Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacinacz do 3000zl

repcak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Planuje zmienic moje kino domowe i na stereo. Stwierdzilem, ze wystarczą mi filmy w stereo.

Fronty zostawiam, bedą to Acoustic Energy Neo 3. W tej chwili grają na Onkyo TX-NR905. Szukam wzmacniacza, ktory zagra lepiej w stereo niz ten Onkyo. Chcialbym, zeby poprawa byla dosć zauwazalna.

Lubie sluchac przeroznej muzyki i zalezy mi na tym zeby gralo wyraziscie bez koniecznosci sluchania glośno. Lubie wyraźny bas i duzo czystych dzwiękow. Przykladowa muzyka to np. Kult, Indios Bravos, Oakenfold, trip hop, acid jazz. Czesto rowniez ogldam koncerty. Podobno dobry wzmacniacz potrafi zagrac kazdy rodzaj muzyki na wysokim poziomie.

Pokoj w jakim bedzie sluchane to ok 20-25m2.

Zalezy mi tez, zeby wzmak mial wejscie optyczne, zebym mogl podlaczyc do niego odtwarzacz sieciowy i streamowac muzyke FLAC.

Chcialbym kupic jakis uzywany do 3000zl. Pilot byłby mile widziany.

Zastanawialem sie nad Exposure 2010s ale on chyba nie ma wejscia optycznego.

Prosze o jakies propozycje.

https://www.audiostereo.pl/topic/123997-wzmacinacz-do-3000zl/

Witaj,

zapraszam na odsłuch wzmacniacza Nad C356 BEE w wersji z DAC. To bardzo dobra i mocna integra, która może Cię milo zaskoczyć.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość numik

(Konto usunięte)

Witam

Planuje zmienic moje kino domowe i na stereo. Stwierdzilem, ze wystarczą mi filmy w stereo.

Fronty zostawiam, bedą to Acoustic Energy Neo 3. W tej chwili grają na Onkyo TX-NR905. Szukam wzmacniacza, ktory zagra lepiej w stereo niz ten Onkyo. Chcialbym, zeby poprawa byla dosć zauwazalna.

Lubie sluchac przeroznej muzyki i zalezy mi na tym zeby gralo wyraziscie bez koniecznosci sluchania glośno. Lubie wyraźny bas i duzo czystych dzwiękow. Przykladowa muzyka to np. Kult, Indios Bravos, Oakenfold, trip hop, acid jazz. Czesto rowniez ogldam koncerty. Podobno dobry wzmacniacz potrafi zagrac kazdy rodzaj muzyki na wysokim poziomie.

Pokoj w jakim bedzie sluchane to ok 20-25m2.

Zalezy mi tez, zeby wzmak mial wejscie optyczne, zebym mogl podlaczyc do niego odtwarzacz sieciowy i streamowac muzyke FLAC.

Chcialbym kupic jakis uzywany do 3000zl. Pilot byłby mile widziany.

Zastanawialem sie nad Exposure 2010s ale on chyba nie ma wejscia optycznego.

Prosze o jakies propozycje.

wzmacniacze, szczególnie używane (a więc strasze)...nie mają wejść optycznych, ogólnie cyfrowych. Kup Baltlaba Epoca 2 w tej cenie i dobry DAC, używany za około 1500 zł znajdziesz, czy to Aune, Atolla, Hegla, Schiita. Nie znam w cenie do 3.000 lepszego wzmacniacza niż Baltlab, a używany można mieć za 2.000

Witaj,

Czy 905 miałeś zmostkowaną? Lepsza wersja bi-ampingu. Ustawienia w opcjach. Kolumny graja wtedy bardzo dynamicznie.

Faktycznie z nowych klocków warty zainteresowania jest NAD 356 BEE, z uzywek szukaj Roksana, Musical Fidelity.

Pozdrawiam

Witaj,

Czy 905 miałeś zmostkowaną? Lepsza wersja bi-ampingu. Ustawienia w opcjach. Kolumny graja wtedy bardzo dynamicznie.

Faktycznie z nowych klocków warty zainteresowania jest NAD 356 BEE, z uzywek szukaj Roksana, Musical Fidelity.

Pozdrawiam

Witam

Nie byla zmostkowana. Ale zdecydowalem sie juz na stereo wiec idzie na sprzedaz.

Dzieki panowie bede patrzyl za tym Nadem c356bee z dac'em. Ale rowniez widze takie cos:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jest tez ten

Ukryta Zawartość

Ten drugi juz niestety przerasta moj budzet i jeszcze musialbym dokupic Dac. No ale fajnie, dalsze propozycje mile widziane ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wzmacniacze, szczególnie używane (a więc strasze)...nie mają wejść optycznych, ogólnie cyfrowych. Kup Baltlaba Epoca 2 w tej cenie i dobry DAC, używany za około 1500 zł znajdziesz, czy to Aune, Atolla, Hegla, Schiita. Nie znam w cenie do 3.000 lepszego wzmacniacza niż Baltlab, a używany można mieć za 2.000

Mialem okazje wczoraj go posluchac u siebie, jest to napewno ciekawa propozycja ze wzgledu na wiek, chociaz nie wiadomo tez jak z awaryjnsocia bedzie np za 5 czy 10 lat ale tez nie ma co przesadzac ze nie ma lepszych w cenie do 3tys bo to nieprawda.

Wzmacniacz gra napewno ciekawie i z pewnsocia jest to ciekawa propozycja jesli ktos upiera sie na nowy wzmacniacz ale do uzywek kilkunastoletnich nie ma co porównywac bo to nie ta liga.

Dzwiek jest dosc poukladany, na pierwszy odsluch nie wychwycimy wiekszych wad, wzmacniacz buduje dosc dobra scene, na moich kolumnach ocenilbym go jako w miare neutalny, jest to jeden z niewielu wzmacniaczy "nowych" ktorego nie skreslilem po kilkunastu minutach sluchania a wiec jest dobrze, przy nieco bardziej zywszej muzyce wyszly niedostatki dynamiki ale mysle ze na mniejszych kolumnach i mniej wymagajacych w kwestii pradu bedzie naprawde bardzo dobrze, basu jest sporo bo i kolumny mam spore ale odczulem po prostu wrazenie jakby wzmacniacz nie nadazal za basem, co nazywam niezbyt dobrym zroznicowaniem tego zakresu po prostu. Ale ogolnie jest naprawde niezle jesli ktos nie ma trudnych kolumn do wysterowania to za 2000zl za uzywke jest to swietna propozycja.

Konkurencja w podobnej cenie od MF, CA nie ma startu nawet

Gość numik

(Konto usunięte)

Mialem okazje wczoraj go posluchac u siebie, jest to napewno ciekawa propozycja ze wzgledu na wiek, chociaz nie wiadomo tez jak z awaryjnsocia bedzie np za 5 czy 10 lat ale tez nie ma co przesadzac ze nie ma lepszych w cenie do 3tys bo to nieprawda.

Wzmacniacz gra napewno ciekawie i z pewnsocia jest to ciekawa propozycja jesli ktos upiera sie na nowy wzmacniacz ale do uzywek kilkunastoletnich nie ma co porównywac bo to nie ta liga.

Dzwiek jest dosc poukladany, na pierwszy odsluch nie wychwycimy wiekszych wad, wzmacniacz buduje dosc dobra scene, na moich kolumnach ocenilbym go jako w miare neutalny, jest to jeden z niewielu wzmacniaczy "nowych" ktorego nie skreslilem po kilkunastu minutach sluchania a wiec jest dobrze, przy nieco bardziej zywszej muzyce wyszly niedostatki dynamiki ale mysle ze na mniejszych kolumnach i mniej wymagajacych w kwestii pradu bedzie naprawde bardzo dobrze, basu jest sporo bo i kolumny mam spore ale odczulem po prostu wrazenie jakby wzmacniacz nie nadazal za basem, co nazywam niezbyt dobrym zroznicowaniem tego zakresu po prostu. Ale ogolnie jest naprawde niezle jesli ktos nie ma trudnych kolumn do wysterowania to za 2000zl za uzywke jest to swietna propozycja.

Konkurencja w podobnej cenie od MF, CA nie ma startu nawet

w relacji cena jakość za 2 tysiące w używkach, 3 w nowych ciężko coś znaleźć, z dobrym źródłem i kolumnami można mieć z Baltlabem niesamowity tor, ten wzmacniacz daje ogromne możliwości...będące też jedyną wadą, ze słabym źródłem zagra...tak sobie

Ten Musical Fidelity to na prawdę dobry klocek. Z używek warto się zainteresować.

Z nowych właśnie NAD 356 BEE z DACiem.

Po ile sprzedałeś 905ke? Możesz ją u nas zostawić w rozliczeniu.

• 5 tygodni później...

A co byscie powiedzieli na Exposure 2010 Integrated amp + Musical Fidelity V90 DAC? Ten Exposure ma tylko 2x50W, nie wiem czy to nie za malo?

Jakby to polaczenie wypadalo w porownaniu z Nadem 356bee z dacem?

To największe dno jeśli chodzi o wzmacniacz jaki miałem w domu.Kupiłem bo ktoś mi to tutaj polecił i jak podłączyłem do focusów to myślałem ,że jest uszkodzony,Na szczęście mogłem oddać i na drugi dzień kurier go zabrał.Za 2.5k kupiłem dwa razy Musicala A300,raz coplanda csa28 i to są lata świetlne nad tym expo.Ba nawet rotel RA10 grał lepiej niż ten pseudo wzmak.

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Kup NAD C356 używany za około 1700 oddaj go na tuning do Muda44 za kwotę400 zł i ciesz się super wzmacniaczem.

Sam C356 bez modyfikacji gra fatalnie a po modzie gra naprawdę wyśmienicie to jest przeskok o kilka klas.

Miałem C350 przed modem i po i po inna liga.

Teraz sam zakupiłem C356 i właśnie jutro idzie na modyfikacje do Muda44.

A jak potrzebujesz Daca to za kasę która Ci pozostanie kupisz arcam rdac z z zasilaczem tomanka i w kwocie około3000 będziesz miał dźwięk taki jakbyś wydał około6000-8000 tyś.

I posłuchaj bo dobrze Ci radze sam C356 gra fatalnie to mało powiedziane w trybie końcówki mocy bardzo znośnie ale chcesz mieć daca więc modyfikacja jest dla Ciebie najlepszym rozwiązaniem

Ciekawa oferta to Puro 800. Głeboki dźwięk z bezkonkurencyjną barwa w swojej cenie - ma wejście coax/opt/usb

http://sklep.rms.pl/indiana-line-puro-800-wzmacniacz-stereo-2x80w

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Kup NAD C356 używany za około 1700 oddaj go na tuning do Muda44 za kwotę400 zł i ciesz się super wzmacniaczem.

Sam C356 bez modyfikacji gra fatalnie a po modzie gra naprawdę wyśmienicie to jest przeskok o kilka klas.

Miałem C350 przed modem i po i po inna liga.

Teraz sam zakupiłem C356 i właśnie jutro idzie na modyfikacje do Muda44.

A jak potrzebujesz Daca to za kasę która Ci pozostanie kupisz arcam rdac z z zasilaczem tomanka i w kwocie około3000 będziesz miał dźwięk taki jakbyś wydał około6000-8000 tyś.

I posłuchaj bo dobrze Ci radze sam C356 gra fatalnie to mało powiedziane w trybie końcówki mocy bardzo znośnie ale chcesz mieć daca więc modyfikacja jest dla Ciebie najlepszym rozwiązaniem

Mam okazje kupic Arcam rDac Kw Wireless DAC za 870zl, uzywany ale niby w idealnym stanie. To chyba niezla cena?

Raczej tak jak wersja wirless a na zasilaczem standardem czy tomanek

Zasilacz pewnie zwykly ale mysle, ze moge dokupic pozniej :)

Juz kupilem tego rDaca. Teraz bede polowal na 356bee. Ale mam tez na oku uzywanego Roksan Kandy K2 tylko moze on byc nieco drozszy i nie wiem czy bedzie zauwazalna roznica miedzy tym nadem a roksanem?

Zasilacz pewnie zwykly ale mysle, ze moge dokupic pozniej :)Juz kupilem tego rDaca. Teraz bede polowal na 356bee. Ale mam tez na oku uzywanego Roksan Kandy K2 tylko moze on byc nieco drozszy i nie wiem czy bedzie zauwazalna roznica miedzy tym nadem a roksanem?

Zakup używanego c365 i oddaj na moda i ciesz się pięknym dźwiękiem.

Za umiarkowane pieniądze będziesz mieć fajny sprzęt.

Wiem o jakim roksanie piszesz w sumie to też jest jakaś opcja.

Roksan zagra zapewne mniej szczegółowo ale to dobry kawał klocka.

Jednak ja bym polował na używe c356 plus mod zagra chyba lepiej

Za 3kzł jak ktoś dobrze poszuka i się potarguje to kupi Amplifikatora G, a za 2kzł Amplfiikatora 2003, w tej samej cenie baltlab-a v1.3 lub v2. Te wzmacniacze po prostu nie zostawiają suchej nitki na zagranicznej konkurencji w porównywalnej cenie.

Za takie wpisy moderatorzy powinni najpierw dawać warn-a a za drugim razem bezpowrotnie wy...lić z forum.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Za 3kzł jak ktoś dobrze poszuka i się potarguje to kupi Amplifikatora G, a za 2kzł Amplfiikatora 2003, w tej samej cenie baltlab-a v1.3 lub v2. Te wzmacniacze po prostu nie zostawiają suchej nitki na zagranicznej konkurencji w porównywalnej cenie.

Za takie wpisy moderatorzy powinni najpierw dawać warn-a a za drugim razem bezpowrotnie wy...lić z forum.

Polecam

Ja jak zawsze jestem wierny jednej marce, może ktoś da rabat, trochę dozbierasz ;)

http://www.salonydenon.pl/pl/MM/Marki/MARANTZ/HI-FI_-_WZMACNIACZE/PM7005

Serio wolalbys budzetowego ale nowego PM7005 za 4tys niz np uzywanego ale dobrej klasy PM-15 lub 14

nie lubię używanego, wiele razy trafiłem na nie w pełni działający sprzęt od tamtej pory tak wole budżetowo, ale nowe i z gwarancją, z fakturą VAT, widocznie takie mam szczęście

Tanio okazyjnie z niepewnych żródeł zawsze jest lewatywa.

Tanio okazyjnie z niepewnych żródeł zawsze jest lewatywa.

Na marginesie Yamaha ax1 za około 2000-2500 zł wypróbuj choć to kino domowe, w stereo chyba tylko Arcam 600 jest mu w stanie dorównać.

Sam zastanawialem sié nad Marantz//em PM7005.Znalazlem na allegro we Wroclawiu jesli dobrze pamietam za ok.2800 nowy zapakowany z gwarancjá itp itd , ale ostatecznie nie kupilem bo boje sié traffic na "mine" .Jak wiadomo mozna taka cene traktowac jako okazjé a z takimi okazjami roznie bywa.....ale

Witaj,

Jako branża radze to przemyśleć. Cena jest na prawdę bardzo niska. Albo nie ma Polskiej Gwarancji albo nie do końca jest nowy.

Wyślij nam link do sklepu / allegro rozejrzymy się. Jeśli okaże się że znamy i porozmawiamy z sprzedawcą to Ci powiemy i będziesz miał dobry zakup.

Po prostu chętnie pomożemy.

Ukryta Zawartość

wg mnie cena jest mocno atrakcyjna /przyznacie sami/ moze sprzedawca ma po prostu dobre dojscia I wszystko jest ok .

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.