Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze aukcje na allegro i ebay

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Marcin Wielgus napisał:

No ale przecież za to dostają kasę więc nic dziwnego.
Co innego opinie użytkowników choć wiesz jak jest jak już kupisz to ciężko przyznać że stary był lepszy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a znam ludzi z Pontus II którzy nie wymienili firmware na nowszy bo nie pasuje im.

Ile ludzi tyle opinii. I dobrze . Twoja już poznaliśmy.

Wysłane z Wrocławia

Sam nie słuchałem, ale widziałem recenzje o Pontus 15th,gdzie nie było za chwytów, a wręcz raczej przeciwnie, wytykano mu ze brzmi gorzej niż poprzednicy z tej serii. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

8 godzin temu, Piopio napisał:

"Enyo 15th kosztuje około 3.100 z przesyłką (z VAT)."

Umiesz czytać ze zrozumieniem ? 

Ukryta Zawartość

Owszem. Ale można dużo taniej kupić na Ali. Szukaj frajera. Powodzenia. 

Omode 5 w Chinach też Kupisz za 50.000zł. widać, że nie rozróżniasz wartości od wartości. Nie szukam frajera, a normalnego kupca na produkt z polskiej dystrybucji a nie z państwa środka. Jeśli taki klient jest dla ciebie frajerem to gratuluję podejścia do ludzi. Powodzenia 

Ukryta Zawartość

Ja kupuje używany sprzęt audio za pół ceny jeszcze na gwarancji. Jeśli ktoś się nie może pogodzić z utratą wartości to sory. Kupi się z innego ogłoszenia. Ale widzę aukcje co wiszą rok bo ktoś chce za 4letni sprzęt 3/4 ceny. 

6 minut temu, hary1357 napisał:

Ja kupuje używany sprzęt audio za pół ceny jeszcze na gwarancji. Jeśli ktoś się nie może pogodzić z utratą wartości to sory. Kupi się z innego ogłoszenia. Ale widzę aukcje co wiszą rok bo ktoś chce za 4letni sprzęt 3/4 ceny. 

Kolega @aiki jest właśnie z tych 😉 

Akurat w przypadku DAC spadek cen jest brutalny. Z każdym rokiem dostajemy coraz więcej za mniej. 

2 godziny temu, treinerek napisał:

Sam nie słuchałem, ale widziałem recenzje o Pontus 15th,gdzie nie było za chwytów, a wręcz raczej przeciwnie, wytykano mu ze brzmi gorzej niż poprzednicy z tej serii. 

Daj linka.

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

21 minut temu, hary1357 napisał:

Podaj linka gdzie tak kupujesz 

17 minut temu, Piopio napisał:

Kolega @aiki jest właśnie z tych 😉 

Akurat w przypadku DAC spadek cen jest brutalny. Z każdym rokiem dostajemy coraz więcej za mniej. 

Daj linka.

Tak właśnie z tych. Mam węża w kieszeni i zdzieram ze wszystkich. Zadowolony? 😱

2 godziny temu, aiki napisał:

Podaj linka gdzie tak kupujesz 

Przecież jak kupię to ogłoszenie znika. Poza tym takie aukcje są krótko bo jak jest dobra cena to moment się sprzedają. Jak byś chciał wiedzieć to nawet kilka nowych gratów audio kupiłem z pół ceny bo promocje bywają świetne. Kolumny AE 120 kupiłem nowe za 2500, Pylon Ruby 25 mk2 kupiłem za 2000 3miesieczne , wzmacniacz półroczny Arcam sa10 za 1200zl a to tylko kilka rzeczy które pamiętam. Jeśli coś sprzedaje to zawsze cena jest najniższa na olx i nie bujam się rok bo chce zarobić.

4 godziny temu, hary1357 napisał:

Przecież jak kupię to ogłoszenie znika. Poza tym takie aukcje są krótko bo jak jest dobra cena to moment się sprzedają. Jak byś chciał wiedzieć to nawet kilka nowych gratów audio kupiłem z pół ceny bo promocje bywają świetne. Kolumny AE 120 kupiłem nowe za 2500, Pylon Ruby 25 mk2 kupiłem za 2000 3miesieczne , wzmacniacz półroczny Arcam sa10 za 1200zl a to tylko kilka rzeczy które pamiętam. Jeśli coś sprzedaje to zawsze cena jest najniższa na olx i nie bujam się rok bo chce zarobić.

Ja nie chcę zarobić, ale niby dlaczego mam oddać za darmo? Nie mam zamiaru się tłumaczyć tylko dlatego że wystawiłem sprzęt do sprzedaży. Jak ktoś nie chce to nie kupuje i już. Akurat wymienione przez Ciebie sprzęty to nie mój target, ale patrzę na olx i nie znajduję takich okazji. 

A powiem Ci że najgorzej dałem du… że nie kupiłem Sugdena A21a Signature od gościa u którego kupowałem swoje teraźniejsze kolumny. Chciał 4500zl i zanim to przemyślałem to już go nie było. Nic dziwnego.

21 minut temu, aiki napisał:

Akurat wymienione przez Ciebie sprzęty to nie mój target, ale patrzę na olx i nie znajduję takich okazji. 

Bo one się pojawiają i znikają na pniu. W każdym razie każdy sprzedaje czy kupuje po swojemu. Dla łowców okazji Twoja oferta nie jest atrakcyjna i tyle. Powodzenia w sprzedaży, niech pójdzie jak najdrożej. 

Ja się nie czuję łowcą okazji i zapewne moja oferta też nie jest adresowana do takich osób, ale nie uważam że na tym zarabiam jak to zostało tutaj napisane 

9 godzin temu, hary1357 napisał:

Nie długo będzie jeszcze drożej.  Także brać  z drugiej ręki  za 3/4 ceny. Przykładem jest ATC 11, juzteraz w salonach 9700zl 

Edytowane przez izapat
3 minuty temu, izapat napisał:

Nie długo będzie jeszcze drożej.  Tak że brać  z drugiej ręki  za 3/4 ceny. Przykładem jest ATC 11, juzteraz w salonach 9700zl 

Realnie pewnie za 6500 

Teraz, seba3002 napisał:

Realnie pewnie za 6500 

Nie. Realnie cztery miesiące temu kupiłem nowe po rabacie za 6800. W salonie,  gdzie jestem stałym klientem. 

19 godzin temu, Piopio napisał:

"Enyo 15th kosztuje około 3.100 z przesyłką (z VAT)."

Umiesz czytać ze zrozumieniem ? 

Ukryta Zawartość

Owszem. Ale można dużo taniej kupić na Ali. Szukaj frajera. Powodzenia. 

Jak już tak polecasz zakup Denafrips na Ali, to dla uczciwości warto przytoczyć stanowisko producenta:

Cytat

Official Statement:

We have noticed that some sellers on AliExpress and other sales platforms are selling Denafrips products to regions outside of mainland China. To protect the legitimate rights of consumers, we hereby make the following formal statement:
Customers outside of mainland China who purchase Denafrips products through non-official channels, including non-official websites and unauthorized distributors and dealers, will not be able to receive after-sales support through [email protected] or our partners. If you encounter any after-sales issues, please contact your point of purchase directly. We strongly recommend that customers outside mainland China purchase Denafrips products through our official website or certified partners to ensure your rights are protected.
Authorized distributors and dealers of Denafrips can find more information via the following link:

Ukryta Zawartość

Thank you for your understanding and support!                                                                                    Denafrips Audio

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, ramone napisał:

Jak już tak polecasz zakup Denafrips na Ali, to dla uczciwości warto przytoczyć stanowisko producenta:

Bronią swoich kanałów dystrybucji z wysoką marżą 😉 Wolę jednak zaryzykować i kupić NOWY sprzęt dużo taniej. Zauważ, że używany sprzęt z OLX jest najczęściej po gwarancji. Czyli nie dość, że trzeba zapłacić wygórowaną cenę to jeszcze nie ma gwarancji.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Zakup w ich oficjalnym sklepie z kuponem powitalnym wychodzi tysiąc złotych taniej niż w polskiej dystrybucji, z wszystkimi opłatami. Więc niewiele więcej niż na Ali z kuponami.
Chodzi o Enyo.

16 minut temu, ramone napisał:

Zakup w ich oficjalnym sklepie z kuponem powitalnym wychodzi tysiąc złotych taniej niż w polskiej dystrybucji, z wszystkimi opłatami. Więc niewiele więcej niż na Ali z kuponami.
Chodzi o Enyo.

Widze cenę 730E co daje ok 3060 zł. Taka też jest cena bazowa na Ali z wysyłką 😉  Jednak kupony na Ali robią robotę i można było obniżyć ceną o 400-500 zł. 

Widać muszą "walczyć" z wewnętrzną konkurencją 😉 

Tym bardziej cena 3.100 za kilkuletni Ares II jest śmieszna po prostu. 

12 minut temu, Piopio napisał:

chyba skończyły sie czasy,gdzie za kilkuletni sprzęt można było wziąc tyle co za nowy prawie.
ooops...

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

20 godzin temu, izapat napisał:

Nie. Realnie cztery miesiące temu kupiłem nowe po rabacie za 6800. W salonie,  gdzie jestem stałym klientem. 

Nie będę dopytywał jaki to salon ale ceny "sklepowe" też bywają bardzo różne. Obecnie dystrybutor PMC sprzedaje stare modele za "pół ceny" a inny salon te same paczki dwa razy drożej. Z tego co widzę i czytam, wzrost cen sprzętu audio jest przepowiadany od zawsze, a ceny - przynajmniej tych budżetowych klocków - wcale jakoś drastycznie nie rosną.

Pozdrawiam 

W dniu 27.03.2025 o 23:10, Piopio napisał:

Cena jest ok w końcu sprzęt przetestowany i wygrzany . 

Ogłoszenie grzecznościowe, Szwagier sprzedaje Sonus faber cremona auditor + standy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak nowe dynaudio evoke 20: 

Ukryta Zawartość

Cena oczywiście do negocjacji.

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, jacekp46 napisał:

Jak nowe dynaudio evoke 20: 

Ukryta Zawartość

Cena oczywiście do negocjacji.

Oraz na olx: 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ceny markowych sprzętów poszły o ponad 30% po Covidzie. Teraz nie ma co ich pompować. PLN rośnie, na razie, gdyż światowi spekulanci wkroczyli z kasą i robią inwestycje w nieruchomości i wały na VAT, puki rządzi nieudolny, w tym zakresie, premier. Tak też już było w 2007-15. 

Edytowane przez LJ3
2 minuty temu, LJ3 napisał:

Ceny markowych sprzętów poszły o ponad 30% po Covidzie. Teraz nie ma co ich pompować. PLN rośnie, na razie, gdyż światowi spekulanci wkroczyli z kasą i robią inwestycje w nieruchomości i wały na VAT, puki rządzi nieudolny, w tym zakresie, premier. Tak też już było w 2007-15. 

Po co robisz tu wjazd z tą polityką?

Monobloki dayensa najwyższy wariant custom, gwarancja stan idealny

Ukryta Zawartość

Kolumny neat mystique classic stan idealny, gwarancja 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez kaaapa

Jak by ktoś był zainteresowany.

Node 2i z zasilaczem PD Creative.

Link:

Ukryta Zawartość

Poszło z fona

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi