Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Matrixie? czy ja wiem... dziś wepchnęliśmy kota w kabel do testów.

Grało, trochę za ostro, kot chyba krzyczał

Test się nie liczy! Kot nie miał podstawki :)

Edytowane przez malikali

Test się nie liczy! Kot nie miał podstawki :)

natura obdarzyła go pazurkami, które działają jak kolce. Test wiarygodny!!!

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Matrixie? czy ja wiem... dziś wepchnęliśmy kota w kabel do testów.

Grało, trochę za ostro, kot chyba krzyczał

:)

Ten "kot" jakie ma zadanie?

Poza tym to fajne pudło na płyty. Specjalne, czy po prostu gdzieś wypatrzyłeś? Możesz dać namiary? Pytam serio.

Edytowane przez audiofan01

>kennijczyk

A to nie kurczak był?

Kurczak ma jeszcze większe pazury. Wiarygodność testu wzrasta!:-)

A może chodzi o kota Schredingera?

No i zagadka rozwiązana. Mamy zdjęcie. Istnieje. Ale nadal nie wiadomo czy martwy czy żywy. Nie rusza się.

Rzeczywiście, niektórzy nawet hymnu z pamięci nie zanucą, nie mówiąc o słowach.

Często takie zaburzenia idą w parze z upośledzeniem słuchu.

Niby nic dziwmego, jak nie usłyszałeś to nie możesz przecież pamiętać.

Jasne ze mozna byc ironicznym w kazdym poscie ale malo z tego wynika ;) w kazdym razie wszyscy wiedza o co chodzi :D

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

No i zagadka rozwiązana. Mamy zdjęcie. Istnieje. Ale nadal nie wiadomo czy martwy czy żywy. Nie rusza się.

haha dokladnie!

Ten "kot" jakie ma zadanie?

Poza tym to fajne pudło na płyty. Specjalne, czy po prostu gdzieś wypatrzyłeś? Możesz dać namiary? Pytam serio.

zerknij na stronke transparenta, seria opus. wiecej tam sie dowiesz niz ode mnie. co do pudelka to nie moje, ja tam bylem goscinnie :)

Ale w tej puszce wiadomo że już ktoś coś nasmarkał a z kotem to taka ciągła gra ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Zapewne takie jak większość puszek na kablach.

F27FWPVGE057187.MEDIUM.jpg

Ale audiofilska puszka Pandory

biniek roz**** ci totalnie watek. ale co tam.

Ten wątek , tak jak i inne tego typu już od dawna są rozwalone. Wystarczy założyć i nadać odpowiedni tytuł i po sprawie.

Nie wiem czemu mają służyć takie wątki. Zawsze bierze w nich udział ta sama grupa ludzi i nigdy nie dochodzą do jakichkolwiek wniosków. Wątek kończy się w momencie pojawienie się innego, podobnego, gdzie wszyscy przenoszą się i klepią to samo. Najlepsze jest to, że wyciąga się dokładnie te same argumenty! Bez względu, czy są to pomiary (wielokrotnie wstawiane przeze mnie czy innych użytkowników) czy argumenty nie słyszę bo nie słyszę. Walka trwa i będzie trwała.

Niemniej jak czytam niektóre posty i argumentację (skocz z 4 piętra, żona z kuchni czy hasło " no to jak udowodnisz działanie bezpiecznika?"..itp) to po prostu rozwala mnie. No i doszedłem do wniosku... po co cokolwiek starać udowodniać, jak można pociągnąć to jakże wspaniałe poczucie humoru reprezentowane po obu stronach barykady:-) I tak do żadnych wniosków nie dojdziemy, a może będzie śmieszniej.

Tak jeszcze na poważnie, niech będzie pomiar. Zwróćcie uwagę na fazę. Wstawię jeden z pomiarów, bo i tak niewielu tam zajrzy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-12155-0-01884400-1460873908_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ale jak Ty to wiesz bez poprawnie technicznie przeprowadzonego testu? ;)

moze zrob trolling mode off, co? bo na razie mitem jest, ze kenijczyk ma cos sensownego w audio do powiedzenia.

Edytowane przez leon28

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

ale jak Ty to wiesz bez poprawnie technicznie przeprowadzonego testu? ;)

Jak się zrobi kilkanaście lub kilkadziesiąt odsłuchowych testów porównawczych prawidłowo to wnioski z nich wynikające mogą przybrać formę bardziej ogólną. Ważne jest tylko żeby te testy odsłuchowe naprawdę zrobić rzetelnie technicznie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Jak się zrobi kilkanaście lub kilkadziesiąt odsłuchowych testów porównawczych prawidłowo to wnioski z nich wynikające mogą przybrać formę bardziej ogólną. Ważne jest tylko żeby te testy odsłuchowe naprawdę zrobić rzetelnie technicznie.

Jakie są te wnioski ogólne w Twoim przypadku?

l'enfant sauvage

Jakie są te wnioski ogólne w Twoim przypadku?

Każdy musi dojść do własnych wniosków. Nie zapomnij, że ja jestem zaliczany przez forumowych audio guru do grupy "głuchych" ;-). Moje wnioski nie pomogą Tobie w podejmowaniu właściwych decyzji. Musisz mieć własne. Będziesz miał takie jak jakość odsłuchowych procedur porównawczych przez Ciebie stosowanych.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Po tysiącach przeprowadzonych testów, mogę jedynie potwierdzić, ze słychać różnice pomiędzy urządzeniami.

Ale napisz coś o procedurach technicznych tych testów, bo nie będziemy wiedzieć jakie różnice wykrywałeś. Te w sprzęcie czy te poza nim.

Ciekawostka.

Ukryta Zawartość

Wow !!!!! :-)

Ukryta Zawartość

Ciekawostka.

Ukryta Zawartość

świetne !

Ukryta Zawartość

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

świetne !

Wyjątkowo nielogiczne/głupie, ale oczywiście jak ktoś tak lubi to czemu nie.

Z kolegą rozebraliśmy audiofilski kabel a pod oplotem wąż do wody i 3 zwykłe przewody umieszczone luzem :)

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Gość

(Konto usunięte)

Z kolegą rozebraliśmy audiofilski kabel a pod oplotem wąż do wody i 3 zwykłe przewody umieszczone luzem :)

Po latach badań producent stwierdził, że tylko tak umieszczone wyciągną szczegóły na średnicy... ;-)))

Był przygotowany na lanie wody przez recenzentów:-)

Problem z niesłyszeniem wynika głownie z barku możliwości dokonania porównań a nie samych procedur porównawczych.

Żadna procedura nie zastąpi braku przedmiotów do porównywania.

• Pokaż nowe odpowiedzi