Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

TVP szykuje film dokumentalny o GW.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Powstanie wiekopomne dzieło...............pewnie konkurujące z tymi z lat 80-tych

Ukryta Zawartość

No właśnie, wsłuchaj się co na ten temat mówią zwykli Niemcy, mam wrażenie, ze nie są zbyt szczęśliwi z tego powodu.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Poczekaj aż Merkel nam wciśnie uchodźców.

Będziesz pierwszy z tego forum, który wstąpi do ONR-u :))))

Dlaczego zaraz Merkel?

Czytałem, że Episkopat chciał przyjąć uchodźców, ale Płaszczak się nie zgodził.

Reżimowa nic nie mówiła?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Ale oni chcieli chrześcijan, a Merkel by nam relokowała same rodzynki z muzułmańskiego toru.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

A może to ateiści i innowiercy biją? Tak rozumując jak ty, sobie pomyślałem.

Tacy chyba też.

Ale, że podobno (przynajmniej według Twych 'sądarzy') porządnych, z dziada pradziada, krzepkich, wytrzymałych, przaśnych, "przyzwoitych"Katolickich Dusz jest najwięcej - przeto przede wszystkim - one najcześciej i najdotkliwiej biją i poniewierają swoje Kobiety.

I do śmiechu, drogi Panie - nic tu nie ma. Tu nie zakrystia.

.

Już chyba nic więcej, prócz tego, że gdy facet szarpie swą kobietą - nie jest wart oplucia.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

No, @birgman. Pokazuj jak chrześcijanie biją Polki..

Udostępniłem film w których islamiści biją po twarzy Twoją, ciołku ..nastoletnią rodaczkę - praktycznie jeszcze dziecko.

Tyle że ty nie potrafiąc z sensem i na temat skomentować jednego posta prubujesz odwracać od niego uwagę sugerując że to norma w twoim społeczeństwie..

Wróci ci kedyś dziecko pobite ze szkoły to je pogłaszcz po główce i wytłumacz:

"Że nie tylko w szkole oberwie ale i w domu od chrześcijańskiego tatusia może zebrać .."

Edytowane przez rochu
atak osobisty

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Czytaj: Ocenzurowana przez Moderację

Przemoc domowa nie jest tematem tego wątku. Przemoc domowa nie jest tematem tego wątku. To osobny problem. Jego istnienie nie usprawiedliwia ekspansji religijnej, którą "uchodźcy" prowadzą przy użyciu przemocy w goszczących ich krajach.

To może zmieńmy przemoc domową na przemoc kiboli sprzymierzeńców Prezesa. Można tez porozmawiać o przemocy w szkołach, zdaje się że ostatnio jakiś uczeń walczył o życie w szpitalu na skutek pobicia go przez kolegów po meczu.

Bicie żon występuje wszędzie, również na politpoprawnym Zachodzie.

Częściej jednak w rodzinach muzułmańskich niż katolickich.

Wojownicze szwedzkie feministki w nagle nabierają wody w usta, gdy należałoby wystąpić przeciw przemocy w rodzinach imigrantów muzułmańskich.

Skoro bicie jest powszechne to dlaczego szum wokół tego zdarzenia ? Zająć się tym musi policja a sprawców trzeba ukarać bez względu na to czy to muzułmanie czy polscy katolicy czy też ateiści. Też w szkole parę razy dostałem po gębie za nieodpowiednie spojrzenie na kogoś kto pewnie przemoc wyniósł z domu. Synowi mojego kolegi połamali szczękę na ulicy bo się nie spodobał paru chuliganom obok których przechodził. Leżał w szpitalu parę tygodni a potem chodził z zadrutowaną szczęką.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Może masz rację - nie tylko islamiści biją Polki.

Nareszcie.

Synowi mojego kolegi połamali szczękę na ulicy bo się nie spodobał paru chuliganom

Nie byli islamistami, więc nie trafili wcześniej do Bocznicy

Można tez porozmawiać o przemocy w szkołach, zdaje się że ostatnio jakiś uczeń walczył o życie w szpitalu na skutek pobicia go przez kolegów po meczu.

Rozmawiajmy.

Tylko nie używajmy takich przypadków, żeby zamiatać pod dywan przypadki agresji motywowanej religijnie, stosowanej z użyciem siły przez t.zw. uchodźców.

O ile kibole czy damscy bokserzy zawsze pozostaną marginesem, to nie wiemy co wyniknie z ekspansji kulturowo-religijnej, wobec której sami czynimy się bezbronnymi.

Ilekroć ktoś nagłośni taki przypadek, to słychać,

A u nas to murzynów/kobiety/dzieci biją

Skoro bicie jest powszechne to dlaczego szum wokół tego zdarzenia ?

Bicie za krytyczne uwagi wobec religii nie było dotąd u nas powszechne. Staje się dopiero teraz, a Europa chowa głowę w piasek.

Zająć się tym musi policja a sprawców trzeba ukarać bez względu na to czy to muzułmanie czy polscy katolicy.

Masz absolutną rację.

Tyle że policja w swoich działaniach potrzebuje wsparcia - władzy i społeczeństwa.

Teraz jej działania są paraliżowane strachem przed posądzeniami o rasizm, ksenofobię i co tam jeszcze.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

No właśnie, wsłuchaj się co na ten temat mówią zwykli Niemcy, mam wrażenie, ze nie są zbyt szczęśliwi z tego powodu.

Rozmawiałem kilka tygodni temu ze znajomym Niemcem (po polsku) o tym problemie. Nie zauważa różnic w miejscu gdzie mieszka. Znam Polkę która pracuje w którymś z urzędów miejskich w Monachium (wygrała konkurs na zatrudnienie mieszkając w Polsce) też twierdzi że w Polsce jest zbyt histeryczne podejście do tematu. Drugi kolega mieszkający w Szwecji też nie zauważył wzrostu zagrożenia z powodu wzrostu napływu uchodźców.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Zauważ Lechu że bicie za powszechne uznają ci którzy nie potrafią krytycznie odnieść sie do konkretnego zachowania jak na filmie..

Piszą o przemocy do żon, chrześcijanach czy kilbolach umniejszając i odwracając w ten sposób uwagę od nagannego i patologicznego zachowania islamistów w europie

W szkole moich dzieci islamska rodzina ŻĄDA by zajecia z wychowania fizycznego były osobno prowadzone dla chłopców i osobno dla dziewczynek bo Koedukacyjne zajęcia z WF- u OBRAŻAJĄ ALLAHA..

Ok - chcą to niech dyktują warunki u siebie a nie będąc w gościach..

Edytowane przez rochu
Atak personalny

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Rozmawiałem kilka tygodni temu ze znajomym Niemcem (po polsku) o tym problemie. Nie zauważa różnic w miejscu gdzie mieszka. Znam Polkę która pracuje w którymś z urzędów miejskich w Monachium (wygrała konkurs na zatrudnienie mieszkając w Polsce) też twierdzi że w Polsce jest zbyt histeryczne podejście do tematu.

A partia Alternatywa dla Niemiec powstała nie wiadomo dlaczego i po co.

I jeszcze w jakiś landowych wyborach wygrywa z CDU kanclerz Angeli.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Less

Less is more

@birgman

Napisz po prostu - Polakom więcej wolno, więc mnie nie interesuje, co złego robią Polacy.

Edytowane przez toptwenty

Nie byli islamistami,

Nie, byli osobnikami którzy mieli ochotę komuś spuścić manto i syn kolegi akurat się napatoczył.

Bicie za krytyczne uwagi wobec religii nie było dotąd u nas powszechne. Staje się dopiero teraz, a Europa chowa głowę w piasek.

Żadne bicie nie ma uzasadnienia (chyba że w obronie własnej). To z filmu też powinno znaleźć finał prawny. Z pozytywów w tym chuligańskim występku zauważyłem że to bicie odbywało się otwartą dłonią więc zagrożenie dla zdrowia było nieduże. Oczywiście nawet takie zachowania musi być ukarane bo następne może być już groźniejsze. Tolerowanie naruszeń prawa rozzuchwala element, który nie lubi prawa przestrzegać.

W szkole moich dzieci islamska rodzina ŻĄDA by zajecia z wychowania fizycznego były osobno prowadzone dla chłopców i osobno dla dziewczynek bo Koedukacyjne zajęcia z WF- u OBRAŻAJĄ ALLAHA..

W mienionej epoce rozdział zajęć z w-f dla chłopców i dziewcząt był normą i nikt z tego powodu nie robił problemów. Może dlatego że tak powinno być ze względu na to że chłopcy mają inne zainteresowania sportowe i inne możliwości.

Edytowane przez Lech36

Z pozytywów w tym chuligańskim występku zauważyłem że to bicie odbywało się otwartą dłonią więc zagrożenie dla zdrowia było nieduże.

Pozytyw tak jak w opowiastce o dobrym Leninie.

Lenin golił się i jakiś dzieciak pałętał mu się pod nogami i przeszkadzał.

Zdenerwowany Lenin przegnał bachora kopniakami.

A przecież miał w ręku brzytwę.

Less is more

Pozytyw tak jak w opowiastce o dobrym Leninie.

Lenin golił się i jakiś dzieciak pałętał mu się pod nogami i przeszkadzał.

Zdenerwowany Lenin przegnał bachora kopniakami.

A przecież miał w ręku brzytwę.

Napisałem że taki występek jak na filmie też powinien być ukarany. Tolerowanie kiboli przez jedną z partii też jest zjawiskiem bardzo groźnym a władza ma to gdzieś.

W mienionej epoce rozdział zajęć z w-f dla chłopców i dziewcząt był normą i nikt z tego powodu nie robił problemów. Może dlatego że tak powinno być ze względu na to że chłopcy mają inne zainteresowania sportowe i inne możliwości.

W minionej epoce to ja miałem w-f koedukacyjny w pierwszych klasach szkoły podstawowej i niestety też w liceum kształcącym. Było nas w klasie tylko 4 chłopaków, dla których "nie opłacało" się robić osobnej lekcji. Nasze postulaty, żeby zrobić osobny w-f łączony dla chłopaków z kilku klas na nic się zdały. Szkodą, że kilku muzułmanów albo muzułmanek nie mieliśmy w klasie

@birgman

Napisz po prostu - Polakom więcej wolno, więc mnie nie interesuje, co złego robią Polacy.

Tolerowanie kiboli przez jedną z partii też jest zjawiskiem bardzo groźnym a władza ma to gdzieś.

Istnienie negatywnych zjawisk nie jest żadnym uzasadnieniem dla dobrowolnego importu innych negatywnych zjawisk.

Tym bardziej, że ich konsekwencje mogą być daleko bardziej przykre, niż margines który w mniejszym lub większym stopniu i tak w każdym społeczeństwie istnieje.

Edytowane przez Less

Less is more

Było nas w klasie tylko 4 chłopaków, dla których "nie opłacało" się robić osobnej lekcji

No tak to możliwe. W LO też się z tym spotkałem. Była u nas w szkole klasa w której było tylko 4 chłopaków na ca. 38 osób. Rozwiązano to tak że ta czwórka miała w-f razem z inną klasą. To się da zorganizować. Trzeba tylko chcieć. Oczywiście w-f koedukacyjny to nic złego. Jak grałem w kosza w juniorach jednego z polskich klubów to często mieliśmy sparingi z żeńską drużyną koszykówki tego klubu, która wtedy grała w pierwszej lidze.

Jak grałem w kosza w juniorach jednego z polskich klubów to często mieliśmy sparingi z żeńską drużyną koszykówki tego klubu, która wtedy grała w pierwszej lidze.

Wymienialiście sie koszulkami po zakończonym meczu ;) ?

Wymienialiście sie koszulkami po zakończonym meczu ;) ?

O ile pamiętam to były takie propozycje, ale pozostały w sferze żartu. Wszyscy się śmiali.

@birgman

Nie tak, oczywiście że nam nie wolno więcej, święci nie jesteśmy.

Ale nie podoba mi się że ktoś przychodzi do mojego domu i zaczyna stawiać warunki ..

Jest gościem jest mniejszością/uchodźcą to niech grzecznie dziękuje że mu u nas bomby na głowę nie spadają.. a nie ŻĄDA coraz więcej

Kolega Birgman ma urlop od wątku.

Resztę Szanownych Panów proszę o zachowanie stonowanego i kulturalnego sposobu dyskutowania.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.