Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  200 członków

Roon Labs Klub
IGNORED

Klub użytkowników aplikacji Roon Labs

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, tanielinie napisał:

Po co sie tak
męczycie

Ja bym się pomęczył dla zdobycia wiedzy i doświadczeń. Normalnie jeśli używam ROCKa to mam go postawionego na NUCu.

Ja bym się pomęczył dla zdobycia wiedzy i doświadczeń. Normalnie jeśli używam ROCKa to mam go postawionego na NUCu.

Wiedza ogólnodostępna na ten temat jest taka ze nie zaleca sie stawiania serwera Roon na NAS-ach, a to dlaczego jest opisane na forach od A-Z.
18 minut temu, tanielinie napisał:

Po co sie tak
męczycie z Roon na Synology?

Bo po to one jest stworzone. Jak ktoś nie używa wielu stref, dsp itp . To spokojnie może używać synology. 

1 minutę temu, tanielinie napisał:

Wiedza ogólnodostępna na ten temat jest taka ze nie zaleca sie stawiania serwera Roon na NAS-ach, a to dlaczego jest opisane na forach od A-Z.

Bla, bla, bla 

DS720+

48 minut temu, tanielinie napisał:

Po co sie tak
męczycie z Roon na Synology?

Nie męczę się z Synology, wprost przeciwnie. Obsługuje kilka stref, korzystam z DSP i konwersji w locie (nawet do DSD512).

Harman (Samsung) kupił Roona.

https://darko.audio/2023/11/harman-buys-roon/

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Też nad tym się zastanawiam i skłaniam sie ku chyba zle " bo jak takie cacka przejmuja molochy moim zdaniem zaraz pójda w masówkę i zaczną się jazdy  zwiechy  bo będzie zbyt obciążony itd,,,

Na plus to raczej spadnie cena bo bo zaraz będzie dodawany w mediaexpert do lodówki pralki 🥴

Edytowane przez freju

Ja właśnie wykupiłem promo $3 miesięcznie przez 3 miesiące więc wróciłem znowu do ROONa. Audirvana narazie zawieszona na 3 miesiące. Zobaczymy co się zmieniło po roku i jak ze stabilnością dzialania.

Ja właśnie wykupiłem promo $3 miesięcznie przez 3 miesiące więc wróciłem znowu do ROONa. Audirvana narazie zawieszona na 3 miesiące. Zobaczymy co się zmieniło po roku i jak ze stabilnością dzialania.

Stabilność działania jak zawsze wzorowa!
2 minuty temu, tanielinie napisał:

Stabilność działania jak zawsze wzorowa!

No ja miałem trochę z tym problem, zwłaszcza od strony sieci. Narazie nie bawię się w ROCKa, zaintalowalem ROONa na Windows 10. Zrezygnowałem też z Tidal na rzecz Qobuz póki ROON nie zmieni wsparcia z MQA na FLAC HD. 

Jak narazie jest wszystko OK i bardzo jestem zadowolony.

Odnośnie Qobuz, mam nieoficjalne info, że od stycznia 2024 wchodzą do PL więc może również będą jakieś promki.

No ja miałem trochę z tym problem, zwłaszcza od strony sieci. Narazie nie bawię się w ROCKa, zaintalowalem ROONa na Windows 10. Zrezygnowałem też z Tidal na rzecz Qobuz póki ROON nie zmieni wsparcia z MQA na FLAC HD. 
Jak narazie jest wszystko OK i bardzo jestem zadowolony.
Odnośnie Qobuz, mam nieoficjalne info, że od stycznia 2024 wchodzą do PL więc może również będą jakieś promki.

Dni Qobuza są juz policzone
W dniu 28.11.2023 o 19:12, tanielinie napisał:

Dni Qobuza są juz policzone

Przez to że do Polski wchodzą?

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Pytanie do użytkowników programu Roon. Płyta Petera Gabriela i/o jest dostępna w Tidal, jednak jak wejdę z poziomu Roon to jej nie ma. Co może być przyczyną?

Godzinę temu, ps39 napisał:

Pytanie do użytkowników programu Roon. Płyta Petera Gabriela i/o jest dostępna w Tidal, jednak jak wejdę z poziomu Roon to jej nie ma. Co może być przyczyną?

Na qubouz już jest  ,a na tidal bedzie dzisiaj albo jutro bo ten album dopiero wyszedł i Roon go musi dopiero wdrożyć ,a to zajmuje średnio dwa 3 dni także cierpliwości 😉

Szkoda ze Roon nie pobiera listy my daily discovery z Tidala, ja często klikam , bo zawsze. Coś nowego można poznać

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

W dniu 7.12.2023 o 12:14, ps39 napisał:

Już jest dostępna w dwóch werjach (FLAC i MQA).

2023-12-08.png

Zauważyłem pewny feler otóż albumy które Tidal natywnie pokazuje jako jakość Max (24/192) w Roon mam je w standardowej jakości czyli 16/44.1 w znacznej mierze są to albumy z gatunku muzyki poważnej i dawnej które w większości zarejestrowane są w jakości Hi-Res. Możecie sprawdzić u siebie czy też tak macie? Czyżby programiści Roon pracowali nad wdrożeniem Hi-Res FLAC w swoim odtwarzaczu?

Przykładowe albumy:

https://tidal.com/browse/album/276868318/u

https://tidal.com/browse/album/296110776/u

https://tidal.com/browse/album/281405985/u

https://tidal.com/browse/album/328092739/u

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Na pewno każdy ma swoje zajęcia i obowiązki ale czy naprawdę nie ma nikogo kto by sprawdził dla mnie ten drobiazg?

15 minut temu, Tal napisał:

Na pewno każdy ma swoje zajęcia i obowiązki ale czy naprawdę nie ma nikogo kto by sprawdził dla mnie ten drobiazg?

W roon przy serwisach streamingowych masz wybór próbkowania, sprwdź czy przy tidal nie masz czasem ustawione zaniżonej wartości

4 minuty temu, RCD napisał:

W roon przy serwisach streamingowych masz wybór próbkowania, sprwdź czy przy tidal nie masz czasem ustawione zaniżonej wartości

Sprawdzałem wszystkie ustawienia i mam w tym miejscu ustawioną jakość "Master".

Mógłbyś napisać czy masz w Roon pierwszy album z moich przykładów w jakości 24/192 czy 16/44.1

Edytowane przez Tal

Mam wrażenie że Roon wprowadza Hi-Res FLAC i czas najwyższy bo Audirvana już w listopadzie to z powodzeniem zrobiła.

s646QKM.png

33 minuty temu, Tal napisał:

Sprawdzałem wszystkie ustawienia i mam w tym miejscu ustawioną jakość "Master".

Mógłbyś napisać czy masz w Roon pierwszy album z moich przykładów w jakości 24/192 czy 16/44.1

Sprawdzę jak będę w domu

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.