Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Publiczne forum, to konieczność akceptacji dla skrajnych poglądów. Oprócz uznania i podziwu, trzeba być gotowym na wyśmiewanie, złośliwości, ironię itd. Walczenie z tym jest bezcelowe. Jak ktoś jest "za słaby" psychicznie, aby przyjąć do siebie, że ktoś śmieje się z niego, to powinien dać sobie spokój z netem. Forum, to miejsce do wymiany poglądów, nawet tych które nigdy nie osiągną wspólnego mianownika, a nie tylko do poklepywania się po plecach i obcmokiwanie :)

Beatx z cała sympatia ale wygląda na to że jesteś głównym sprawcą i prowodyrem (nieświadomym i biernym) przepychanek i kłotni w tym wątku

damy Ci pare dni wolnego tu?

Jasne! Wykoś wszystkich, którzy nie piszą zgodnie z linią partii. Później wystarczy przemianować wątek na "Salonik II".

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

vlado, tutaj sytuacja dosłownie wymknęła się z pod kontroli i biniek już nie ogarnia (bez urazy)

Żeby było sprawiedliwie, należałoby zbanować większość uczestników dyskusji bo każdy ma coś na sumieniu.

Myślę, że zamknięcie wątku (chociażby czasowe, na 3 miesiące np.) skutecznie ostudzi poziom testosteronu dyskutantów i da czas do namysłu odnośnie wielu teorii które tu napisano :>

Mam inne zdanie. Forum jest miejscem do dyskusji w zakładanym temacie wątków. Nie dyskusje należy studzić a dyskutantów, którzy rozmawiać w danym temacie nie potrafią, a jedynym ich wkładem w dyskusję jest tworzenie sporów.

O zamknięciu danego wątku, dla mnie decydujące słowo ma jego założyciel, który ponosi jednocześnie obowiązek utrzymania właściwego poziomu dyskusji. Ja jestem wyłącznie dla niesienia pomocy, jeśli apele Gospodarza są ignorowane.

Wątek o tej ilości wpisów, będący aktywnym miejscem dyskusji, NIGDY nie zostanie zamknięty na życzenie którejś ze stron sporów, ani widzimisię moderacji. Te czasy już nigdy nie wrócą.

jeszcze nikt tu nie dostał bana a od 30 stron jest pyskówka w której beatx ogania się przed każdym

ja rozumiem że to jego częściej atakują niz on sam atakuje

dla zdrowia swojego i innych powinien dać troche na wstrzymanie

dzięki vlado - dajmy temu wątkowi jeszcze kilka dni zycia - moze zmieni się na lepsze

Edytowane przez biniek

Idę do sklepu na odsłuch. Gościu stawia przede mną kilka wybranych przeze mnie kolumn i 2-3 wzmacniacze. Zaliczam kolejno odsłuchy różnych kombinacji i po 2h mam wyklarowane co z czym zgrywa się najlepiej. Co Ty robisz? Z góry zakładasz że cała elektronika gra taka samo, więc bierzesz to co najtańsze?

Niczego nie zakładam gdzie to wyczytałeś? Jeszcze raz powtarzam chcesz wyciągnąć sensowne wnioski to i procedury muszą być sensowne, a odsłuch w sklepie to raczej nie jest coś na czym się oprzesz definitywnie wybierając sprzęt.

beatx ogania się przed każdym

Beat to niespotykanie spokojny człowiek.

Nie rozumiem jak można się na niego złościć. ;-)

Alez Lechu, wiesz, ze te efekty, o których ostatnio była mowa, związane są własnie ze zbytnim wyluzowaniem :)

Widać coś przegapiłem. Wątek tak gna do przodu że nie ma kiedy "taczki załadować", ale dzięki chwilowej absencji skończyłem montować regulację napięć wyjściowych do Behringera. Przetworniki AKM oddychają teraz pełną piersią ;-). Nawet żona z kuchni to usłyszała ;-).

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Widać coś przegapiłem. Wątek tak gna do przodu że nie ma kiedy "taczki załadować", ale dzięki chwilowej absencji skończyłem montować regulację napięć wyjściowych do Behringera. Przetworniki AKM oddychają teraz pełną piersią ;-). Nawet żona z kuchni to usłyszała ;-).

Ostatnio słuchałem coś na AKMie (Bryston) i wcale mnie nie zachwyciło. Ale żona nie mogła potwierdzić.

Beatx z cała sympatia ale wygląda na to że jesteś głównym sprawcą i prowodyrem (nieświadomym i biernym) przepychanek i kłotni w tym wątku

To raczej dość problematyczne uzasadnienie. :)

On akurat znalazł się w danym monencie w danym miejscu i zebrał za całe stado.

To wojny ideologiczne między stadami są winne. Ci, co wybierają postawy stadne a jeszcze mają aspiracje być jego przewodnikiem, zbierają za całość działalności stada i jego członków. Wszystko ma swoje plusy i minusy.

jeszcze nikt tu nie dostał bana a od 30 stron jest pyskówka w której beatx ogania się przed każdym

dla zdrowia swojego i innych powinien dać troche na wstrzymanie

dzięki vlado - dajmy temu wątkowi jeszcze kilka dni zycia - moze zmieni się na lepsze

Utrzymanie merytoryki wątku, to Twoje zadanie.

Moim będzie usuniecie wszystkich, którym tak lekko przychodzą ataki personalne.

Zatem czekam na stosowną reakcję.

Ostatnio słuchałem coś na AKMie (Bryston) i wcale mnie nie zachwyciło.

To było do przewidzenia. Bez słuchania.

Ale żona nie mogła potwierdzić.

No to nie ma wiarygodnej opinii o tym Brystonie. Test był niekompletny.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Dla równowagi może dał byś urlop paru kolegom, którzy bardzo ochoczo obrzucali błotem BaetX.

O, o...to jest "system" i pokój gościa, który nabija się z audiofilów, krytykuje ich adaptacje akustyki, ich systemy, sprzęty itd... :-)

Jeden obraz warto tysiąca słów. Nawet nie warto komentować. Każdy sam może zobaczyć i ocenić.

Czterdzieści lat się bawię w to hobby, znajomi Szkoci targają mnie po odsłuchach bo chcą mieć taki dźwięk jak u mnie.

Jak powiedziałem wcześniej, jak będziesz w okolicy to zapraszam na szklaneczkę rudej na myszach - usiądziesz, posłuchasz i wtedy ocenisz, ok :)

Dla równowagi może dał byś urlop paru kolegom, którzy bardzo ochoczo obrzucali błotem BaetX.

Ja tam do obrzucania błotem jestem przyzwyczajony. Proponuję nic nie robić. Teksty pisane na forum zawsze dają świadectwo o osobie która je pisze.

wiem ze to niesprawiedliwe ale zacznijmy przynajmniej tak

lepsza jedna ofiara niz kilkanascie

jesli sie nic nie zmieni pojda bany na czas nieokreslony :)

Oskarżasz nowego udziałowca Site o wrogie przejęcie i złe intencje wobec forum? Wiesz co wypisujesz?

Moja luźna hipoteza, uważasz że w Site nie biorą pod uwagę takiej możliwości?

To ja poproszę tez o czasowy ban. Będę wdzięczny. ;)

To było do przewidzenia. Bez słuchania.

No to nie ma wiarygodnej opinii o tym Brystonie. Test był niekompletny.

Lechu a co z przetwornikami i poprawnym odsluchem?

Ty też uwazasz ze w przypadku wyrownania głośności powinno się zrobić kilkanascie testów na roznych glosnosciach czy wystarczy jeden na jednej?

Ja tam jestem przeciwny banowaniu BeatX-a. Żywię bowiem głęboką nadzieję, że się kiedyś "nawróci" - jak wreszcie usłyszy coś, czego nie będzie w stanie sobie prosto wytłumaczyć. ;-)

A dla równowagi też chętnie przyjmę czasowego bana. ;-)

Edytowane przez twonk

I co z tego ...Spendor zaleca 40 - cm od podłogi ....a optymalnie dla mnie jest 55 -cm.

I dlatego też mam troszkę inaczej, acz zgodnie jednak z ogólnymi zaleceniami Tannoya wyszło - to może oni tacy głupi jednak nie są :)

To nie równanie.

Dlaczego nie wywalisz Sly czy MrArkowski.

Banowanie BeatX jest mniejsze zło danie przyzwolenia na opluwanie ale tylko jednej stronie.

Przy takiej odległości u mnie było bardzo płasko ....dopiero 95 cm od tylnej ściany spowodowało że kolumny zaczęły swobodnie oddychać...

A jakie tam masz wymiary?

Jeżeli już podawałeś to sorry ale na Tapatalk jestem i nie bardzo mam jak w tej chwili się cofnąć.

pisałem ze nie opowiadam sie za zadna ze stron i uzasadnilem dlaczego akurat beatx

nie chce rozdawac banow na lewo i prawo bo nie czuje sie tutaj gospodarzem i władcą

uprzedziłem że kazda kolejna wycieczka i chamstwo skonczy sie banem na stałe

Ty też uwazasz ze w przypadku wyrownania głośności powinno się zrobić kilkanascie testów na roznych glosnosciach czy wystarczy jeden na jednej?

Robisz tak jak uważasz. Nie ma żadnych ograniczeń. Nie wiem po co zadajesz takie pytania. To przecież oczywiste że można robić na różnych głośnościach byle w trakcie jednego porównania oba urządzenia miały ustawioną tą samą głośność. Pisałem już parą razy o tym.

A dla równowagi też chętnie przyjmę czasowego bana. ;-)

A ja tam wolę banana. Zjeść oczywiście ;-).

Mnie uzasadnienie nie przekonuje.

BeatX wyrażał swój pogląd na sprawy audio co inni odbierali jak atak na wszystkie świętości i zamiast normalnie dyskutować obrzucali go błotem.

Pokaż mi jeden post gdzieś kogoś atakował personalnie ja w zamian dam 10 gdzie jego atakowano.

To że dyskusja nie będzie poklepywaniem po pleckach było do przewidzenia a dyskusja jacy dyskutanci i argumenty.

masz racje on był częsciej atakowany niz sam atakował

ale przyznasz ze jego poglady sa kontrowersyjne dla 90% piszących tu na forum i kazdy dawał temu wyraz

nie jestem w stanie zbanować 90% uzytkowników a stanowisko Beatx nie zmienia się pod wpływem argumentów słyszących i ma twardo wyrobiony pogląd

dla niego mitem jest całe zagadnienie audio

przykro mi ze sie tak skonczylo i jesli bedzie chcial jeszcze tu dyskutowac to nie widzę przeciwskazań ale sprawdzmy na jakie tory skieruje się dyskusja jesli nie bedzie "chłopca do bicia"

Edytowane przez biniek
jeszcze nikt tu nie dostał bana a od 30 stron jest pyskówka w

Mnie to się widzi, że to jest taki PMS przed dzisiejszymi meczami i jutro już będzie dobrze :)

Osoby którym pomogłem, będą oceniać mój wkład pozytywnie.

Przeprowadziłeś staruszkę po pasach na drugą stronę ulicy ?

Jak najbardziej pozytywna postawa .

Przeprowadziłeś staruszkę po pasach na drugą stronę ulicy ?

Jak najbardziej pozytywna postawa .

Trochę się opierała ale przeprowadziłem - w obie strony :D

Dobra Panowie, godzinka do meczu i nie wiem jak wy ale ja idę na spacer.

Edytowane przez patrick.mc
  • Pokaż nowe odpowiedzi