Skocz do zawartości
IGNORED

WILE (Sound Art) Klub Miłośników.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Kazdy pisze jak potrafi . Staralem sie opisac to urzadzenie mozliwie dokladnie stad i obszernosc tekstu . Styl....no cóż jesli cos wzbudzi moje emocje a w tym przypadku tak wlasnie jest , to i opis taki byc moze. Nic nie poradze , ze podchodze do tematu emocjonalnie ;) Oczywiscie moglbym napisac wszystko w pieciu zdaniach ale to nie w moim stylu wlasnie. Jesli chcesz sie z tego nabijac , bardzo prosze ale moze nie tutaj .

Kilka fotek

To Twój pokój odsłuchowy?co to są za kolumny? CECa zmieniłeś na Krella280?

Edytowane przez Paweł Skurzewski

Dzień dobry.

Ciekawa dyskusja się wywiązała.

Ja z kolei uważam, że forum, jak sama nazwa wskazuje, jest miejscem swobodnych wypowiedzi. I każdy powinien mieć poczucie tej swobody.

I tak jak w życiu - jedni preferują lakoniczny styl haiku, inni kwieciste wielotomowe epopeje.

Jedni w szkole czytali bryki, inni w całości Prousta.

I podobnie z wrażliwością - jedni patrzą na świat podejrzliwie spod brwi, inni z entuzjazmem dzielą się swoją radością.

Głos na drugą nogę, żeby kol dyzman nie czuł sie zapędzony w róg

Miłego wieczoru!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dzieki Kolego za dobre slowo. Pozdrawiam

To Twój pokój odsłuchowy?co to są za kolumny? CECa zmieniłeś na Krella280?

Nie , Ceca zamienilem na Marka Levinsona 390s . Krell 280 mi nie pasowal .

Moj pokoj wyglada troche inaczej

A kolumny to Ushery Mini One

Tam jeszcze z Krellem , tu juz z Jazzem Wile

post-8400-0-40684700-1481055998_thumb.jpg

post-8400-0-59504300-1481056060_thumb.jpg

post-8400-0-85468300-1481056318_thumb.jpg

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Dzieki Kolego za dobre slowo. Pozdrawiam

Nie , Ceca zamienilem na Marka Levinsona 390s . Krell 280 mi nie pasowal .

Moj pokoj wyglada troche inaczej

A kolumny to Ushery Mini One

Tam jeszcze z Krellem , tu juz z Jazzem Wile

Bardzo ładnie to wyglàda. Gratulacje.

..czy któryś z Was miał kiedykolwiek w swoim systemie lub słyszał u kogoś produkty Wile?

Tak, Miroslav miał system okablowany Wile.

I Kabelki, które przytargaliśmy z Yoachimem uzmysłowiły mu, że trzeba szukać dalej, co nie znaczy, że druty Wile są złe - mają przyzwoitą (jak na dzisiejsze realia audio) cenę i brzmienie, które w innego typu systemie może się podobać...

Wzmacniacz musi być przynajmniej dobry, skoro kupił go sobie Alek Rachwald, a braku osłuchania nie można mu zarzucić.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Design dyskusyjny, ale rzeczywiście w tym roku na AVS w pokoju Wile można było przyjemnie posłuchać muzyki. W zeszłym też pamiętam dłużej byłem w pokoju tej marki.

Cały czas czekam na więcej info o odtwarzaczu sieciowym, który był pokazywany. Brakuje też wg mnie czegoś między Jazz, a Rock, chyba, że na ten pierwszy można niezły rabat urwać.

Kazdy pisze jak potrafi . Staralem sie opisac to urzadzenie mozliwie dokladnie stad i obszernosc tekstu . Styl....no cóż jesli cos wzbudzi moje emocje a w tym przypadku tak wlasnie jest , to i opis taki byc moze. Nic nie poradze , ze podchodze do tematu emocjonalnie ;) Oczywiscie moglbym napisac wszystko w pieciu zdaniach ale to nie w moim stylu wlasnie. Jesli chcesz sie z tego nabijac , bardzo prosze ale moze nie tutaj .

Kilka fotek

Oooo Dyzman tez mam Gibsona Les Paul Custom białego i cały set kabli Wile :-)

Wzmacniacz musi być przynajmniej dobry, skoro kupił go sobie Alek Rachwald, a braku osłuchania nie można mu zarzucić.

A dyzmanowi można?

pewnie to o czymś świadczy i to pozytywnym że Alek Rachwald ma ten wzmacniacz

jeżeli Dyzman jest z niego zadowolony to opinie innych nie mają juz większego znaczenia

jeżeli Dyzmanowi zależy aby Jazz był doceniony przez innych a nie tylko przez recenzentów

to moim zdaniem powinien pogadać z chłopakami z KAIMu czy może do nich przyjechać z tym klocem

....tam potrafią być opinie skrajne różne ale są rzeczowe i konkretne....

Podobnie pozytywnym świadectwem może być posiadanie takiego czy innego elementu toru audio przez Elba czy SLY.

Oooo Dyzman tez mam Gibsona Les Paul Custom białego i cały set kabli Wile :-)

To nie jest instrument Dyzmana.

nawet najtansze wynalazki

wyzszy niżby wskazywala na to cena

w cenie 34 tys.

Wzmacniacz kosztujacy 12 tys zl

jak na sprzet w tej cenie

przewyzsza to co na tym pulapie cenowym

Gdybym nie znal ceny

na poziomie z okolic 50tys zl

za dwa razy wieksze pieniadze.

wzmacniacze do 30 tys zl

za dwa razy wieksze pieniadze

wycenic to co robi

moglby kosztowac duzo wiecej

Co gra?

Kasa gra - nic więcej!

(wyobraźnia też)

cytatów j.w. było więcej, lecz z bólem musiałem 3-4 wyciąć - bo silnik forum nie pozwala na aż taką ilość w jednym wpisie.

Edytowane przez iro III

A dyzmanowi można?

dyzmana nie znam, a Arka Rachwalda i owszem.

Biorąc to pod uwagę, jak również fakt, że dyzman ma Krella 400xi (którego znam bardzo dobrze), i testował Moona 600, ten wzmacniacz Wile wygląda na interesująca konstrukcję.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Moderatorzy

Teza o tyle ryzykowna, że rzeczony Alek kupił również AdFontesa...

-----------------

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Teza o tyle ryzykowna, że rzeczony Alek kupił również AdFontesa...

Czepiasz się i tyle , ładny jest ;) Oczywiście nie Alek tylko Fontek;)

Edytowane przez Diogenes
  • Moderatorzy

Czepiasz się i tyle , ładny jest ;) Oczywiście nie Alek tylko Fontek;)

Nie przeczę, zreszta kiedyś sam rozważałem zakup fontka. Wersja Jozwy wyposażona byla w ramie Zephyr, które z pewnością prezentuje lepszą jakość niż oryginalne ad fontesa, ale nadal pozostają inne bolączki fonciaka jak problem z trzymaniem obrotów, lzoysko talerza itd.

-----------------

Bardzo ładnie to wyglàda. Gratulacje.

A slicznie dziekuje. Bardzo fajnie sie slucha bo system zlożony z atencją,akustyka dobra a nawet lepsza niz dobra a to wciaz normalny,przytulny pokoj,choc wszystko podporzadkowane temu by gralo jak najlepiej. Kazdy kto przychodzi mowi ze poza swietnym gbrzmieniem i dobra muzyka ,pomieszczenie ma fsjny mroczny klimat.

A jaka to wersja u Rachwalda gra? Z tego co mi wiadomo pierwszy Jazz gral na poziomie aktualnego Rocka.5 wcielenie Jazza ,czyli to ktore u mnie gra,to praktycznie inna jakosc na zdecydowanie wyzszym poziomie. W Rozmowie z konstruktorami dowiedzialem sie ze to rozwijana ,ulepszana ,dopieszczana konstrukcja przez dwie dekady i slychac to ewidentnie.

dyzmana nie znam, a Arka Rachwalda i owszem.

Biorąc to pod uwagę, jak również fakt, że dyzman ma Krella 400xi (którego znam bardzo dobrze), i testował Moona 600, ten wzmacniacz Wile wygląda na interesująca konstrukcję.

Delikatnie mowiac. Wlasnie przed godzina uslyszalem opinie kolegi u ktorego Jazz gra od dwoch dni. Nie bede jej przetaczal bo jak zechce to sam sie tu wypowie ale ujal to bardzo trafnie. Niszowosc tego sprzetu sprawia ,ze tylko wyjatki maja okazje zapoznac sid z nim i nie zdajemy sobie sprawy jak wspaniale urzadzenia sa tuz obok nas .

Umknęlo mi . Nie sledze rotacji sprzetu nawet u samego Rachwalda ;)

Zdaje sie , ze Jazz u niego gral juz dosyc dawno wiec pewnie mowa a starszych modelach tego wzmacniacza.

Dzis zapadla decyzja. Jazz zostaje . Nie wraca do producenta. Tak wiec od dzis Krell 400xi jest do wziecia ;)

Rachwald miał pierwszą wersję.

No to pierwsza wersja to mniej wiecej to czym dysponuje dzisiejszy Rock . Jak ma sie pierwsza do aktualnej ,nie wiem bo pierwszej nie sluchalem ale z tego co mowil sam konstruktor ,to zdecydowanie inny,wyzszy poziom prezentacji i to co slysze aktualnie w domu potwierdza ta teze doskonale bo nie wyobrazam sobie by taki dzwiek moznaby bylo uzyskac ze wzmacniacza kosztujacego tyle ile kosztowala pierwsza wersja Jazza. Obie konstrukcje dzili dwadziescia lat i kilka etapow w ktorych wprowadzano powazne modyfikacje. Z jednej strony mozna powiedziec ze to ten sam wzmacniacz ,z drugiej zmienilo sie bardzo wiele wiec czy aby napewno ?

Normalnie nie zabieram głosu. Ale teraz muszę

Ci Panowie byli u mnie dwa razy z Jazzem ze 3-4 lata temu.

I tak za pierwszym razem w czasie jazdy (po nierównościach) wzmacniacz się ... rozpadł w środku, coś tam się rozlutowalo :))

Podłączyli na styk na miejscu nawet fajnie zagrało na tyle ze dałem druga szanse jakiś czas później.

Przybyli z nowsza wersja która zagrała gorzej. Grała 15 minut bo coś walnęło i dym poszedł ze wzmaka, a huk z kolumn. Panowie się przestraszyli ze się spaliły również, bo dość drogie były. Tym niemniej mieli czelność pół roku wydzwaniać czy się nie zdecyduje....

Poziom garażowy jednym słowem i ja stanowczo odradzam. Na własne ryzyko.

Serie powyższych postów normalnie uznałbym ze typowe tu wzmacnianie produktu, ale wierze ze granie mogło się spodobać. Tyle ze ja bym uważał z uwagi na jakość i bezpieczeństwo swoje, domowników i sprzętu dookoła

Edytowane przez Azorsky

No coz mozna tu dodac? Byc moze tak bylo byc moze nie. Sam znam osobiscie dwie osoby ,ktore maja kompletne systemy Wile uzywane przez nich wiele lat. Jedna pisuje na tym forum ale nie chce nikogo wywolywac do tablicy. Jakos nie slyszalem by jakiekolwiek urzadzenie u nich uleglo awarii. Tak odtwarzacz cd ,wzmacniacz czy kolumny.

Rachwald przez kilka dobrych lat uzywal z powodzenie Jazza. Z tego co wiem to akurat ten wacniacz u wielu osob pracuje bezawaryjnie od wielu lat. U niektorych prawie od 20.

A zepsuc sie moze wszystko. Takie prawo natury.

A co do wzmacniania produktu ,jesli moje posty mozna uznac za cos wlasnie takiego ,to Twoje mozna uznac za cos dokladnie odwrotnego. Nie sadzisz? Pisze na ten temat bo jestem tym wzmacniaczem zauroczony a zarazem zaskoczony jakoscia prezentacji w jego wydaniu. Ot cala filozofia.

Nie mialem stycznosci z tym sprzetem ale w jednym z numerow "hifi i muzyka" byl test daca tej firmy i zdjecia sa delikatnie mowiac bez szalu wyglada jak gotowe plytki na klej mocowane i usb cable ciete po drugiej stronie wtyczki.moze i gra to swietnie ale wyglad coz...

Mialem tego daca przez kilka tyg u siebie. W cenie niecalych 7 tys gra swietnie choc mnie osobiscie brakowalo jednego elementu ,ktory jest dla mnie kluczowy. Wzgledem mojego owczesnego odtwarzacza jakim byl wtedy Cec 51xr w tym jednym elemencie mu ustepowal ,bijac go w calej reszcie przynajmniej o klase. Brzmieniowo swietny sprzet zwazśywszy na cene. Nie jestem elektronikiem by oceniac budowe i montaz wewnetrzny. Wile to w zasadzie manufaktura wiec nie oczekujmy montazu przewlekanego ;) . Predzej zobaczymy tam zastosowanie metody laczenia punkt w punkt niz montaz wykonywany przez roboty czy inne urzadzenia stworzone do tego. Najwazniejsze w tym jest to jak to gra i bezawaeyjnosc tego sprzetu. Jak powiedzialem ,znam dwie osoby ,ktore maja caly system oparty o urzadzenia Wile i uzywaja go od lat. Nie slyszalem o problemach ktore by wystepowaly . A jednostkowe przypadki zdarzaja sie wszedzie. Slyszalem o awariach Marantza,Naima,Cabrige A.,Levinsona itd ale czy to znaczy zaraz ze ten sprzet jest do d....? Nie popadajmy w skrajnosci.

Edytowane przez dyzman69

Zresztą,nie ma co rozkminiac. Klamka zapadla. Jazz juz nie wraca do producenta. Nie potrafie sie obyc bez takiej prezentacji muzyki jaką zapewnia.

Za kilka lat napisze Wam czy sprzet awaryjny jak tu niektorzy sugeruja ;) .........................................................

Gość aqs

(Konto usunięte)

Krell KAV400XI z Usherami dancer mini one, nie za ostro i sterylnie to grało

Połączenie sound art jazz z Mini one sprawdza się, w sierpniu ktoś sprzedawał taki duet, pytałem sprzedającego o to połączenie, mówił że przerzucił sporo piecyków i z Wile było najlepiej

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.