Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Nie no, ilość wpisów zdecydowanie decyduje o doświadczeniu:-)

Czyli im więcej bijesz pianę tym jesteś bardziej doświadczony?

A mnie jak zakwalifikujesz patrząc na ilość wpisów? doświadczony czy początkujący?

Edytowane przez Markus77

Ale to nie jest wyrwane z kontekstu. Mam tylko wrażenie, że coś innego chciałeś napisać.

Edytowane przez hafis

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

wiem że nie jest i budzet o niczym nie świadczy bo mozna miec dobre granie w niskich kwotach - ale nie na niskim modelu monitorów studyjnych bez adaptacji pomieszczenia

ten klimax swiadczy o jego właścicielu tylko tyle że jesli wydaje az takie pieniadze to raczej powaznie traktuje swoje hobby

Edytowane przez biniek84

ten klimax swiadczy o jego właścicielu tylko tyle że jesli wydaje az takie pieniadze to raczej powaznie traktuje swoje hobby

Moim zdaniem świadczy tyle że ma na niego kasę a w żaden sposób nie świadczy o jego wiedzy czy zaangażowaniu w temacie audio. Tak samo o nie przekłada się użytkowanie drogich samochodów na wiedzę o motoryzacji. Edytowane przez Przemysław_51508

Moim zdaniem świadczy tyle że ma na niego kasę a w żaden sposób nie świadczy o jego wiedzy czy zaangażowaniu w temacie audio. Tak samo o nie przekłada się użytkowanie drogich samochodów na wiedzę o motoryzacji.

I tak i nie. Czy na temat użytkowania dobrych samochodów będzie wiedział wiecej ten, który miał 10 samochodów klasy Premium czy ten który użytkuje tylko tramwaje? Albo od 15 lat tego samego Opla?

I tak i nie. Czy na temat użytkowania dobrych samochodów będzie wiedział wiecej ten, który miał 10 samochodów klasy Premium czy ten który użytkuje tylko tramwaje? Albo od 15 lat tego samego Opla?

Żeby było sprawiedliwiej. Zamiast "nie świadczy" lepiej będzie - nie musi świadczyć. Tak samo to, że ktoś posada te czy inne graty nie musi świadczyć o niczym. Edytowane przez Przemysław_51508

E tam. A co buczy?

Pewnie to co gra, bo jak to się mówi "gro i bucy" ;-).

Na pewno nie jest to sprzęt na którym można wyciągać tak radykalne wnioski.

Można, dawałem przykład.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

widze ze nadal jest problem z moim wpisem więc może sprostuję

w ujęciu ogólnym i absolutnym nie uważam że jeśli ktoś jest dłuzej na forum ma wiecej wpisów i drozszy sprzęt to posiadł tajemną wiedzę

w tym konkretnym przypadku wiem na temat doswiadczenia beatxa bardzo duzo bo sam je szczegołowo opisał - wielu z nas przyznało że jest znikome

dlatego postawiłem słuszną moim zdaniem tezę że kolega który jest na forum o 7 lat dłużej, opisał doswiadczenia na roznych sprzetach ktore posiadał u siebie oraz opisał zmiany jakie sprzęty wprowadzały ma większe od Beatxa doswiadczenie - na siłe próbujecie tworzyc jakies teorie ogólne na podstawie bardzo konkretnych przykładów

Edytowane przez biniek84

Czyli im więcej bijesz pianę tym jesteś bardziej doświadczony?

A mnie jak zakwalifikujesz patrząc na ilość wpisów? doświadczony czy początkujący?

Nie wiem. To chyba nie do mnie pytanie. Ja nie oceniam pomilości wpisów.

jak Wy lubicie cos wyrwac z kontekstu i obrócic to przeciwko piszącemu :D

Ja nic nie obracam biniek. Mam dobry humor przed wknd i mało roboty;-) to sobie piszę.

Doświadczenie zdobywa się w internecie i słuchając z youtube. Dlatego wszystko gra tak samo.

Skąd wiesz ? To Twoje własne doświadczenia ?

P.S. Na dobrym sprzęcie na Youtube słychać różnicę w jakości nagrań. Te różnice nie mają nic wspólnego z kablami.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

ten który użytkuje tylko tramwaje

Ja ostatnio użytkuję tramwaje. Zdobywam doświadczenie w tej dziedzinie. Wczoraj nawet w tramwaju słyszałem damskie kroki z Blade Runnera.

Ja ostatnio użytkuję tramwaje. Zdobywam doświadczenie w tej dziedzinie. Wczoraj nawet w tramwaju słyszałem damskie kroki z Blade Runnera.

W tramwaju słychać kable zasilające. Nawet iskrzą i są wtedy trzaski. Takie miłe analogowe brzmienie.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

I w kwestii poruszania się tramwajami masz spore doświadczenie. Oto właśnie chodzi.

chcialem napisac, ze dosc ciekawe efekty przestrzenne sa tez w caverna magica vollenweidera, ale boje sie, ze mozesz to w tramwaju uslyszec, a to juz byloby niedobrze ;-)

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

I w kwestii poruszania się tramwajami masz spore doświadczenie. Oto właśnie chodzi.

Jeszcze nie. Muszę jednym wagonem pojeździć co najmniej tydzień. Przecież nspisałem, że xdobywam doświsdczenie;-) troche literowek bo jadę tramwajem i slucham hip hopu:)

chcialem napisac, ze dosc ciekawe efekty przestrzenne sa tez w caverna magica vollenweidera, ale boje sie, ze mozesz to w tramwaju uslyszec, a to juz byloby niedobrze ;-)

Zaraz spróbuję. :)

Jesli chodzi o tramwaje, to przypomiał mi się taki kawał o blondynkach:

" Jadą dwie blondynki tramwajem.

Jedna pyta motorniczego: "Proszę pana, czy ja tym tramwajem dojadę do ZOO?"

Motorniczy: "Nie, nie dojedzie Pani"

A druga blondynka: "Proszę pana, a czy ja dojadę?"

Bo wszystko jest ok z jego sprzętem. Miałem różne amplitunery i teź było z nimi wszystko ok i kable nie miały tam wpływu na dźwięk. Takich sprzętów jest bardzo wiele. I nie ma w tym nic złego.

Miałeś gorsze amplitunery od Yamaha Rx-v 671?

Jesli chodzi o tramwaje, to przypomiał mi się taki kawał o blondynkach:

" Jadą dwie blondynki tramwajem.

Jedna pyta motorniczego: "Proszę pana, czy ja tym tramwajem dojadę do ZOO?"

Motorniczy: "Nie, nie dojedzie Pani"

A druga blondynka: "Proszę pana, a czy ja dojadę?"

Dojechała ?

W morzu mitów nie umiem.

I to mnie dziwi, bo z mojej perspektywy to Ty je szerzysz (kable, bezpieczniki nie grają, itd) :)

Patrz jaki ten świat dziwny... ;)

chcialem napisac, ze dosc ciekawe efekty przestrzenne sa tez w caverna magica vollenweidera

Świetna płyta. Fajny jest też początek Raikim DCD dźwięk foteli, itp

W ost Helikopter w ogniu, pierwsze nagranie dzieje się bardzo dużo.

Generalnie fajnie jest czasami testować kabelki, bezpieczniki, itp. Tak dla zabawy bez żadnego spinania pośladków jaki prezentują tu niektórzy ;) Słyszysz - dobrze! Nie słyszysz - też dobrze! Peace! ;)

p.s.

To co teraz wszyscy słyszą kroki? ;)

Edytowane przez Balum Balum

"To co teraz, ha?"

Jasna sprawa i oczywista oczywistość. Nie samym stereo człowiek żyje. Wszystko jest ważne - dynamika, barwa, rozdzielczość, stereofonia, itd. Aaaaa i zdrowie ważne! :)

Edytowane przez Balum Balum

"To co teraz, ha?"

efekty przestrzenne

I mi się przypmniał taki.

Panie sierżancie, co to jest czasoprzesteń?

Hmmm... jakby to powiedzieć. To tak jakbyś kopał rów od tego drzewa do wpół do trzeciej

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

• Pokaż nowe odpowiedzi