Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Ale często to lepiej to efekt emocji a nie rzeczywistej różnicy technicznej którą może być słychać. Takie emocje mogą powstać np. po przeczytaniu nazwy firmy która sprzęt wyprodukowała. To częste zjawisko.

Zadając Wam tych parę niewygodnych pytań kilka stron wstecz, nie kierowałem się złością lub chęcią dokopania. Nie mam nic przeciwko testom, ale w tym wypadku nie mam złudzeń. W praktyce zawężacie mocno swoje możliwości i trochę bujacie w obłokach, stąd wnioski końcowe są takie a nie inne.

Edytowane przez Mrok

W praktyce zawężacie mocno swoje możliwości i trochę bujacie w obłokach, stąd wnioski końcowe są takie a nie inne.

Możliwe że bujamy w obłokach, ale na pewno w zgodzie z techniką. Inni bujają w obłokach w niezgodzie z techniką. Chodzi oczywiście o porównania. Każdy wybiera swoją drogę sam i ją stosuje.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Możliwe że bujamy w obłokach, ale na pewno w zgodzie z techniką. Inni bujają w obłokach w niezgodzie z techniką. Chodzi oczywiście o porównania. Każdy wybiera swoją drogę sam i ją stosuje.

A może to takie wzajemne bujanie w obłokach z tym, że jedna strona oczekuje bujania wg. ich zasad, a druga uznaje, że jej zasady bujania są całkowicie w zgodzie z ich oczekiwaniami i nie potrzebują udowadniać sobie, że bujanie może być jeszcze lepsze.

;)

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

A może to takie wzajemne bujanie w obłokach z tym, że jedna strona oczekuje bujania wg. ich zasad,

Też uważam że część osób tu piszących jest od "bujania". Pewnie stąd bierze się niechęć do praktycznego pokazania cudownych właściwości ich słuchu i skupiają się głównie na pisaniu o tych właściwościach ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Okazało się, że wyrównywanie poziomów i testy wg. Waszych "procedur" to też niesprawdzone przesłanki - powód już znamy, nie da się takiego testu miarodajnie wykonać w warunkach koniecznych do tego, by jednoznacznie stawiać jakieś wnioski.

Przy kablach sieciowych nie trzeba nic wyrównywać, a sama procedura jest prosta i miarodajna :)

Możliwe że bujamy w obłokach, ale na pewno w zgodzie z techniką

Moc wiary jest niepojeta ! :)

Przy kablach sieciowych nie trzeba nic wyrównywać, a sama procedura jest prosta i miarodajna :)

I nie ma problemu usłyszeć. Tysiące potwierdzeń tego faktu są niezaprzeczalne.

Moc wiary jest niepojeta ! :)

Nie znane są takie potwierdzenie. Jest tylko słowo pisane. Tak potwierdzać potrafi każdy.

Tzn jakie konkretnie fakty masz na myśli? No chyba nie odsłuchy, gdzie zmienne atakują sprzęt i słuchacza :)

Nigdy jeszcze żadne zmienne nie zaatakowały mnie podczas odsłuchów. Może coś jest ze mną nie tak? ;)

Nie stanowisz dla nich smakowitego kąska. ;)

patrcik.mc prosiłem bez chamstwa i wyzwisk - klikudniowy odwyk dobrze Ci zrobi

Fajnie, że tylko do mnie masz pretensje. Może już czas na Bocznicę? Bo z hi-fi to ten wątek nie ma nic wspólnego.

Ot, kolejny wypad frustratów z saloniku na forum.

Próbowałem rozmawiać ale widać jak gość niema nic do powiedzenia to zaczyna wyzwiskami sypać. Chyba nic nie trzeba dodawać, pokazał kim jest i gdzie jest jego miejsce.

Jakimi znowu wyzwiskami, kłamczuchu?

I na tym zakończmy historię pewnej persony.

Biniek zrobił to co zapowiadał - słuszna decyzja i pokazuje, że jest czujny w temacie.

Przestroga dla nas wszystkich, bo mamy wszyscy czasem dziwne zapędy. A nie to jest celem (hejt) tego miejsca.

Przejdzmy do decyzji Założyciela tematu jako do lekcji nie wracając do tego co za nami.

Szkoda, że się Tobą nie zajął - już zapomniałeś co napisałeś o mnie?

Nigdy jeszcze żadne zmienne nie zaatakowały mnie podczas odsłuchów. Może coś jest ze mną nie tak? ;)

Skoro tak, to i podczas ślepych odsłuchów też nie powinny dawać o sobie znać :))

Nudzicie się, czy może ktoś Wam za to płaci? ;-)

A już byś chciał wiedzieć :P

Skoro tak, to i podczas ślepych odsłuchów też nie powinny dawać o sobie znać :))

Do słuchania wykorzystujemy też oczy :) Nie można pomijać tego zmysłu bo się gubimy :)

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Gość kizol666

(Konto usunięte)

Do słuchania wykorzystujemy też oczy :) Nie można pomijać tego zmysłu bo się gubimy :)

Niektórzy też wykorzystują powonienie, jak zaczyna walić uzwojeniem jest to sygnał do tego żeby skręcić volume.

co napisałeś o mnie?

85bd25ef4171b87b33eb8e45e7109492.jpg

A tak na margiensie, jak widac kila osób ma do Ciebie jakies "ale," a Ty nadal nie wiesz o co chodzi.

No cóż, więc jak tego do dziś nie zrozumiałes, to zapewne tego nie zrozumiesz nawet za rok.

Pozostaje jedynie zrozumieć, że się "my" w tym temacie "nie zrozumieć". Zresztą nie tylko "my" bo jak widac - z innymi osobami też.

A powód? Patrz powyższe zdania.

Miłego wieczorku życzę

p.s.

Jak na razie to tylko Tobie przeszkadza ten temat w HiFi. Ale dla przypomnienia-nie ty o tym decydujesz gdzie i co się znajduje. I co najważniejsze - zawsze możesz na znak protestu dokonac McPatrykExit, coś na wzór Brexit'u.

Wpadasz po kilku dniach i znów "sadzisz" się na kilka osób.

Od kilku stron był spokój w temacie ataków i szerzenia pretensji wobec innych. Z przymrużeniem oka luźne pogaduchy o swoich subiektywnych wnioskach. Ty wpadasz i znów atak - w jednym poście na "dobry wieczór" - 3 osoby.

Proponuję zwolnić z atakami na innych i nie decydować za innych gdzie co ma się znajdować.

Tak będzie zdrowiej dla wszystkich, bo nie o kłótnie chodzi i wzajemne szarpanie się, ale może to też umknęło Twojej uwadze.

Edytowane przez MrArkowski

Nie rzucim ziemi skąd nasz ród! Nie damy pogrześć mowy. Polski my naród, polski lud, Królewski szczep Piastowy!

Poprawiłem przed Twoim postem :). Korekta mająca znaczenie i została przeprowadzona.

:)

Pozdrawiam

szczep Piastowy!

Mój "szczep Piastowy" kompletnie poza głównym - Królewskim Polskim. Odłączony definitywnie na mocy dekretu i umowy Kazimierza Wielkiego z Koroną Czeską.

Gość kizol666

(Konto usunięte)

Proponuję zwolnić z atakami na innych i nie decydować za innych gdzie co ma się znajdować.

Już jeden taki był co chciał decydować za wszystkich. Wszyscy wiemy jak skończył :)

Już jeden taki był co chciał decydować za wszystkich. Wszyscy wiemy jak skończył :)

Zawsze jest dla takich osób pewna możliwość:

z20041696IH,Ilu-ludzi-przeszlo-w-marszu-.jpg

Pomieszczenia nie wstawiał, a mojej akustyki się czepia.

A Ty masz jakąś "akustykę"? Pytam, bo nie dostrzegłem. Chyba, że wliczamy w to stół - a to przepraszam.

Pomieszczenia nie wstawiał

Jestem pewny, że serwer nie pomieści. Pozostawiłbym więc pomieszczenie tam, gdzie jest. Jak to przepchać przez łącza internetowe?! Spory ten pokój, w kabel nawet jakby zgruzowac i zmielić - nie przejdzie tyle ton gruzu.

Jak więc wstawić pomieszczenie na serwer…a to zagadka.

• Pokaż nowe odpowiedzi