Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Co trzeba miec we łbie aby nie widzieć że marszałek niesłusznie wywalił posła z obrad .

Praprzyczynek całej awantury .. Reszta to pokłosie tejże idiotycznej decyzji..

I ta cała Rada najwyższa w Tv .

Nie trzeba być znawcą . To było widać po ich facjatach .

Wiedzą że namotali .

A taki Maju zyje w cudownym świecie wiary.

Co trzeba miec we łbie aby nie widzieć że marszałek niesłusznie wywalił posła z obrad .

A taki Maju zyje w cudownym świecie wiary.

Nie przypominam sobie bym wypowiadał się w taki sposób tak jak nie wnikam w to co inni, piszący tu pozamerytoryczne wpisy mają w głowach.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Tłum jaki jest każdy wie....tłum wymaga tylko sprawnego kierownictwa a tu mamy aż nadmiar podsycających nastroje....zwłaszcza wiadome media nie szczędzą sił i środków by powróciło stare....w końcowym rozrachunku przecież to one najwięcej stracą. ;)

Maju tylko kto je podsyca?

Tłum też jest różny. Jeden przychodzi w ramach autentycznego protestu. Innych trzeba przywozić autobusami. Trzeba zwoływać związki zawodowe i ogłaszać mobilizację w kościołach. Media? Problem mają publiczne, bo są jawną tubą propagandową rządu. Poziom manipulacji i oszustw dawno przekroczył przyzwoitość. Jak skończą się pieniądze, ludzie jak 30 lat temu będą pisać na murach Telewizja kłamie.

A to są fakty?

Wskaż gdzie miała styczność żandarmeria wojskowa z demonstrantami skoro insynuujesz że przeciwko nim ją wyprowadzono i udowodni że to co miało miejsce nie miało związku z zamachami.

To są fakty. Ja nie insynuuję. Ja przytaczam wypowiedzieć Zielińskiego. On powiedział to wprost. W pierwszej części mojego zdania napisałem, że skala zjawiska jest nieporównywalna. Jednak nic nie ukryje faktu, że jest to pierwszy po 81 roku rząd, który wyprowadza wojsko na ulicę. W zamyśle stanu wojennego też wyprowadzenie wojska miało ostudzić emocje i pokazać siłę władzy. Wyszło inaczej i wojsko tłumiło demonstracje. Jak na razie, na szczęście obyła się bez takich przypadków.

Radzę też zapoznać się z tym co mówił Duda nie insynuować za polskojęzycznymi mediami że wzywał do jakiejkolwiek rozróby! "Policzymy się" to określenia ma podwójne znaczenia to fakt, ale insynuować że miał na myśli konfrontację może tylko ten który nie słuchał co on mówił bo był zbyt zasłuchany w manipulujące jego słowa media!

Zapoznałem się z wypowiedzią Joachima Brudzińskiego i Piotra Dudy. Każdego myślącego człowieka powinien oblać pot ze strachu. Przypomina to rok 68, kiedy władza podburzyła jedną grupę społeczną przeciwko drugiej.

Przemowy pełne nienawiści do współobywateli przy jawnej akceptacji przedstawicieli władzy. Akceptowanie wypowiedzi Piotra Dudy i podgrzewanie emocji na wiecu odbiera legitymizm władzy. Żaden rząd, z jakiegokolwiek nadania, nie ma prawa podburzać części obywateli przeciwko innym obywatelom tego państwa. To jest koniec akceptacji rządu. Chyba nie zaskoczę Ciebie, jeżeli napiszę, że nie zrobił tego pierwszy raz. Twój prezydent Duda też miał cykl przemówień jawnie dzielących naród.

Jest i nowe kłamstewko-manipulacja;

Tak (siłowo ten problem też rozwiązywano) nie licząc ciągłego blokowania w sytuacjach gdy pod pretekstem wniosków formalnych się to robi nagminnie....tyle tylko że teraz zablokowano nie tylko mównicę, zablokowano kompletnie możliwość pracy sejmu przez blokadę miejsca pracy marszałka. Czujesz różnicę?

Jakie kłamstewko i jaka manipulacja !!!

Nigdy w dziejach Polski nie było tak źle prowadzonych obrad sejmu. Nigdy władza nie posunęła się do takiej arogancji, buty i pychy względem opozycji. Jeszcze nigdy nikt nie został zawieszony za tekst "Marszałku mój kochany..." Kuchciński nie radzi sobie z opozycją i zaleceniami prezesa. Kłóci się to z tym co się dzieje na sali obrad i często doprowadza to do kuriozalnych decyzji.

Pisałeś, że nigdy w historii nie było blokowania mównicy. Kto tutaj próbował manipulować i pisać nieprawdę? Tamte blokady też zablokowały pracę sejmu i pracę marszałka. O jakiej różnicy piszesz? Jedyna jaka mi przychodzi do głowy to fakt, że jak blokowano za czasów innych rządów aniżeli PiS to było ok. No ale teraz to bardzo źle jest postrzegane i można wyprowadzić żandarmerię na ulicę.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Przede wszystkim co innego, jak to się robi z PISem, a co innego gdy przeciwko PISowi.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Osimar proponuję szklankę zimnej wody choć po tym co czytam i kubeł to nie za dużo. Przypomnę tylko kto komu bez uzasadnienia pierwszy wypowiedział nieposłuszeństwo i do tego wszelkimi siłami dąży....o tym że ciągle piszesz obok prawdy nie trzeba.

Nie rozumiesz że czym innym jest blokowanie mównicy a czym innym blokowanie pracy Sejmu przez zajęcie miejsca marszałka, inaczej słyszysz wypowiedzi i słyszysz tylko te co ci pasują do układanki jaką ci media wespół z obrońcami układu przedstawiają....o czym tu w tym wypadku jeszcze z Tobą mówić? ;(

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia życzę.

Daj już spokój. Niestey wystąpienia Szczerby i osoby pełniącej obowiązki msrszałka nie da się zafałszować i każdy mógł zobaczyć za co został wykluczony z obrad. Jak to się mówi, żeby skały srały...

Edytowane przez jezz

Osimar proponuję szklankę zimnej wody choć po tym co czytam i kubeł to nie za dużo. Przypomnę tylko kto komu bez uzasadnienia pierwszy wypowiedział nieposłuszeństwo i do tego wszelkimi siłami dąży....o tym że ciągle piszesz obok prawdy nie trzeba.

Nie rozumiesz że czym innym jest blokowanie mównicy a czym innym blokowanie pracy Sejmu przez zajęcie miejsca marszałka, inaczej słyszysz wypowiedzi i słyszysz tylko te co ci pasują do układanki jaką ci media wespół z obrońcami układu przedstawiają....o czym tu w tym wypadku jeszcze z Tobą mówić? ;(

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia życzę.

Maju mój kochany....

Po pierwsze:

Nie wiem dlaczego uważasz, że jak ktoś ma inne zdanie aniżeli Ty, to musi być zmanipulowany przez media. Odrzucasz możliwość samodzielnego myślenia przez interlokutora. To co piszę, wynika z moich własnych przemyśleń i długiej obserwacji polskiej sceny politycznej. Wiedzę czerpię z różnych środków przekazu.

Próbowałem nawet oglądać PiS - owskie media, ale uwierz mi, nie dało się. Sposób przekazania informacji jest tak nachalny i tak zmanipulowany (dobra szkoła Rydzyka), że nie pozostawia dużego marginesu na własne przemyślenia. Uznałem taki sposób przekazu za niebezpieczny. Ty go uwielbiasz i sławisz.

Po drugie:

Blokowanie mównicy jest blokowaniem mównicy. Każdy protest jest w szczegółach inny. Po prostu tym razem nie była to grupka posłów, tylko zdecydowana większość opozycji. Gdzieś musieli się zmieścić:-)

Po trzecie:

Krótką masz pamięć. Tak na szybko, po 89 pierwszy raz próbowało wypowiedzieć posłuszeństwo Porozumienie Centrum z braćmi Kaczyńskimi przy okazji palenia kukły prezydenta. Niestety nie trafiło to na podatny grunt. Kolejny, to Samoobrona ze słynnym "Balcerowicz musi odejść". Kilka razy PiS organizował wiece przeciwko władzy. Hasła na sztandarach raczej nie miały wiele wspólnego z miłością. Nikt nie wyprowadzał żandarmerii na ulice. Nikt nie był straszony procesem.

Po czwarte:

Nie rozumiem co to jest pisanie obok prawdy, jeżeli odnoszę się do faktów.

Więc może możliwie najkrótszy mój komentarz i jak najwięcej cytatów. Sprawa dotyczy blokowania sejmu w 2012 i obecnie.

dyrektor Zespołu Prawa Konstytucyjnego Rzecznika Praw Obywatelskich

“Jeśli ktoś uniemożliwiałby wyjazd karetki ze szpitala, mielibyśmy pewność, że to działanie niedozwolone, bo stwarza zagrożenie dla życia i zdrowia. Wtedy policja mogłaby usunąć manifestantów siłą. W przypadku protestu pod Sejmem nie widzę, aby czyjekolwiek życie lub zdrowie było zagrożone”

"Manifestujący nie wypuszczali posłów przez ponad godzinę z wyjątkiem członków PiS, którzy zapewniali, że gdy dojdą do władzy reformę cofną. Blokada Sejmu wywołała wiele głosów oburzenia, m.in. prezydentów Bronisława Komorowskiego, Aleksandra Kwaśniewskiego i Lecha Wałęsy, ale nikt nie podważał jej legalności. Policja ani nie rozwiązała wtedy zgromadzenia, ani nie użyła siły wobec blokujących"

wypowiedź Zbigniewa Ziobry maj 2012

"Z was dziś Polska może być dumna i jest dumna. Tak wielu Polaków jest dumnych dzisiaj z "Solidarności"

wypowiedź Ziobry grudzień 2016

"Mogę powiedzieć, że na pewno już toczą się postępowania i śledztwa związane z użyciem przemocy czy też pozbawieniem lub ograniczaniem wolności poprzez zachowania, które są absolutnie nie do przyjęcia"

wypowiedź Joachima Brudzińskiego maj 2012

"nic złego się nie stało, że raptem półtorej godziny dłużej posłowie na terytorium Sejmu pozostali"

wyrok Europejskiego Trybunału Praw Człowieka w sprawie Bukta przeciwko Węgrom z 2007 (dla przypomnienia blokowanie premiera Węgier i premiera Rumunii)

"gdy demonstranci nie dopuszczają się aktów przemocy, władze publiczne powinny okazać tolerancję wobec pokojowych zgromadzeń” i "Uniemożliwienie manifestowania jest naruszeniem 11 artykułu Europejskiej Konwencji Praw Człowieka"

OBWE

(art. 47) stwierdza, że prawo do wolności zgromadzeń ochrania różnego rodzaju formy protestu, w tym m.in. okupowanie wyznaczonego terenu (“sit-in”).

Po piąte:

Parafrazując cytat z doskonałej polskiej komedii - Prawo Prawem, ale Sprawiedliwość musi być po naszej stronie

Edytowane przez osimar

może najwyższy czas wrócić na właściwe tory:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

może najwyższy czas wrócić na właściwe tory:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem co do pierwszego linku jakby cos dobrego dla polaków zrobili to w ogóle zaprzestali nadawania (TVP-is)

drugie są lepsi i lepsiejsi przypomina mi podpisywanie umowy koalicyjnej PIS,Samoobrona i LPR przed kamerami telewizji Toruńskiej 2006 roku bodajże jedyni nominowani do tego zaszczytu....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@asterix

masz rację. Pamiętam jak za czasów poprzednich rządów PiS politycy tej partii biegali do TV Trwam.

Ja jeszcze zwróciłem uwagę na dwie rzeczy:

w pierwszym linku jako przyczynę zwolnienia podano "z przyczyn finansowych". Napawa to nadzieją na przyszłość.

Drugi artykuł pokazuje stopień zakłamania tej władzy. Karczewski, na spotkaniu z dziennikarzami, prosto w oczy i kamery mówił, że rozmawiał z marszałkiem Sejmu i ma zapewnienia, że dziennikarze będą wpuszczani do sejmu. Nie można zarzucić mu kłamstwa wprost, bo dziennikarze dwóch stacji wchodzą na starych warunkach:-).

Po raz kolejny jest to dowód na to,że ta władza, w celu osiągnięcia bieżących korzyści (w tym przypadku zakończenia protestu) nie zawaha się kłamać, mijać się z prawdą i oszukiwać.

Po raz kolejny jest to dowód na to,że ta władza, w celu osiągnięcia bieżących korzyści (w tym przypadku zakończenia protestu) nie zawaha się kłamać, mijać się z prawdą i oszukiwać.

Kaczor ma wprawę, wszak fikcyjną "Rzeczpospolitą" już wydawał.

e5a6038508bb29082ebd636bb0d9a459.jpga08a993e1e5c4b9067716c2d03b968e1.jpg

Po pierwsze:

Sam przyznajesz że nie oglądasz nic poza tym co potwierdza Twój punkt widzenia skoro nie oglądasz nic z nimi sprzecznego.

Ja się zmuszam do oglądania np. TVN24 (stacji która przebija wszystko co możliwe w jakiejkolwiek propagandzie) tylko po to by mieć pełny obraz i mieć podstawy do twierdzeń że wiedzę o scenie politycznej "czerpię z różnych środków przekazu".

Po drugie:

A czy ja mówiłem coś innego?

Jedno co ci ciągle umyka to fakt że po raz pierwszy zablokowano nie mównicę a pracę sejmu przez blokowanie miejsca jego marszałka.

Po trzecie:

Porównujesz dwie różne sprawy bo palenie kukieł prezydentów czy polityków jest tylko manifestacją nie mającą nic wspólnego z blokowaniem prac najważniejszej instytucji w państwie.

Po czwarte:

Jak możesz nie rozumieć że piszesz obok prawdy jak to ciągle robisz choćby przez porównywanie nieporównywalnych spraw....nigdy opozycja nie okupowała w celach blokowania pracy Sejmu.....blokowanie mównicy było przeprowadzane przez pojedyncze osoby i niemal zawsze dochodziło do przerywania tych blokad siłowo. Tu przyznasz jest inaczej....i po co znowu porównujesz to do blokowania sejmu przez protestujących przez godzinę, żartujesz?

Po piąte:

Nigdy nie twierdziłem że wina jest tylko po jednej stronie.

Do eskalacji przyczyniły się obie strony. Kuchciński popełnił błąd który skrzętnie wykorzystali ci którzy już wcześniej zapowiadali że "wszelkimi sposobami będą z PiS-em walczyć. Tyle tylko że każdy pretekst byłby dla nich dobry w tym celu jaki sobie nakreślili.

dziennikarze będą wpuszczani do sejmu

Coś nie rozumiem.

Nie są wpuszczani?

Nie rozumiem też po co maja tam (na galerii) przebywać skoro sejm nie pracuje?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Sam przyznajesz że nie oglądasz nic poza tym co potwierdza Twój punkt widzenia skoro nie oglądasz nic z nimi sprzecznego.

Ja się zmuszam do oglądania np. TVN24 (stacji która przebija wszystko co możliwe w jakiejkolwiek propagandzie) tylko po to by mieć pełny obraz i mieć podstawy do twierdzeń że wiedzę o scenie politycznej "czerpię z różnych środków przekazu".

A czy ja mówiłem coś innego?

Jedno co ci ciągle umyka to fakt że po raz pierwszy zablokowano nie mównicę a pracę sejmu przez blokowanie miejsca jego marszałka.

Porównujesz dwie różne sprawy bo palenie kukieł prezydentów czy polityków jest tylko manifestacją nie mającą nic wspólnego z blokowaniem prac najważniejszej instytucji w państwie.

Jak możesz nie rozumieć że piszesz obok prawdy jak to ciągle robisz choćby przez porównywanie nieporównywalnych spraw....nigdy opozycja nie okupowała w celach blokowania pracy Sejmu.....blokowanie mównicy było przeprowadzane przez pojedyncze osoby i niemal zawsze dochodziło do przerywania tych blokad siłowo. Tu przyznasz jest inaczej....i po co znowu porównujesz to do blokowania sejmu przez protestujących przez godzinę, żartujesz?

Nigdy nie twierdziłem że wina jest tylko po jednej stronie.

Do eskalacji przyczyniły się obie strony. Kuchciński popełnił błąd który skrzętnie wykorzystali ci którzy już wcześniej zapowiadali że "wszelkimi sposobami będą z PiS-em walczyć. Tyle tylko że każdy pretekst byłby dla nich dobry w tym celu jaki sobie nakreślili.

Coś nie rozumiem.

Nie są wpuszczani?

Nie rozumiem też po co maja tam (na galerii) przebywać skoro sejm nie pracuje?

Maju, przepraszam, ale mam wrażenie, że ideologia przysłania Tobie zdolność do racjonalnego myślenia. To co przedstawiłem to są proste fakty. Proste do zinterpretowania.

Jeżeli idea staje się ważniejsza od faktów i rzeczywistości, zbliżamy się do fanatyzmu. A fanatyzm jest niebezpieczny zarówno dla danego osobnika, jak i jego otoczenia.

Pozdrawiam

poniżej kolejne linki. Po kryzysie parlamentarnym dwóch dziennikarzy z TVP nie zgadzając się z formą informowania o tym zdarzeniu zrezygnowała z pracy. W jednym przypadku jak widać "dobra zmiana" skłóciła braci.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i jeszcze jeden

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Takimi "argumentami" możesz się sam nakręcać, odeszli z TVP (dwaj na własne życzenie) jacyś mało znani dziennikarze, też mi argument....zresztą nie będziesz mnie pouczać osoba która zamiast nich i odpowiedzi na fakty posługuje się atakiem personalnym.

Skoro z argumentami nie po drodze, tym gorzej dla nich...

Nie odnosząc się do nich w zakamuflowany sposób zarzucasz mi fanatyzm.....problem w tym że tenże fanatyzm może mieć też inny wymiar z którego sobie widocznie nie zdajesz chyba sprawy skoro piszesz w ten sposób do mnie.

Edytowane przez Maju

Maju, przez dłuższy czas wstawiałem tylko linki. z nikłym moim komentarzem, albo bez niego. Ty mnie atakowałeś i atakowałeś strony z których je zasięgnąłem. Nie odpowiadałem uważając, że każdy ma prawo do własnych przemyśleń. Artykuły same się broniły, każdy mógł je zinterpretować jak chciał.

Zareagowałem, w momencie kiedy zarzuciłeś mi kłamstewko, manipulację oraz mijanie się z prawdą. To Ty pisałeś o wiadrze (przecież i tak nie miało starczyć) zimnej wody. Więc nie bardzo rozumiem, dlaczego ja nie miałem prawa napisać to co napisałem.

Linki? Przeczytałeś całość?

Odeszli sami. To właśnie jest ciekawsze aniżeli zwolnienia. Zwolnienia można tłumaczyć różnie. Jeżeli ktoś sam odchodzi to on określa jakie były powody:

"To, co w weekend pokazywała TVP, to był przekaz PiS, a nie żadne dziennikarstwo. Już nawet nikt nie próbował udawać obiektywizmu. (...) Maciek nie był w stanie wytrzymać tej propagandy. W piątek był punkt zwrotny"

Atakowałem Ciebie???

Pisałem jedynie o tym że nie interpretujesz faktów należycie porównując blokadę mównicy z całkowitym zablokowaniem prac sejmu i w paru innych sprawach. To nie jest to samo i tu nie piszesz nadal prawdy skarżąc się jak to oskarżam bezpodstawnie.

Możesz myśleć o tym co chcesz ale nie wmawiaj nam że czarne jest białe.

Za wiadro (kubeł) zostałem już stosownie "nagrodzony" nie wypominaj mi więc tego że chciałem ostudzić coś co widać nadal w tej rozmowie podsycasz.

Zwolnienia można tłumaczyć różnie.

Właśnie dlatego to żaden argument....zdanie na ten temat napisane w imieniu zwalniającego się przez osobę trzecią również.

Takimi "argumentami" możesz się sam nakręcać, odeszli z TVP (dwaj na własne życzenie) jacyś mało znani dziennikarze, też mi argument....

Chciałby nieśmiało zaznaczyć (żeby nie być zruganym czasem jak osimar) że tych "jacyś mało znanych " były setki ; jakiś czas temu doszło do tego że castingi na nowych

robili( poszukiwania internetowe)

juz nie wspomnę jak wygląda sytuacja w PR Trójka ( osobny temat )

Szokujące kulisy pracy w TVP pod rządami PiS!

Ukryta Zawartość

"Nigdy nie było tak źle jak teraz. Tak nachalnej propagandy jeszcze nie widziałam" - mówi "Newsweekowi" anonimowo producentka z TVP."

od tamtej pory Ci jeszcze niewygodni wylecieli lib zwolnili sie została wazelina prezesowa.......

Ukryta Zawartość

Anonimowi informatorzy i te media.....wystarczy.

Maju mój kochany....

Po pierwsze:

Nie wiem dlaczego uważasz, że jak ktoś ma inne zdanie aniżeli Ty, to musi być zmanipulowany przez media. Odrzucasz możliwość samodzielnego myślenia przez interlokutora. To co piszę, wynika z moich własnych przemyśleń i długiej obserwacji polskiej sceny politycznej. Wiedzę czerpię z różnych środków przekazu.

Próbowałem nawet oglądać PiS - owskie media, ale uwierz mi, nie dało się. Sposób przekazania informacji jest tak nachalny i tak zmanipulowany (dobra szkoła Rydzyka), że nie pozostawia dużego marginesu na własne przemyślenia. Uznałem taki sposób przekazu za niebezpieczny. Ty go uwielbiasz i sławisz.

Po drugie:

Blokowanie mównicy jest blokowaniem mównicy. Każdy protest jest w szczegółach inny. Po prostu tym razem nie była to grupka posłów, tylko zdecydowana większość opozycji. Gdzieś musieli się zmieścić:-)

Po trzecie:

Krótką masz pamięć. Tak na szybko, po 89 pierwszy raz próbowało wypowiedzieć posłuszeństwo Porozumienie Centrum z braćmi Kaczyńskimi przy okazji palenia kukły prezydenta. Niestety nie trafiło to na podatny grunt. Kolejny, to Samoobrona ze słynnym "Balcerowicz musi odejść". Kilka razy PiS organizował wiece przeciwko władzy. Hasła na sztandarach raczej nie miały wiele wspólnego z miłością. Nikt nie wyprowadzał żandarmerii na ulice. Nikt nie był straszony procesem.

Po czwarte:

Nie rozumiem co to jest pisanie obok prawdy, jeżeli odnoszę się do faktów.

Więc może możliwie najkrótszy mój komentarz i jak najwięcej cytatów. Sprawa dotyczy blokowania sejmu w 2012 i obecnie.

dyrektor Zespołu Prawa Konstytucyjnego Rzecznika Praw Obywatelskich

“Jeśli ktoś uniemożliwiałby wyjazd karetki ze szpitala, mielibyśmy pewność, że to działanie niedozwolone, bo stwarza zagrożenie dla życia i zdrowia. Wtedy policja mogłaby usunąć manifestantów siłą. W przypadku protestu pod Sejmem nie widzę, aby czyjekolwiek życie lub zdrowie było zagrożone”

"Manifestujący nie wypuszczali posłów przez ponad godzinę z wyjątkiem członków PiS, którzy zapewniali, że gdy dojdą do władzy reformę cofną. Blokada Sejmu wywołała wiele głosów oburzenia, m.in. prezydentów Bronisława Komorowskiego, Aleksandra Kwaśniewskiego i Lecha Wałęsy, ale nikt nie podważał jej legalności. Policja ani nie rozwiązała wtedy zgromadzenia, ani nie użyła siły wobec blokujących"

wypowiedź Zbigniewa Ziobry maj 2012

"Z was dziś Polska może być dumna i jest dumna. Tak wielu Polaków jest dumnych dzisiaj z "Solidarności"

wypowiedź Ziobry grudzień 2016

"Mogę powiedzieć, że na pewno już toczą się postępowania i śledztwa związane z użyciem przemocy czy też pozbawieniem lub ograniczaniem wolności poprzez zachowania, które są absolutnie nie do przyjęcia"

wypowiedź Joachima Brudzińskiego maj 2012

"nic złego się nie stało, że raptem półtorej godziny dłużej posłowie na terytorium Sejmu pozostali"

wyrok Europejskiego Trybunału Praw Człowieka w sprawie Bukta przeciwko Węgrom z 2007 (dla przypomnienia blokowanie premiera Węgier i premiera Rumunii)

"gdy demonstranci nie dopuszczają się aktów przemocy, władze publiczne powinny okazać tolerancję wobec pokojowych zgromadzeń” i "Uniemożliwienie manifestowania jest naruszeniem 11 artykułu Europejskiej Konwencji Praw Człowieka"

OBWE

(art. 47) stwierdza, że prawo do wolności zgromadzeń ochrania różnego rodzaju formy protestu, w tym m.in. okupowanie wyznaczonego terenu (“sit-in”).

Po piąte:

Parafrazując cytat z doskonałej polskiej komedii - Prawo Prawem, ale Sprawiedliwość musi być po naszej stronie

Muszę przyznać, że Szanowny Kolega naprawdę mi zaimponował. Czym?

Spokojem i pracowitością w przygotowaniu argumentów, mnie by sie nie chciało.

Niekoniecznie z lenistwa, po części dlatego, że wszelka argumentacja wobec Maja jest bezskuteczna.

Maju to PiSowski beton impregnowany na argumenty. Chociaż nie, to byłoby zbyt proste.

To beton pogryty smołą i pierzem - do każdego oponenta przykleja się, wciąga w absurdalne dyskusje, przykleja fałszywe oskarżenia, insynuacje i obelgi. Dyskusja grzęźnie i zamienia się w wymianę kompletnie nieistotnych uwag o trzeciorzędnych didaskaliach.

Jestem Europejczykiem.

Nie jest problemem tak postawić argumenty by mi wmówić że jestem wielbłądem, jeszcze łatwiej nie wchodząc w treść merytoryczną pisać o mnie z Twojej pozycji nieprawdę. Nie doczytałeś mojej odpowiedzi na to i tego kto pierwszy z nas uniknął dalszej merytorycznej rozmowy? ;)

Nie usprawiedliwiaj lenistwem braku argumentacji w Twoich wpisach....tak się składa że już dawno dałeś mi się poznać jako mocny jedynie w takiej pustosłownej wymianie zdań i w snuciu takich fałszywych opinii opartych na nieprawdziwych założeniach, pomimo tego nie szczędzących przeciwnikowi "stosownych" epitetów.

Mnie w taką "dyskusję" nie wciągniesz.

Swoje, to znaczy udajesz że masz zawsze rację, liczysz na to że nikt nie sprawdzi i nie zauważy że kit wciskasz?

To się sprawdza? Myślisz że masz do czynienia tylko z ludźmi naiwnymi?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Masz na myśli odgrzewane i zapleśniałe kotlety jak np. popłuczyny po Boney M?

Też wydawało mi się że to dno, dopóki nie zagościł na scenie jakiś discopolowy, ,,artysta śpiewający'' jak wykastrowany remizowy playboy.

No i pląsający pod sceną Kurski dopełnił całość.

Ale może TVP powinna iść w tym kierunku?

Może to ,, dobra zmiana''?

Poczekajmy na opinię naszych pisiorów.

Edytowane przez HQ150
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.