Skocz do zawartości
IGNORED

Ogólne dysputy na temat sytuacji forum

neomammut

Rekomendowane odpowiedzi

Drogi BeatX. Zrozum wreszcie, że jedyną racją Twojego (i "niesłyszących" kolegów) istnienia tutaj są właśnie "słyszący", z których się nabijacie. Bez nich w zasadzie Was nie ma. Wszystkie konkurencyjne fora założone przez przeciwników "audio voodoo" albo upadły, albo dogorywają. Po prostu idea, że wszystko gra tak samo - chociaż sama w sobie z pewnością świeża i odkrywcza - jest jakby mało perspektywiczna... ;-)

Tu masz rację :)

Konkurencyjne fora audio, w których pisało się o tym że /w dużym skrócie/ każdy sprzęt gra tak samo, padły z racji małej aktywności użytkowników.

No bo ile można pisać o wzmacniaczach, pomijając ich aspekty brzmieniowe? :)

Tutaj ludzi przyciąga sensacja i telenowela.

I jednych, i drugich ;)

Na audiostereo.pl siedzi dużo ludzi, jest wiadoma oczywista kontrowersja, to i będzie się działo :D

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

To chemia mój "fizyku" :-) człowiek jest maszyną biochemiczną.

Człowiek to tylko maszyna sterowana procesami chemicznymi!, Brrr...:(.Wam tez sie tak zimno zrobilo?

Człowiek to tylko maszyna sterowana procesami chemicznymi!, Brrr...:(.Wam tez sie tak zimno zrobilo?

Mnie nie. Wszak maszyna ta zapewnia mi temperaturę 36'6 C :-) całkiem komfortowo :-)

W.

Mnie nie. Wszak maszyna ta zapewnia mi temperaturę 36'6 C :-) całkiem komfortowo :-)

♪♫Nic nie może przecież wiecznie trwać♪♫

Memento mori, Chlodniej?:D

♪♫Nic nie może przecież wiecznie trwać♪♫

Memento mori, Chlodniej?:D

Nic, a nic :-) Wszak śmierć i narodziny to pełnia procesu istnienia fizycznego na ziemi "tej Ziemi" :-) Ale dajmy już spokój, nie o tym ten wątek :-)

Serdeczności.

Włodek.

To był tylko taki skrót myślowy. O ile pamiętam ustalenia przeciwników audio voodoo, mogą różnić się dźwiękiem kolumny głośnikowe oraz wzmacniacze lampowe. Cała reszta jest już poniżej progu percepcji ludzkiego słuchu. Coś pokręciłem? ;-)

Nie mogę się wypowiadać za innych, ale jeśli o mnie chodzi to tak.

mój "fizyku"

Prosiłem o zrezygnowanie z kpin, są nie na miejscu.

Człowiek jest jednostką duchową, w wymiarze fizycznym istnienie podtrzymywane jest pomocniczymi procesami, w tym rzeczywiście biochemicznymi, lecz niestety miłość, wyrzeczenia, gotowość poświęcenia życia za drugą osobę, ukochaną, zdecydowanie wykracza poza czystą mechanikę procesów, nawet poza czynności matematyczne mózgu, który jest zaawansowanym komputerem, posiadanym przez każdego z nas.

By być w 5 wymiarze trzeba spełniać odpowiednie warunki. Dla ułatwienia dodam , że tam kreacja następuje myślą. Chcesz mieć zestaw TOP HiEnd kreujesz i masz. :) Ale działa również w drugą stronę. :)

oj Arto, Arton...

Arton masz bardzo płytkie myślenie, nie zdajesz sobie sprawy że każdy dobrze dopracowany produkt wymaga dużych lub bardzo dużych nakładów finansowych. I to jest to dla czego w ogóle w kablach tylko czasem coś tam sobie dłubię bez napinki bo mnie po prostu nie stać żeby pójść bardzo mocno do przodu.

Tak, kabel wymaga baaardzo duuuużych nakładów i finansowych i intelektualnych. Bierze się kawałek kabla, wkłada go w fikuśną koszulkę, przykręca lub lutuje dwie wtyczki. Potem tylko parę zdań legendy o cudownych splotach i 5% odzyskanej energii i gotowe. A naiwnych nie brakuje ;)

Pytałem cię w innym wątku o wyjaśnienie problemu dopasowania w liniach długich. Prosiłem o podanie warunków, które musi spełniać kabel, by można było mówić o dopasowaniu. Odpowiedzi nie otrzymałem. A są to dosyć podstawowe pojęcia, które ekspert od kabli powinien mieć w małym paluszku. To co napisałeś przed moimi pytaniami świadczy o tym, że masz poważne braki. Więc nie dziw się, że ludzie nie chcą traktować tego co piszesz poważnie.

Prostuję tylko twoje błędy.

Czytam ten wątek i zadaje sobie pytanie, gdzie ja jestem? :) Jutro poczytam całość, bo od paru dni w ogóle nie kontroluje wpisów w tym że moim wątku :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

no dobra, odkopujemy psychiatrę

A po co? To forum opiera się na dwu filarach. Primo: miłości własnej i jej kultywowaniu. Czy w kwestiach audio czy innych. I secundo: na handlach i interesikach. Reszta, czyli to co powinno być solą każdego forum tematycznego to, przynajmniej w mojej opinii, obecnie wyłącznie dodatek do filarów...

Komentarz serwisanta naprawiającego mój A30: Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że te wszystkie wzmacniacze konstrukcyjnie się niczym istotnym od siebie nie różnią...

Czytam ten wątek i zadaje sobie pytanie, gdzie ja jestem? :) Jutro poczytam całość, bo od paru dni w ogóle nie kontroluje wpisów w tym że moim wątku :)

Skąd u Ciebie tak silne pragnienie do autodestrukcji ???

Ja bym nie czytał, przynajmniej nie od razu całość - nawet Terminator tego nie przetrwa...

Ale jeśli już się zdecydujesz jednym ciągiem czytać to moge liczyć na jakiś zapis w testamencie ??? Plisssssss ;)

Komentarz serwisanta naprawiającego mój A30: Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że te wszystkie wzmacniacze konstrukcyjnie się niczym istotnym od siebie nie różnią...

Ten serwisant widzi a nie słyszy.

Nie powierzałbym takiemu sprzętu...

To tak jak samochody-każdy podobnie zbudowany ;)

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Cała reszta jest już poniżej progu percepcji ludzkiego słuchu. Coś pokręciłem? ;-)

A nie lepiej przeprowadzić prawidłowy technicznie odsłuchowy test porównawczy żeby poznać rzeczywiste różnice które dają się usłyszeć ?

Tutaj ludzi przyciąga sensacja i telenowela.

Tu ludzi przyciąga kontrowersja. Kontrowersje zawsze przyciągają.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ten serwisant widzi a nie słyszy.

Nie powierzałbym takiemu sprzętu...

sprawił się bardzo dobrze... Nie wątpię że są tacy co na słuch naprawiają ;-). Póki co nie ma czegoś co dało by się usłyszeć a nie dało zobaczyć, za to w drugą stronę owszem.

Moja propozycja dotyczy kolegów z Branży.

Panowie-odepnijcie od waszych postów linki reklamujące wasze biznesy!

Sam fakt występowania takich-jest nieelegancki i nieetyczny.delikatnie mówiąc.

Mam nadzieję,że zabierze w tej kwestii głos administracja forum.

Z kim by tu wówczas gaworzyć?

Branża - nie, złotousi - nie, widzący -nie, cykliści - nie...

Nie wątpię że są tacy co na słuch naprawiają ;-).

A na co innego...?

Póki co nie ma czegoś co dało by się usłyszeć a nie dało zobaczyć, ...

W filharmonii to i owszem.

Ale w domu...?

A i jeszcze wyobraźnia. Chyba, że sobie zwizualizujesz...

Grześ cię wkręca.To Stary wyjadacz, nie jeden kabel słyszał...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.