Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Twoje naukowe podejście, koledzy na pewno będą wdzięczni za realne oświecenie i wielu może skorzystać na tym.

Ty poza teoriami bez zdolności ich obrony raczej też nikomu nie pomozesz i nie pomogłeś.

A lanie wody o "słodkości kabli i miętuskach w bezpieczniku" - każdy potrafi. Tak jak każdy potrafi wymyślić teorie, że kabel zasilający filtruje prąd jak filtr wodny.

Twoje naukowe teorie są znane Sly: "nie znasz się, nie przerzuciłeś tony sprzetu, nie stać Cię". Teorie naukowe "po byku"

No i teraz dodatek - dywan to urządzenie. Zapytam - może być krajowy, czy koniecznie perski?

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Ale w innych tematach też nigdy nic nie napisał nt audio. Pisze tylko szydery....hauhau....auuuu... :-)

Znawca każdego wpisu. Pomimo uslinego sledzenie moich wpisów - mylisz się. Zresztą nie pierwszy i nie ostatni raz.

A Twoje ataki to zwykła bezsilność, że ktoś potrafi publicznie pokazac bzdury jakie piszesz.

I wiesz…jakoś mnie to nie boli, że Twój jedyny cel jaki sobie znalazłeś to głupie komentarze (przy okazji wpadki) na moje posty.

I na koniec…jak tam z tymi kablami, to co w końcu powoduje, że kabel zasilający filtruje prąd jak filtr wody filtruje wode?

Bo to dosyć ciekawa teoria na którą nie raczyłeś odpisać pomimo zapytań ze strony kilku osób.

Pamiętajcie..

.. w Święta sprzęt gra lepiej ;)

Wesołych Świąt !

Sprzęt zawsze gra tak, jak tego chcemy..czasem jak nie chcemy gra gorzej. Ale to zazwyczaj efekt albo znudzenia, ale dostrzeżenia na horyzoncie nowego.

A w święta… masz rację, w świeta wszystko lepiej smakuje -nawet muzyka!

Wolę poznawać płyty, dyskutować o nich ze znajomymi niż tracić czas na chłodzenie czy ocieplanie systemów wydając kupę kasy.

Pozdrawiam :)

Bo masz serce melomana, nie napakowałeś głowy bełkotem marketingowym "to działa". Zresztą jak widac po wpisach - często nawet bez zdolności obrony własnych, a może cudzych - zasłyszanych teorii.

Więc skupiasz się na muzyce, nie na kabelkach.

Nie zmieniaj tego, bo w muzyce chodzi o muzykę. W audiofilii chodzi o sprzęt. To dwa różne światy.

Hau....hau...auuuu.... :-)

Widac Twój poziom. Nie spodziewałem się niczego innego. Wyszło kto Waść. A tak w ogóle to - ziew.

Tak sobie czytam Twoje wpisy i żaden nie jest na temat audio. Same kpiny, szydera i poklepywanie po pleckach innych podobnych Tobie. Może pokażesz swój system, zobaczymy jakie efekty daje to Twoje naukowe podejście, koledzy na pewno będą wdzięczni za realne oświecenie i wielu może skorzystać na tym. Pokaż swój system, bądź wiarygodny... :-)...bo wiesz, w gębie to każdy szczekający ratlerek jest mocny.

Stara śpiewka. Nie jest to zbyt mądre, bo posiadanie czegokolwiek jeszcze nigdy i nigdzie nie uczyniło z nikogo eksperta. A jeśli ktoś pisze, że nauka go nie interesuje, a wiedzę czerpie z zasłyszanych podczas popijaw urywków, to już dalej nic nie trzeba pisać.

.. w Święta sprzęt gra lepiej ;)

U mnie już zaczęły poprawiać jakość brzmienia a będzie lepiej ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Koty tak nie miauczą ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Koty tak nie miauczą ;-).

Jak widac nie tylko.

Ale to chyba ta "merytoryczna wypowiedz"…a może "pomoc". Ewentualnie pozostaje jeszcze "obrona własnych teorii".

Edytowane przez MrArkowski

Widac Twój poziom. Nie spodziewałem się niczego innego. Wyszło kto Waść. A tak w ogóle to - ziew.

Wypuszczasz na własne ryzyko :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hahahaaha. Biedny…

Ukryta Zawartość

To nie koty, to ujadające ratlerki... :-)

To ratlerki też masz ? Jak tolerują się z kotami ? ;-)

Hahahaaha. Biedny…

Ale dzikun, ale sympatyczny bo "negocjator" cały czas pracuje lewo-prawo.

Mam....na forum...i jest niezły ubaw... :-)

Kto ma przewagę ?

Ale dzikun, ale sympatyczny bo "negocjator" cały czas pracuje lewo-prawo.

Kto ma przewagę ?

Brakuje jedynie dobrej filtracji, kremowego posmaku i szczypty głębi… o nie, głębia jest, jak wskakuje na oparcie sofy :)

Hehehe jaki zwierzyniec psy, koty, lisy, króliczki...

Świątecznie! Kolorowo.

W temacie mitów jednak, bo padło pytanie (poza głównym Forum) czy ten opis o tych migdałkach to był żart -NIE, to słowa recenzenta, audiofila.

Gość Junior_AudioMix_Konin

(Konto usunięte)

Wyświetl postUżytkownik Junior_AudioMix_Konin dnia 25.03.2016 - 15:40 napisał

Wolę poznawać płyty, dyskutować o nich ze znajomymi niż tracić czas na chłodzenie czy ocieplanie systemów wydając kupę kasy.

Pozdrawiam :)

Bo masz serce melomana, nie napakowałeś głowy bełkotem marketingowym "to działa". Zresztą jak widac po wpisach - często nawet bez zdolności obrony własnych, a może cudzych - zasłyszanych teorii.

Więc skupiasz się na muzyce, nie na kabelkach.

Nie zmieniaj tego, bo w muzyce chodzi o muzykę. W audiofilii chodzi o sprzęt. To dwa różne światy.

Wiesz, poniekąd tak jest. Zawsze stawiałem muzykę ponad sprzęt. Cieszył mnie nawet Denon DM37 którego kupę czasu używałem i naprawdę fajnie grał jak na gabaryty swoje.

Wszystko też rozbija się o finanse. Coś na pewno zmienię. Ale powoli. Będzie co będzie :)

pzdr

Wiesz, poniekąd tak jest. Zawsze stawiałem muzykę ponad sprzęt. Cieszył mnie nawet Denon DM37 którego kupę czasu używałem i naprawdę fajnie grał jak na gabaryty swoje.

Wszystko też rozbija się o finanse. Coś na pewno zmienię. Ale powoli. Będzie co będzie :)

pzdr

I cieszy, że kupić chcesz lepszy sprzęt. Pewnych rzeczy nie przeskoczysz w rozwiązaniach tańszych. Ale to nie oznacza, że tak to działa bez końca i zawsze zmierza w stronę "lepszego". W pewnym momencie zyskujemy inną jedynie sygnaturę brzmienia. W niej dostaniemy albo ciut lepszą średnicę albo doł (dla przykładu).

Ale ani tu, ani tu nie oznacza to niczego innego jak "subiektywnego" polepszenia w pewnym zakresie. Więc jest jakiś kierunek, jakiś sens. A obok tego pełno bzdur i kompletnie nie mających żadnego wpływu na brzmienie kosmicznych wynalazków, które wg. oceny pewnych ludzi wpływają na zdolność do "policzenia ilości migdałek u wokalistki".

Urządzenia audio nigdy nie miały na celu grać naturalnie, miały na celu przedstawiać muzykę w sposób pod nas subiektywnie jak najblizszy naszemu wyobrażeniu. Stąd tylu amatorów Denon'a, Yamahy, McIntosh'a czy innych marek. Bo każda marka oferuje pewien rodzaj brzmienia, kompletnie inny od konkurencji. I żaden z tych rodzajów brzmień nigdy nie oznacza NATURALNOŚCI BRZMIENIA.

Natomiast audiofil uważa, że po wpięciu 3 cm. drucika w sieci uzyska naturalne brzmienie…niektóre wynalazki jak widac nawet nie trzeba wpinac czy podłączać. Sam fakt ich posiadania wystarczy by uzyskac doskonałe zmiany, natychmiast słyszlne.

I to nie żart, to tweirdzenie "znawcy", który uważa się za recenzenta produktów audio.

Gdzieś jest granica rozsądku i normalności. Ten temat pokazuje, że rozsadek i normalność bywa na imprezie lub zostaje w domu, gdy audiofil robi zakupy.

pzdr.

I ty to wiesz o czym syszałem...

jak nie?

Udowodnić Ci? Bardzo proszę:

I kto tu dużo pisze i bez sensu?

I jak już pisałem - Sly nie masz pojęcia o ludziach z drugiej strony "monitora", więc nie wiesz o czym słyszałem, a nawet co miałem, mam lub czym się zajmuję.

A ciągle tworzysz opinie o cudzym zyciu nie mając bladego pojęcia kim jest druga strona. Nie nauczysz się nigdy niczego. A na pewno tego, by nie wypowiadac się o drugiej osobie nie mając wiedzy kim ona jest i czym sie zajmuje, co miała, co słyszała itd.

Więc dla Twojej informacji - nie handluje marchewką. Skarpetkami też nie. Na tym się nie znam.

Ożesz Ty !!! Rozgryzłem cię !!! Nawet się widzieliśmy nieraz. Ale niech zostanie jak jest....:)

Ożesz Ty !!! Rozgryzłem cię !!! Nawet się widzieliśmy nieraz. Ale niech zostanie jak jest....:)

Kolego Piotrze to tak do mnie? Czy o mnie? Bo z tym widzeniem…chyba nie miałem przyjemności poznać Szanownego Kolegi.

Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie by to zmienić.

Ukryta Zawartość

Ja pitole !!!

Że aż tak sly-a śledzili. A ja podejrzewałem, że to nie człowiek :(

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi