Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Sugerujesz, że ja? Nawet jeśli, to ta wymiana zdań tylko mocniej wbije się w pamięć.

Szymonie jakbym śmiał coś takiego sugerować, a nawet napisać.🙂

De gustibus non est disputandum

11 minut temu, kangie napisał:

U mnie nowa sieciówka 230V dodała tyle basu, że początkowo pojawiła się rysa na suficie w przedpokuju i moje Yamahy NS-1000M po zapodaniu Chemical Brothers zwariowały, nie wiedziały że się nie da, a dało się i pluły takim basiszczem, że sami zobaczcie co się stało!

😄

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

U mnie podobnie było, kiedy sąsiad remont robił. Pęknięcia na ścianie się pojawiły. Pomyślałem, tak być, nie może być. Ja Ci pokażę. Zamówiłem basową sieciówkę i tak dałem czadu, że sufit z podłogi zbierać musiał 🙂

Ukryta Zawartość

@kangie, ale żółwik mam nadzieję nie ucierpiał. Ma karapaks, który go ochroni jeśli sufit na niego spadnie. Ja bym jednak proponował odpiąć tę sieciówkę. Po co stresować zwierzątko, tym bardziej, że gady podobną słyszą dobrze tylko niższe częstotliwości, i wyczulone są na drgania 🙂

7 minut temu, Kostucha napisał:

@kangie, ale żółwik mam nadzieję nie ucierpiał. Ma karapaks, który go ochroni jeśli sufit na niego spadnie. Ja bym jednak proponował odpiąć tę sieciówkę. Po co stresować zwierzątko, tym bardziej, że gady podobną słyszą dobrze tylko niższe częstotliwości, i wyczulone są na drgania 🙂

Bez obaw, kilka dni użytkowania a kabel wpasuje się nie tylko w system, ale też oczekiwania słuchającego żółwika - subwoofer tego nie potrafi.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

43 minuty temu, kangie napisał:

U mnie nowa sieciówka 230V dodała tyle basu, że początkowo pojawiła się rysa na suficie w przedpokuju i moje Yamahy NS-1000M po zapodaniu Chemical Brothers zwariowały, nie wiedziały że się nie da, a dało się i pluły takim basiszczem, że sami zobaczcie co się stało!

😄

Ukryta Zawartość

Widać sufit zaczął tańczyć w rytm basu😉 Na łączenie i pęknięcia polecam Knauf Uniflott

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Yankes napisał:

"O tym, że przewody „grają” wiedzą chyba wszyscy posługujący się narządem słuchu w stopniu przewyższającym poziom umożliwiający jedynie określenie, czy w danym momencie jakikolwiek dźwięk do nich dociera, czy też nie"

W sumie to stwierdził fakt, który potwierdziła ostatnia ankieta o kablach w audio na forum🙂 więc nie doszukiwałbym się tutaj "prześladowania antykablarzy"😉

Pewnie jakby zrobiono ankietę na jakim portalu informacyjnym Onet lub Interia, to by wyszło że tylko 1% słyszy, 1% nie słyszy, a 98% nie wie o co chodzi, bo myśli że to chyba przez Bluetooth albo Wifi wszystko teraz leci. 😜

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

56 minut temu, kangie napisał:

😄

Ukryta Zawartość

To i tak że się nie zwaliło gdzieś na sprzęciory albo komuś na głowę.

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Kostucha napisał:

Budowanie sceny jak z KD 9.2, 5.2.4 jak sobie zażyczysz. Tzn. w zależności jakiego kabla i wtyczki użyjesz. Z mysiej dziury w ścigane nawet dźwięk wybrzmi

A jak kable zaczniesz łączyć szeregowo i równolegle w różnych odmianach i odcinkach to dopiero będzie zabawa na długie lata, co kombinacja to inny efekt 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

1 godzinę temu, Prewwit napisał:

W sumie to stwierdził fakt, który potwierdziła ostatnia ankieta o kablach w audio na forum🙂

Jeszcze raz: przedmiotem Ankiety nie było osądzenie czy kable grają. Że 85% zagłosowało na TAK nie znaczy nic więcej ponadto, że naszej małej społeczności jaką jest Forum AS większość to kablofile.

nie doszukiwałbym się tutaj "prześladowania antykablarzy"😉

Korzystając z świątecznej atmosfery powiem tak a tyczy się wszystkich działów Forum: gdybym na żywo usłyszał pewne teksty, które na Forum padają pod adresem moim i grup, z którymi jestem kojarzony, to pewnie przyp...dolił bym w mordę... a że pewnie przyp...dolił bym w mordę, to na żywo pewne teksty nie padają. Stawaniem za ochroną moderacji z powodu słyszenia kabli przypominacie mi psy i bramę z tego filmiku

Pewnie jakby zrobiono ankietę na jakim portalu informacyjnym Onet lub Interia, to by wyszło że tylko 1% słyszy, 1% nie słyszy, a 98% nie wie o co chodzi, bo myśli że to chyba przez Bluetooth albo Wifi wszystko teraz leci. 😜

Tak. Ale przede wszystkim w Ankiecie nie mieli szansy oddać głosu Ci, co kabli nie słyszą i po skompletowaniu fajnego zestawu CD/wzmacniacz/kolumny po prostu z Forum odeszli.

Edytowane przez szymon1977

28 minut temu, szymon1977 napisał:

Jeszcze raz: przedmiotem Ankiety nie było osądzenie czy kable grają. Że 85% zagłosowało na TAK nie znaczy nic więcej ponadto, że naszej małej społeczności jaką jest Forum AS większość to kablofile.

Czy JAKIEKOLWIEK kable mogą mieć wpływ na brzmienie systemu? 84,6% TAK

i tyle w temacie

Korzystając z świątecznej atmosfery powiem tak a tyczy się wszystkich działów Forum: gdybym na żywo usłyszał pewne teksty, które na Forum padają pod adresem moim i grup, z którymi jestem kojarzony, to pewnie przyp...dolił bym w mordę... a że pewnie przyp...dolił bym w mordę, to na żywo pewne teksty nie padają. Stawaniem za ochroną moderacji z powodu słyszenia kabli przypominacie mi psy i bramę z tego filmiku

Czegoś takiego nie popieram, można różnić się zdaniami, ale nie obrażać i poniżać innych. Działa to w obie strony.

Tak. Ale przede wszystkim w Ankiecie nie mieli szansy oddać głosu Ci, co kabli nie słyszą i po skompletowaniu fajnego zestawu CD/wzmacniacz/kolumny po prostu z Forum odeszli.

No raczej zakładając ankietę na AS, trzeba się spodziewać że głos oddadzą aktywni forumowicze. Są na pewno i tacy audiofile i melomani co nawet nie wiedzą o istnieniu forum lub w takie miejsca nie zaglądają, czy też tylko obserwują i nie rejestrują się.

Edytowane przez Prewwit

A ja się cieszę i dziękuję @szymon1977 za ankietę i fajny towarzysko temat! Szymon udowodnił, że na AS może być miło i z humorem, bez zgłaszania i okładania się prętem owiniętym w regulamin.

Pozdrawiam,

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

10 minut temu, miętowy napisał:

Co jest grubsze: anakonda czy pyton Pana Edmunda?

Teściowa 🤭

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

3 godziny temu, Kostucha napisał:

gady podobną słyszą dobrze tylko niższe częstotliwości, i wyczulone są na drgania 🙂

Mam "pomysła"!

Skoro płaską (jak wiadomo) Ziemię podpierają Słonie, to może by analogicznie, system haj audio ustawiać na żółwiach?!

Wyczulone one na drgania, pochłaniały destrukcyjne dane drgania!

22 minuty temu, iro III napisał:

Mam "pomysła"!

Skoro płaską (jak wiadomo) Ziemię podpierają Słonie, to może by analogicznie, system haj audio ustawiać na żółwiach?!

Wyczulone one na drgania, pochłaniały destrukcyjne dane drgania!

W nocy żółwie się zbuntują i wyniosą stereo. Rano się obudzisz, a tam kocur Mamrotek siedzi i się śmieje 🤭

• Redaktorzy
36 minut temu, iro III napisał:

to może by analogicznie, system haj audio ustawiać na żółwiach?!

Przerabiałem temat. Ale ćwiartkowo. Jeden żółw to nie cztery żółwie. 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

4 minuty temu, kangie napisał:

Jeden żółw to nie cztery żółwie. 😉

Posłuchał sobie muzyki, tak bardziej namacalnie...aż mu kolumny znikły 🙂

Podobała mu się?

2 godziny temu, Prewwit napisał:

No raczej zakładając ankietę na AS, trzeba się spodziewać że głos oddadzą aktywni forumowicze.

Dokładnie tak. Dlatego te 85% pokazuje co na temat sądzą forumowicze, nie rozstrzyga jaki jest fakt. Równie dobrze na podstawie badań alkomatem kierowców zatrzymanych w święto zmarłych mógłbyś twierdzić, że 85% kierowców jeździ na bani.

11 minut temu, Ajothe napisał:

To trzeba zrobić ankietę otwartą ogólnoświatową. 

A w jakim języku?

I już, problem na wejściu 🤭

3 godziny temu, Tajitsu napisał:

Szymon udowodnił, że na AS może być miło i z humorem, bez zgłaszania i okładania się prętem owiniętym w regulamin.

To akurat Wasza zasługa a nie moja. Nawet pomysł na ankietę nie był mój, ja go tylko zrealizowałem 

Godzinę temu, Ajothe napisał:

To trzeba zrobić ankietę otwartą ogólnoświatową. 

Wystarczy tej na siłę nie dociągać do błędnych wniosków.

Wszystkim wiarkom i niedowiarkom czy sieciówka może walić basem jak z subwoofera proponuję test najbardziej wiarygodny. Ślepe, ABX-y, i inne idą do kosza. 

Ukryta Zawartość

Sejsmografy na całym świecie monitorują i rejestrują naturalne oraz sztuczne drgania skorupy ziemskiej i w czasie rzeczywistym chyba można odczytać z tej strony, czas, miejsce i magnitudę. 
Wpiąć basową sieciówkę i obserwować drania w swojej okolicy, czy wystąpiły jakieś 🙂

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, miętowy napisał:

Co jest grubsze: anakonda czy pyton Pana Edmunda?

To zależy czy anakonda się najadła i czy pyton Pana Edmunda prądem się wypełnił zanim do pieca dotarł 🙂

Chyba, że o co innego chodzi … fuj 😁

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

To akurat Wasza zasługa a nie moja. Nawet pomysł na ankietę nie był mój, ja go tylko zrealizowałem 

Skromność cechuje ludzi wielkich.

3 minuty temu, Kostucha napisał:

To zależy czy anakonda się najadła i czy pyton Pana Edmunda prądem się wypełnił zanim do pieca dotarł 🙂

Pyton Pana Edmunda wzbudza większy strach.

1 minutę temu, Tajitsu napisał:

Pyton Pana Edmunda wzbudza większy strach.

Rozumiem. To taki wąż elektryczny, jak Strętwa przypominająca kształtem węgorza. Kopnąć nieźle podobno potrafi. Wiesz, naukowcy często czerpią z natury 😉

38 minut temu, Kostucha napisał:

Rozumiem. To taki wąż elektryczny, jak Strętwa przypominająca kształtem węgorza. Kopnąć nieźle podobno potrafi. Wiesz, naukowcy często czerpią z natury 😉

Tak. Agresywny taki 😉

Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, szymon1977 napisał:

Po prostu jestem uczciwy.

możliwe, ale chciałeś demokratycznego przegłosowania braku wpływu

a otrzymałeś cios ,którego się nie spodziewałeś

próby dyskredytacji wyniku do którego sam doprowadziłeś nie są godną postawą a tym bardziej uczciwą... głównie względem siebie

twardym trza być 🙂

Metoda głosowania lub ankiety może pomóc w zebraniu opinii i preferencji ludzi, ale niekoniecznie pozwala na ustalenie prawdy w kwestiach naukowych lub obiektywnych faktach.

W przypadku pytań subiektywnych, na przykład w kwestii preferencji społecznych, metoda głosowania lub ankiety może być stosowana do zebrania danych na temat preferencji lub opinii ludzi. Jednakże, wyniki takiej ankiety nie muszą odzwierciedlać obiektywnej prawdy, tylko subiektywną ocenę ludzi.

W przypadku pytań dotyczących faktów naukowych lub innych kwestii obiektywnych, metoda głosowania lub ankiety nie jest wystarczająca do ustalenia prawdy. W takich przypadkach, prawdziwość musi być oparta na danych naukowych, dowodach empirycznych lub metodach badawczych, które są stosowane w danej dziedzinie.

Podsumowując, metoda głosowania lub ankiety może być pomocna w zebraniu opinii i preferencji ludzi, ale nie stanowi wystarczającego narzędzia do ustalenia prawdy w kwestiach naukowych lub obiektywnych faktach.

Ale co ten chatGPT może wiedzieć 😉

nagrywamy.com

• Pokaż nowe odpowiedzi