Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Za czasów PRL, najwięcej w czasie stanu wojennego, w trakcie nadawania Dziennika Telewizyjnego ludzie masowo wychodzili na spacery aby zamanifestować swój olewczy stosunek do propagandy nadawanej w TVP.

Co proponujecie teraz?

Poważnie, a gdzie?

Za czasów PRL, najwięcej w czasie stanu wojennego, w trakcie nadawania Dziennika Telewizyjnego ludzie masowo wychodzili na spacery aby zamanifestować swój olewczy stosunek do propagandy nadawanej w TVP.

Co proponujecie teraz?

Wtedy "dziennik" szedł jednocześnie na obu dostępnych kanałach, żeby przypadkiem widz nie przegapił sprawozdania z plenum, gdzie mu ustalili co ma mysleć ;-) A teraz? Tysiące innych programów na satelicie, kilkanaście na naziemnej - wiec jest alternatywa dla "Dziennika". Chociaż spacerek wieczorową porą to zdrowa rzecz...

Edytowane przez trebliG

Poważnie, a gdzie?

A co? Zza przyłbicy nie było widać? :-) Edytowane przez sittek

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Maju dnia 19.10.2016 - 08:29 napisał

"mnie zastanawia co takiego, jakie nasz kabarety zasługują na podziw....nie dość tej głupawki jaką nam oferują?

Wystarczy posłuchać Rydzyka, ten to dopiero odwala kabarety. No ale jemu przecież wszystko wolno, najbardziej bezczelnie obrażać."

Kabarety oferują głupawkę?

Współczuję takiego podejścia.

Choć biorąc pod uwagę, że doskonale drwią sobie z ułomności polityków i kościoła, to nie dziwię się, że są na Czarnej Liście.

Co do kabaretów rozróżniam te które drwią z polityków lub kościoła by się wpływowym ludziom przypodobać, od tych którzy tych płytkich chwytów unikają lub robią to z kulturą i umiarem. Niestety większość takich skeczy oparta jest na tej pierwszej zasadzie, a wiedza o polityce i sprawach kościoła czerpana z TVN-ów i GW powoduje że są na żenującym poziomie.

Maju dnia 19.10.2016 - 08:29 napisał

"Ciekawe że piewcy demokracji z TVN-ów i GW i wielu innych nie zauważyli tego, a żadnej protestującej grupy odmieńców nie przegapią. ;("

I znowu ta homofobia. Kiedy zaczniecie ich na masową skalę neutralizować? Macie już jakieś projekty ustaw? Bo wzorce macie, a jakże.

Homofobia, gdzie?

"macie projekty ustaw", "wzorce macie"....

Macie jeden styl dyskusji i bez wmawiania nie potraficie.

A podałem tylko doskonały przykład na to jak manipuluje się w lewackich mediach informacjami przemilczając te ważne.....nic więcej a tu od razu do mnie z agresją....nieładnie. ;(

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

A co? Zza przyłbicy nie było widać? :-)

Fachowe określenie ekwipunku byłego BCP. Odbywałeś tam zastępczą służbę wojskową? To usprawiedliwia taki wpis.

Co do kabaretów rozróżniam te które drwią z polityków lub kościoła by się wpływowym ludziom przypodobać, od tych którzy tych płytkich chwytów unikają lub robią to z kulturą i umiarem.

[wytł. moje - x.]

Szymon Majewski, niestety wypadł z ramówki.

A Mariusz Kolonko mówi jak jest - dalej tam, gdzie to może podawać bezproblemowo.

Dosadnie ale z uśmiechem i bez padania na klęczki wobec zakolegowanych polityków , jak to w piątki ( upubliczniane jest to we wtorki koło 22-ej w telewizji p. M.Waltera) niekiedy się odbywało.

Tak kiedyś mogło być, ale już dawno nie jest. Widowisko kilka lat temu zdjęto.

Pretekst udziału w kampanii reklamowej PKO jakoś nie dotyczy Kuby ( temu wolno reklamować pewną telefonię)

Majewskiemu i Kolonce zostaje publikowanie w necie. Ten pierwszy jeszcze rano w radio Zet.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

I znowu ta homofobia. Kiedy zaczniecie ich na masową skalę neutralizować? Macie już jakieś projekty ustaw? Bo wzorce macie, a jakże.

Ty chyba nie zrozumiałes co Maju pisze...

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

To akurat każdy kto miał do czynienia z instytucjonalną propagandą KK rozumie...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Co do kabaretów

I znowu te ciągłe podejrzenia o manipulacje i fobia na punkcie GW. Jakbym Macierewicza lub Kaczyńskiego słyszał.

Masz z tym aż taki problem, że gdy gdziekolwiek pojawi się choć najmniejsza krytyka KK, od razu szczujesz i motasz niemiłosiernie?

Kabareciarze działają na usługach polityków?

No to mnie rozbawiłeś.

pisowcy też mają swoich? Jakie to są kabarety? Jakieś nazwiska?

Dawaj, pośmiejemy się.

Fachowe określenie ekwipunku byłego BCP. Odbywałeś tam zastępczą służbę wojskową? To usprawiedliwia taki wpis.

Dużo gorzej, F.Siwicki był moim ulubionym wujkiem, Jaruzelski chrzestnym, Kiszczak najbliższym sąsiadem, a Lenin prapradziadkiem.

Co do kabaretów rozróżniam te które drwią z polityków lub kościoła by się wpływowym ludziom przypodobać, od tych którzy tych płytkich chwytów unikają lub robią to z kulturą i umiarem. Niestety większość takich skeczy oparta jest na tej pierwszej zasadzie, a wiedza o polityce i sprawach kościoła czerpana z TVN-ów i GW powoduje że są na żenującym poziomie.

Pamiętam czasy tzw. "komuny" i jak czytam takie teksty, to aż łezka się w oku kręci. Zupełnie to samo, umęczeni pracą dla dobra ogółu funkcjonariusze narzekają na brak zrozumienia i wrogą, krecią robotę różnych inteligencików inspirowanych obcą propagandą.Tyle, że wtedy była to Wolna Europa i odwetowcy z Bonn,teraz to GW i TVN.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Jasne, choć tak naprawdę w sprawie propagandy niewiele się zmieniło, jedynie kierunek. Wtedy jeździło się po wskazówki na wschód a teraz na zachód. :)))

sittek dnia 19.10.2016 - 11:19 napisał

"I znowu ta homofobia. Kiedy zaczniecie ich na masową skalę neutralizować? Macie już jakieś projekty ustaw? Bo wzorce macie, a jakże."

Ty chyba nie zrozumiałes co Maju pisze...

To nie tak, nawet jak zrozumie co mam na myśli o tym nie napisze. Moje wpisy traktuje tylko jako odskocznię do wypisywania o mnie czy przeciwnikach ideologicznych wszystkiego co mu się podoba, nie zawsze (jak widać) z sensem.

Maju dnia 20.10.2016 - 08:47 napisał

"Co do kabaretów"

I znowu te ciągłe podejrzenia o manipulacje i fobia na punkcie GW. Jakbym Macierewicza lub Kaczyńskiego słyszał.

Masz z tym aż taki problem, że gdy gdziekolwiek pojawi się choć najmniejsza krytyka KK, od razu szczujesz i motasz niemiłosiernie?

Nic nie zrozumiałeś?

Nie mam nic przeciwko temu gdy się Kk pojawia w tematach kabaretów. Mam jedynie uwagi co do stylu, a raczej jego braku w jakim to się robi. Nie wspomnę o rażącej ignorancji i braku wiedzy o tym z czego się w tych wypadkach już nie żartuje a podle drwi.

Wtedy mam wrażenie że takim kabareciarzom brak po prostu kultury....na szczęście takich skrajności za wiele nie ma.

Kabareciarze działają na usługach polityków?

No to mnie rozbawiłeś.

pisowcy też mają swoich? Jakie to są kabarety? Jakieś nazwiska?

Dawaj, pośmiejemy się.

Nic nie zrozumiałeś?

Kabareciarze są to ludzie bardzo inteligentni i wiedzą jakimi skeczami mogą sobie zaskarbić przychylność pracodawców....to bardzo często widać, słychać, nieraz nawet czuć, bo śmierdzi to mi prymitywnymi zagraniami pod publiczkę.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Maju, swoimi wpisami sam się oceniasz.

Więc pretensje kieruj raczej do lustra.

Nic nie zrozumiałeś?

Nie mam nic przeciwko temu gdy się Kk pojawia w tematach kabaretów. Mam jedynie uwagi co do stylu, a raczej jego braku

Tak, zrozumiałem, powinny istnieć takie kabarety, w których kler oraz PIS byliby przedstawiani w samych superlatywach. Proponuję kierunek Korea Północna, tam na pewno byłbyś zadowolony z poziomu dozwolonej krytyki.

Nic nie zrozumiałeś?

Kabareciarze są to ludzie bardzo inteligentni i wiedzą jakimi skeczami mogą sobie zaskarbić przychylność pracodawców....to bardzo często widać, słychać, nieraz nawet czuć, bo śmierdzi to mi prymitywnymi zagraniami pod publiczkę.

Podaj przykłady.

Wtedy jeździło się po wskazówki na wschód a teraz na zachód. :)))

Tu pełna zgoda, choć trzeba dodać jeszcze jeden kierunek - południowy, na Watykan.

Bohaterski kurier odmówił wejścia do siedziby „Wyborczej”

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i od razy się tak człowiek cofnął do lat osiemdziesiątych zeszłego wieku czy tamte wracają.....................

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

:-)))))

Sittek - nie pisz takich rzeczy. miałem w planie być poważnym, starszym panem na resztę dnia.

Nie da się!:-))))

Zastanawiam się czy ten waleczny Kurier nie zapoczątkuje jakiegoś ruchu na rzecz walki z GW?

Pewnie pojawią się naśladowcy.

No i u Macierewicza obok Misia ma już pewną robotę.

Homofobia, gdzie?

"macie projekty ustaw", "wzorce macie"....

Macie jeden styl dyskusji i bez wmawiania nie potraficie.

A podałem tylko doskonały przykład na to jak manipuluje się w lewackich mediach informacjami przemilczając te ważne.....nic więcej a tu od razu do mnie z agresją....nieładnie. ;(

to Twoje własne zdanie na ten temat czy opinia firny, bo brzmi tak bardzo oficjalnie i poważnie. Jakby Kurski pisał

kazdy wiedział o co chodzi, a zomoli nienawidził. Bez sensu

Każdy ma "swego" Kurskiego...jedni zza szkła, drudzy z celulozowej pulpy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nie wiem o co prosisz.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

to Twoje własne zdanie na ten temat czy opinia firny, bo brzmi tak bardzo oficjalnie i poważnie. Jakby Kurski pisał

Niepoważnie mam pisać?

Ty z kolei piszesz jakbyś od kabaretów oczekiwał właśnie takiej głupawki....

Tak, zrozumiałem, powinny istnieć takie kabarety, w których kler oraz PIS byliby przedstawiani w samych superlatywach. Proponuję kierunek Korea Północna, tam na pewno byłbyś zadowolony z poziomu dozwolonej krytyki.

Nic nie zrozumiałeś.....żałosne nadinterpretacje to Ciebie widzę jedynie kręci.

Podaj przykłady.

Namnożyło się tego tyle....po drugie od dobrych paru lat gdy zawiódł mnie ich poziom oglądam te wypociny tylko wtedy gdy są dostępne na tych kanałach gdzie nie ma reklam w tym czasie.....nie zwracam też uwagi na ich nazwy.

Następnym razem za to bardzo chętnie przytarga jakiegoś wąglika.

I to od razu cała paletę, bo ta niemiecka firma kurierska, która nie chaiała wejść do redakcji żydowskiej gazety zajmuje się dostawami przesyłek wielkogabarytowych. Na palety, a nie na koperty.

Nastepnym razem wjedzie ciężarówką na trzecie piętro i rozładuje sztaplarką.

Jasne, choć tak naprawdę w sprawie propagandy niewiele się zmieniło, jedynie kierunek.

No chyba nie dziwne? W każdym ogłoszeniu o pracę wymagają wielu lat doświadczenia w branży.

Namnożyło się tego tyle....po drugie od dobrych paru lat gdy zawiódł mnie ich poziom oglądam te wypociny tylko wtedy gdy są dostępne na tych kanałach gdzie nie ma reklam w tym czasie.....nie zwracam też uwagi na ich nazwy.

Skoro aż tak się namnożyło to poproszę ten przykład. Bardzo jestem ciekawy.

Nie chcę kogoś źle ocenić, bo pamiętam dość dawne skecze, teraz jak mnie coś żenuje po prostu to wyłączam (zmieniam kanał).

Taka na ten przykład Neo-Nówka z dawnych lat (wtedy to co się robiło stosownie nagradzano) teraz ich nie oglądam może się im odmieniło nie wiem.

Jeszcze parę bym wymienił, ale nazwy starej głowy się nie trzymają....przypomniałem sobie, Limo.

Edytowane przez Maju

Generalnie każdy szanujący się, będący na poziomie kabaret ma w rękawie żarty o politykach czy duchownych.

I sam się z nich czasem śmieję, nie to o kim są one, ale jak traktują temat jest dla mnie ważne.

Z tych skeczy które nie są prymitywne i niepotrzebnie wulgarne, nie bazują na tanim poklasku potrafię się śmiać....pewnie nie uwierzysz ale nawet wtedy gdy dotyczą księży czy Kk.

To nie takie proste.....jakbyśmy tak zrobili sondaż okazałoby się pewnie że każdy nieco inaczej rozumie to co napisałeś. ;)

To zależy od tego kto i gdzie robi sondaż i jaką z góry założoną hipotezę trzeba udowodnić:-)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.