Skocz do zawartości
IGNORED

subwoofer do stereo?

kuba2955

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Mam zestaw NAD C 326BEE oraz Monitor Audio Bronze 2. Podoba mi się jak to gra, jednak brakuje trochę niskich tonów. Myślałem o subwooferze z serii bronze W10 jednak cena jest za duża. Co myście polecili, żeby grało na podobnym jakościowo poziomie jak mój sprzęt?

https://www.audiostereo.pl/topic/126455-subwoofer-do-stereo/

Jesli nie chcesz popsuć jakości dźwięku Twojego systemu, to niestety musisz zastosować dobry subwoofer, który oferuje szybki, bardzo dobrze kontrolowany bas. Niestety wszystkie tańsze konstrukcje kompletnie nie nadają się do muzyki, za to dobrze sprawdzają się w kinie domowym.

Podaj proszę, jak duże jest pomieszczenie odsłuchowe oraz w jakim budżecie chciałbys się zmieścić.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe?

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

pomieszczenie 15 metrów kwadratowych

Z tego co przejrzałem na szybkiego to sumiko s5 jest minimalnie droższe od rela t5

A to przepraszam, mi się udało z bardzo dużym upustem S.9 dostać i było zdecydowanie taniej niż odpowiednik REL'a (nawet po upustach).

Ja mam taniutkie MA radius 360.Malutki i szybki.Ale zejścia basu do piekieł Nie daje.I połączenie jedynie wysokopoziomowe,przy innych musiałem co chwila latać i coś podkręcać.

Pytanie do @puszkin.Uzywasz subwoofera z ls50?Przymierzam się do tych kefow,a pan w salonie audio stwierdził,ze sa one tak szybkie i precyzyjne,ze zgranie z nimi suba graniczy z niemożliwością i kosztuje niemało.

W takim razie na pewno proponuję jeden z modeli subwooferów REL, w Twoim przypadku wystarczy już model T0 (http://q21.pl/rel-t-zero-kredyt-10x0-dostawa-gratis.html) lub wyższy i lepszy T/5I (http://q21.pl/rel-t-5i.html). To niezbyt duże gabarytowo subwoofery, jednak 15m2 bez żadnego problemu bardzo dobrze nagłośnią, wspomogą Twoje kolumny.

Alternatywą jest Sumiko S.0 (http://q21.pl/sumiko-s-0.html). To bezpośrednia konkurencja subwooferów REL.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Ja mam taniutkie MA radius 360.Malutki i szybki.Ale zejścia basu do piekieł Nie daje.I połączenie jedynie wysokopoziomowe,przy innych musiałem co chwila latać i coś podkręcać.

Pytanie do @puszkin.Uzywasz subwoofera z ls50?Przymierzam się do tych kefow,a pan w salonie audio stwierdził,ze sa one tak szybkie i precyzyjne,ze zgranie z nimi suba graniczy z niemożliwością i kosztuje niemało.

Tak, mam LS-y + rel-a i zgrywa się to bardzo fajnie. Wydaje mi się, że ciężko znaleźć podłogówki w kwocie 5 K nowe, które dadzą tyle basu co rel i tyle przestrzeni i detaliczności co Ls-y.

pozwolę sobie podpiąć się pod temat.

REL T-5 vs T-Zero.

T-Zero jest w zupełności wystarczający mocowo i gabarytowo do mojego pokoju.

jednak nie mogę znaleźć nigdzie testów.

wszędzie piszą o T-5 i wyższych modelach.

ktoś może coś powiedzieć o T-0?

sub nie jest u mnie koniecznością póki co, bom na kupnie wzmacniacza/ampli stereo.

amplituner kina domowego, który dostałem w prezencie idzie w odstawkę - się nie sprawdza i już.

głośniki mam Quantum 673, pomieszczenie ok 18m2, a muzyka, to Zappa, Pink Floyd, Jethro Tull, Dire Straits, Mudy Waters, King Crimson, Chuck Mangione, George Benson, czyli trochę rocka, trochę bluesa, trochę lekkiego jazziku, ciutkę klasycznej, różnego rodzaju wokale, a no i dla Żony Pop, elektroniczna, dla Córeczki Fasolki ;)

po wyborze wzmacniacza/ampli stereo może się okazać, że przy mojej akustyce i tych monitorach suba nie będę potrzebował.

jednak biorę taką możliwość pod uwagę, że będzie potrzebny, w związku z tym "doktoryzuję" się w temacie już wcześniej.

dla mnie parametry T-0 są wystarczające i można go już kupić za 1300zł.

T-5 jednak kosztuje sporo więcej, bo to już tyle co planuję przeznaczyć na wzmacniacz/ampli stereo.

stąd moje dylematy, zapewne ciut na wyrost, ale wybaczcie moje "asekuranctwo" finansowe ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.