Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  189 członków

BMN Klub Kolumn
IGNORED

Klub kolumn BMN

Rekomendowane odpowiedzi

51 minut temu, karfied napisał:

@marcinmarcin, rozumiem że moje własne playlisty nie przepadną bo przejść na tą tańszą ofertę można z tym samym kontem?

Nic się nie zmieniło, jedyna różnica jest taka że w opcjach nie można wybrać Master. 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

4 minuty temu, Seb1 napisał:

Macie jeszcze Deezer Hifi za 22,49 zł. Mało popularny, a ma więcej utworów. Większość osób, która go słuchała,  twierdzi, że lepszy od Tidala. 

Zgadza się że brzmi lepiej i ma czyste, nie konwertowane żadnym mkuła pliki flac 16/44,1kHz, tylko że apka na PC jest dość niestabilna (zmula, nie odświeża ekranu, trzeba restartować albo choćby minimalizować i przywracać). Na komórkę trochę lepiej. 

Ale nie zagra na malinie i większości streamerów. I tu leży sęk pogrzebany 😉

12 minut temu, Seb1 napisał:

Macie jeszcze Deezer Hifi za 22,49 zł. Mało popularny, a ma więcej utworów. Większość osób, która go słuchała,  twierdzi, że lepszy od Tidala. 

Ja mam na musicCast z yamahy działa perfekcyjnie

W dniu 17.01.2022 o 12:06, Seb1 napisał:

Na pc nigdy mi się nie przytrafiła żadna z tych rzeczy, za to miałem ciągłe problemy z maliną hehe.

Dwa komputery 100% stabilne, czyste instalki Windows 10, apka Deezer ze sklepu Windows i na obu to samo. Najczęstszy błąd że w trakcie grania ekran przestaje reagować na kliknięcia. Minimalizacja apki i jej przywrócenie przywraca możliwość kliknięcia w cokolwiek. 

Z maliną zero problemów 

Edytowane przez marcinmarcin

nie ma co kruszyć kopii, bo jednemu działa malina lepiej drugiemu PC, Winda to nie MacOS gdzie masz 100% kompatybilność hardware-software. 

U mnie np stabilność na Rpi3 nie była idealna ale na Rpi4 jest super.

Cześć , moze ktoś podpowiedzieć czy BMN B3 jest wart swojej ceny? Tzn mam tannoy mercury 7.4 i pytanie czy skok jakościowy bedzie znaczny? Wiem ze to nie łatwe pytanie ale bede wdzięczny za odp. 
pokój 4,6m długi na 4,2m szeroki

wzmacniacz Roksan K3 . 
Cambridge audio dac magic 100.

czego oczekuje generalnie polepszenia jakości w każdym aspekcie , mimo ze obecnie juz jest spoko. 

Słucham wszystkiego oprócz Muzyki poważnej , metalu , disco polo. 

pzdr

Godzinę temu, Audiolubny napisał:

Cześć , moze ktoś podpowiedzieć czy BMN B3 jest wart swojej ceny? Tzn mam tannoy mercury 7.4 i pytanie czy skok jakościowy bedzie znaczny? Wiem ze to nie łatwe pytanie ale bede wdzięczny za odp. 
pokój 4,6m długi na 4,2m szeroki

wzmacniacz Roksan K3 . 
Cambridge audio dac magic 100.

czego oczekuje generalnie polepszenia jakości w każdym aspekcie , mimo ze obecnie juz jest spoko. 

Słucham wszystkiego oprócz Muzyki poważnej , metalu , disco polo. 

pzdr

Też je wiedziałem na olx😉 ale za duże, B1 bym z chęcią przytulił

2 godziny temu, Audiolubny napisał:

To bardzo łatwe pytanie. Ciężko znaleść gorzej grające kolumny od tych Tannoy. To zwykła, budżetowa seria. Ale fajnie by było jakbyś znalazł środki na serię S. 

Ewentualnie zawsze możesz zwrócić jak Tannoy okaza się lepsze. 

?👈

3 godziny temu, Audiolubny napisał:

4 minuty temu, Audiolubny napisał:

Ok rozumiem i pomyśle. Tannoy fajnie gra wbrew pozorom. Na odsluchach wygrał z MA silver 6 i dali sensor 7 wiec nie tak zle. Dzieki za podpowiedz

To wszystko popularne marki. BMN oferuje więcej po prostu w tej cenie. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

8 minut temu, Audiolubny napisał:

Ok rozumiem i pomyśle. Tannoy fajnie gra wbrew pozorom. Na odsluchach wygrał z MA silver 6 i dali sensor 7 wiec nie tak zle. Dzieki za podpowiedz

To jest inna totalnie inna liga, zensor znam i od grania po wykonanie duzo gorzej 

3 godziny temu, Audiolubny napisał:

Cześć , moze ktoś podpowiedzieć czy BMN B3 jest wart swojej ceny?

Doloz co najmniej do s3. Najlepszy przelicznik cena/jakosc. 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

19 godzin temu, Mikelas76 napisał:

Doloz co najmniej do s3. Najlepszy przelicznik cena/jakosc. 

Myślisz, że tylko s3?? Ja podejrzewam, że całość portfolio jest pod klienta robione wg już nowych pomysłów i sprawdzonych patentów (jak moje s1) i te niżej wycenione mogą właśnie zaskoczyć na tle konkurencji w podobnej cenie. Wiadomo im drożej tym mniej kompromisów ale nie każdy może sobie na to pozwolić. Gdyby tylko s1/2/3 miały sens to by reszta zniknęła z cennika. 

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

2 godziny temu, gokar83 napisał:

Myślisz, że tylko s3??

nie tylko. Ja mam bergesy 3 i to nadal swietny przelicznik. Uwazam ze jak kupowac to najnizej serie s. Zawsze kupuje najlepsze na co mnie stac. Na beszele mnie juz chyba nie stac a szkoda.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Zależy też czy dana osoba traktuje swoje kolumny jako docelowe, albo chociaż na minimum 5 lat, czy jednak na 1-3  lata? Ma to znaczenie ponieważ z BMN z serii do S, nie ma większego problemu z szybką odsprzedażą z w dobrych pieniądzach (ja moje BMN EX2 sprzedałem w tydzień). Natomiast Berger-Beszele już tak kolorowo nie jest. Jasne że można sprzedać szybko, ale wtedy cena musi być <50% ceny zakupy. 

Dlatego warto wziąć to pod uwagę. 

Zawsze jest opcja zakupu niższego modelu i upgrade to wyższego, tyle tylko że wtedy finalna cena też wyjdzie wyższa niż od razu zakup modelu docelowego.

Dróg jest kilka, dlatego każdy musi indywidualnie na to spojrzeć. 

Pomijam już fakt, że ciężko jest być pewnym przed zakupem, czy to nasze "docelowe" kolumny. Moje EX2 w dniu zakupu były docelowymi, ale już 1,5 roku poźniej zmieniły właściciela;-)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.