Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

W tym sklepie jest więcej paciorków :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tu chociaż cena rozsądna. Dajcie nam na piwo a poprawimy pracę konwertera DA albo jakiegokolwiek chipa. Ba nawet transformator poprawimy, kondensatory, wszystko właściwie. :D

"The recently developed energetic Tuning Chips are able to harmonise energy currents in places that were previously inaccessible to our other tuning products. The Chip is able to do this by permanently applying harmonising energy there where the Chip has been placed. This improves the signal transmission."

Leżę... :))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szaman777

Czy oni mają klientów za debili?

To bardzo prawdopodobne choć oczywiście nie dają o tym po sobie znać.

Jak daleko można jeszcze się posunąć w audiovoodoo???

Moim zdaniem nie ma takiej granicy. Zawsze kogoś przekonasz że powinien to usłyszeć a jak nie przekonasz to się wezwie "wzmacniaczy" na pomoc ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Nie wszyscy wiedzą, że soczewki w naszych oczach są tak skonstruowane, że świat widzimy do góry nogami.

To mózg obraca obraz widziany oczami o 180 stopni.

Był kiedyś taki eksperyment gdzie studenci nosili przez wiele dni specjalne okulary, które obracały im obraz i po jakimś miesiącu widzieli już przez nie normalnie.

I bardzo dobrze. Nie ma sensu cokolwiek tu pisać, bo zaraz pojawia się wataha sceptyków z chamskimi

komentarzami, na które trzeba też chamsko odpowiedzieć i tylko niepotrzebna robota dla moderatora.

Przemyślcie to sobie sceptycy.

Dobranoc.

Tak...zgodnie z zasadami nauki pojętymi przez Ciebie,

bo taką naukę to mam... już wiesz.

Jak zwykle Twoje musi być na wierzchu.

Godna podziwu, ale też współczucia wiara we własną rację.

To tylko Twój problem.

Nie mój, tylko Twój.

To Ty nie możesz żyć z tym, że ja coś słyszę, czego Ty nie jesteś w stanie

i ciągle piszesz wraz ze swoimi kolegami chamskie komentarze,

rezonując niepotrzebnie w ten sposób na moje posty, opisujące osobiste odczucia.

Edytowane przez soundchaser

W żadnym wypadku nie może być nazwane chamstwem określenie nieuka nieukiem.

Nauka jest jedna- jak ktoś na ją w dupie, JEST nieukiem.

Czy słyszę mniej? Śmiem polemizować- na pewno staram się zrozumieć, CO SŁYSZĘ. Czy to, co słyszę, jest rzeczywiste, czy to tylko złudzenie.

Film powyżej pokazuje jedno z wielu zjawisk psychofizycznych, w których mózg sam się oszukuje.

Jeszcze raz powtarzam- chcesz być wiarygodny, podeprzyj swoje stanowisko oficjalnymi wynikami badań. "Ja słyszę" nie wystarczy.

W warunkach kontrolowanych, w ślepym teście, też byś poległ. Jestem też prawie pewny, ze doświadczenie z filmu zaliczyleś tak samo, jak my wszyscy, tylko dziwny upór nie pozwala Ci się do tego przyznać.

Edytowane przez porlick
  • Redaktorzy

Choćbyś pod tyłek sobie tę deseczkę podłożył to sygnał blu-ray idący przez hdmi do telewizora pozostanie w domenie cyfrowej.

Słusznie. U mnie też. To tylko audio idzie po analogowej. Nie zwróciłem jakoś uwagi, że oni zachwalali też wizję. Ale tajemniczy system złożony z kryształów czegoś (kryptonitu?) wysyłających drgania węgla C13 równie dobrze może działać w domenie cyfrowej, analogowej, a nawet astralnej.

Kwantowe deski mają rewelacyjne recenzje :-))

Ukryta Zawartość

Troche jeszcze w entuzjastycznym duchu o protonach i elektronach

Ukryta Zawartość

A ciekaw jestem jednego: powiedzmy, że postanowię puścić ścieżkę dźwiękową jako sygnał cyfrowy przez zewnętrzny DAC, i zamiast przewodu elektrycznego (powiedzmy RCA) użyję przewodu optycznego (przez gniazdo Toslink, zakładając, że odtwarzacz je ma), to czy to bebe z takim samym pietyzmem zajmie się fotonami, czy tym razem odpuści?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W warunkach kontrolowanych, w ślepym teście, też byś poległ. Jestem też prawie pewny, ze doświadczenie z filmu zaliczyleś tak samo, jak my wszyscy, tylko dziwny upór nie pozwala Ci się do tego przyznać.

Pewnie że zaliczył, a w tym teście z kwadratami też przecież próbował mataczyć tylko szybciutko się wycofał jak zobaczył, że to się da łatwo wykazać czarno na białym. W przypadku słuchu można pleść farmazony na forum i czuć się bezpiecznie.

Pewnie że zaliczył, a w tym teście z kwadratami też przecież próbował mataczyć tylko szybciutko się wycofał jak zobaczył, że to się da łatwo wykazać czarno na białym. W przypadku słuchu można pleść farmazony na forum i czuć się bezpiecznie.

Oddaj honor, że nie wycofał, tylko przyznał rację, a to trochę co innego.

Wysłane z mojego LEX720 przy użyciu Tapatalka

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Tranzystor vs. lampa:

Dzięki naszemu forumowemu koledze możemy obejrzeć jaki jest efekt stosowania lamp. Stopień wejściowy wzmacniacza działa raz w trybie hybrydowym - z lampą lub jako czysty tranzystor:

Oddaj honor, że nie wycofał, tylko przyznał rację, a to trochę co innego.

Wysłane z mojego LEX720 przy użyciu Tapatalka

W obliczu miażdżących faktów, a wcześniej standardowy tekst "To naprawdę na mnie nie działa."

Potem można było przeczytać coś w stylu, że program źle mu pokazał i że przyznaje się, że się mylił.

Program się pomylił... hmm ok niech każdy wyciąga sobie wnioski.

Ty Malikali naprawdę masz coś z głową..Sherlock Holmes się znalazł.

Źle użyłem kroplomierza i ten pokazał mi inny odcień, a Ty snujesz jak zwykle teorię spiskową

i wmawiasz mi coś swoim zwyczajem, co nie miało miejsca.

Bardzo brzydka cecha charakteru.

Ty Malikali naprawdę masz coś z głową.

Czy ten człowiek ma tu parasol ochronny ?

długo będzie jeszcze tolerowane takie wyzywanie

wczorajsze wyzwiska , zostały dyskretnie posprzątane , i nic sie nie stało

komuś ależy żeby tu rozwalał wątek ?

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

Czy ten człowiek ma tu parasol ochronny ?

długo będzie jeszcze tolerowane takie wyzywanie

Jakie wyzywanie??

Trochę obiektywizmu Kolego...jeśli Malikali w niemal każdym poście mi coś imputuje

i wmawia rzeczy, które mnie nie dotyczą to mam prawo przypuszczać, że nie do końca

ma po kolei w głowie poukładane.

Wcześniej Kolega Bunk nazwał mnie idiotą - tego nie zauważyłeś?

Z mojej strony koniec reagowania na głupie zaczepki, ale obraźliwe posty pod moim adresem będę zgłaszał.

komuś ależy żeby tu rozwalał wątek ?

To możliwe, niestety druga strona musi zachować wstrzemięźliwość inaczej wątek może wylądować na bocznicy jak to już miało miejsce parę razy.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Cierpliwość moderacji jest wielka.

Jednak trollowanie absolutnie każdego wpisu przez kol. sound, staje się już zbyt uciążliwe nawet dla moderacji. Po przyjacielsku ostrzegam!

Ty Malikali naprawdę masz coś z głową..Sherlock Holmes się znalazł.

Źle użyłem kroplomierza i ten pokazał mi inny odcień, a Ty snujesz jak zwykle teorię spiskową

i wmawiasz mi coś swoim zwyczajem, co nie miało miejsca.

Zaiste, całkiem możliwe jest, że źle trafiłeś w kwadraty :) ale gdyby nie ta możliwość porównania i w sumie postawienia pod ścianą

jestem przekonany, że dalej szerzyłbyś nieprawdę, a te przypuszczenia opieram na wcześniejszych Twoich postach jeszcze przed udziałem "kroplomierza"

"Weź sobie zmruż oczy i popatrz na te kwadraty na oryginalnym rysunku.

Wszystkie te złudzenia optyczne znikają po zmrużeniu oczu"

"Wystarczy pozakrywać sobie wszystko nawet na ekranie i zostawić te kwadraty.

Nic się nie zmienia"

Optical_illusion_greysquares.gif

Teraz to samo robisz w przypadku tego filmu z efektem McGurka, wszyscy to manipulanci Ty wiesz najlepiej :)

• Pokaż nowe odpowiedzi