Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

A myślałeś, że skąd się wzięła absolutna dominacja na rynku kolumn z otworem basrefleks? Ha! Kolejna wstydliwa tajemnica audiofilów wyszła na światło dzienne!

Kisiel w ilr3 zrobił dwa br'y jak to wytłumaczysz?

a próbowałeś zamienic kable ciagnikowe na spawalnicze? Czy niski środek nie był zbyt dociążony?

>Foma

A jakość nagrania to człowiek, nie technika. Nawet najlepsza nie zastąpi doświadczenia i talentu.

Zgadza się, jak najbardziej , ale .. Do tego jeśli dodamy narzędzia to mamy takie kwiatki jak np Lasting Impression Music, LIM"

Powiem tak- jak miałbym okazję zarobić na np audiofilskich zawieszkach pod żyrandol, czy tym podobnych idiotyzmach, co by mi to szkodziło? Byle zapaleńcy kupowali. Na zasadzie takiej, jak czytałem kiedyś w wywiadzie w "Tylko Rock", gdzie jakiś muzyk rockowy zapytany, czemu zajął się grą disco polo, powiedział, że teraz zarabia 3x tyle, a na pytanie, co robi w czasie wolnym, powiedział, że rozpala grilla, pije piwo i słucha NORMALNEJ muzyki.

Pewien baca zapytany co robi kiedy ma wolny czas odpowiedział;

- siedzę i myślę"..

ponownie zapytany; a co kiedy wolnego nie ma?

- to ino siedzę..

Uważasz że disco polo nie jest normalne?

Jeszcze raz powtórzę- wolę posłuchać muzyki nawet na moich Radmorach, jak podniecać się dźwiękiem przelatującej muchy w 34 sekundzie tr,eciego nagrania w głębi po lewej stronie wokalisty, bo to zakrawa na zboczenie. Audiofilia zresztą samą nazwą podobnie się kojarzy...

A jeśli mucha będzie miała swój muzyczny udział w projekcie ?

Edytowane przez Фома
Gość

(Konto usunięte)

To chyba z wiekiem przychodzi :) Ja lubię testować :)

Czy u Ciebie tez tak jest ,że im mocniejsze tym krócej sie testuje?

A poziomy gosności masz takie same po róznych trunkach czy rózne? jak rózne to testy sa zrobione wg wadliwych procedur technicznych

Kisiel w ilr3 zrobił dwa br'y jak to wytłumaczysz?

a próbowałeś zamienic kable ciagnikowe na spawalnicze? Czy niski środek nie był zbyt dociążony?

Nawet nie chcę się domyślać, co jego chory umysł mógł mieć na myśli... ;-)

A z kablami wręcz przeciwnie - spawalnicze za bardzo rozjaśniały dźwięk. Być może problemem były podstawki - używałem wtedy butelek po Zielonym Komandosie. Natomiast trzydziestoletnie kable rozruchowe od ciągnika precyzyjnie ułożone na butelkach po Amarenie są - moim zdaniem - strzałem w dziesiątkę. ;-)

A myślałeś, że skąd się wzięła absolutna dominacja na rynku kolumn z otworem basrefleks? Ha! Kolejna wstydliwa tajemnica audiofilów wyszła na światło dzienne!

Ba, niektórzy mają ten refleks od tyłu !

W takim przypadku będziemy mieli do czynienia z utworem zatytułowanym "Lot muchy" chyba, że chodziło Ci o bardziej zaawansowany udział muchy w projekcie na przykład w postaci pierdnięcia muchy to w takim przypadku będzie to "Pierdnięcie muchy w locie".

trouvère - czyt. truwer : średniowieczny artysta (poeta, muzyk, ballady, ronda, virelai, śpiewogra)

Truwerzy tak jak i lampy elektronowe to relikty przeszłości.

Ba, niektórzy mają ten refleks od tyłu !

Co gorsza niektórzy od tyłu mają tylko refleks i to bez basu !

trouvère - czyt. truwer : średniowieczny artysta (poeta, muzyk, ballady, ronda, virelai, śpiewogra)

Truwerzy tak jak i lampy elektronowe to relikty przeszłości.

Prosiłbym o wskazanie w którym miejscu napisałem cos takiego. :

Idąc jednak w kierunku jaki tutaj jest prezentowany, to w sumie po co kolumna głosnikowa podłogowa, wzmacniacze po kilkaset W, XLR, zasilanie i inne bzdury.

Skoro istota rzeczy jest odpowiednio dobrać tylko poziom głosnosci i mamy te same doznania przy odsłuchu muzyki, powinno wystarczyć coś takiego - WSZYSTKIM BEZWZGLĘDNIE:

478687_0_f.jpg

Pytanie…dlaczego więc nie wystarcza i nie gra tak, jak wszystkie inne konstrukcje?

Sam producent reklamuje je "Monster 2.1 - synonim znakomitych właściwości akustycznych i oryginalnego wzornictwa."

Jakby nie patrzeć tez słychac gitarę, perkusję, wokalistę/lub wokalistkę. No generealnie "gra i czasem buczy".

Czyzby tak samo? Polemizowałbym.

Wystarczy spojrzeć na ten zestaw i od razu widać, że to nic specjalnego.

Mógłbyś rozwinąć swoją myśl.

Skoro już wykresy mówią wszystko to napisz proszę jaki forward na parze EUR/PLN mam ustawić , mając na uwadze dzień 23.06.2016r. ?

Bardzo chętnie skorzystam z rady osoby bardziej doświadczonej w Forex-ie .

O następny specjalista od giełdowego. toto lotka;)

Już ma, wystarczy posłuchać Sarah Brightman The Fly

Wystarczy spojrzeć na ten zestaw i od razu widać, że to nic specjalnego.

Oj tam, producent pisze co innego ;)

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

O następny specjalista od giełdowego. toto lotka;)

Zaraz tam specjalista.

Przecież drwicie z Sylwestra bo zabrał głos w sprawie "grania na spadki" więc domniemam ,że masz coś więcej na ten temat do powiedzenia.

To co sądzisz , co tam mówią wykresy ? ;)

Sporo wiesz o odgrzewanych kotletach... :-) ....jak na użytkownika kolumn Radmor może jednak powinieneś nieco ostrożniej formułować krytykę, szczególnie tą dotyczącą....odgrzewanych kotletów, marketingu itd.... :-)

A ty masz, obiektywnie rzecz biorąc lepsze kolumny. I co z tego wynika? Ano nic. Z wiedzą kiepsko.

Zaraz tam specjalista.

Przecież drwicie z Sylwestra bo zabrał głos w sprawie "grania na spadki" więc domniemam ,że masz coś więcej na ten temat do powiedzenia.

To co sądzisz , co tam mówią wykresy ? ;)

Wykresy nic nie mówią, bo tam się robi interesy inaczej.

Przecież drwicie z Sylwestra

To teraz modne w sieci - drwienie z ludzi z którymi ma się podobno identyczne hobby i zainteresowania.

O ile sprzeczka na argumenty da się jakoś przyjąc - bo jesteśmy dorosłymi ludzmi, o tyle ciągłę drązenie tematu byle tylko kpić z drugiej osoby jest co najmniej słabe.

Mam wrażenie, że w tym przypadku niewiedzę da się zrozumieć (nawet najbogatsi ludzie mają swoich doradców od lokowania kasy)za to ciężko zrozumieć te durne szydzenie z drugiej osoby.

Tym bardziej, że sprawdzalismy chyba wszyscy i jestesmy na Forum AudioStereo nie na forum bankier.pl

Edytowane przez MrArkowski

To teraz modne w sieci - drwienie z ludzi z którymi ma się podobno identyczne hobby i zainteresowania.

To taki ekwiwalent zabawy w "kto ma dłuższego", gdy się go nie ma. :)

To taki ekwiwalent zabawy w "kto ma dłuższego", gdy się go nie ma. :)

Dlatego tak wszyscy nisko cenią dobre rzeczy, rzekłbym, że skoro czegos nie ma to nisko śpiewają…jak Broschi.

Też mu odebrali cos w zyciu i potem cienko śpiewał. No ale on na tym śpiewaniu zrobił niezłą karierę, niestety w obecnej sytuacji tym bardziej na Forum AS cięzko przyjąć, by z tego cienkiego "śpiewania" była jakaś większa kariera i poklask.

A tak poważnie…to troche takie dziecinne pokazywanie "ile kto ma".

Nie masz i jesteś szczęsliwy? I bardzo dobrze! Masz i jesteś szczęśliwy? I bardzo dobrze! I po co te jątrzenie i na siłe wkładanie patyk w uszy by udowodnić innym "nie słyszycie".

Wykresy nic nie mówią, bo tam się robi interesy inaczej.

Przecież kol. jezz napisał ,że tak jak w audio wykresy to podstawa a nie tylko trening.

Ty też coś tam do tych drwin dorzuciłeś a i teraz raczyłeś zabrać głos w dyskusji więc odpowiesz coś merytorycznie czy będzie tak jak z kablami ... tylko cytaty z netu ? ;)

Nie wiedziałem, że do słuchania kolumn potrzebna jest wiedza. Zawsze sądziłem, że uszy, chęci i wolny czas... :-)

Sly jak widzisz nie wiedziałeś bo zabrakło Ci wiedzy. Gdybyś wiedział czas poświęciłbyś na naukę i kasę zamiast na sprzet dałbyś na dyplom z AGH.

Za resztę kupiłbyś sobie dopiero sprzęt. A tak słuchasz biedny i naiwny swoich zabawek, i słyszysz i nie wiesz, że nie słyszysz.

a tylko dlatego, bo nie nabyłeś odpowiedniej wiedzy z zakresu chemii, fizyki, metalurgii, elektroniki i zapewne jeszcze do tego by słuchać muzyki musisz uzyskać licencję maklera giełdowego. Pamiętając też wypociny na Forum - koniecznie pobierz lekcje u Tomasza Tomaszewskiego z zakresu fotografii. To chyba oczywista oczywistośc (cytując "klasyka") i nie musze Ci przypominac jakie to oczywiste i cenne w temacie hobby jakim jest muzyka.

Ale nie martw się…prawdopodobnie zanim bys to wszystko ukończył - umarłbyś ze staroci nie realizując swojej pasji.

Więc pozostaje Ci "tylko" słuchac muzyki swoimi niewykształconymi uszami.

p.s.

Dobrze by było, abys jeszcze ukończył jakąś dobrą muzyczną. W końcu przy tylu dyplomach wypadałoby wręcz posiadać i ten jeszcze jeden.

I na koniec - koniecznie przynieś zaświadczenie, że tak w ogóle to potrzebne Ci jest w życiu te hobby zwane muzyką!

Przecież kol. jezz napisał ,że tak jak w audio wykresy to podstawa a nie tylko trening.

Ty też coś tam do tych drwin dorzuciłeś a i teraz raczyłeś zabrać głos w dyskusji więc odpowiesz coś merytorycznie czy będzie tak jak z kablami ... tylko cytaty z netu ? ;)

Sskoro czytałeś to wiesz co napisałem. Jak nie masz odpowiedniego potencjału, wiedzy i oprzyrzadowania to szkoda twojego czasu.

W życiu miałem może 5 wzmacniaczy, tyle samo kolumn

Zgadnij co bym przeczytał w odpowiedzi od wieeeelu złotouchych, gdybym to ja był autorem tej wypowiedzi z listą sprzętu aka doświadczenie :D

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Napijmy się lepiej Panowie, dziwne sprzeczki nic nie wniosą

Dobre czy tanie…to jest pytanie!

Co gorsza niektórzy od tyłu mają tylko refleks

Najgorsze jednak, gdy jest tył…a nie ma refleksu. Wtedy blado, szczególnie gdy do ki..la daleko.

Skoro nie jesteś w stanie z wykresów wywnioskować jak brzmią średnie tony gdzie operuje 90% instrumentów akustycznych a na ich podstawie dokonujesz swoich zakupów to znaczy że nie słyszałeś większości dobrych sprzętów.

Cała śmietanka przeszła Ci koło nosa patrzącego na obrazki z wykresami. Gratuluję.

ps.

Proponuję zostać przy tak zwanej " V-ce"...

Izoteriusz BOBSAPP :)

Rozumiem, że Ty czytasz w moich myślach i wiesz co i ile słuchałem za sprzętów słuchawkowych?

Co to znaczy, że ja na podstawie wykresów dokonuję zakupów słuchawek?

Potrafisz ogarnąć coś takiego jak proporcje głównych zakresów pasm w stosunku do siebie widzianych na wykresie częstotliwości? :)

Bo mi tylko i aż o to chodzi.

Aby z góry wykluczyć z obserwowanych słuchawki zbasowane, albo V-kujące jak DT990

Jak nie ogarniasz tej prostej jak but metody, to przykro mi - zostało Ci tylko wypożyczanie na podstawie recenzji audiofilskich i szukanie w zasadzie w ciemno.

Ewentualnie odsłuch w salonie, jak masz możliwość (ja nie mam np)

Widzisz przecież jaki sprzęt mam w stopce - i na podstawie tego wnioskujesz, że lubię V-granie, tak?

Masz niezła fantazję :)))

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

o kur.., o tym nie pomyślałem

;-)

Ja tam pije tanie whisky drogie mi nie smakuje :-D

Zostawiłbys juz te myszy w spokoju i zachował sie jak prawdziwy facet:

EverclearHiRes.jpg

Prawdopodobnie po takim trunku wszystko gra tak samo.

Polecam to

41dQeTpvV8L._AC_UL320_SR180,320_.jpg

Nigdy tego nie kupujcie, chyba ze dla nieproszonych gosci

po małym łyku krzywisz się cały wieczór,

jakby do whisky dodał ziół, pierzu i chili

Polecam to

41dQeTpvV8L._AC_UL320_SR180,320_.jpg

po małym łyku krzywisz się cały wieczór,

jakby do whisky dodał ziół, pierzu i chili

Dobre! Raf jak to czytasz - zapraszam! ;)

Czy u Ciebie tez tak jest ,że im mocniejsze tym krócej sie testuje?

Chyba tak, nie pamiętam :) :)

A poziomy gosności masz takie same po róznych trunkach czy rózne?

Zmienną są czynniki zewnętrzne, np. miejsce, osoby, trunki, ilość :) Dlatego trudno określić dokładnie.

Edytowane przez daris666

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Zgadnij co bym przeczytał w odpowiedzi od wieeeelu złotouchych, gdybym to ja był autorem tej wypowiedzi z listą sprzętu aka doświadczenie :D

Napisałem ile miałem, co nie znaczy, że nie słuchałem więcej :-)

Miałem też krótko inne - ale tylko na próbę, do miesiaca max - tych nie liczę

zasugerowałem też, że jak zmieniać sprzęt to z 2 półek wyżej, to samo dotyczy kabli

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

• Pokaż nowe odpowiedzi