Skocz do zawartości

Czy Donald Trump powinien zostać prezydentem USA?  

211 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Donald Trump powinien zostać prezydentem USA?

• TAK
      103
    • NIE
      108
  2. 2. Czy zdobycie fotela prezydenta USA przez Donalda Trumpa oczyści atmosferę na linii Rosja - USA?

• TAK
      65
    • NIE
      146
  3. 3. Czy dzięki zwycięstwu Donalda Trumpa w wyborach prezydenckich w USA jest szansa na odtajnienie umowy TTIP?

• TAK
      71
    • NIE
      140
  4. 4. Czy zwycięstwo DT w wyborach w USA zmieni coś w ich polityce bliskowschodniej ?

• TAK
      124
    • NIE
      87
  5. 5. Ilu Generałów w P{entagonie pójdzie na emeryturę jak DT zostanie prezydentem USA?

• 5
      92
    • 50
      69
    • 150
      50

Rekomendowane odpowiedzi

Jak rusofile zawłaszczają prawicowe myśli. Czy można się dziwić powtarzanej przez prawicę rosyjskiej narracji? No i jeszcze platforma X, która po zmianach i dumnych zapowiedziach o pełnej wolności słowa otworzyła na oścież furtki dla zorganizowanych, doświadczonych rosyjskich farm troli.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekawym gościem Nawfala był Aleksander Dunin. Warto zaznajomić się z jego złotymi myślami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Strach ekstremalny był wczoraj, wtedy się kupuje.

Widzę, że już wszyscy przepowiadają wojnę. Czyli będzie pokój.

Zobaczymy.

Panie Patryk, gdybyś miał, powiedzmy w 1/4 wiedzę tych debili i znał i ch zamiary, to uznałbyś zapewne samego siebie za arcydebila.

Co do GPW nie ma żadnego załamania, już odbija, podobnie indexy w Stanach.

Co będzie dalej, zobaczymy, ale wieszczenie końca świata powinno być dobrym znakiem.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

5 minut temu, bubusia napisał:

Co to GPW nie ma żadnego załamania, już odbija, podobnie idexy w Stanach.

To było do przewidzenia. Zawsze tak jest, co nie wyklucza dalszych spadków.

15 minut temu, soundchaser napisał:

To było do przewidzenia. Zawsze tak jest, co nie wyklucza dalszych spadków.

Oczywiście. Paradygmat mówi, że w strachu kupujemy. Ale wielu już to wie i może nadszedł czas na odwrócenie. 

Kto wie. Jak wiemy, większość ma się mylić.

A ktoś ma na tym zarobić.  

Zawsze biega o to samo.

Wig 20 już pond procent do przodu. Orlen też już ponad 1 procent do przodu. Generalnie jest zielono. Czy to zdechły kot. Wątpię.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

11 minut temu, toptwenty napisał:

No to kim są ci, którym nie starcza do pierwszego?

Nasuwa mi się kilka mocnych określeń. Oględnie pisząc, są niepoprawnymi naiwniakami marzącymi o poprawie swojej sytuacji nie poprzez determinację, kompetencje i ciężką pracę, tylko przez oczekiwanie na Wielkiego Dobroczyńcę, który przyjdzie i da. Takie odwieczne marzenia pewnej, określonej grupy ludzi. Tymczasem dobrobyt nie bierze się z łaskawości różnej maści mesjaszy, tylko z czego innego. Ale to jest nieakceptowalne przez wyborców populistycznych Inżynierów Społecznych.

14 godzin temu, soundchaser napisał:

Przeczytane w internecie. Napisał to najwyraźniej wielki "zwolennik" Trumpa. 😉
Niech każdy sobie wyłowi co tu jest prawdą, a co fałszem. 

"Oto pisowski guru i natchnienie Kaczyńskiego Donald Trump, na którego w USA głosowali tacy sami zmanipulowani ciemniacy jak w Polsce na pis. Oto co o Trumpie i jego ciemnych interesach piszą amerykańskie gazety: "Reality show, program oceniający umiejętności biznesowe grupy zawodników aplikujących na stanowisko praktykanta w firmach Donalda Trumpa. Od 2004-2014 gospodarzem programu był miliarder Donald Trump.

Program bił rekordy popularności. Trump zarobił na nim 214 mln dol. W szczycie za odcinek płacili mu po 3 mln dol.

Przez ten program zyskał jednak więcej, rozpoznawalność, sympatię i markę człowieka sukcesu. Dlatego Republikanie zdecydowali się z doświadczonego biznesmena zrobić kandydata na prezydenta.

Trump biznesmen, zakładał spółkę, bazując na swojej marce zbiera inwestorów, manipuluje, oszukuje, działa na granicy prawa. Drenuje spółkę z pieniędzy i doprowadza do upadku, ale sam wychodzić bez szwanku. Koszty ponoszą pracownicy i dostawcy, przenosi straty na zwykłych ludzi. Donald Trump, w przeciwieństwie do Króla Midasa, większość swoich biznesów doprowadza do ruiny, ale niewiele na tym traci. Kilka razy był bliski bankructwa. Forbes obliczył, że jego długi wynoszą ok. 1,8 mld dol.

Trump University, założony w 2004 r, oferował kursy z zakresu nieruchomości, zarządzania aktywami, przedsiębiorczości i tworzenia bogactwa. Kilkudniowe szkolenia, seminaria wyjazdowe, uczelnia prowadzona bez licencji i uprawnień. Szkolenia podzielone na etapy, każdy kurs płatny. Oszustwo które wyszło na jaw. Koszty odszkodowań wypłacanych studentom wyniosły 25 mln dol. Po 5 latach uczelnię zamknięto.

Trump Fundation - prywatna fundacja zwolniona z podatku, utworzona w celu otrzymania tantiem z książki Trumpa, a także darowizn od innych darczyńców. Pieniądze były wydawane na kampanię wyborczą Trumpa, opłacał z nich prawników, pokrywał koszty swojego życia. Fundację zamknięto, kary wyniosły jedynie 2 mln dol.

Działalność developerska - w Atlantic City po sukcesie pierwszego kasyna, wybudował następne, Taj Mahal. Inwestycja tak olbrzymia i przeinwestowana, że po roku przyniosła 3 mld straty. Obsługa długu przerosła zyski.

Gdy chciał sprzedać lokale, w wybudowanym przez siebie wieżowcu w centrum miasta, oszukiwał nabywców o wartości inwestycji na podstawie nieprawdziwych danych. Bazując na procesach wytoczonych mu przez inwestorów, musiał im zwrócić 90% wpłaconych pieniędzy.

Za nielegalne zyski i składanie obietnic bez pokrycia, po kolejnym procesie sądowym, nałożono na Trump Organization karę 354 mln dol i zakaz działalności biznesowej na terenie stanu Nowy Jork przez 3 lata, na jego synów na 2 lata i tylko po 4 mln dol.

Starając się o kredyt, zawyżał wartość swojego majątku który miał być zabezpieczeniem. Podawał fałszywe wyceny wartości majątku, wyłudzał pieniądze od Banków. Wartość jednej nieruchomości zawyżył o 2300% , sam podpisywał wyceny.

Specjalizacją Trumpa stało się wykorzystywanie luk prawnych. Przeciągał sprawy sądowe tak żeby wypłacanie kar było odwlekane miesiącami, on w tym czasie obracał pieniędzmi przeznaczając je na nowe inwestycje. Dzięki popularności zdobytej w show biznesie i marce człowieka sukcesu, został prezydentem największego mocarstwa. Kłamał, oszukiwał, mataczył, doprowadzał do ruiny ludzi którzy mu zaufali. Człowiek bez hamulców ma nieograniczoną władzę i czerwony przycisk." Do tego wszystkiego należy dodać jego dziwną i mocno podejrzaną fascynację kremlowskim ludobójcą Putinem oraz to, że od kiedy zasiadł w Białym Domu robi wszystko aby przypodobać się temu zwyrodniałemu rosyjskiemu zbrodniarzowi. Takiego właśnie niszczyciela demokracji, rusofila a może i agenta Moskwy popierają Kaczyński i jego prymitywna pisowska zgraja."

Nie mam czasu sprawdzać wszystkiego, ale tak na szybko tylko jedna rzecz się nie zgadza.

"Dlatego Republikanie zdecydowali się z doświadczonego biznesmena zrobić kandydata na prezydenta."

To nie Republikanie, to sam Trump zdecydował się kandydować.

Przecież jego walka o nominację Partii Republikańskiej była bardzo ostra a ataki na kontrkandydatów niezwykle brutalne. W pewnym momencie Trump nawet zagroził, że jak nie dostanie poparcia to założy własną partię i spowoduje rozłam który Republikanów zniszczy. Trump przejął władzę w partii szantażując i terroryzując stary partyjny establishment. A teraz, jeszcze przed druga kadencją wprowadził swoich ludzi skutecznie spychając "starych" Republikanów do defensywy.

Jestem Europejczykiem.

5 minut temu, papageno napisał:

Nasuwa mi się kilka mocnych określeń. Oględnie pisząc, są niepoprawnymi naiwniakami marzącymi o poprawie swojej sytuacji nie poprzez determinację, kompetencje i ciężką pracę, tylko przez oczekiwanie na Wielkiego Dobroczyńcę, który przyjdzie i da. Takie odwieczne marzenia pewnej, określonej grupy ludzi. Tymczasem dobrobyt nie bierze się z łaskawości różnej maści mesjaszy, tylko z czego innego. Ale to jest nieakceptowalne przez wyborców populistycznych Inżynierów Społecznych.

Proszę bardzo jakie prawackie zawężenie sprawy. Nie ma przecież żadnych manipulacji i np dobry rzetelny starający się pracownik zawsze będzie dobrze zarabiał i egzystował.

Oczywiście, gdy dowali sobie ze 3 etaty.

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Nie mam czasu sprawdzać wszystkiego, ale tak na szybko tylko jedna rzecz się nie zgadza.

"Dlatego Republikanie zdecydowali się z doświadczonego biznesmena zrobić kandydata na prezydenta."

To nie Republikanie, to sam Trump zdecydował się kandydować.

Przecież jego walka o nominację Partii Republikańskiej była bardzo ostra a ataki na kontrkandydatów niezwykle brutalne. W pewnym momencie Trump nawet zagroził, że jak nie dostanie poparcia to założy własną partię i spowoduje rozłam który Republikanów zniszczy. Trump przejął władzę w partii szantażując i terroryzując stary partyjny establishment. A teraz, jeszcze przed druga kadencją wprowadził swoich ludzi skutecznie spychając "starych" Republikanów do defensywy.

I myślisz, że to wszystko dzieło Trumpa, a nie ludzi za nim stojących?

Wielki to człek musiałby być.

🙂

Edytowane przez bubusia

6 minut temu, bubusia napisał:

I myślisz, że to wszystko dzieło Trumpa, a nie ludzi za nim stojących?

Wielki to człek musiałby być.

Co ja myślę to i tak nie zrozumiesz.

Natomiast z zainteresowaniem witam kolejnego zwolennika teorii spiskowych wśród pisowców.

Dla mnie to wyraz intelektualnej bezradności wobec otaczającego świata.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

12 minut temu, Jaro_747 napisał:

Co ja myślę to i tak nie zrozumiesz.

Natomiast z zainteresowaniem witam kolejnego zwolennika teorii spiskowych wśród pisowców.

Dla mnie to wyraz intelektualnej bezradności wobec otaczającego świata.

No pewnie. Przecież jesteś wybitny, gdzie ja mógłbym taki umysł ogarnąć.

Ach te zadufane w sobie lewaki.

Powyżej napisałeś, że Trump to gość o niesamowitym(wręcz nb 1 po swojej stronie sceny dyktujący co się dzieje) wpływie na rzeczywistość i nawet tego nie zauważyłeś:)

W pewnym momencie Trump nawet zagroził, że jak nie dostanie poparcia to założy własną partię i spowoduje rozłam który Republikanów zniszczy. Trump przejął władzę w partii szantażując i terroryzując stary partyjny establishment. A teraz, jeszcze przed druga kadencją wprowadził swoich ludzi skutecznie spychając "starych" Republikanów do defensywy

Gość ma moc🙂 I oczywiście za chwilę uznasz go za idiotę bez pojęcia o świecie. Brawo:)

To też sobie poukładasz. Nie musisz się martwic. To tylko AS, wszystko przejdzie.

Edytowane przez bubusia

17 minut temu, bubusia napisał:

No pewnie. Przecież jesteś wybitny, gdzie ja mógłbym taki umysł ogarnąć.

Ach te zadufane w sobie lewaki.

Powyżej napisałeś, że Trump to gość o niesamowitym(wręcz nb 1 po swojej stronie sceny dyktujący co się dzieje) wpływie na rzeczywistość i nawet tego nie zauważyłeś:)

W pewnym momencie Trump nawet zagroził, że jak nie dostanie poparcia to założy własną partię i spowoduje rozłam który Republikanów zniszczy. Trump przejął władzę w partii szantażując i terroryzując stary partyjny establishment. A teraz, jeszcze przed druga kadencją wprowadził swoich ludzi skutecznie spychając "starych" Republikanów do defensywy

Gość ma moc🙂 I oczywiście za chwilę uznasz go za idiotę bez pojęcia o świecie. Brawo:)

To też sobie poukładasz. Nie musisz się martwic. To tylko AS, wszystko przejdzie.

No widzisz - miałem rację pisząc, że nie jesteś tego w stanie ogarnąć.

Dla mnie komiczni są goście którzy pouczają mnie, że czegoś tam nie rozumiem, po czym prezentują wzorcową wręcz indolencję intelektualną.

Ale przez grzeczność rzucę ci jeden trop - Trump to socjopata.

Pewnie ta wskazówka nic ci to nie da, ale przynajmniej próbowałem pomóc.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

No widzisz - miałem rację pisząc, że nie jesteś tego w stanie ogarnąć.

Dla mnie komiczni są goście którzy pouczają mnie, że czegoś tam nie rozumiem, po czym prezentują wzorcową wręcz indolencję intelektualną.

Ale przez grzeczność rzucę ci jeden trop - Trump to socjopata.

Pewnie ta wskazówka nic ci to nie da, ale przynajmniej próbowałem pomóc.

Przecież to Ty pouczasz, że ktoś czegoś nie rozumie.

haha

Tiaa, po prostu wariat. Niebywałe jak ludzie są głupi.

4 godziny temu, 747 napisał:

Pan Prezydent Donald Trump chce to zmienić.

Jak niby? W amerykańskich fabrykach Amerykanie będą szyć cały dzień koszulki za miskę ryżu?

No to może wróci przemysł ciężki? Będą robić śrubki i łożyska kulkowe cały dzień za miskę ryżu?

No nie bardzo. Potrzebne są maszyny ( a tych w USA nikt nie robi) oraz wykształceni inżynierowie.

Powodzenia z reindustrializacją Ameryki, panie Marchewkowy!

Ktoś policzył, że ajfon produkowany od podstaw w USA przekroczy 10 tys dolarów. Kto to kupi?

Z butami lepiej. Amerykańskie buty będą tylko kilka razy droższe od chińskich. Więc przeciętny Amerykanin zamiast powiedzmy dwóch par na rok kupi sobie jedną parę na dwa lata.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

4 godziny temu, 747 napisał:

he, he he, - z masterów, zawodowych, czyli teoretycznie z dobrego źródła  -  vinyl nie potrzebuje do reprodukcji układów scalonych w torze.

Same zalety.

Cyrowy master, przesłany strumieniem czy zapisany na płycie, bez toru cyfrowego - konsumenckiego, - czyli śmieciowego - się nie obejdzie..

..

Szanowny Panie.

Audiofilu.

..

Jaki wstyd pisać tak proste prawdy do dorosłych..

A Szanowny Pan z której planety dziś przyleciał, że tak niezobowiązująco zapytam? 😉

7 minut temu, bubusia napisał:

Przecież to Ty pouczasz, że ktoś czegoś nie rozumie.

haha

Tiaa, po prostu wariat. Niebywałe jak ludzie są głupi.

Ośmieszasz się.

Dyskutujesz sam ze sobą.

Wmawiasz mi, że napisałem rzeczy które ty wymyśliłeś.

Więc to swoje ostatnie zdanie chyba do siebie napisałeś.

Jestem Europejczykiem.

Teraz, Jaro_747 napisał:

Ośmieszasz się.

Dyskutujesz sam ze sobą.

Wmawiasz mi, że napisałem rzeczy które ty wymyśliłeś.

Więc to swoje ostatnie zdanie chyba do siebie napisałeś.

No tak, przecież nie napisałeś jak to Trump przejął władzę(wszystkich zaszantażował i musieli mu ulec). O tym, że nie jestem w stanie cię zrozumieć też nie napisałeś.

Dobry goguś jesteś.

45 minut temu, bubusia napisał:

np dobry rzetelny starający się pracownik zawsze będzie dobrze zarabiał i egzystował.

Jak ta urzędniczka , która ( zgodnie z prawem ) nie chciała ,, załatwić na telefon " zwrotu pozwolenia na broń pewnemu imigrantowi , który bijał swoją partnerkę .🤭

...there is no spoon...

12 minut temu, bubusia napisał:

No tak, przecież nie napisałeś jak to Trump przejął władzę(wszystkich zaszantażował i musieli mu ulec). O tym, że nie jestem w stanie cię zrozumieć też nie napisałeś.

Dobry goguś jesteś.

Częstujesz nas kolejną dyskusją z własnymi myślami.

A tu jest wątek o zupełnie czymś innym.

Jestem Europejczykiem.

31 minut temu, il Dottore napisał:

ajfon produkowany od podstaw w USA przekroczy 10 tys dolarów. Kto to kupi?

Obywatele będą zmuszeni zmienić przyzwyczajenia.

Jeśli nie, - Ameryka upadnie.

Kto mówił że będzie łatwo?

..

He he, he he, Trumpowi się reindustrializacja nie uda, ale nikt nie powie, że nie próbował.

Amerykanie potrzebują skoku cywilizacyjnego, niestety obudzili się zbyt późno.

To ja jako jedyny pisałem że USA jest bankrutem.

Wyjdzie znów na moje?

Żółta rasa zaleje świat.

Prawka nie interesuje aby jemu było lepiej tylko sąsiadowi gorzej. Szkodliwe społecznie , bezwartościowe w biznesie , niemoralne , antypolskie i nawet antyreligijne . Ale najgłośniej krzyczą ,,Bóg , Honor i Ojczyzna". Mentalność parobków .🤭

2 minuty temu, 747 napisał:

To ja jako jedyny pisałem że USA jest bankrutem.

Wyjdzie znów na moje?

Po działaniach ,, administracji" Trumpa to się sprawdzi . Ale spokojnie , za kilka lat ( a może wcześniej ) wrócą demokraci i naprawią ten syf . Amerykanie szybko i boleśnie doświadczą efektów rządów kacyka . Przypominam sobie Brexit i zupełnie takie same argumenty Farage'a . No i proszę jak Brytyjczykom szybko przeszło , bo prawacki populizm ich zbyt drogo kosztował ?  🤣

...there is no spoon...

40 minut temu, Zbig napisał:

A Szanowny Pan z której planety dziś przyleciał, że tak niezobowiązująco zapytam? 😉

He he, he he, - jednak vinyl dobry - tak odbieram wpis Szanownego Pana.

Układy scalone, to niedobra jest dla dźwięku rzecz.

Jest taki wzmacniacz, Audio Note OnGaku, - nie jest tani, - nie ma tam żadnego układu scalonego.

13 minut temu, arturp napisał:

wrócą demokraci i naprawią ten syf

I znów będą tampony w męskich toaletach. 🙂 CO ZA ULGA!!! 😄 

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

1 minutę temu, il Dottore napisał:

I znów będą tampony w męskich toaletach. 🙂 CO ZA ULGA!!! 😄 

Wiedziałem , że cię to ucieszy . Tęskniłeś za nimi . 🤭

...there is no spoon...

13 minut temu, arturp napisał:

naprawią ten syf

Naprawią?

Sami?

Bez poparcia społecznego?

Jak?

Proszę nie odpowiadać.

Polecam w tym czasie ustawić telewizor na TVN lub TVN24.

Pozdrawiam.

P.S.

To Wy - światowe lewactwo doprowadziliście do upadku Ameryki.

USA grozi rozpad.

Co będzie wówczas z Izraelem?

..

1 minutę temu, 747 napisał:

Naprawią?

Sami?

Bez poparcia społecznego?

Jak?

Proszę nie odpowiadać.

Z ogromnym poparciem . Już teraz to widać . Nawet republikańscy senatorowie są przerażeni. A to dopiero początek upadku. 

...there is no spoon...

Tampony to nic.

Będą kolejne rekordy na giełdzie..

..

Amerykanie będą imigrować do Chin, za chlebem, - bo tam są zakłady wytwórcze.

Teraz, arturp napisał:

senatorowie są przerażeni

Senatorowie jeśli już to są przekupieni?

Jest takie słowo w USA - lobbing..

Tak się nazywa korupcja w upadłej Ameryce.

15 minut temu, 747 napisał:

He he, he he, - jednak vinyl dobry - tak odbieram wpis Szanownego Pana.

Układy scalone, to niedobra jest dla dźwięku rzecz.

Jest taki wzmacniacz, Audio Note OnGaku, - nie jest tani, - nie ma tam żadnego układu scalonego.

Taa, bo przecież w cyfrowym masteringu układów scalonych w ogóle się nie używa... 😉

13 minut temu, 747 napisał:

To Wy - światowe lewactwo doprowadziliście do upadku Ameryki.

Wow. Jest moc. 😁

2 minuty temu, arturp napisał:

to dopiero początek upadku. 

To prawda.

Cały świat upada, wszyscy mają problemy.

Przyczyna zawsze ta sama, - kto ma na kogo robić, kto ma być tym razem frajerem, kto ma być łupiony?

O to są wojny, - o władzę nad maluczkimi.

Globaliści wyprowadzili produkcję do Azji, pozostawiając zbrojeniówkę i nowoczesną elektronikę, chcieli wszystkich zaczipować, terroryzować zarazą, pozamykać opozycję, zdepopulować - tak miał wyglądać Nowy Wspaniały Świat.

I Koledze by się w tym świecie średnio podobało życie, ale TVN i TVN24 zrobiły swoje swoją propagandą, więc mamy co mamy.

P.S.

Proszę nie zapomnieć nienawiści do Rosji!

Rosja jest źródłem wszelkiego zła.

P.S. II

W Rosji wewnątrz zawsze mieszał zachód, od zawsze, więc proszę o chwile refleksji..

10 minut temu, 747 napisał:

Amerykanie będą imigrować do Chin, za chlebem, - bo tam są zakłady wytwórcze.

No , akurat czego jak czego ale Chińczykom to właśnie chleba najbardziej brakuje, o kurczakach nawet nie wspominam . A zakłady produkcyjne są . Tak jak u nas przemysł włókienniczy w Łodzi . 🤣

1 minutę temu, 747 napisał:

Proszę nie zapomnieć nienawiści do Rosji!

Rosja jest źródłem wszelkiego zła.

Święte słowa . To cytat z JP II ?

...there is no spoon...

2 minuty temu, 747 napisał:

Globaliści wyprowadzili produkcję do Azji, pozostawiając zbrojeniówkę i nowoczesną elektronikę, chcieli wszystkich zaczipować, terroryzować zarazą, pozamykać opozycję, zdepopulować - tak miał wyglądać Nowy Wspaniały Świat.

A ci legendarni "globaliści" to kto niby?

Ale tak konkretnie, bez popierdółek.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   2 użytkowników

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.