Skocz do zawartości
IGNORED

Trójka czy Trujka... Dobra zmiana w programie 3 PR

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj

A nie powiem. Wtedy nie będzie zagadki.

Dla ułatwienia codziennie na kilku kanałach, w tym naziemna.

Przypomniałem sobie że kiedyś był o tym oddzielny wątek, ale co tam skoro juz zacząłem...

Nie żeby to nie miało związku z naszą Trójeczką. Kiedyś to była zagadka i tam, ale nie pamiętam prowadzącego i w jakiej audycji...

Magdalena Jethon wśród redaktorów Soku z Buraka. Takiej 3 chcecie? 

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Oczywiście!

Inteligentnej satyry nigdy dość :)

Bo od smętnej i prymitywnej propagandy pisdzielców i katoprawaków już się chce rzygać (excusez le mot)

Ona (ta pizdracka satyra) - mało, że jest smętna, smutna, nudna, prymitywna i ponura.

A dlaczego jest właśnie taka?

Ano - bo ona jest zwyczajnie, prostacko i na chama (pisia norma i niepisany obyczaj) - ukradziona! 

I na siłę, sztucznie aż do bólu - wprdolone są tam inne teksty. Co jest raz - obrzydliwe, dwa - karalne. Bo złodziei się karze.

( przynajmniej tak kiedyś było...)

Pamiętacie, jak Balcerek w Alternatywach 4 opowiadał dowcip i musiał zmienić w opowieści Ruskiego na Amerykanina?

No to wiecie, co mam na myśli.

"- ...aż mu walonki spadły".

?

W dniu 25.03.2020 o 19:29, Bezlitosna Niusia napisał:

A ze stacji internetowych wciąż i bez przerwy polecam paryski FIP.

Do tego moze być BBC 6, londyńskie jazz.fm.

Plus setki innych jak się trochę poszuka.

12 godzin temu, jezz napisał:

Do tego moze być BBC 6, londyńskie jazz.fm.

Plus setki innych jak się trochę poszuka.

Dzieki wszystkim za każdą stację, będę miał czego słuchac.

Trzymaj się zdrowo.

W dniu 27.03.2020 o 15:16, toptwenty napisał:

Top Gear

Jeszcze raz dzieki za jazz. Na dzisiejsze dni podpasowało mi bardziej od Deep Purpli i Iron Maiden których koncert letni chyba się nie odbędzie. Cos tak pesymistycznie zaczyna nachodzic...

29 minut temu, andaudion napisał:

Dzieki wszystkim za każdą stację, będę miał czego słuchac.

I koniecznie włącz ten fip polecany przez @Bezlitosna Niusia.

Bardzo dużo, bardzo ciekawej muzyki, bardzo rzadko spotykanej w polskim radio.;)

Jedna z najlepszych stacji jakie słuchałem.

A może i najlepsza.

Sa też fipy z podziałem na różne gatunki muzyczne.

Pozdrawiam.

Jazz.fm lubi moja córka?

Edytowane przez jezz
  • 2 tygodnie później...

Widzę że Wojtek Mann świetnie radzi sobie poza Trójką. To tylko potwierdza że stacja dziennikarzami stoi. Same reklamy, muza z kompa itp. nie wystarczą.

A ja wyszperałem w książeczce "Humor zeszytów" takie coś, bardzo w temacie, zresztą:

"Radio jest cudownym, demokratycznym wynalazkiem, który mogą słuchać ślepi i oglądać głusi".

I drugie, ku pokrzepieniu serc podczas domowego uwięzienia:

"Wieś była samowystarczalna - kobiety dostarczały mleka, mięsa i skór".

Będzie dobrze!?

23 godziny temu, skynyrd napisał:

Ach... żyć w tamtych czasach

Życie w tamtych czasach było wstrętne. Pamiętam jak na wypłatę, a pracowałem jako informatyk w banku dostałem 25 zielonych. Pojechałem do Pewexu gdzie kupiłem za 19 zielonych wycieraną bruzę, a za resztę miałem przeżyć do końca miesiąca. Po kilku dniach złożyłem wypowiedzenie i odtąd mam wstręt do komuny i wszelkich odmian dyktatury.

PS- zamiast tej bluzy mogłem kupić płytę winylową. Najtańszy odtwarzacz CD Techcsa kosztował 120 zielonych, czyli pół roku pracy bez jedzenia.

No k..a fajne czasy ja p...lę. Jedyne co trzymało przy życiu to audycje w Trójce. Teraz to nawet to zabrali.

Edytowane przez andaudion
21 minut temu, andaudion napisał:

No k..a fajne czasy

Facet handlował walutą pod bankami PKO i Pewexem za zgodą SB, więc dobrze mu się za młodu powodziło. 

W dniu 28.03.2020 o 20:32, jezz napisał:

I koniecznie włącz ten fip polecany przez @Bezlitosna Niusia.

Bardzo dużo, bardzo ciekawej muzyki, bardzo rzadko spotykanej w polskim radio.;)

Jedna z najlepszych stacji jakie słuchałem.

A może i najlepsza.

(...)

Ale jaja, teraz Breakout leci.

Jestem Europejczykiem.

He, he...?

Gwarantuję, że Koledzy, którzy sobie tę stację ustawili do słuchania, jeszcze się nieraz zadziwią sążniście.

Przez kilkanaście lat, od kiedy słucham FIP - zaskakiwali mnie setki razy granym repertuarem.???

33 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Ale jaja, teraz Breakout leci.

Nie pierwszy raz?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jezz
W dniu 27.03.2020 o 17:31, argus napisał:

Oczywiście!

Inteligentnej satyry nigdy dość ?

spacer.png

Cytat

"18 maja 2019. W moich mediach społecznościowych skrzynki zaczynają puchnąć od wiadomości: „zdychaj, niech stanie się krzywda tobie i twojej rodzinie”. Okazało się, że #sokzburaka umieścił u siebie wymyślony cytat, rzekomo mój. Pod postem setki linczujących mnie komentarzy."-pisze Magdalena Ogórek

Ukryta Zawartość

Nikomu nie życzę doświadczyć tej inteligentnej satyry.

Tym razem przepiękny "argus" ci wyszedł...

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

29 minut temu, Jaro_747 napisał:

Biedne PiSioki nawet w święta muszą robić na propagandowym poletku.

A gdzie ty widzisz propagandę? Często ją widzisz? Masz moczenia nocne?

Czy dalej widzisz wysublimowaną satyrę?

spacer.png

Cytat

"Bardzo żałuję swojej decyzji jaką wtedy podjęłam. Miałam 18 lat, czułam, że jestem za młoda, nie byłam w stanie wychować tego dziecka. Usunęłam ciążę i bardzo tego żałuję. Ale cóż, wiem, że muszę żyć dalej, teraz staram się dobrze służyć Polsce, Polakom i Polkom" – taka treść pojawiła się na obrazku, który niedawno pojawił się w Internecie. Autor powołał się na wywiad posłanki, którego... nigdy nie udzieliła. Opatrzony jest komentarzem "M. Wasserman ZAMORDOWAŁA własne dziecko, a teraz będzie wystawiać świadectwo moralności D. Tuskowi. TO SĄ JAKIEŚ KPINY!!!"

Cytat

Małgorzata Wassermann, posłanka Prawa i Sprawiedliwości, padła ofiarą ohydnego kłamstwa. Powołując się na rzekomy wywiad, którego Wassermann nigdy nie udzieliła, w Internecie opublikowano obrazek, jakoby posłanka miała w wieku 18 lat usunąć ciążę. Wassermann poczyniła już stosowne kroki prawne.

Ukryta Zawartość

Cytat

Małgorzata Terlikowska pozywa twórcę „Soku z buraka” za mem zarzucający jej aborcję Publicystka Małgorzata Terlikowska wytoczy proces karny autorowi fanpage’a facebookowego „Soku z buraka” za napisane, że przeszła aborcję. - Przeciwko każdemu, kto będzie powielał te kłamstwa, zostaną podjęte stosowne kroki prawne - zapowiedziała. Podobne działania podjęła posłanka Małgorzata Wassermann.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A co mnie to do k.. nędzy obchodzi?

Poczekaj do następnego posiedzenia Sejmu to sobie Godek posłuchasz i zobaczysz cyrk politycznej hipokryzji w wykonaniu posłów PiS.

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

A co mnie to do k.. nędzy obchodzi?

Świństwa we wszystkich powinny budzić odrazę.

"Pani prowadząca w trójce mówi, ze Niewiarygodne przygody Marka Piegusa to książka, do której, do dziś lubi wracać.

Nie dziwne to jednak, przecież Zbigniew Nienacki był mistrzem takiej literatury."?????????

A najlepsze było jak Marek Piegus ścigał pływającą dryndą Wieńczysława Nieszczególnego w Skiroławkach.

A gdy już go dognał - zrobił mu laskę w pobliskich krzakach.

Fajna powieść. Dużo zwrotów akcji.

Cytat

Byli dziennikarze Trójki chcą założyć swoje radio. Trwa zbiórka pieniędzy.

Wojciech Mann, Magda Jethon, Jan Chojnacki i Wojciech Waglewski - to zaledwie kilka z długiej listy nazwisk osób, które mamy usłyszeć w Radiu Nowy Świat, zainicjowanym przez grupę Ratujmy Trójkę.

spacer.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Okazuje się, że do stworzenia całkiem nowego radia, ale opartego na najlepszych tradycjach dawnej Trójki, zgłosiło akces bardzo wielu trójkowych dziennikarzy. Z różnych względów nie mogę dziś wymienić wszystkich nazwisk, ale niektóre jak najbardziej: Jerzy Sosnowski, Małgorzata Maliborska, Fisz, Anna Krakowska, Wojciech Waglewski… "

3 godziny temu, notoryczny napisał:

Dlaczego na tej liście nie ma A.Gacek hmm

Też na to zwróciłem uwagę. A zapytałem ją o wspólny projekt z Mannem, w odpowiedzi się uśmiechnęła co odebrałem jako potwierdzenie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.