Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Jako ciekawostka, u mnie od roku, gdy na stoliku leży komórka z włączonym LTE to obraz na TV, 4m dalej wariuje i zamienia się w wielkie pixele. Mimo, że GSM jest przecież cyfrowe i sygnał TV też jest cyfrowy i po cyfrze wchodzi aż do TV to wzajemne zakłócenia są ogromne.

Dzieje się tak na wszystkich stacjach TVN i czasem na Canal+. Podobnie dzieje się, gdy ktoś dzwoni na komórkę. Nim odezwie się dzwonek w komórce to wiem wcześniej o połączenie bo widzę kaszanę na TV!

Zrób sobie test. Połóż komórkę z tyłu systemu koło kabli i zadzwoń do niej. Jeśli w głośnikach usłyszysz charakterystyczne brzęczenie, to znaczy to, że twój sprzęt jest do kitu. U mnie nie słychać nic.

Ale ty Bum nie masz żadnego sprzętu to co ma być u ciebie słychać? Na czym?... :-)

nie gadaj, tylko sprawdż twą minęawdź. Widzę już twoją minę, jak zacznie brzęczeć ;)

To wszyscy od dawna wiedzą. :)

Nie dowcipkuj, tylko też sobie spradź. Podobno zakłócenia RF to twoje hobby ;)

O tym właśnie pisałem w moich wywodach o HD600 vs. HE-500:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Podobno zakłócenia RF to twoje hobby ;)

I EMI.

A z tym to tak, jak z trolami :)

Tu przytkasz, to gdzie indziej wlezą :)

Edytowane przez jar1
Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

nie gadaj, tylko sprawdż twą minęawdź. Widzę już twoją minę, jak zacznie brzęczeć ;)

Słucham teraz na moim zestawie przenośnym w pracy i za każdym razem jak widzę bumowskie posty to mi brzęczy. Tylko nie wiem czy to zakłócenia czy mój mozg po potrostu nie wyrabia.

Ale ty Bum nie masz żadnego sprzętu to co ma być u ciebie słychać? Na czym?... :-)

Ty jak zwykle wiesz najlepiej co kto ma w domu normalnie wróżbita Maciej :)

maxresdefault.jpg

Ciekawe jakby do Maximusa zadzwonić i zapytać jakie kable najlepiej zgrają się z posiadanym systemem haha :D

"Drogi słuchaczu, widzę w kartach losu że w Twoim systemie najlepiej zagrają złote kable, zakupione w pewnym sklepie w Łodzi w dniu letniego przesilenia. Karty mówią również że dużo obfitości i radości przed Tobą. Gdzieś za rogiem czeka miłość której szukasz od dawna. Nie trać czasu, wszechświat wyciągnął do Ciebie rękę! Dużo dobrej energii wysyłam i pozdrawiam gorąco."

"Witam,

Chcę spróbować pograć po wyjściu optycznym z napędu do DACa. Jakoś nie zauważyłem rankingu kabli optycznych. Jakie

warto spróbować? jakie zagięcia są dozwolone bez wpływu na dźwięk?"

Kto ma z tym problemy i chciałby porozmawiać ? :)

A jak tam u was kabelki? Grają już z taką różnicą, z jaką wiąże się zmiana słuchawek z HE-500 na HD600 bądź HD650? ;)

Nie wierzymy w te Twoje różnice. ;-) Musisz zrobić ślepy test... a przynajmniej wyrównać głośność. ;-)

Nie wierzymy w te Twoje różnice. ;-) Musisz zrobić ślepy test... a przynajmniej wyrównać głośność. ;-)

Ale ja słyszę te różnice :)

Tak samo jak Ty słyszysz jakieś tam różnice.

And? :D

Tu przytkasz, to gdzie indziej wlezą :)

Które trolle te co słyszą czy te co nie słyszą ?

Dokładnie, wyrównanie poziomów głośności porównywanych elementów toru to podstawa dobrego testu :-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

no popatrz... a jak to udowodnisz?:):):):)

Że co, że słuchawki rozróżniam po dźwięku? :D

No chyba nie jesteś na tyle szalony, żeby w to wątpić?

Nie wątpisz, tylko się droczysz ;)

Właśnie na tym polega różnica, że ja piszę o zmianach w dźwięku które słyszę z urządzeń generujących falę akustyczną przede wszystkim - oraz zmian w środowisku w jakich się ta fala roznosi, co można bardzo łatwo zmierzyć i przedstawić na wykresie.

No co Ty, jaja sobie robisz czy co? :D

Ukryta Zawartość

A jak żartujesz to zaznacz jakąś emotikonką, czy coś bo pogubić się można ;)

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Właśnie na tym polega różnica, że ja piszę o zmianach w dźwięku które słyszę z urządzeń generujących falę akustyczną przede wszystkim - oraz zmian w środowisku w jakich się ta fala roznosi, co można bardzo łatwo zmierzyć i przedstawić na wykresie.

też chętnie zobacze te wykresy , pomiary, bedzie to dla mnie pouczające naprawdę:) szczególnie jesli chodzi o sluchawki pokaż na wykresie tę róznice która slyszysz :)

Gość

(Konto usunięte)

No co Ty, jaja sobie robisz czy co? :D

http://www.audiostereo.pl/audio-mity_126160.html/page__st__3420#entry3782242

A jak żartujesz to zaznacz jakąś emotikonką, czy coś bo pogubić się można ;)

ok, a skąd mamy pewnośc ,że nie oglądałeś najpierw tych pomiarów i nie zasugerowałes sobie tych zmian o jakich piszesz?

• Pokaż nowe odpowiedzi