b. mądra rada, ale szczerze z tym przekazywaniem wiedzy to jest u Kolegi słabo - jam nietechniczny, ale chętnie bym się wielu rzeczy dowiedział, tylko jak je wyłuskać z całokształtu twórczości;-)

Nie bronię nikogo i proszę też o nie przyjęcie tego jako atak osobisty!

W 100 osobowej firmie elektronicznej w której miałem w jakiś sposób przyjemność ostatnio pracować były dwa silne zespoły konstruktorów elektroników.

Jeden zajmował się elektroniką od strony programowania a drugi od strony układów i zjawisk elektro-fizycznych.

Projekt badawczy był rozwijany prawie dwa lata w trakcie jego trwania jeden problem był wałkowany ponad pół roku z kiepskimi rokowaniami!

Myślę sobie tak na luźno, jak by te dwa zespoły na krótki czas zamieniono co do realizowanych zadań byłby progres!

Oczywiście szefostwo (firma prywatna) miało swoją koncepcje i nie potrafiło na chwilę odejść na dystans od tematu żeby na spokojnie sobie całość przemyśleć (terminy fajna marchewka w zasięgu wzroku,e.t.c) no i tak to się ślimaczyło i nie miał kto zadecydować żeby to brnięcie przerwać.

Tutaj z tymi kondensatorami czy mierzyć czy słuchać czy zatrudniać księgowego (trzecia opcja jest najbardziej aktywna cały czas ale o niej zapominamy) nie ma wygranych!

Trzeba to wszystko robić równolegle! W dalszym ciągu wiele problemów rozwiązujemy empirycznie, nie można tego dalej policzyć i należy się z tym pogodzić czy nam się to podoba czy tez nie!

Życie uczy pokory :)

Stasiu, czy to taka różnica jak między Van i parawan??

Obudowa z bloku technicznego - High-Tech normalnie, ja w tym wieku rozłożyłem stabilizator od telewizora - nikt go nie złożył, taki byłem dobry...a jak rodzice się "cieszyli"....

Z tą linią zasilającą ta b. mądra rada, ale szczerze z tym przekazywaniem wiedzy to jest u Kolegi słabo - jam nietechniczny, ale chętnie bym się wielu rzeczy dowiedział, tylko jak je wyłuskać z całokształtu twórczości;-)

Banalne, zacznij czytać nowe publikacje naukowe!

Tam też jest jednak problem bo do swoich celów trzeba też łuskać z róznych dziedzin.

To forum to nie takie Google nie wszyscy chcą we własnym interesie się dzielić pewną wiedzą, jak coś przecedzą to łap to i korzystaj a nie marudź.

Wybór należy do Ciebie albo cedzenie z prac naukowych albo z tego forum. Tu powinno być niby łatwiej ale tu raczej siedzą ludzie żyjący z czegoś innego niż nauka :)

To taka analogia ludzie słuchający klasyki to 0,05% populacji a cała reszta siedzi tutaj ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Tutaj z tymi kondensatorami czy mierzyć czy słuchać

Oczywiscie ze najlepiej mierzyc i sluchac, samo sluchanie nie ma sensu, sam pomiar rowniez, oczywiscie trzeba laczyc obie metody.

Co do ksiegowego to ta ostatnia metoda jak obserwuje przewaznie wygrywa

Oczywiscie ze najlepiej mierzyc i sluchac, samo sluchanie nie ma sensu, sam pomiar rowniez, oczywiscie trzeba laczyc obie metody.

Co do ksiegowego to ta ostatnia metoda jak obserwuje przewaznie wygrywa

A jakiś inny konstruktywny pomysł, bo wcześniej przed Twoim postem to ja już napisałem?

Nie musimy się Wszyscy przesuwać w jednym kierunku jak stado baranów.

To tytułem jakiś Przeprosin , gdybyś się czuł urażony!

Wariant C proszę ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.