Skocz do zawartości
IGNORED

CD ma się dobrze…a jednak umiera. Co w przyszłości? Pliki.

arkadowski

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko jest na forum - na którym podobno długo też jesteś.

Nie - sam zrobiłem.

To w takim razie żaden Zoller ale ordynarny DIY.

Pomierzyłeś to-to chociaż?

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Nie masz lepszych autorytetów?

To nie autorytety - tylko ludzie, którzy coś robili z kompami

Równie dobrze polecam czytanie computer-audiophile

Co się tak gorączkujecie? :-)

To w takim razie żaden Zoller ale ordynarny DIY.

Mówi ci coś mój nick? :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

A co mi ma mówić?

A już wiem.

Filtry do kabli głośnikowych.

Czary-mary.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Rochu....bądź poważny.... :-)

Ale symptomatyczne jest jedno - nikt nie zwrócił uwagi na to co napisałem - transport cd może grać rewelacyjnie....lepiej niż pliki.

I ja to słyszałem - a wy nie :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Ale symptomatyczne jest jedno - nikt nie zwrócił uwagi na to co napisałem - transport cd może grać rewelacyjnie....lepiej niż pliki.

Napisałeś coś tak oczywistego, że szkoda na to uwagi.

Przy czym nie "może grać" a "gra".

Słyszałem to setki razy gdy trawiony złudną nadzieją bawiłem się w PC-Audio.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Prywatnie lubię Piotra (Piopio) ale nie jest on dla mnie żadnym autorytetem. Zwłaszcza po porażce jego prezentacji.

Żal czytać tą bufonadę.

Panowie

Załóżcie - mentalnie, przez chwilę - że naprawdę wiem o czym piszę. Nie jestem zamknięty na nic. A wy macie chyba jakąś misję. Ja nikomu niczego nie wmawiam, nie zalecam, nie odrzucam. Jak wam pasuje co i jak słuchacie - to naprawdę super. Cieszę się :-)

I naprawdę nie rozumiem (ale nawet nie chcę rozumieć) waszych zgryźliwości. Widocznie musicie mieć rację - rozumiem,vtakie hobby :-)

Elberotha i Piopio też próbujecie zdyskredytować - a ja tylko podaję autorów postów na techniczne pytania komputerowe. Oni pisali, to pamietam. To nie są moi guru - pytający jak poczyta i sprawdzi - to sam wyciągnie własne wnioski. Na co namawiam. I namawiam wszystkich na większą otwartość i mniej zapatrzenia w swoją moją mojszą rację - bo to nie rozwija...

Dystansu trochę...dobranoc... :-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panowie

Załóżcie - mentalnie, przez chwilę - że naprawdę wiem o czym piszę. Nie jestem zamknięty na nic. A wy macie chyba jakąś misję. Ja nikomu niczego nie wmawiam, nie zalecam, nie odrzucam. Jak wam pasuje co i jak słuchacie - to naprawdę super. Cieszę się :-)

I naprawdę nie rozumiem (ale nawet nie chcę rozumieć) waszych zgryźliwości. Widocznie musicie mieć rację - rozumiem,vtakie hobby :-)

Elberotha i Piopio też próbujecie zdyskredytować - a ja tylko podaję autorów postów na techniczne pytania komputerowe. Oni pisali, to pamietam. To nie są moi guru - pytający jak poczyta i sprawdzi - to sam wyciągnie własne wnioski. Na co namawiam. I namawiam wszystkich na większą otwartość i mniej zapatrzenia w swoją moją mojszą rację - bo to nie rozwija...

Dystansu trochę...dobranoc... :-)

Nie wziąłeś pod uwagę że mamy podobne doświadczenia do Twoich a jednak zupełnie inne wnioski ? Że gościliśmy Piotra u siebie gdzie niejednokrotnie prezentował możliwości swojej konfiguracji co zawsze kończyło się porażką? Że może któryś z nas utopił masę kasy w Computer Audiophile i nie dało to żadnego pozytywnego efektu a było robione według pewnego powszechnie dostępnego i opiewanego na forach zamysłu? Że mamy za sobą setki godzin odsłuchów i to naprawdę porządnych klocków po to aby mieć pewien punkt odniesienia jak grać powinno a CA kompletnie się w tym nie mieści? Obawiam się że właśnie tego Ci brakuje. Odpowiedniego punktu odniesienia i samodzielności.

Brakuje Ci także dystansu. Do siebie.

Po prostu się rozczarowaliście. Ja nie. I wiem, że mi ga lepiej niż z laptopa i wam :-)

Wesołych :-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Po prostu się rozczarowaliście. Ja nie. I wiem, że mi ga lepiej niż z laptopa i wam :-)

Wesołych :-)

Po prostu przy naszym punkcie odniesienie temu dźwiękowi jeszcze sporo brakuje.

Wzajemnie ;-)

przy naszym punkcie odniesienie

No nareszcie! :-)

Wg. mojej opinii plikowce poza wygodą w obsłudze i możliwością skakania po utworach i miedzy plytami nie dają nic więcej niż dobre odtwarzacze CD.

Dzwiekowo mnie osobiście nie przekonały i u mnie stare , poczciwe CD gra po prostu lepiej.

Najlepszą prezentacje plików slyszalem z DCS Rossini (po RJ45 ) ale i tak mnie to nie przekonało aby pozbyć się transportu CD.

Gość

(Konto usunięte)

Wg. mojej opinii plikowce poza wygodą w obsłudze i możliwością skakania po utworach i miedzy plytami nie dają nic więcej niż dobre odtwarzacze CD.

Dzwiekowo mnie osobiście nie przekonały i u mnie stare , poczciwe CD gra po prostu lepiej.

Najlepszą prezentacje plików slyszalem z DCS Rossini (po RJ45 ) ale i tak mnie to nie przekonało aby pozbyć się transportu CD.

:-))) miłego słuchania...

Jarku nie chodzi o pozbywanie się wspaniałych transportów cd...

dla mnie wkładanie płyty do szufladki odtwarzacza CD jest przyjemnością i nie wiem z czego to wynika ;-) powiedzcie jak tu z przyjemności rezygnować toć to masochizm!

Jedynie martwi mnie gdzie te płyty trzymać bo ciągle ich przybywa.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

No nareszcie! :-)

Widać jest nieco wyżej jeśli chodzi o jakość niż Twój. Tak czasami bywa. A to Twoje LFD w środku wygląda mocno za skromnie w porównaniu do ceny. 6.000 USD za co przepraszam? Chętnie tego kiedyś posłucham.

IMG_2575_zpsr5a1bfkl.jpg

Zaraz zaraz . 6000 dolców za to urządzenie ze zdjęcia ? ehehehehee

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zaraz zaraz . 6000 dolców za to urządzenie ze zdjęcia ? ehehehehee

Z ceną mogę się mylić ale znalazłem aukcję na ebay'u za 800 GBP używka.

Tranzystory mocy hitachi, kondensatory zasilania elna, rezystory zwykłe metalizowane. Może gra ok ale cena przesadzona. Cena za audiofilską otoczką.

CD mają się dalej bardzo dobrze bo jakość dzwięku z CD-ka jest nadal bardzo wysoka (zwłaszcza z dobrego odtwarzacza) i HD audio owszem wnosi to i owo, ale dalej nie ma przełomu i dostęp do tego jest bardzo ograniczony. Gdyby CD umierało, to ludzie oddawali by to na kilogramy jak dawne kasety czy VHS, a nic takiego nie zauważyłem. W empiku/MM/Satrurnach dobre płyty dalej stoją wysoko po 75-100 pln sztuka.

Rynek za kilka lat będzie wyglądał tak: CD wciąż umiera, młodzież lubi pliki, wzrost sprzedaży LP.

;)))

Z powodu przechodzenia na pliki, możecie mi spokojnie wysyłać Wasze hajendowe odtwarzacze.

Z racji spodziewanej ilość jest to dla mnie problem, ale dam radę. ;)

Ja natomiast chętnie przygarnę te wszystkie zripowane kolekcje płyt CD.

Ok. Udostępnię Ci na Chomiku :) :) :)

Trochę późno info, ale sporo poleciało już via Allegro za tzw. przysłowiowy "grosz".

Kwestia co się lubi.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Rozumiem, że po sprzedaży płyty CD skasowałeś zripowane z niej pliki?

Rochu prosił o nośniki fizyczne, a nie ripy, ale tych Tonie Rochu przynajmniej ja nie oddam, gdyż są w użytku. W razie ripow, pisz prosze na PW :)

MrArkowski, trzeba było dać znać, kupiłbym te płyty po 2gr, 1gr byś był do przodu :).

Prywatnie lubię Piotra (Piopio) ale nie jest on dla mnie żadnym autorytetem. Zwłaszcza po porażce jego prezentacji.

U Piotra byłem na prezentacji PC audio. Zażyczyłem sobie porównana PC audio + DAC Oppo 105 D vs samo Oppo. Pliki z Tidal oraz z dysku. Niestety zero różnicy. Słyszał ją tylko Piotr.

Rewanż miał być u mnie w domu ale Piotr się wymigał po kilku obietnicach.

Szkoda kasy na PC Audio (przynajmniej tej proponowanej przez Piotra).

A czy wiecie o tym, że zanim powstanie CD to wcześniej musi powstać plik na bazie, którego to CD zostanie wytłoczone? Czy to przypadkiem nie degraduje dźwięku?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.